Wednesday, February 11, 2009

.: Eksklusif - Red Carpet :.

Entry ni berdurasikan sejam beberapa minit…sebelum terasa dahaga…baeklah sediakan air segelas dua..heheheee…

Belek2 album lama…ni la jadinyer…saje nak mengimbau nostalgia zaman stadi dedolu…zaman nakal2…hehehheee…

Sebarang kutukan atau ketawakan adalah diterima…hehheee…bile tengok balik gambar2 ni seme…memang kelakar..skema tak ingat…aku ke nih?? Wakakkakaa…soalan biasa untuk diri sendiri n juga pada kengkawan seangkatan (esp bile tengok gambar2 lama nih..) malu nak tengok tapi best bile ingat…


Ni memula kiteorang induksi…1st sem…tempat induksi kt kolam renang jer.. …½ dari batch aku nih…baru je lepas wat show…hehehee...show yang menginsafkan (tak sangka leh jadi insaf sebegitu…)
Tp sonot sebab mengong….serasa jakun jer..muke skema…baik jer….(nak tunjuk gamba pom terasa malu…) wakakkaakaa… Nila 1st time aku duk hostel....hehhehee…urmm…jauh dari famili plak tu

:: siti fatimah + norliana + me + netty monica norzaliza..(mazlinda) > tukang amek gamba...heheheh) ::
Ada apa dengan cinta? Lebih kurang cenggitu la aku n de geng dulu2 nyer (pERASAn..hehehe) kami berlima dari 3 negeri…kire kamceng habis la time tuh…macam2 aktiviti best kiteorang buat…suke + duke..seme dah jadi 1...

Aktiviti biasa yang menghiasi ujung2 minggu kami….berbekalkan kereta nett + kamera naa (yang boleh dianggap canggih la time tu…)..wkakakakaa…kamera naa la yg biasa jadi mangsanyer..dia beli Kodak n klik2…krekkkk2!!! Sound effect dari kamera tu…wkakakaaa…banyak jasanye kat kiteorang…kalo tak..tak de lah gambar2 ni seme….


Kat kolej…saje menghabiskan sisa2 kodak…pas tu siap panggil seme geng2 DPA join sesame bergambaran …macam2 gaya…macam2 ragam..sampaikan kene gigit dek semut api…Nak tunjuk seme pic..memang tak boleh..ni la salah satu aksinyer…Urmm..tak stadi pom tak pe..janji leh amek gambar…wakakkaaa….uhh~!! Teruknyer prinsip idop.....Ops! aku n de geng bukan geng ulat buku….(time ni geng2 pipah..rozi..kak zie…oa..mazni - nak mention nama..ramai sangat…- geng2 dorang bz stadi….hehehheee….)


Time ni kiteorang masuk treasure hunt..tak menang pom..tp kami tak kisah (sebenarnyer tak pueh ati gak time tuh..huhuuuuhuu)


Iyarhhhhhhh!!!! Time ni berlakun jadi komunis utk hari terbuke kolej… kunun2 komunis…padahal tak seram langsung…ketawa jer lebih….yelah aku n de geng yg jadi komunis…memang hancus laa…hehhehehe…


Nilah tempat aku study dulu (time tinggal kat umah sewa)…kalau nak tau…meja stadi aku tu..kOtak jer…sedih kan? Bukan tak de duit…tapi kedekut kot…kebanyakan kami memang gune kotak pom….wakakkakaaa….Sebab malas nak beli meja (takut payah nak berpindah randah…pemikiran tak kreatif langsung..jauh dari long term punye planning…ish2!!) sempat gak ler tinggal kat umah sewa satu semester..best~!!


Di saat kawan2 aku lena di ulit bantal…aku pepagi lagi dah pegi join sidah…hehehhee..sidah terhangat di kolej…camnelah aku leh join pertandingan gubahan nih?…(Oooo..ni sisi skema aku…hikhikkhikkk….) budak yg free hair ni memang pandai…tangan seni…urmm..luper la..menang ke tak ntah..tp ok la… hehehehe…


Kem kat Muar, Johor… Nak cite panjang… BEST~!! Satu kepala..enjoy…kan best kalo leh stadi lagiiiiiii….

Tengok…geng2 pipah..kak zie..rozi (kaki stadi..budak baek..) dah pom further stadi amek degree…hehehehee…errr!! Kami saje je bagi dorang chance..hehhehehee.. ~ tak sanggup nak tulis….

*************


Dulu..kat kolej Teratai (kolej sebelah)..mesti ada pakcik yang jual nasi lemak + kue teow goreng + air sunquick + rendang..macam2…murah + sedap sangat2! Yang aku ingat..aku slalu jer potong q…tak penah kantoi..mebi sebab cara tu bertaraf semi professional…jadi orang tak perasan….hihiii..seb baek ada assistant…abang aku slalu gak order nasi lemak..dah siap dia datang amek kat kolej aku…

Kalau time makan kat kolej.. kami biasa bawa bekas makanan (standby nak tapau..esp bile time makan best..hihiihhi) jadi dapatlah dua kali makan… yelah..kalo makanan tak habes..dorang buang..sebelum dorang buang..baek kami tapau… hehehehe...Alhamdulillah..:D

2003 ~ Konvokesyen…cite dah tamat…boleh balek ke tempat masing2…hehehheheee….



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.