Thursday, March 26, 2009

.: Nyah kau henpon :.



Minggu ni memang agak sibok..sibok sebagai pembancuh air instant! hehehehe...on n off jer la kt blog ni..lepas post cite..terus sign out...

Alkisahnyer...malam bebaru nih…aku nak caj henpon…barulah aku perasan..yang adik2 aku nih leh tahan lagaknyer…Yelaa..setiap sorang siap ada dua henpom…* kredit belum tentu ada yer…wakkakaka…tapi jangan salah sangka..bukan nyer henpon yang harganyer ribu riban ..yang rat rat jer..tapi tu la..letaknyer bersepah2…


Tengok..bile di kumpul2..leh buka kedai henpon…* sebahagian dari henpon2 adik2 aku…henpon aku pom join sama gak la..

Bile terjumpa ngan semua henpom2 nih..baru ku tau..adik aku tak bawa henpon dia...patutlah mesej aku tak di reply nyer… * send mesej coz time tu aku betul2 nak tau ke mana dia ni pergi…


Yang ni..mati2 aku ingatkan henpon yang dah bersara..rerupernyer..masih berkhidmat…
* camnelah adik aku gune..silap2 boleh meletup…mintak jauhla...aku sayang adik aku..huhuuu

Nak pegang2 henpon nih…tp tuan dia kedekut..caj henpon pon sorok2 kat bawah meja….urmm..amek pic pom jadi la…* adik aku ni memang kedekut…

------------------------------------------

Petang tadi..sesampai je kat umah…
Ayah aku bitau ada surat dari adik aku…haaaa?? Surat…terasa cam berbalik pada awal tahun 90 an jer…
Bila dah baca isi surat tu…cam sedih pom ada…
Patutla adik aku tak bawa henpon..masuk TUDM rupenyer..

Macam tak prihatin je kan?? bukan aku tak prihatin..aku dah tanya dia…nak pegi kursus kat mane? Dijawabnyer..berjuang untuk Negara..MALAS ar aku nak bertanya2…huhuhuhu…

Seingat aku...bulan lepas…dia ada tanya pasal kain sampin..yang mana sesuai dengan baju melayu dia…plus dia pinjam beg busau aku…ingatkan nak pergi kejap jer…rupernye lama gak…InsyaAllah sampai bulan 9 ni..kalau tak ada aral..boleh la balik untuk raya.. * betul ke raya bulan 9??

Surat adik aku…Karangnyer pagi…siapnyer malam….giler lama karang surat…

Merangkap pak supirku + peneman aku pi pasar malam..hehhe + tukang pilih bawang..errr..aku tukang tolak troli ok.. + tukang cek kereta aku + tukang segala tukang....

Surat untuk adik aku yg dah siap ditulis oleh mak dan abang aku...Yang kelakarnyer...reminder notes kat henpon tu...

Bayangkan..hidup tanpa henpon..sekarang, kami akan berutus surat jer ngan dia …henpon dah tak bermakna lagi…So…henpon jangan berlagak sangat ye..hehee…

We're gonna miss u Adik Are..hehehehhe

2 comments:

  1. wah..terharu hantar surat gitu..adik u yg mana neh..i pernah jumpa tak? neway selamat berjuang untuk negara.

    p/s: ha ah la leh bukak kedai hp u..

    ReplyDelete
  2. cam klakar pom ada gak...
    seb baek tak tulis.."anakanda di sini..bla bla bla..." wakakkakaka

    U tak sempat jumpe itu ari..dorang pi merewang...

    * nk beli satu ke? :D

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.