Monday, April 27, 2009

.: Weekend yang Sendat :.

Setelah habis berpikiran…pada awalnyer 50/50 nak pegi ke tak…

8.30 pagi Jumaat : bertolak ke Hospital Serdang dengan bas bersama-sama bebudak opis...Tujuannyer, nak pi tengok keadaan wife Tuan Haji..

- + 5.00 pm : Tiba kat hospital setelah mengharungi perjalanan yg agak panjang….

Terus ke wad 7A..
Urmm..tak sanggup nak tengok keadaan wife dia.. Just imagine, dengan wayar dan tiub yang menyambung..memang menyedihkan.. Berderai gak airmata bile menengoknyer * teringat mak aku kat umah..
Melihat ketabahan anak2 dia.. makin laju airmata nih… tambah2 si kecik Syida.. senyum jer datang bersalam-salam dengan kami.. * masih tak mengerti kot dengan keadaan mak dia…

Moga Kak Yati cepat sembuh…..

4.00 pagi Sabtu : Sampai ke Terengganu.. beriringan dengan Kak Zue menapak ke destinasi kami…


Terasa tersangat pelik pabila memijak lantai rumah.. seolah olah kaki ni tak balance..
Rerupenyer, kakiku sembab * mungkin kerana high heel yg aku pakai and dahla menapak di pagi2 buta.. er, sungguh tak ku sangka begini jadinyer..

Penat dan tido…

9.00 am : Bangun n bersiap untuk menjalankan tanggungjawab pada pakwe aku… * tanggungjawab yang dah tertunggak beratus-ratus…

11.00 am : Bawa pakwe kat salun yang baru dua kali kami kunjungi..
Service ape yang patut..tukar minyak hitam, tukar plug, tukar itu n ini… Ok~! Pakwe ku dah segar kembali..

Sementara menunggu pakwe aku kene service.. jom rewang layan Exora * plan tak tersangka

Whoa..yo yo oi je kami.. macamlah nak beli..wakakakkakaaa..
Kesian kat salesman tu, beria bagi flyers kat kami.. * tak mo beli encep, kami nak try jer..hehhee

Untuk mereka yg tergulung dalam gulungan rendah = kecik = kaki tak berapa nak panjang.. boleh la...



Bonet.. muatla dua ekor anak kucen..


Model tak berbayar.. hehe hehe


Urm.. ok la.. pada sesape yg auto user..


Enjin yg masih baru.. urmm, ok2.. bagus2..


Exora dari pandangan kejauhan..

Conclusion, body si kancil aku lagi mantap…wakakkakaaa… * napelah cam plastic je si Exora nih kan Cil?? Hehhehee…

1.00 pm : Bawa pakwe aku ke tempat ekon, ingatkan nak tambah je gas kat dalam.. tapi agak mendukacitakan.. benda alah kat dalam ekon menuju ke arah kerosakan.. That’s y la, ekon dah tak berapa nak sejuk… Urmm… around RM450 ++.. so, next time jela kot.. hehehhee
Terus ke bandar KT..

3.00 pm : selepas itu n ini menyelesaikan beberapa hal n membeli apa yang patut..

4.30 pm : Menyumbang sebanyak RM900++ untuk N81 * hanya CEO Tukang Jahit jer yang boleh membelinyer.. aku hanya mampu memandang n menemaninyer..sob~! sob~!

Balek ke rumah dengan kepenatan yg sendat.... tak ku jangka weekendku sesendat ini... sirius~!

1 comment:

  1. wah2..tak bernapas i baca post u kali nih..hehe..alamak ketinggalan la ezora tu adik badik dgn model mana...ya2..cil mu itu lagi gagah purkasa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.