Monday, May 11, 2009

.: Tele no-ve-la :.

Biler aje weekend terasa gumbira.. terasa gumbira bile weekend menjelma…

Kite ikut bahasa buku la yer :

Telenovela ujung minggu memang tak kan ada kesudahan.. kenapa? Sebab, tu kan cerita idup kiter.. Nape ayat ni macam dalam filem? Dalam filem ayat cam ni ker? Kenapa suke sangat tanya soalan ntahpape?

Kite sambung lagi…

Disebabkan cuti selama 3 hari.. maka inilah peluang beronggeng yang tak wajar sedara sedari lepaskan.. hehehehe….

********
Jumaat
********

Luar dari kebiasaan…

Hormon Rajin telah melebihi paras normal, maka kami dengan semangat Tun Fatimah telah sama2 selamat memeriahkan taman yang sememangnya jarang kami kunjungi..

Hnshhhh ~! Hnshhh ~! Penat gak jogging nih..tapi at least dapat menyihatkan badan.. bagus bagus…. Aktiviti yg sungguh berkhasiat lagi bermanfaat ni tak ditaja oleh sesiapa ok~!

Selesai jer jogging…macam biasa..setiap petang Jumaat, kami ke pasar malam…. Boleh dikatakan rutin….

Berbaloi tak kami jogging tadi??? Lu jawab la sendiri…. Huhuhuhu…

Menu biasa…

Nasi air dua linggit..
Bihun sup sindit
Air kelapa sindit

Tambahan menu
Asam * jangan makan kerap sangat… 50 posen jer.. ekekkeke.. beli dengan muka malu…
Sate dua linggit..
Kaki ayam selinggit jer…
* Kepada menu menu lain yang tak dinyatakan di sini.. maaf yer…

*******
Sabtu
*******

Macam biasa..rutin kami memang suke buat orang ada keje..…
Moh kite ke kedai kasut.. lepas jer dah hampir berpasang-pasang kami mencuba setiap kasut kat atas rak tu…at last dapat gak sepasang…

Letih la gune bahasa buku..

Teruskan bergerak ke kedai lain babe~!

Haa..yang ni..tiga tiga kene beli..kalo tak, nanti bergaduh....mane ada gaduh…tak puas ati jer… hehehehe * bersepah sepah kedai orang dibuatnyer..

Macam biasa… * banyak benor MACAM BIASA kan???

Terus ajer menuju ke Mc D.. kalau dulu, every week kami datang makan kat sini.. tapi sekarang ni dah insaf dah..sekarang ni, ala ala jer.. tak la sampai every week kami buat lawatan susulan….

Menu biasa … Big Mac ..sebab chic foldover dah tak de….

Try wi fi tapi tak dapat…so kite sambung makan lagi….

Dessert terakhir kami…

Eskrem POLI tiga… * err…korang tau ke apa itu eskrem POLI??

Nyami~! Nyami~!

On the way nak balik..UisH~! dan dan la terkeluar ayat bertanduk….
“Kalau kite pergi kat situ pom best jugak…”



Dah dapat empat bantal….barulah reti nak balik…huhuhuu..
Nape beli bantal? Financial advisor bagi nasihat..

“Kalau tak beli….RUGIIIII…”

So..kami beli ajelah.. cantik kan corak dia….saya sukeeeee..
******
Ahad
******

Sepanjang hari menjadi Garfield si kucen malas…
Whoarghh~! Vitamin M sungguh terkesan pada diri ini..

Mengadap tv jer… * macam ada soalan exam “ Cite ape awak tengok semalam???”
Tido tido ayam.. * macam terkene ubat pelali terlebih satu dos + makan dan makan…. Sungguh berlemak aktiviti pada hari ahad…

Petang menjelma… Maka sedaya upaya siapkan jadual kursus n keje yang tertinggal diselang seli dengan rasa pening…. * biler nak siap nih????? Jawab sendiri…

Ok la, saya dah penat membebel… Perot dah lapar…



2 comments:

  1. kak aida, picture yang 1st tu kat mane ek? mase kak aida g joging tu.

    ReplyDelete
  2. oo...kat taman indera puri....hehehe..

    tepi jalan..
    sebelah Mydinlicious tu jer..
    depan tu bukit besar...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.