Thursday, June 4, 2009

.: Kenduri Marathon I :.


Macam biasa..asal jer cuti sekolah kenduri kawen..kenduri kawen cuti sekolah..
Banyak gak dapat surat saman dari kawan kawan…Biler nak saman orang nih??

Hehehehe…Operasi air sirap bermula lagi..


Pagi Jumaat bergerak ke Kemaman..TER follow pak cik aku * TER jumpe kat petrol pump..kebetulan dia nak pi Kota Tinggi..agendanye ialah pi hantar orang BERTUNANG…

Operasi pertama nak ke Jengka, Pahang..si ‘Erra Fazira’nak kawen wak..hehehehe..

Dia suruh follow van dia jer..kebetulan aku sorang diri jer time tu * mak aku tak ikut kebetulan abang aku balik kampong..


No hal..tapi tula..banyak juga benda yang aku belajar…kalau follow orang nih, kite tak leh tekan minyak sangat..hehehe..bawa pun pelan pelan jer…tak boleh potong memotong..betul betul jadi pengguna jalan yg baik…SABARtula pelajaran yg aku dapat…hehehehe…


Time kami berenti…aku di beri sorang co pilot…wakakkakaka…KU PIH yang di minta untuk menemani aku..heheheheh…tapi separuh jalan dah tidur..huhuhuu…sempat lagi mimpi jatuh katil…

Dah sampai Kemaman..masing masing teruskan perjalanan..aku terus jer ke umah akak aku n pak cik aku terus jer ke Kota Tinggi…

Plan asal nak tito umah akak aku..tp time otw tadi plan dah berubah..akak aku yang sorang lagi offer tido umah dia…katanye Mentakab – Jengka tak jauh sangat..berbanding ngan Kemaman – Jengka…

So, bincang bincang ngan kazen aku yg ada kat Kemaman..kami buat keputusan terus ke Mentakab petang tu…sempat la rest dalam 1 jam kat umah akak aku…

Then, terus jer pi amek kazen aku kat umah sewa dia…Bermula la perjalanan kami ke Mentakab..* sebenarnyer ni la 1st time aku bawa kancil aku menyelusuri highway Pantai Timur…takut gak anything happen kan

Nasib baik ada kazen aku..kalo harapkan aku..memang MAKAN BUAH LANGSAT LA.. bab bab jalan nih, aku memang fail …

Dalam jam 5 petang barulah sampai kat umah akak aku...panjang lebar betol menulis...wkakakaka...


Sasha..terlalu cinta..ops~! terlalu suker sangat tengok kami datang kat rumah dia..

Rehat jap dalam setengah jam..kami terus ke pekan mentakab..singgah beli present kawen jap..pas tu terus ke pasar malam Lanchang …* dengan minyak bernyawa nyawa ikan..terlajak pulak melepasi simpang masuk pasar…sadis betol la…

Tapi yang best..pasar malam kat sini dorang ada jual hasil laut yg masih fresh… murah pulak tu…


Antara menu yg di beli..nasi kerabu yang terlalu BIASA…agaknye aku silap cakap kot…yang ada hanya ulam ulam n budu..terpaksa mengePOW daging akak aku..hehehe..

Ok..penat amat..so kami nak titooo…esok nak marathon lagi...


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.