Friday, July 31, 2009

.: Ada yang panggil dollar :.

CITE 1:
Sebelum ni memang dah biasa baca dalam paper pasal mereka yg tertipu dengan panggilan yang menyatakan "anda memenangi wang sebanyak RMx,xxxx.xx" kedengaran begitu menggoda halwa telinga kan? mata terus ajer $ .. ha ha ha ...

Last month, petang Jumaat.. tengah rileks sambil layan kazen aku yg datang kat umah..tetiba adalah satu panggilan nih..

Penjahat itu: Alo...alo..
Aku: ye.. elo..
Penjahat itu: alo..nak bagitau..kamu dah memenangi uang LAPAN RIBU RINGGIT..
Aku: ha?? o ye ke? * bitau kat kazen aku..ceh! nak menipu la nih..ok, tak pe..kite layan je..
Penjahat itu: err..kamu ada itu akaun maybank tak?
Aku: ada..kenapa?
Penjahat itu: kalau macam itu, kamu boleh bagi akaun nombor untuk kami bank in kan duit itu..
Aku: tapi maybank saya tak aktif..
Penjahat itu: ooo..urmm..kalau macam tu, kamu ada akaun RHB tak?
Aku: ada...
Penjahat itu: aktif?
Aku: ooo...mestilah aktif... * wakkakakaka...RHB? mana la aku ada akaun nih..
Penjahat itu: ok..nombor akaun?? kamu ada dekat dengan ATM machine tak? dalam sejam lagi..duit itu akan kami masukkan...
Aku: sejam eh? tak pelah encey! saya tak nak la duit tu...terima kasih je la eh..
Penjahat itu: ooo..tak mau ka?? ok..
TUTTT!!!!!!!

Uh! tak sangka leh dapat call macam gini..dah tau dah..bile kite kasi akaun nombor kite..sure LESAP la duit kat dalam akaun..apapun diingatkan..panggilan dia tak berapa nak clear..macam tersekat sekat jer..yg pasti dia adalah lelaki dan bukan warga tempatan..dari segi dialek dia..maybe indonesia atau berunsurkan kejawaan..cakap dia pun tak la banyak sangat..straight to the point! nak nombor akaun kita..itu ajer! so, hati hati la dengan nombor ni ye..simple aje nombornye...

0301

CITE 2:
Hahahah...time nak tak de, time tak nak..ada la pulak..itu hari aku kuarkan duit dari maybank..RM100..and then dapatlah satu note RM50 baru..ala, yang ada bunga raya tu la..epi kemain lagi..cam bebudak dapat eskrem! dah jenisnye suke simpan duit baru..aku tak belanja la duit tu..sayang kununnyer! tup tup tadi petang, time lepak lepak umah kazen aku..UHH!! berlambak lambakan la pulak..

Tengok ni..banyak kan? try la kuarkan duit dari BSN..sure dapat kot..ee, sayang la nak guna..sirius! * semestinya bukan duit aku dan bukan juga duit kazen aku...tp ahmad albab yg punyer..wkakakaka...

Nak juga framekan duit duit lama aku cam pakcik aku nih..* tak sangka minat kami sama..hahaha...wait and see ya! ee..terasa eksaited la plak.. :p

* jangan kerna duit kite hilang harga diri, dan jangan juga kerna duit kite gaduh adek badek..duit itu penting namun jangan terlalu dipentingkan..err! jangan banyak hutang tau..

5 comments:

  1. selain panggilan kita juga di hujani dengan emel yg mengatakan ita menang berpuluh ribu.. minta no akaun segala.. mmg x boleh percaya.

    duit rm50 duit lama yang di barukan? dulu pernah kuar pattern macam tu. lepas tu senyap je. sekarang keluar balik.

    ReplyDelete
  2. tula pasal..memacam..manela ada org senang2 nk bg $$$$$$ camtu jer..

    kuarkan baru ke? ye kot..tp baru dpt..tu yg jakun semacam tu..hehehhe..

    ReplyDelete
  3. wahhh.... akak pun byk gak koleksi duit2 ni.. nak framekan gak nnti...

    ReplyDelete
  4. sure ade org nk beli collection duit² lame tu 40 or 50 thn akan dtg..n msti sayang nk jual..

    ReplyDelete
  5. Kak Nor:
    jom la akak..kite framekan..hehehe..cam cantik aje bile dalam frame.. :)

    MummyAju:
    Tula kan..lagi lama lagi bernilai..skang ni pom dah sayang..seksok apatah lagi..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.