Saturday, July 11, 2009

.: Ice Blended :.

Rege RM2.50..ish~! macam rege roti john...bukan nak cite benda ni pom...

Urmm...pernah tengok tak kes buli yang melibatkan pelatih-pelatih eg: TUDM - ala...yang macam TV3 pernah siarkan tu la...ada yang kena pukul...kene tumbuk...eh, tumbuk n pukul benda yang sama kan? Uh~! tak yah fikir...wakakakka..

Malam semalam...sempatla baca sms yang adek sepupu aku kirim kat sepupu aku...nape ayat ni macam berbelit eh? * Abaikan!

SMS - Dah dua hari dah muka ni kene tumbuk n pukul...dah macam apa dah... * mesti dah macam ice blended kan?? sebelum ni kazen aku dah cite dah...pasal kes-kes buli dalam tentera...dah macam-macam dah dia ni kene....nak-nak kalau junior..lagila best dorang gula-gulikan bebudak nih...mentaliti rendah betol la orang yang buat tu...

Errr...tak pe ke eh tulis pasal nih?? Tak pasal-pasal aku kene banned je nanti...

Mengikut kazen aku...dah ramai dah yang lari dari pusat latihan..biasalah, dorang tak tahan dengan pembulian daripada senior kot..then, siap pesan pada adek-adek dia, tak yah la masuk tentera...cukupla dia sorang je yang lalui semua tu....

Makcik aku siap tanya...Camne? nak lari ke tak? * wkakakkaka...apa punye soalan la...tapi, mak mana yang tak bimbang kan?? ok! soalan kembali logik~!
tapi aku respect la kat sepupu aku tu...dia tak kan lari * kalau lari n dapat tangkap, lari teruk tau...

Itu hari dalam surat untuk adek aku, aku ada bagitau pasal ni kat adek aku * kebetulan dia skang masih lagi training dalam TUDM...

Dalam surat balas * tak reply lagi surat dia yang latest...sori...adek aku ada la cite...darat n air force ni, banyak bezanya...bla bla bla..
Yang pasti, rumate dia dah nak kene hantar balik disebabkan MENTAL * tapi tak pasti betol ke tak...samada betol-betol mental or just helah...uish~! so, thats why la adek aku bitau...even dia ingat kat umah n famili...tapi tak leh layan sangat...ok-ok, faham!

Yang pasti, pemakaian kabel amatlah...* HUH~!! err~! kite skip jela eh...he he he...

Reminder:
6 Ogos 2009 - Raptai Panglima
15 Ogos 2009 - POP (Perbarisan Tamat Latihan) - note : famili kite wajib mai...kalau tak, tak de semangat~!!

Hahahahhaa...dah nampak dah cuti melambai-lambai...dah boleh isi borang cuti dah seksok...best~! best~!

* dah hampir 7 bulan kami tak tengok adek kami nih...ntah macam manala rupenyer...yang pasti baru 2 kali dengar suara dia sejak dia dapat outing..kalau tak, jangan harap~! hope, semuanya selamat...Insyaallah..

2 comments:

  1. selalu kes-kes dera ni derang akan backing balik dengan mengatakan itu latihan fizikal n mental.. kalau tak tahan mcm mana nak pertahanan negara. Statement bangang.. anak orang ske2 ati mak bapak die jek nak buli2...

    ReplyDelete
  2. Yup! memang tu la ayat biasa dorang (termasuk BIL aku...hu hu hu)

    Tp yg heran...napelah tunjuk KUAT kt sesama kawan2..kalau dah KUAT sangat...carilah musuh negara..haa..tunjukla kekuatan anda itu... * ckp bnyak pom kadang2 tak gune gak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.