Thursday, July 23, 2009

.: Memuhasabahkan diriku :.

Salam tuan/puan sekalian...

Pada akhir malam ini, yang mana hari Jumaat bakal menginjak sebentar saja lagi..maka, sama-samalah kita merenungi entri pada kali ini.. Uish! cam sesuatu la pulak entri nih...

Jalan raya bukan tempat berlumba : semua orang tau kan??

Malam tadi:
Otw balik rumah, di jambatan Sultan Mahmud..tak tau la nape lampu jalan tak dinyalakan..jimat cermat membawa berkat kot! Kesahnyer..dengan keadaan malam yang gelap...bawa lah kete lane kiri..ala untuk pemandu berkategori selow..haa..lane tu la juga, tetibe nye ada van * kalau tak silap la.. berenti maybe rosak kot.. yg mana agak merbahaya untuk kete kete yang kat belakang..

Depan dah ada 2 buah kete..aku plak kete ke 3..so, kete ke 2 tetiba je mengelak dari van n brek tetibe jer...fuh! seb baek sempat ngelak bagi signal n terus masuk lane kanan...sipi aje kete aku dengan bumper kete depan...Alhamdulillah.. * seb baek kazen aku tak panik kat sebelah..kalau tak..KUAR SEKARANG! wakakkaka...anak buah aku tak paham pape :D

Khamis 23 Julai 2009 - pagi

Betol betol mencabar diri aku...dalam 735 am..turun aje dari rumah, lepas aje traffic lite...dah nampak dah nape kete depan cam banyak jer...

Tetibe.. kete depan BREKKKK!!

::: kata kata yg ada dalam kepala "Kalau emergency, kite brek n control stereng...make sure jangan langgar bodo kete tu..at least, kalau kene, tak de la banyak mana" by : mama Shasha + Fiya (mamaS&F), kazen aku..

Pe lagi..terus je la tekan brek n habis daya aku konar ke kanan kete aku...tak nak bagi langgar kete depan... * langsung tak terfikir divider kat tepi...

DAMMMMMMMM!!!! handbag tercampak n seb baek pakai seat belt..kalau tak, sure terhantuk kat stereng...aku dah langgar kete orang...huhuhu...

"Alaaa..kene jugak! ish!! * sambil sambil fikir keterukan yg confirm memilukan hatiku...sure rabak aku punye kete kete nih..

::: teringat pada kata kata ni "Yang penting catat plat kete, report polis.." by : Oh! Maria

urrmmm.. kuar aje la dari kete..tak de guna gak, duk lelama dalam kete..nanti tak pasal pasal punch card merah...

reverse kete jap..yela, tak kan nak biarkan dalam keadaan berhimpitan camtu...time tu, orang ramai betul..tapi tak delah yang berenti..sebab keadaan jalan tak mengizinkan...

Aku malu nak kuar....wakakkaka...maunye tak, laluan pekerja opis tu..Ala, selamba je lah..Dan dan aku kuar, dia pom kuar.. * owh! pompuan upenyer..

Aku : * mata duk perati belakang kete dia..uish! n pandang dia..bitau je lah...saya langgar kete awak... * tak da perasaan..tak tau nak cakap camaner...
Dia : * sambil tengok kat dia punye bumper... tak ada pape kan? * rujuk pada kete dia...still tengok kete dia...muka cam tak caya jer..

Aku : * aku langgar..tapi mane kesan nye eh??? heran! apapun Syukur sangat-sangat...tapi aku perhatikan, bumper dia sedikit terbuka berbanding dengan yang sebelah kiri..tapi tu kete dia..tak tau either tu kesan aku or yang memang dah cenggitu..tengok aje la...Tak ada pape..kete saya ok..

Dia : urmmm...
Aku : ok la.. * aku betol betol tak ingat samada dah mintak maap or tak kat pompuan tu..SAYA MINTAK MAAP YER...

Aku blah, dia pom blah...

* cuba test lepaskan stereng kete...alignment dah lari amat nih..huhuhu... buat kesimpulan sendiri, bumper ngan bumper..sebab tu tak de kesan kot..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.