Friday, July 31, 2009

.: Santai gedik :.

Oh gediklah sangat..entri simple untuk bergediks...gedik ke? dah dah! orang gediks orang tak suke..tapi kalau gediks yg inih..aku suker...wkakakakka...

.................................................

Sebelum anda membaca entri ini, cuba jawab soalan ini dahulu. Agak-agak, betul ke yang wanita ini kompleks dari lelaki? Hurm..fikir-fikirkanlah sambil anda membaca entri ini..

Lelaki * ek elleh!! ha ha ha
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan * ala, sesi ngumpat pom ada la..wkakaka..emo la pulak..
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau * ye ker???

Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan * biasa la..hehehe..
3. Sempat mengumpat dulu * tengok keadaan...wakakkakakaa...
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki * tak la sampai cenggini
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri * semestinya!
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu * wajib
7. Ramai orang,cari kedai lain * tak jugak
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit * lebih dari ni kot...wakakaka..
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. . * right! tapi tak de la sampai eeeii..
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit * tak main la skit skit...alang alang kasi penuh la nadey!
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak.. * kalau dah kenyang
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput) * baek tak yah makan
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2 minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana , tenguk sini * takla, kami dah ada port biasa..
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling * jeling kat lauk aje...
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak! * jarang..
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit * yerp!
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik" * dah biasa dah, ape susah..kaver la ngan telur dadar...wkakakakka...
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2.. * tak de gambar...
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal) * mane ada, biasa sound direct je..hahaha..nampak sangat menipu..ok! biasanye, komplen kat meja jer..
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!! * paling koman, tukar kerusi je..
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air * tak yah order..milo suam dah ready..
42. Bangun
43. Ambik sudu * ces! rajin bebenor..sudu amek berseiringan ngan nasi..tak kuasa nak bangun semata mata nak amek sudu! unless kalau luper..
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu * tisu dah amek siap siap laa..ape la! agak agak ar...
47. Duduk
48. Air sampai * dah boleh skip nih...
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar * bayar lepas makan..so, bayar sekaligus..bukan cerai cerai..
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan * hehehhe..normal la kan?
55. Makan separuh..kenyang * uish! membazir...makan sampai licin..senang, pinggan tak yah basuh...buruk perangai betol la...wkakakaka
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap * kadang kadang..tp makanan tetap habes...penipu betol la...hahaaha...bukan! tak nak membazer..
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis.. * dah ada dalam opis la..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

Hampes betol la..sampai 62 tuh..nak sangat tunjukkan wanita ni kompleks...sajela tu, ngengada nak mengada ngada...gediks! wkakakkaka...

Source: my inbox - emel lama * best gak sekali sekala bersantai dengan emel nih..

2 comments:

  1. aku tak de lah sampai cenggitu sekali.. kurang 10 langkag jek.. maknanya aku x gedik lah.. ekekekeekke

    ReplyDelete
  2. ahhahaha...aku separa gediks..boleh kan? hik hik hik

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.