Thursday, July 9, 2009

.: Selamat Pagi Cekgu :.

Selamat pagi murid-murid. Sile duduk. Ok, sekarang buka buku latihan yang cekgu suruh buat semalam. Siapa yang tak siappppp???? Angkat tangan... * hahhahahaa....giler angkuh sangat-sangat...konpem murid-murid ni kutuk aku, ntah-ntah siap bagitau mak dia...Tak nak pergi skolah, cekgu garang...huhuhu...

Nape tetibe je tulis pasal cekgu-cekgu nih? ha..jap nanti kite cite eh...

Semoga cekgu dapat mengajar di sekolah ini buat selama-lamanya * giler syahdu...nak jadi cekgu lagi boley??...wkakakaka

Ala..jangan la heran sangat, jadi guru ganti jer...bukan nye pengetua pom, guru besar pom tak...tapi, tak delah lama sangat...ada la dalam dua bulan... * time muda-muda dulu la...skang ni dah bersara dah...orang tak sanggup nak sambung kontrak...wkakakaka...

BEST~!
ENJOY~!
HAPPENING~!
RILEKS JER~! hahaha...

Yang pasti, cekgu langsung tak boleh sentuh pelajar tau…kalau tak, akan jadi satu kesalahan…Tu pasal la kot, student sekarang dah naik lemak…memacam hal la..

Tapi peduli apa aku, sape suruh korang degil...Benda yang senang kite nak ajar...cubit je budak-budak nih..Yela, degil sangat…esp kelas kelas yang belakang…Menguji kesabaran betol.. * cekgu nak tengok kamu jadi ORANG laaa...

Ada sesetengah tu, ABC pom tak pandai…pendiam, menulis pom ala ala jer…yg ni kite kene betol betol pujuk bagi dorang ikut pe yg kite ajar * teringat balik kat muke student tu...duduk barisan belakang...suke tau korek rahsia dari budak nih..hihihi...betol-betol pendiam...

Biasa kalau kelas belakang kan, student dia lain macam sikit..biasanye lebihkan psikologi dalam mengajar...kalau anda buat baek, nescaya...natijahnye baek.. * :D semangat kamu cekgu kagum amat!

Tapi bagi kelas depan pulak, pendekatan nye lain...

Sempat tau mereka ni jadi geng aku..selalu je kami main kuiz…Nasib baik aku ajar Pendidikan Jasmani jer untuk darjah 4 nih..kalau tak..lingkup budak budak nih..wakakaka…

Cekgu...jom maen kuiz... * aku la yang selalu kalah dengan ayat menggoda nih...wkakakaka...

Pernah tengok tak? Great Teacher Onizuka? dari cite tu la timbulnye Puteri Onizukaida...* pandai pandai je tambah…wkakakaakkaka…Dah dah..jangan nak perasan kan diri lagi...

Kepada semua guru, thanks sebab sudi mengajar saya dari tadika sampai la ke mana mana…Selamat Hari Guru.. * Errr…dah lepas ker..tak kesah la..nak wish jugak..hahaha...

* Comey kan baca blog budak yang nak amek UPSR...thanks sebab sudi jenguk blog sis n bagi sis idea untuk tulis entry nih...Errr...aku dah diplagiat ker? kebetulan kot...hihihih...tak kesah la dik...Pstt! budak darjah 6 pom ada blog tau...kelas gitu wak...

Ex : cekgu aida - S.K.T.K

2 comments:

  1. aiyda... masa aku keje kerani kat sekolah lama dulukan.. cikgu ganti tu pemalas umanggg aii!!

    masuk kelas die wat keje die sendiri jek.. budak2 lantak pie ko lah!! ending2 die kena get out! ha ha ha.. gaji tiap bulan lambat bising.. ngajo x nak!! nak panaskan punggung kat kusi jek.. ekekeke..

    ReplyDelete
  2. hehehe...aku rajen...wkakakkaaa... * malas nak ngaku malas...

    Urmm..mane leh camtu, t/jawab tetap t/jawab...sian bebudak...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.