Sunday, August 9, 2009

.: Aku & Komputer :.

Nama aku Komputer. Badan aku diperbuat daripada plastik.. * ye ke plastik? hehehe..ok! senang cite..aku tak tau..cenggitu la esei dolu-dolu, zaman skolah rendah, cume bezanyer time tu..yang paling pames 'aku sebatang kapur' 'aku sebuah beskal' 'aku sebatang pen' dll..

Tadi kan..uish! macam nak start bergosip aje bunyinyer...wkakakakaa...tak la, cumenye nak share satu cite ni kan..tadi kan, ada satu short course untuk semua golongan macam aku.. hehehe.. Agak-agak kan? korang ni tergolong dalam golongan BUTE IT tak? wakakakkakaaaa..meh nak habaq mai sket non..

Tadi kan.. * nape nih? dari tadi, asyek ayat ni je..ok~! tadi kan, tetibe teringat la pulak kat satu kisah bendul~! wakakakkaa..Yela, tadi..ada short course pasal emel.. interesting kan?

Gelagat peserta jangan cite la, melimpah ruah, tak larat nak gelak.. bayangkan sorang encey yang dah boleh disamatarafkan dengan ayah or pak cik kite la kan..yang memang jarang berjumpe dengan Mr. Komputer..

Peserta: Mane huruf I nih? tak de pom??? * muke cuak giler..
Aku: Tu..kat depan tu..sebelah U..tuuuu.. * tak cukup jari, dengan mulut mulut skali muncung..wakakakkaa..

Fasi : Ok..skang kite buat satu folder..warga underscore.. * underscore [ _ ]

Peserta: mane nyer 'baris' ????
Aku: ok, yang tu..kite buat cam ni eh..* ush! tak tahan aku..last kami gelak sesama...wakakkakakkakaaa..
Peserta: oo..gitu eh..mane la reti...hahhahahaa..

Ok! ni cite bendul nye..

Ala..ape kesah kalau tak reti Komputer.. or dalam kata lain..BUTE IT! aku pom BUTE IT~! takde hal la..ayah aku pom tak reti gak! * apela dosa ayah aku di kaitkan dengan it nih..wakakkaaa...

Dolu kan.. * kalau gelak malas nak cite! hahahhaa...ok ok~! sirius! dolu kan, zaman bebudak dolu..umur baru aje mengintai 19 tahun kot..ada la satu kelas IT..sirius aku tak pernah pegang or usik usik komputer until aku masuk U..eces~! nak dijadikan cite..kami satu kelas dah diberi satu tugasan yang memang simple, tapi bagi aku..perghh~! TERAMAT la payah..sampai kan rasa nak pitam..tak senang duduk kau! hahaha..

Ada satu ayat tu, perlu diakhiri dengan [ : ] .. tapi oleh sebab kebutean aku dalam IT.. maka jadilah [ ; ] .. dan hasilnyer, bulatan merah pada [ ; ] tu...wkakakakkaa..wuit~! ingat senang ke nak buat [ : ] ..bertahun aku belajar tau..dah la nak on pc satu hal...orang sebelah plak dah terer..tak brape nak pandang kat diri aku..ces! wakakakakaa..

Dan lagi * panjang la pulak entri nih..tak pe..tak kene bayar macam parking kete..ok~! biasa la kan..lepas aje buat assignment kite perlu save kan? tapi lagi sekali... aku bersama kawan yang sama sama BUTE IT.. save tapi tak tau letak kat mane..pc plak tetibe aje shut down! hush! meraba raba kiteorang..sampai menangis...wakakakkakaa... * bukan aku yang nanges, kawan aku la..aku plak just speechless...dah la pinjam pc orang, tak reti pape plak tu..last, jumpe balek assignment tu, seb baek ada member yang agak celik IT nye..kalau tak harus tercabut keyboard kami kerjakan...dah dah, stop sini je la entri nih..maken lagho kalau dibiarkan..

Ikhlas,
yang maseh lagi bute it - Practice makes perfect

KH: 3 hari merantau n now, dah tak perlu menyewa 'rumah' lagi.. chop! server adalah baek juga :)


2 comments:

Terima kasih atas pandangan.