Tuesday, August 25, 2009

.: Al-Fatihah (Ramadan 1430H) :.

Salam..


Urmm..dah selesai uruskan apa yang patut * hal-hal rumah..dan semestinya Ramadan kali ni memang totally berbeza..dengan pemergian ibuku pada Selasa (18/08/2009) yang lalu..banyak benda yang perlu difikirkan dan di olah balik oleh kami adik beradik...

Kirenye, ini adalah 1st day masuk kerja balek selepas bercutian lama..yela, dah cuti 13 - 24/08/2009..satu jangka masa yang lama bagi aku..tengok! terasa sangat sangat beku kekakuan nak menulis..and jarang sangat sangat post entry time kat opis..biasanye kat umah..memalam..hehehe..dan banyak juga cerita yang tertinggal..sebelum entri air tebu tu..tapi tak pelah..

Urm..memang tak tejangka or terlintas or apa apa jua la dalam pemikiran aku dan keluarga..yang ibu kami akan 'pergi' dalam kemalangan jalan raya..yang paling sadis..aku sendiri yang jadi drivernyer...dah la tu, terpampang nama aku kat paper..sape yang tak terasa dunia dah berakhir * hari tu la, hari yang kepala maseh rasa sedih sedih, tak tau arah nak di tuju..Alhamdulillah, sekarang dah rasa semangat..

1st day (18/08/2009) - memang hilang habes semangat..sirius! nak nak bila dah sampai umah..bilemana tengok khemah, kerusi..orang ramai..yang mana datang untuk menziarahi arwah ibuku...

2nd day (19/08/2009) - maseh sedih..asyek nanges jer, nak nak bile ingat kejadian tu...tapi dengan semangat ibu ayah kawan kawan aku yang datang, support mereka tu..sedikit sebanyak memberi kekuatan...kawan kawan yang tak putus putus datang... * dari hari pertama lagi..terharu betol...

3rd day (20/08/2009) - sedih..tapi dah dapat terima and fikir balek...apa yang dah Allah janjikan dan suratkan terhadap kami sekeluarga..

4th day (21/08/2009) - hari ni.. - Alhamdulillah, time pergi balek ke kawasan aku accident tu..aku semaken yakin dengan ketentuan Ilahi..aku + kereta + terbabas..hanya la, satu sebab musabab..yang lain lain..adalah ketentuan Ilahi..betapa molek nya perancangan Allah kepada aku makhluk yang kerdil..


Aku tau, ramai yang NAK SANGAT tau macam mana kejadian tu..yang pasti kejadian itu hanya SEKELIP MATA..dan tak tersedar langsung aku langgar pokok...lenkali la kite cite bebanyak..hehehe...


Urmm..oleh kerna lappy ku cedera agak parah..dan akan dimasukkan ke ward..hehehe..jadi terpaksalah aku blogging time lunch break..mungkin entry tak delah sebanyak mana kot..


Apapun, jutaan terima kaseh kepada semua yang sudi datang melawat..bagi kata kata nasihat..nak sebut satu satu memang agak ramai..jadi TERIMA KASIH atas keperihatinan anda.. :)


Al- Fatihah untuk arwah ibuku Allahyarhamah Khadijah binti Muda..moga rohnya di cucuri Rahmat oleh Allah dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman...Amin..

Antara nukilan * tak banyak pom tentang arwah yang sempat di tulis..just klik http://baliklah.blogspot.com/2009/06/kenduri-marathon-iii.html

http://baliklah.blogspot.com/2009/06/tersedar-dari-tido-yang-pendek.html

* sorilah, caca marba aje tulisnye.. :) nak buat link pom tak jadi..malas nak explore..

3 comments:

  1. Takziah ina ucapkan buat kak aida..
    Sesungguhnya, segala yang berlaku ada hikmah di sebaliknya...ina minta maaf sebab tak dapat pergi melawat kak aida...
    Al-fatihah untuk arwah...

    ReplyDelete
  2. ini cerita betul??? Takziah aiyda.. Al-fatihah untuk ibu!!

    18.08??
    itu tarikh lahir ibu aku!

    ReplyDelete
  3. tabahkan hati...kuatkan semangat...Allah lebih menyayangi dia..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.