Wednesday, August 26, 2009

.: Kronologi :.

Sempat ke nak tulis semua nih? yelah, rehat dalam 30 minute aje..huhuhuh..kire sempat ajelah..

13/08/2009 (Khamis) - Pergi ke Shah Alam, umah my big bro..petang tu, naik motor ayah ipar abang aku..pergi ke Stadium Malawati sebab akak ipar bitau ada warehouse sale..so, beli la sikit..sempat tunjuk pisau kat arwah mak aku..jangan la gelak..beli pisau kecik aje..bajet, senang nak guna nanti..arwah puji cadar yang aku beli murah n cantek.. * semenjak dua nih, suke sangat beli cadar..dah la murah..berbaloi baloi..

14/08/2009 (Jumaat) - jalan jalan kat Jalan TAR, Sogo..sempat beli tudung untuk arwah * sebab dah niat nak beli sebelum datang Shah Alam lagi..tudung kaler purple..tudung ariani kot.. * tak tau kot kot silap..pergi naek bas jer, sampai umah abang aku agak lambat sebab jalan jem nanas...sampai sampai..arwah mak aku tanya nape lambat..ayah aku dah bising * ayah aku cepat risau..huhuhu..bitau jalan jem..and arwah sempat tanya, dah beli ke belom baju untuk anak Nisa (Penerbit)..aku cakap tak..sebab tak sempat.. * orang ramai amat kat Sogo, dah la masa suntuk..

Time beli tudung kat Jalan TAR..aku maseh terngiang ngiang apa yang aku cakap kat orang kedai tu..lelaki...

"Saya nak cari tudung, untuk mak saya..jadi nak yang besar la sikit.." * sebab mak aku suke tudung yang tak singkat sangat dengan dia...
Orang kedai tu jawab.. "yang ni ok..besar.."

So, aku buka n tengok..cam ok jer..so, kira jadi ajelah..untuk aku sendiri..aku beli dua selendang..kaler pink n coklat..

Hujan turun, so nak tak nak patah balek ke kedai yang aku beli tudung tu..buka payung..berlalu ke kedai kain yang lain..

Dan dan je tengah tutup payung, orang kedai yang lelaki tadi sampai..tunjukkan plastik tudung mak aku..tertinggal rupenye kat kedai dia..time aku buka payung tu..tak tersedar tertinggal plastik tu..yelah, plastik penuh kat tangan...

Time sampai kat umah dah hampir maghrib..kelam kabut sebab malam tu dah nak bertolak ke Perak..orang lain dah siap dah..aku yang baru aje sampai umah..kelam kabut packing baju..tapi tak ada lah banyak mana pom baju tu..disebabkan siangnyer tak sempat nak makan..aku curi curi ke dapur..makan bihun sup..tapi tak habes la, sebab kelam kabut..sekadar alas perut aje...

Terus bertolak ke Perak dengan family abang aku and juga besan...kire dua bijik kereta la..sampai kat umah Pak Alang * pakcik akak ipar aku..dah lewat dah..hampir jam 12 malam kot..

Makan + pas tu terus iron baju abang, akak ipar, ayah n mak aku..terus aje settle malam tu juga..sebabnyer, pagi esok dah nak ke tempat adik aku tamat latihan...

* sambung esok la plak eh...

2 comments:

Terima kasih atas pandangan.