Thursday, August 13, 2009

.: Tak suke BAS!!!! :.

Alhamdulillah, dah selamat sampai kat umah my big brother. Namun, bukan senang nak sampai tau..macam nak mati aje rasanye~! sumpah! * jaaaaarrrrrraaaaaannngggg cakap sumpah, namun ayat ni amat sesuwai non!

Rabu:
5.00 pm: dah pom sampai umah, cepat cepat selesaikan apa yang patut.. terus ke umah pak cik aku.. ok, next..

+ - 7.00 pm: sampai umah aku, pakcik n makcik aku lepak sesama..owhhh~!!

7.55 pm: buke pose..segelas air kosong aje.. * tak sedar dah masuk waktu..

selesaikan apa yang patut, packing baju agak kelam kabut..tak tau nak bawa baju apa..sirius! bingung amat~! bas pukul 10.00 pm.. mak ayah aku dah siap packing baju dorang..

9.15 pm: turun awal, sebab nak pergi cari mask..SIL aku dah pesan suruh cari mask..sebab kat Shah Alam dah sold out! hasilannyer: kuciwa..kat terengganu pom tak de stock maa..

9.55 pm: naik bas..ala, my head spinning around..dah start la nih..macam dah kuar bintang bintang di angkasa..menari nari tak ikut rentak..ces~! benci betol la..

menidorkan diri..sebab penat..sebab finin..perut maseh kosong..sempat abeskan sekotak air milo..brrrrppp! ala, seksanyer..

1.10 am: dah sampai mana ntah...ala, dah nak start dah..bluweeekkk! ops! sori..dia dah start dah.. * mak aku tolong picitkan kepala..

4.00 am: bluweeekkkk!! adus seksanyer..cepatla sampai..dah tak tahan dah..tak yah la berenti kat pudu..terus aje ke shah alam pak cik...tapi yang harunyer, time bas berenti tula, dia bluweeekkk! dahla lampu terpasang, kurang anggun betol kan? hahahaha..bluweeekk di sebalik towel..hihi...tak boleh nak mengorat! huh~! wakakkakaa...

nak kesat airmata? uh! jangan harap..tak terdaya aku non..ada ke patut mak aku tolong kesatkan *** aku..hish! tertepis tangan dia..sebab segan la aku..betol betol dah flat! seksa Ya Rabbi..Tuhan aja yang tau..bile la nak abes sindrom bluweeekkk dalam bas ek? dari start belajar sampai la skang..tak abes abes masalah nih..benci tak suke sangat sangat bas!! kan best kalau dapat buke tingkap..buang aje ekon tu..rindu kat kancil aku!! sebab bas tak suke aku..aku pom tak suke dia..so fair and square right? * ayah aku pesan suruh makan ubi keledek bagi elakkan bluweekk..tak sanggup aku!

5.00 am: dah sampai shah alam..fuh~! lega amat bile kuar dari perot bas..jalan la kau~!! tapi fenin still ada maa..lapar..dah tahap kebulor..

6.00 am: SIL aku bagi nasi..* buruk betol kan, turun tangga sambil nanges...wakkakakakaaa...

10.30 am: plan nak pergi Sogo, tapi macam dah tak larat aje..tak tau la..perut maseh lapar..baru bangun...kene caj bateri biar kasi full..wkakakakkaa..

hahaha..dah macam Princess Diaries la pulak, bajet nak tulis secipot aje tadi..

KH: bile ingat ITU! sirius saya sedih..kamu boleh turut sedih tau..ingat memain ker??

4 comments:

  1. ada satu petua tak mo kasi mabuk dalam bas...
    sebelum nak naik bas kena g farmasi..mintak kat cina tu ubat untuk mabuk2 darat nih..lepas tu telan sebiji...insyaallah anda tidak muntah2 di dalam bas..
    satu lagi petua, jangan biarkan perut anda dalam keadaan terlalu kenyang atau terlalu lapar..heheh..

    p/s : pandai la aku duk bagi petua kat orang..hahaha...

    ReplyDelete
  2. wah! dasat.. aku zaman kanak2 dulu jgn kata bas.. dalam kete pun mabuk.. semakin dewasa semakin berkurangan..

    ReplyDelete
  3. INA:
    dah banyak org bg petua..dh cube mcm2 , tp ada yg ok ada yg tak jalan gop..

    - nanti leh bli ubt tu kt kedai cina..hehhe..
    - kenyang, lapar or sedang2 pom..memang akan muntah gak..sob2!!

    =============================
    TEDI:
    time kecik ok jer..dah besor ni dia ngengada plak nak memabukkan diri dalam bas..cobaannnnn..

    =============================
    MALA:
    hihihi..kdg2 mabuk..kdg2 aje tak mabuk..1001 kesah kalau sebut pasal BAS.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.