Wednesday, September 9, 2009

.: 09.09.09 :.

Sembilan - sembilan - sembilan

Tak de benda nak di cite kan lah..tapi duk nengok date ini hari yang agak cantik tersusun..maka nak jugak lah mengabadikan cite di 090909..cite ape? cite kosong.. :D

Belek belek resepi..memikir nak masak apa la ek ini petang? urmmm..cam dah tak de idea jer..hihihi..alohai! kan best kalau reti masak..campak ape pom jadi..ni tak, haru biru jadinyer..wakakakkaa..

Tapi kan, lagi senang kalau beli ajer lauk pauk kat bazar kan? tapi tu la..kite kan, tak suke nak membeli lauk kat bazar..nak jugak masak sendiri..balek aje keje, turun dapur pas tu buat keje.. * kepada mak cik mak cik kat luar..sile masukkan saya dalam list senarai menantu yer...hahhahahahaaaaaa... padahal hasilnyer, kadang kadang sempat fikir nak telan ke tak nak? huhuhuu..sadis non~!

Ok..kite tengok list la dulu eh..
  1. Masak Lemak - urmm..dah hampir setiap hari duk masak..dah naek juling dah.. REJECT
  2. Tumis Pedas - ikan tenggiri tak de, pastu dalam blog orang ni kan..dia tak letak resepi..jadi REJECT! hahahahaa..camne nak buat??
  3. Singgang Pedas Ikan Kerisi - cam ok jer..ikan ni dah ada kat umah..cume, resepi aje tak de..tapi boleh di terima..sms mak cik aku..hehehhee~! talian hayat sedia digunekan..
  4. Siakap Stim Tiga Rasa - resepi dia dah ada...ikan aje tak de..jadi next time la kite try..eces! confident aje..macam la reti..hahhahaa...
  5. Oklah, resepi yang dah diikat contract selama mana dia diperlukan..mari kite perkenalkan eh.. * bukan resepi la cik kak, ulam..ulam ke sayur?? urmm...

tadaaaaaa...ini la dia, salad kampong..hahahaa..time pergi pasar, penjual tu cakap "ni salad cameron".. * oo, ye ker?

Sekian ajelah yer ruangan dapur kite kali nih, next time kite cari lagi resepi kat masyarakat belog lain..hehehe..

KH: bile la lappy nak baek nih, dahla Mr. Brokbeng tak tau di mana letaknyer..huhuhu..

1 comment:

  1. umangg ai laut cadangan!! ekekeke

    ikan singgang tu kat sini panggil masak pindang...

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.