Sunday, September 13, 2009

.: Balas Dendam punye edisi :.

Hahahaa...memandangkan minggu ni adalah minggu yang last aku keje..nak tulis bebanyak..dah macam belog masakan la pulak...amek kau~!

Jumaat – 11.09.2009 – 20 Ramadan

Sebetolnye nak buat Udang Masak Tempoyak.. sebabnye resepi tu agak mudah.. tapikan Adek 1 aku dah bagi resepi Udang Masak Lemak Cili Api..siap amek kat dalam paper lagi tau..hasilnye, memang sedap.. hehehhee..bukan nak pujilah kan.. rasanye agak mengena kali nih.. aiseh! Kembang betol la rasa nye.. hahahhahahhaa.. puas ati la neng!

Kacang Panjang Goreng Bertelur .. kalau tak silap macam ni la nama resepi tu..saket ati betol la, tak dapat sambutan tau.. hahahhaaaa.. adek adek aku siap cakap “tak yah buat la lenkali..” wkakakkakaa..dugaan kecil betol la…

Ikan keli goreng hasil tangan Adek 4 aku.. eh! Banyak betol la peranan Adek 4 aku kat dapur nih.. tak bleh jadi nih.. ish!

Menu kite yang last.. Puding Cocktail.. hahhahahhaaa.. semangat betol la pi cari bahan bahan dia..

Tengah syok memasak puding..

Adek 4 : Haaaaa… buat pudding? Hihihihihihihiii.. “dok dak ah gini”… hahhahahaaa
Aku : hahahahhaa..

Time sejukkan puding tu..

Adek 4 : Jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…
Aku : * terasa tersengih sengih.. sebab dah nampak puding tu beku..hahahhaa..kalau tak, mesti naya akak tau..
Adek 4 : Biar Chef rasa dulu…
Aku : rasa ajelah, mesti tak sedap kan?? * time ni dah pasrah…


Bagi kat mak cik aku sikit.. dan yang paling best.. Adek 1 aku cakap kalau ada kuah lagi sedap.. nak tak nak terpaksalah create satu resepi yang aku tak tau la betol ke tak caranye..

Hasilnyer..puding cocktail berkuah.. :D rasanyer, bolehlah..hahhaa..kenkadang dah rasa cam main masak masak plak kat dapur..

* tak best betol bilemana menulis entri nih, Adek 4 aku curi curi baca kat belakang… hampes bilemana dengar dia ketawa…GERAM BETOL LA…pstt! menu Sabtu tak de ek..aldisebabkan tak de resepi.. aishh!

3 comments:

  1. wey!! tengah hari buta wat entry2 makan ni.. terliur tau...

    ReplyDelete
  2. hihihi...manjanya adik tuh...best betul bila baca entry nieh.

    geram la tgk ikan keli tuh. ada tambah apa2 ke masa nak bakar tuh? macam berseri pulak nampaknya. setengah org buat ikan keli bakar kalernye tak menarik...

    ReplyDelete
  3. TEDI:
    hahahahhaaa...errr! POSE tak?? kikikiki...

    ********

    CHERYNA PIRES:
    hehehe...ngada2 kot..

    tak bakar...kami goreng je..kebetulan kuali panas kot..errr..lagipom adek yg goreng..(tu pasal tak reti nak jawab...hahhahahaa..malu seh!)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.