Tuesday, September 1, 2009

.: Diari Ramadan Kami :.

Teringat plak pada Diari Ramadan Rafique..time diberitahu tentang cite nih, shooting episodnyer belum abes lagi..dulu la..tak tau la, kot kot ada kesinambungan nye plak.. * Encey Acoi sile jawab bagi pihak bos kamu...

Tak mo cite pasal diari orang lain..nak cite pasal DRK * malas nak tulis penpanjang...

Isnin 10 Ramadan - 31 Ogos 2009 - National Day - cuti..hip hip horeyy! best..hehehe

Usai zohor...eces! : Naik kete ditemani adik membeli barang barang keperluan umah..menuju ke pasaraya tersohor lagi digemari ramai termasuk Pok Su..ops! silap mention nama la pulak..sori..hehehe..menuju ke Mydin senang cite nyer..

5.00 petang : macam biasa..start duduk kat dapur..paling lemah ku rasakan..tak tau nak start dari mana..nak buat ape dulu? cam blur ajer..hehhee..kalau seterer Chef Wan, tentu tak jadi hal..
5.30 petang : dah siap potong ayam..konon konon nak buat ayam masak cili api..terbayang Sheila Rosli la pulak..cam senang aje dia masak..

Santan dah habessssss...tapi tak delah monyet pergi panjat pokok kelapa..just sms order santan ngan adek aku..pepandai la dia beli..

6.00 petang : masak nasi..goreng sawi..gune kicap aje..senang banget..wkakakakaa..ni aje yang tau..

6.30 petang : santan dah ada..sambung balek masak gulai tu..cam tak berapa nak jadi jer..tapi adik aku cakap ok..kire ok aje lah even memang was was amat...masukkan ikan...hahahahhaa..plan asal nak masukkan ayam..tapi takut santan tak de, ayam tu dah selamat aku goreng...

7.00 malam : maseh terhegeh hegeh kat dapur..air dah siap..pinggan dah siap..semua dah siap..

1 minit sebelum berbuka : maseh kat dapur..selesaikan ape yang aku nak selesaikan...adek aku dah melaung dah.."Cepatttttt...dah nak berbuka nih...."

* Ayah and adik aku berbuka puasa kat surau..laaaa..tak cakap awal awal..jadi berempat aje la kami berbuka..

Selesai berbuka : semua dah berkumpul sambil kekenyangan..ces! konon masak sedap la tu..padahal adik adik aku kenyang membedal air..hahahaa..janji kenyang udah la yerk!

Borak borak pasal nak teraweh kat mane..banyak songeh la pulak adik adik aku nih..tak mo pergi surau yang ini la..itu lah..

Dorang berteraweh : aku potong kain langsir...saket gak ati, sebabnyer kain cam payah aje nak dipotong..tapi buat buat senang aje lah..senget benget kain tu..haru betol!

SAHUR

5.15 pagi : adik aku kejutkan sahur...wkakakaka..bertuah punyer kakak..tak senonoh...hahahaa..jap la..5 minit lagi eh..

5.30 pagi : bangun la jugak sebab adik aku dah goreng telur, dah panaskan gulai..air je belum siap..so, aku punye keje la tu..siapkan milo best! hehehe..tak best pom, saje perasankan diri best..tapi kalau abes, kire best la tu kan? dah dah..jangan banyak cengkadak..

6.30 pagi : iron baju keje..malam tadi malas nak iron..mandi terus pergi keje...hari ni tak payah nak tunggu adik aku bagi ayam makan nasi..kalau tak..mesti lambat nak ke tempat keje..adohaiii..skema nyer ayat..hahahhaa..belasah ajelah..dah la menumpang pc orang..sedar diri sket..ok ok! insaf..

8.00 pagi : orang gaji memulakan kejenyer...dah la, cukup la nih..dah berjelaan panjangnyer...


Hari ni nak kasi kamu makan ape ye adik adik ku????????? dah kering idea dah...urrmm..

* pc ni tak de perisian yang leh crop pic dengan cantek..dah tak cantek pic aku..huhuhu..

2 comments:

  1. semoga menjadi kakak yang sabar melayan karenah adik2 :)

    ReplyDelete
  2. adus...terasa KEKAKAKAN sangat2 skang ni..huhhuu..

    tq

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.