Wednesday, October 7, 2009

.: Futsal Menjerit :.

Salam semua..

Aish! dah lama betol tak mengepos cite dalam MPS nih.. lately kebizian telah mendesak diri menyepikan diri seketika dari arena blog.. ces! sape la yang ajar BM time skolah dedulu nih? ha ha ha..

Kalau nak ikutkan cite, banyak benda nak di storikan.. yang penting, yang tak penting, yang separa penting.. yang tak de kene mengena kepentingan dengan sesape?? pom nak dicite kan jugak..

Kebetulan adek 1 & 4 and ayahanda tengah melayan bola (Mesia vs Laos) .. dah 1 - 1 tau.. urmm..dulu, dulu-dulu-dulu la.. time arwah mak aku ada.. tentu dah gamat ngan ayah aku duk sibuk tekaan sape yang mengena.. la ni.. riuh tapi tak la macam dulu.. nak buat camne, dah 1 family suke bola..

Ok la, terus aje ke depan.. InsyaAllah weekend ni akan ada game antara PTJ.. so, duk la membizikan diri pi training futsal.. ha ha ha wa ka ka .. syhh~! baru aje 1st time pi training.. buat malu aje..

Di sebalik F-U-T-S-A-L .. banyak stori mori dia.. aish~! dah la tengah layan lagu jiwang adek-adek aku nih..

Jatuh?? adat la.. bak nasi dan lauk pauk..

1st time berkenalan dengan dunia futsal.. 10 minit dah pancit.. mak aihh~! lotih akak tau.. happening betol.. dah la semua PTJ menjadi 1UMT.. :)
MAKSAK 2008 1st time masuk tournament.. lawan aje mane yang boleh di lawan.. JUARA lagi u..

Bukan nak riak.. tapi tula kan, usaha tangga kejayaan.. ops~! tak mintak izin dari empunya pic.. belasah aje la.. ha ha ha..


Ramai betol peminat.. malu saya! wakakakakkaaa.. perasan wes!

Futsal versi 2 dua tahun yang lalu.. time ni dengan awekhansisaac n miss chinta.. ops~! puan chinta.. orang laen bizi warm up.. wahh~! rindu betol time nih..
jangan nanges.. esok kite maen lagi eh.. miss hana..tolong snap pic, kasi cool ini budak.. ha ha ha ..
Sebenarnye dah pernah berazam tak mo main futsal lagi.. kata-kata ex-opismate terngiang-ngiang kat telinga...hahhahahhahaa...dialog rekaan untuk arwah mak aku.. lawak betol.. * Kak Na..orang rindu la ayat tu.. :)

Sebetolnyer, yang paling ditakuti kalau la injured !! tadi petang, terbayang-bayang lagi.. kalau jatuh sakit.. kefobiaan melanda alsebab pernah jatuh time training.. maunye tak, jatuh terduduk kat simen nakkk.. terlanggar ngan player satu team..cam nangka busuk..nak retak tulang punggung nih.. siriyes! seb baek arwah mak pandai mengurut.. dia la tempat nak ngengadanyer..
Saket Tuhan aje yang tau.. dah boleh main DAM kat lutut nih..wakakakkaaa..

Siku pom dah naek lebam.. kesan dia maseh ada sampai skang.. tapi tak la jelas sangat..

Penangan balutan dari arwah mak aku.. abaikan kain mahal ni.. hahahhahaha.. ntah kain sape yang jadi mangsanyer..

Skang, kalau papehal jadi..tak kan de lagi urutan ni!! ni yang den terfikir.. SERIK berfutsal.. tak pelah, yang penting jaga diri sendiri..hu hu hu .. * pada jiran, makcik, family n kawan-kawan arwah mak..pls take note: pas ni sila cari pengurut yang lain.. :) seb baek saki baki minyak ubat yang arwah mak aku buat masih ada..

Sampai aje rumah tadi.. ada dua bende yang terus aje bluweeekkkk~! sebenarnye, time abes main tadi..dah rasa nak bluweekk.. Adek 4 aku cakap..mungkin kurang air..dah dapat seteguk dua..sure ok.. ikut ajelah nasehat Dr. El tu.. :) maklumlah dah lama tak main, dah naik pitam..balek aje terus aje landing kat katil.. nikmat betol.. Ting-tong-ting-tong.. dahla bluweekk~! terkezut seketika pabila kat kaki dah tak de gelang kaki.. hilang kerrr?? tergamam jap! cari balek gelang kaki n terjumpa dalam stoking..seb baek.. * stoking ada 'g' ke tak??

* Aishhh~! esok last training.. nak terus ke tak??? sebetolnye dah segan nak berlari berkejaran..maybe faktor usia kot...wkakakakakkakakaakaakkaakaaaa... uishh! panjang lagi entri termenung nih.. ok-ok time to sleep!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.