Monday, October 19, 2009

.: Pertama-tama-tama kalinye :.

Kalau tak de masalah, bukan hidup la namanyer. Last week, melalui hari-hari yang sungguh mencabar, belajar mengenali diri manusia sekeliling adakala menjadi perkara yang agak menjengkelkan.. sirius! sebab itu la KataHati : terapi yang paling best adalah bilemana bersama keluarga.. urm, dan satu lagi pabila bersama teman-teman yang menyenangkan. MENYENANGKAN okay~!!

Oyeaahh~! Baru aje dapat call dari my kazen, ha ha ha.. dia nak mai tido umah ceq malam ni tau.. nak temanin ceq.. suke benor rasanyer.. :)

Tadi siang kan..

BIL : nak pergi dengan kereta sape?
Aida : Urmm..tak kesah. Kete saya pom ok!


Syok-syok duk dalam kete, tup-tup muncullah ayahanda aku.. Oh dan Oh! Kelupaan betol la.. memang tak de masalah kalau nak naek kete aku.. TAPI..

Ayah aku masuk dalam kete.. Ya Allah! Camne leh aku LUPE yang ayah aku nak pi sama.. DUP DAP DUP DIP DIP..

BIL and anak buah aku pom dah masuk kete..

Buat pertama-tama-tama kalinyer.. Selepas kemalangan yang meragut nyawa mak aku.. Ayah aku akan naek kereta yang akan dipandu oleh AKU.. sirius! DUP DAP DIP DIP rasanyer.. Selepas insiden tu, ayah aku belum pernah jadi co-pilot aku..

- Tak takut ke nak naek ngan aku nih?? Nak aje tanya sepertima pertanyaan aku pada kazen or kakak-kakak aku.. “Takut tak bile naek kete ngan saya?” -
Alhamdulillah, tak dinafikan, dalam masa seminggu selepas kejadian.. aku dah bawa kereta tanpa apa-apa KEFOBIAAN YANG TERLAMPAU.. namun aku akui, ketakutan kecil-kecilan itu masih ada esp bilemana ada penumpang kat dalam.. Sirius.. selepas aje insiden tu, dah takut nak ajak orang naek kete bilemana AKU yang drive. Tak nak amek risiko kalau pape jadi.. Mane nak ganti NYAWA orang..

Ok-ok, kite sambung cite tadi..

Semua dah masuk dalam kete.. terus aje ke kedai.. aku nampak tangan ayah aku asyek pegang seat aje.. tau, dia maseh fobia kot naek kete ngan aku.. Aku plak, duk fikir memacam.. Sirius! Ketidakselesaan tu kan, seolah-olah kat sebelah aku ni - pegawai JPJ.. cam baru nak test lesen aje.. hi hi hi .. nak ketawa tapi takut.. jadinye, kami sembang-sembang ajelah cover rasa hati.. :)

Tapi bile dah nak balek.. dah ok dah.. tak de la fikir memacam lagi.. Ayah aku pom nampak selesa.. tapi la kan, SIRIUS~! Sape tak takut bilemana kite naek kete dengan DRIVER yang ada KES BESAR cam aku nih.. kalau aku la kan, aku TAKUT! Sirius!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.