Sunday, November 1, 2009

.: 1 - 0 - 0 :.

Cam formasi nak maen bola la pulak.. tapi tak de formasi cenggitu gayanye.. eh! cam ngam-ngam aje dengan date ari ni kan? 1-1-1 dengan 1-0-0.. tak faham eh? sudah!

ENTRI KE - SERATUS : 100 di My Personal Space | MPS | 2009

Tengok.. terus terkedu. Tadi cam bersepah aje idea kat kepala.. hurmmm.. buat intebiu nak??

Bile mula menjerumuskan diri di arena belog?
Urmm.. di laman 360 Yahoo.. dulu la.. dalam tahun 2006.. ramai la jugak bebudak opis yang aktif kat dalam tu.. cam Put, Jue Fasm.. Nisa, Kak Ladybird..hihihi, Kak Nor audit.. Mia Adila, Sue Fasm, ramai.. sangat ramai.. kalau nak sebut satu-satu, mungkin aku boleh dikategorikan 'maseh punyai ingatan yang baek'.. hehehhe..skang ni dah tutup dah laman tuh.. tapi kalau tak silap.. dia ada buat back up untuk belog kita.. tapi tak berapa pasti..
Pengaktifan di blogspot ni pulak, urmm.. ntahla, ingat-ingat camtu aje.. tahun 2008 kot.. memula memang tak berapa aktif sangat.. sebab TAK RETI.. pastu mula merajinkan diri menerokai blogspot, barulah cam 'not bad la jugak'..

Kenapa berbelog?
Urmm.. mungkin sebab kebestan berbelog tu kot.. asyek nak menulis aje kalau kene dengan citenyer..kite boleh tulis ape saja.. nak nak aku memang suke-minat menulis.. nyaris-nyaris nak jadi novelis tau.. hehehee.. tipu jelah! urmm, dulu biasanye tulis dalam deri kecik aje tau.. cincai aje.. buku latihan pom jadi.. tapi adek aku, kenkadang akak aku jugak! suke sangat curi-curi baca.. jadinyer aku memajukan diri di belog.. ceh! dalam deri? still tulis lagi.. biasanye aku sorok bawah bantal jer.. hehehe.. ala pe kesah, akak aku dah penah jumpe deri ijau tu.. entah-entah dah baca dari A- Z.. berdosa ngan aku!

[ Anais Nin ] : the role of a writer is not to say what we all can say but what we are unable to say.

Kenapa MPS?
Ooo.. gini kan, dalam friendster aku ada satu album My Personal Store.. pastu, terus aje letak My Personal Store untuk nama belog nih.. pastu cam tak berapa nak kene and ngam.. terus aje pegi angkat sumpah kat court tukar nama My Personal Space.. cam ok la sikit.. ruang ni cam privacy la sikit.. sesuai ngan namanyer.. kenkadang kalau tak tau pe nak buat.. kat MPS ni la aku lepak-borak-borak- dan juga buang masa yang dikatakan emas tu.. rugi kan buang emas??

Kenapa baliklah.blogspot.com??
Tak tau lah.. nak mereka cipta nama link yang best.. tak reti sangat.. jadinyer, amek yang simple aje la.. lagipom simple = saya..

Kawan-kawan belog?
Kebanyakannya adalah dikalangan bebudak opis sendiri.. tak berapa kenal sangat and tak berapa ramai sangat kawan dikalangan blogger nih.. sebab saya pemalu.. wakkakakakakkaaaa.. blah!

Malu tak publish belog?
Hehehehe.. malu.. eh! tadi kan dah cakap saya ni pemalu.. bape kali nak bilang? tak ar, saje je.. okies okies.. time di 360 dulu, saya akui saya memang MALU.. malu nak tulis memacam.. tulis seadanya aje.. pas tu, tak suke add orang yang kita kenal, sebab MALU.. segan nanti dia baca cite kite.. hahahhahaha..tapi kan, time lawat umah orang laen.. selamba badak aje dorang tulis semua benda.. bilemana jenguk umah orang lelaki.. barulah kite akan 'ok jer..' yelah, semua orang ada idea tersendiri.. kalau tak.. tak kan status kat YM, FB, FS, TWITTER * sekadar sebut beberapa jenis ajelah.. boleh bertukar mengikut mood... itu menunjukkan semua orang ada cara tersendiri untuk meluahkan KataHati.. eh! dah jauh membebel nih.. urmm, lepas aje menubuhkan MPS ni, terus aje buat-buat TAK MALU publish belog nih.. hahahaha.. padahal MALU ya ampun.. pstt! dah penat ke baca?? sabar eh.. almaklumlah, bile lagi kan nak boleh pot-pet-pot-pet camnih kat belog kan..

Diakui memang MALU bilemana jumpe kawan-kawan pastu dorang cakap..

Kawan : biasa jugak baca belog Aida..
Me : Hehehehhe.. ooo... ye ar.. mngarut je tu.. * malu nak tutup muka..sampai sekarang still MALU lagi..

Segan.. mungkin di belog aku bawa diri yang bisu.. sisinyer berbeda kerna ianye lebih kepada KataHati.. eces! * Jan.. aku dah jadi pemuitis nih, hahahhaa.. tak sia-sia Cekgu Norliza ajarkan BM.. pstt! Jan, ko banyak tiru ayat BM aku dedulu... wkakakaka.. ok-ok! siriyes! kite sambung interbiu kiter..

Urmm.. apa entri yang paling kamu suke?
Semua entri saya suke.. tapi yang paling saya akan ingat dan kenangi sepanjang hayat saya.. entri tentang pemergian ibunda saya yang saya kasihi.. sejujurnyer, tak pernah terlintas akan adanye entri sebegitu dan pemergiannya sebegitu.. kamu faham kan maksud saya? itu sebab lah, MPS ni begitu dekat dengan hati-diri saya.. semuanye tentang diri sendiri..

Ye ke? tak kan diri sendiri aje kot??
Tentang orang lain? ada la jugak.. seme kisah aku balun, family.. of course la kan.. tapi kan, kadang-kadang ada la jugak terbabas aku belogkan tentang kisah-kisah perangai-perangai manusia yang tak MATURED di mata ku inih.. tapi biasanyer, sentuh cam tu ajelah.. tak delah A - Z.. ni bukan belog gossip dek non oiii.. wakkakakaa.. interbiu jenis ape nih??? urmm, kamu patut buat belog cam ni jugak tau! tetibe je..

Puas ati dengan MPS nih?
Urmm.. noppp.. 6 out of 10 stars.. saya mau belog yang simple tapi ada .... * segan nak bitau..

Apa kenangan yang paling best kat belog nih?
Ceh~! soalan tak relevan langsung.. next...

Bile mula cuti?
Wes~! aku hangen nanti kan..

Ok-ok-ok.. kata-kata terakhir anda..
Tq kepada semua readers yang sudi menjenguk belog saya nih.. tapi tak de air makanan la.. self service la yerk.. hope MPS ni tetap bernafas seiring dengan kedewasaan saya.. best gak sekali berkala-kala kuarkan ayat skema..

Writing is a way of talking without being interrupted : [ Jules Renard ]

Oklah, dah abes dah kePERASANAN intebiu nih.. jom minum air nak?? tito time..

2 comments:

  1. tahniah.. dah 100... teruskan menulis..

    ReplyDelete
  2. aku segan kt budak utih.. tu yg smngt nk menulis.. hahahaaaa..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.