Tuesday, November 10, 2009

Tertitis

Tadi time balek keje, balek ngan mak cik aku, aku yang drive, adek aku suruh aku balek dulu, tu pasal kene balek ngan mak cik aku.. haishh!

Me : kad dah siap dah..
Mak Su : buat bape banyak?
Me : dalam bape ratus je.. sikit je.. bukan panggil ramai pom..
Mak su : dulu, Che mu ada cakap ngan Mok Su.. kalau turn eyda, dia nak buat besar-besaran.. kalau abang 2, adek 1, adek 2, adek 3, adek 4.. dia nak buat biasa-biasa jer...tapi yelah, kite hanya merancang...benda ni Allah yang tentukan...
Me : * diam..air mata dah ngalir laju..tak salah kan kalau aku nanges?? hihihi.. sebenarnye aku tak sangka arwah mak aku pernah cakap hal ni ngan mak cik aku.. :(
Me : ye la.. * pelan je suara.. hahhaa.. sempat cover nada suara..

Terus aje drive sampai la kat umah, turun aje dari kete.. lap airmata jap.. hahahhaa.. tak pandang pom muke mak cik aku.. takut dia perasan aku nanges..

Time siap-siap nak ke dapur.. mak cik aku plak yang datang.. bawa gulai ayam kampong.. hahhahaha! rezeki datang menggolek.. sukenye tak yah masak lauk.. hihihi..

Tapi time tu, mood nanges maseh ada..

Suara dah tak boleh control.. hahahhaa..

Mak Teh : baru balek ke?
Me : yeee.. duduk la dulu.. nak masuk bilik air jap.. * melaung dari jauh aje ni tau

Kazen : awal balek ari nih? Jo mane?
Me : Mok Su amek.. Jo balek lewat..

Pak Teh : buat air apa daaa?? * pom melaung jugak.. hehehhe
Adek 2 : uh! tak leh harap ni buat air... hahhahahahhaaaaaa... kadang kadang manis, kadang-kadang tawar.. hahhahahaaa...
Mak Teh : pegi tolong eyda buat air tu.. * mak cik aku menjenguk aku sat.. hihihi..
Me : dah buat laa.. * melaung lagi..

Kazen : nak masak ape lagi?
Me : * dah tak leh nak cakap.. last last pandang aje lah.. air mata lak tak nak berenti.. hahaaa.. geram betol la! saje je eh??
Kazen : kenapa nih?????
Me : sedih... hahahhahaha.. * camne nanges dan gelak dalam satu masa nih?
Kazen : jangan la sedih.. nanti saya sedih sama..
Mak Teh : * dia diam aje.. terus masuk ruang umah..

Me : hahahhaha.. tadi ada cakap-cakap ngan Mok Su..
Kazen : cakap pe?
Me : * diam je... tersengih-sengih.. padahal siyes, aku tak boleh nak bersuara.. nanti lagi susah nak rentikan air mata nih..

Last, kazen aku nanges sama.. padahal tak tau pe sebab nape aku nanges.. hahahha..
ntah pape..

Melodrama betol la petang tadi.. hahahahhaa.. siyes beb~! part yang paling aku tak tahan..

"kalau turn eyda, dia nak buat besar-besaran.. "

KataHati : Moga majlis akan berjalan lancar.. InsyaAllah..

4 comments:

  1. aida dh nk kawin ke..ngan saper ye...hehe...

    ReplyDelete
  2. ye2..hari tu ader terbaca komen kat FS yang bebunyi: "LEGA WASE BILA TAU MU ADE GEWE DOH.. HEHE.."
    yeay..yeay..tuan rumah dah nk tawen...!!!

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.