Monday, December 28, 2009

PANAS!

Itu tadi la.. tapi nak cite jugak..

CITE 1

Tengahari tadi, tengah tunggu parking.. 5 10 minit duk menunggu, maka mau keluarla itu kereta.. Pe lagi, terus ajela lip lap lip lap bagi signal ke kanan.. cadangnye nak amek parking tuh..

Pelan-pelan mau belok ke kanan, stereng dah ready.. tayar dah ke kanan.. tunggu nak masuk je..

Lepas aje kete tu kuar.. tetiba..

Kete depan.. dah la tak bagi signal.. terus aje menonong masuk! AISHHHH!!

BENGANGNYERRRRRRRRRRRRRRR..

Terus aje hon kat kete tu.. pompuan.. yang sebelah pemandu, dah perasan yang aku dah chop parking tu dulu.. memang tak de nama aku kat parking tu, tapi aku dah tercongok kat dalam kete.. menunggu turn..

Terus aje nak nanges! hahahahahhahaa... PILU wes! terasa sedey.. selalu je sedey tetibe dengan benda-benda senget! hahaha.. * senget juga bermakna mongok, mengong.. lebih manis kan? :D

Huh! tanda protes sambil menahan kesebakan.. aku tengok aje dorang.. sambil mulut terkumat-kamit membebel...

Yelah, manusia.. bile dah buat salah.. tak kan bahagia.. tak kan senang hatinye.. tak kan terasa AMAN, TENANG..

Aku tengok ajelah minah tu, terpisat-pisat duk membaiki parking dia.. tapi maseh senget.. Aku perati ajelah..

Lepas tu, dia pandang aku.. eh! baru nak pandang ke???

Pas tu, dia cam buat isyarat yang kalau dapat di dialogkan..

"Parking ni awak dah chop ke?"

Kan best kalau ni yang aku boleh laungkan kat minah tu..

"Aaa..aa.. saya dah tunggu dari tadi lagi.. tapi awak.. sesedap hati aje.. menonong aje masuk.. dah la tak bagi signal.. tu makcik awak ke? haaa.. dia nampak yang saya nak masuk dulu.."

Pastu, terus aje dia keluar.. ha.. time dia kuar tu la.. aku snap gambar dia.. dengan kete skali aku amek.. tapi malas la nak upload dalam entri nih, padahal tadi.. UH! SIAPLA KAU! saket ati punye pasal.. hahaha.. tapi skang takpelah, lagipom, dia dah dibayar dengan rasa TIDAK TENANG, TIDAK AMAN secara cash.. tu pasal dia tak jadi nak parking kat situ.. maknanye, dia maseh punye perasaan.. ok!

CITE 2

Pada petangnye pulak, pergilah kat satu kedai nih.. memang aku nak beli benda alah nih..
Tapi mak oiii.. layanan dia.. macam tak nak keje.. senyum pom tak..

Tak friendly langsung.. aku memang tak bape suke kalau pegi kedai yang mane aku NAK TANYA itu ini, tapi dorang buat derk aje.. tapinye, kalau time kite TAK NAK TANYA.. pandai pulak datang pomot.. pakailah yang ni.. bagus la ape la.. adushh!! di uji kesabaran ini..

Nak keje ke tak nak nih????

Seb baek kazen aku ada sama.. sempat la jugak mengumpat.. tak pasal-pasal tambah dosa, padahal datang nak beli barang..

"Kalau ada kedai lain, tak hingin nak tengok muka pompuan nih.. masam cam ape..rela pegi kedai lain"

Dahlah tu, lepas aje beli barang.. tak dibaginye kotak.. seb baek kazen aku tanya pasal kotak..

"Tak de kotak ke???"

Barulah, terkedek-kedek bukak laci amek kotak.. mak aishhh!!! bengang gilos.. camne la nak laku kalau buat perangai camtu, pelanggan nak datang sure fikir berkali-kali..

Bayangkan kalau kazen aku tak tanya.. sure, kotak yilek!!

2 comments:

  1. ko x bayar saman parking kot tu yg parking kena curik tuh. hehe

    ReplyDelete
  2. mane de..

    *hahahahaa.. cam tau2 je aku kene saman parking.. tp dah bayar dah..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.