Monday, February 23, 2009

.: Tagged :.

Write to express..not to impress...

Tagged by Tuan Puteri kite.. :D

p/s: you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you : Even ada belog sendirik...segan nak tulis 'about me' dalam erti kata sebenar...hehehhee

Random things about me..(bocor rahsia ceq..hehheee) dengan segan2 ku menulis :

1. Ada akaun tagged..hihihihi..nak penuhkan kuota je nih...

2. picture mania..dah pom berjangkit kt anak2 buah..

3. Mak cik pada 12 orang anak2 buahku...(dah nak jadi 13 dah..hehehee..Insyaallah)

4. Memandu sejenis kenderaan yg bernama si kancil (my 1st love nih...)

5. Hanya mengisi minyak berjenama Petronas (errr....boleh di terima dlm tagged ke nih?)

6. Cepat hot temper - esp bile kat jalan raya...tak bagi signal + bawa kete slow amat..tp ikut lane kanan...op oooo...hangen seh! sabar2....

7. Part kt soping complex yg paling aku suke...sanggup jd mamarazzi utk snap pic nih..fuuhh~!


8. Salah satu tempat fav aku...masuk je dalam nih...terus 'masuk' dalam dunia aku..peace~!!

9. Suke wat collection benda2 esp barangan hotel..benda2 yang aku cayangggg nih... :D

10. 1st time masuk panggung..time umur 26..(baek la pulek...hehehe..) time tu tengok cite Mukhsin..

11. caye cuke bola..boleh laa..(kawan aku cakap..game org 'budus'..bola ada 1..tp reramai duk kejar..akai ada ka??) err...dah minat..

12. Errr..pe lagi ek?? suke kaler ijau....

13. Suker pada lagu2 indie + lagu2 seberang...sebab sempoi kot...

14. Tak suke bawa hand bag...tp pelan2 ku belajar bawa itu hand bag...

15. Target nak beratkan badan > 50kg

16. kakak pada 4 org budak nakals yg semuanyer lelaki...



17. My dream car > honda jazz..whoaaa!! tak mampu..so..kite tukar pada myvi je la ek..tp tak mo yg latest edition..nak yg edisi lama...ada lagi ker?? urmm...Pandai dorang parking


18. Urmm..punye angka yg cantik (bagi aku laa..) my d.o.b (0406) my big famili (4 pompuan 6 lelaki) n aku anak pompuan yg ke 4...aku anak ke 6....my fon number ending wt 46 gak..so suwittt...hihihihihi


19. Aksesori wajib bile nak kuar... kalau tak pakai..rasa cam tak tau pape...hehehe...



SALE!

20. Suke window soping + soping moping..ehehehe..berejam2 pom sanggup ronda monda sampai penat....

21. Suke kumpul setem..hehehee...cam hobi bebudaks plaks...btw..tq pada kakak aku (yg ajar cara susun setem yg betul dalam stamp album.. n also my opismate esp kak zue..selalu je bagi setem2 cun...)

22. Tak cuke minum tea....errr...cedap sangat ke air tea??

23. Pernah jadi sorang cekgu...tp cekgu ganti jer...wakkakaa...ops! seb baek cekgu ganti jer...alsebab kebanyakan anak2 muridku itu telah menjadi geng aku secara tak langsung...asyik main kuiz jer...rosak students aku...heheheeee...

24. Pernah memiliki kaset Elly Mazlein...hihihiii...

25. Tak suke kucen...

Fuhhh! hampir sebulan...dari umah ke opis..dari opis ke umah...dari terengganu ke kelantan...Siap gak tagged nih....




Wednesday, February 18, 2009

.: T.M.K :.

Errr...hasil masakan yg aku nak posting ni..tak delah setaraf masakan ngan sesetengah blogger lain..(masakan dorang kaw2 punyer..cam spageti...steak..nasi ayam...hasilnyer memang superb!)
Ni semua idea abang aku....wakakaka...memula..memang pelik..ada ke? tp aku ikut je..sebab dia IRON CHEF heheheh....pandai masak memasak dari aku....err..resepi biasa miasa jer..wakakakkaa..okey..terus kite ke dapurrrrr...

Bahan2:
1. Bawang besar lebih kurang 1/2 labu (hiris2 kan lah dia..)
2. Bawang putih pom sama cam bawang besar
3. Kicap
4. Telur ayam
5. Air

Peralatan Sokongan:
1. Kuali
2. Sudip

Cara2 :
Memula panaskan minyak..ops! luper plak..korang kene sediakan minyak ye (nak menumis...wakkakakaka...)

Goreng telur2 tu semua..pas tu kite ketepikan..eces! (terasa cam Chef Wan plak..hihihihi)
Dah panas..masukkan bawang...

Pas tu masukkan kicap...masukkan telur...(errrr...nape pelik semacam nih?? tap kite ketepikan perasaan pelik yang sedang melanda tu..teruskan usahamu babe~!)

Abang aku bersuara dari kejauhan ~~ masukkan air sikittttttttttttttt...nak bagi UMPHH..masuk lada sekali...(konpius..tp tak tertanya pulek!..lada? cili?? or cili boh?? )

Ok...kite masukkan air sedikit...(nak kasi ada kuah)..cili? cili boh? ishh...arahan tu aku abaikan..hehehhee

Hasilnyer...tadaaaaaaaa....


nilah dia..telur masak kicap aka TMK....1st time dalam hidup aku masak resepi ni..biasa sotong masak kicap (kalo resepi ni..aku terer..hehehhe)

Ayat yang kuar dari mulut ayah aku : DEMAMMMMMM (cukup untuk menjelaskan segala2nyer...aku mengerti akan maksud itu...wkakakakkakaa...)
Abang aku punyer ngomenan : banyak hingga tak tertulis..

Rasanye? umpama makan telur goreng berduet ngan kicap jer.. * haru

Korang tak yah try la resepi ntah pape nih....* pening

Sunday, February 15, 2009

.: mane itu MOOD :.

tercari2 sejak semalam...tp still tak jumpe2...

On a diet?
- dah lama ayat ni tinggalkan aku...semalam pi timbang menimbang...46.8 kg...cukup untuk membuatku maken tak de mud...huhuhuhuu...YO YO! have a little or a lot of weight to lose?? > soalan yg tak de kene mengena ngan diriku...
benda yg aku paling takuttt > maken kurus..uwaaaaa....

so..semalam aku n my sista pi makan2...bihun sup satu n nasi ayam satuuu..hehehe (hope leh naikkan my weight tu..) konpem aku kene reject kalo sesape tengok caraku makan....wkakaka..(teruknyer menibai...dua pinggan serentak..hihihhi...its me! esp bile dah tahap KEBULUR..)
target ku skarang nak up kan sampai 50kg... :)
kalo korang rerajen pi la kat site nih...banyak info yg boleh kite dapat : http://www.realage.com

keje
- urmmm...cam sedikit kureng...payah nak explain kat orang...huhuhuhuhu...
nak cuti boleh????

- malas nye nak cakap2 ngan orang..
- malas nak layan orang...
- malas nak pandang muke orang...wkakakakakaa...(muke sape???)
tp still leh control lagi...ketiadaan mud ni tak kan mengganggu gugat my life...


UARGHHHHHHHHHHHHHHH!!!

Wednesday, February 11, 2009

.: Eksklusif - Red Carpet :.

Entry ni berdurasikan sejam beberapa minit…sebelum terasa dahaga…baeklah sediakan air segelas dua..heheheee…

Belek2 album lama…ni la jadinyer…saje nak mengimbau nostalgia zaman stadi dedolu…zaman nakal2…hehehheee…

Sebarang kutukan atau ketawakan adalah diterima…hehheee…bile tengok balik gambar2 ni seme…memang kelakar..skema tak ingat…aku ke nih?? Wakakkakaa…soalan biasa untuk diri sendiri n juga pada kengkawan seangkatan (esp bile tengok gambar2 lama nih..) malu nak tengok tapi best bile ingat…


Ni memula kiteorang induksi…1st sem…tempat induksi kt kolam renang jer.. …½ dari batch aku nih…baru je lepas wat show…hehehee...show yang menginsafkan (tak sangka leh jadi insaf sebegitu…)
Tp sonot sebab mengong….serasa jakun jer..muke skema…baik jer….(nak tunjuk gamba pom terasa malu…) wakakkaakaa… Nila 1st time aku duk hostel....hehhehee…urmm…jauh dari famili plak tu

:: siti fatimah + norliana + me + netty monica norzaliza..(mazlinda) > tukang amek gamba...heheheh) ::
Ada apa dengan cinta? Lebih kurang cenggitu la aku n de geng dulu2 nyer (pERASAn..hehehe) kami berlima dari 3 negeri…kire kamceng habis la time tuh…macam2 aktiviti best kiteorang buat…suke + duke..seme dah jadi 1...

Aktiviti biasa yang menghiasi ujung2 minggu kami….berbekalkan kereta nett + kamera naa (yang boleh dianggap canggih la time tu…)..wkakakakaa…kamera naa la yg biasa jadi mangsanyer..dia beli Kodak n klik2…krekkkk2!!! Sound effect dari kamera tu…wkakakaaa…banyak jasanye kat kiteorang…kalo tak..tak de lah gambar2 ni seme….


Kat kolej…saje menghabiskan sisa2 kodak…pas tu siap panggil seme geng2 DPA join sesame bergambaran …macam2 gaya…macam2 ragam..sampaikan kene gigit dek semut api…Nak tunjuk seme pic..memang tak boleh..ni la salah satu aksinyer…Urmm..tak stadi pom tak pe..janji leh amek gambar…wakakkaaa….uhh~!! Teruknyer prinsip idop.....Ops! aku n de geng bukan geng ulat buku….(time ni geng2 pipah..rozi..kak zie…oa..mazni - nak mention nama..ramai sangat…- geng2 dorang bz stadi….hehehheee….)


Time ni kiteorang masuk treasure hunt..tak menang pom..tp kami tak kisah (sebenarnyer tak pueh ati gak time tuh..huhuuuuhuu)


Iyarhhhhhhh!!!! Time ni berlakun jadi komunis utk hari terbuke kolej… kunun2 komunis…padahal tak seram langsung…ketawa jer lebih….yelah aku n de geng yg jadi komunis…memang hancus laa…hehhehehe…


Nilah tempat aku study dulu (time tinggal kat umah sewa)…kalau nak tau…meja stadi aku tu..kOtak jer…sedih kan? Bukan tak de duit…tapi kedekut kot…kebanyakan kami memang gune kotak pom….wakakkakaaa….Sebab malas nak beli meja (takut payah nak berpindah randah…pemikiran tak kreatif langsung..jauh dari long term punye planning…ish2!!) sempat gak ler tinggal kat umah sewa satu semester..best~!!


Di saat kawan2 aku lena di ulit bantal…aku pepagi lagi dah pegi join sidah…hehehhee..sidah terhangat di kolej…camnelah aku leh join pertandingan gubahan nih?…(Oooo..ni sisi skema aku…hikhikkhikkk….) budak yg free hair ni memang pandai…tangan seni…urmm..luper la..menang ke tak ntah..tp ok la… hehehehe…


Kem kat Muar, Johor… Nak cite panjang… BEST~!! Satu kepala..enjoy…kan best kalo leh stadi lagiiiiiii….

Tengok…geng2 pipah..kak zie..rozi (kaki stadi..budak baek..) dah pom further stadi amek degree…hehehehee…errr!! Kami saje je bagi dorang chance..hehhehehee.. ~ tak sanggup nak tulis….

*************


Dulu..kat kolej Teratai (kolej sebelah)..mesti ada pakcik yang jual nasi lemak + kue teow goreng + air sunquick + rendang..macam2…murah + sedap sangat2! Yang aku ingat..aku slalu jer potong q…tak penah kantoi..mebi sebab cara tu bertaraf semi professional…jadi orang tak perasan….hihiii..seb baek ada assistant…abang aku slalu gak order nasi lemak..dah siap dia datang amek kat kolej aku…

Kalau time makan kat kolej.. kami biasa bawa bekas makanan (standby nak tapau..esp bile time makan best..hihiihhi) jadi dapatlah dua kali makan… yelah..kalo makanan tak habes..dorang buang..sebelum dorang buang..baek kami tapau… hehehehe...Alhamdulillah..:D

2003 ~ Konvokesyen…cite dah tamat…boleh balek ke tempat masing2…hehehheheee….



Monday, February 9, 2009

.: Arkib :.

Sementara menunggu nasi dihadam dengan sempurna....hehheeee....



Bulan lepas kan..kite pi jumpe kawan kite...nama pendek dia CT...ct ape? siti fatimah...hehehee....Sebenarnye dah lame kami tak jumpe..adalah kurang lebih 5 6 tahun kot...seingat kite kan...last kami jumpe..time konvo dulu2...around 2003 kot...kot...

Tengok..bile jumpe..dah pom bawa baby....Ahmad Mujahid!!! oitt..suara tu pelan skit..terkezut anak aku...wakkakaa...soli (tergune volume 5...hehehhee)

Pd si hubby ct..tq ya sebab sudi nemani kami berchit chat petang tu @ Kedai Kopi..hehee..sekali sekala merangkap cameraman terjun..hikhikkk...

End stori ~

- Pada bulan lepas jugalah kan...kite ada terjumpe ngan ex-rumate kiter..nama nyer Kak Emah..terkezut gilerrr...sebab dah berkurun lama tak jumpe..lepas je kami masuk semester baru...memasing bawa haluan masing2..sorang ke timur n sorang ke utara...adalah dalam 9 tahun kot (kiraan kasar..hehehee)...

Malu nak tegur kak emah ni..sebab kiter pernah wat 'jahat' kat dia..dolu2 laa..time kiter sebilik ngan dia....hehehee..ampun sis...tp dia tau tu seme angkara kite n de geng...Tp sekarang kite dah insaf...seb baek sempat salam2 ngan dia itu hari...dah ada baby tau..comey cam dia gak...

Okla...nak cite lagi tapi..kiter dah dapat sms ni...

> Sila balik ikut masa yg ditetapkan..pukol 5 mung akan di amek..kalo lewat aku akan antar tentera merah untuk amek mung kerna aku ada urusan perjuangan selamatkan negeri perak petang ni..harap faham...( Maap..sms ini menggunakan bahasa ganu yg amat pekat...faham2 jerla yerkk..)


Friday, February 6, 2009

.: Terbuku Membeku :.

Urmmm...duk menunggu jarum panjang pukul 3...jarum pendek pukul 2 (sebab nk sambung kursus balek....) jadi dengan masa dan ruang yg ada...dikesempatan yg ada...terjenguklah aku di blog...heheheeee...cantas mencantas my previous entry...baik kite buang daripada menyemak je entry2 tu...yelah..dah lama giler tak mengapdet ini blog....Alsebab :

- tak de kelapangan yang betul2 lapang...
- kekeringan idea di saat jejari ingin menulis....
- errrr....dua sebab ni pom...rasanye dh mencukupi kot..hehehee...


Blog ni setaraf la ngan anak tiri...heheheee...yelah..360 dulu..rajen je nk mengepos cite..skang ni dah agak kureng...tp tula..bile tengok blog lelaki (lahir kemudian dari blog aku...tp berjaya berlari..sedangkan aku masih merangkak..ishh!! tak leh jadi nih...so...semangat kembali membara..(nada cam lagu faizal tahir jerrr...tak suke2!!)

pe cite sebenarnyer nih? hihihihihi...