Monday, March 30, 2009

.: Jam loceng telinga BESI :.

Gambar hiasan je nih

Bunyi cam kelakar..tapi tula hakikatnyer...
Time study dedolu..pernahla gune jam loceng..sekarang just gune alarm henpon jer...

Tapi bile adik aku pesan "Beli jam loceng telinga BESI + harga RM20 + kat The Store"
* Nape adik aku tau hanya The Store yg jual jam itu? Alsebab dia pernah berkerja kat situ :D

Whoaa..jenuh mencari jam ni kat The Store...dah la sales girl muke mencuka..senyum pom idok..eee...kesabaran betol~!

Setelah di uji..jam ni memang boleh mengakibatkan

: saket ati yg amat tatkala berbunyi di waktu pagi

: 1 kampong boleh dengar bunyi jam nih

: keamanan waktu tido anda akan terganggu dengan hebat sekali

: anda akan berfikir berkali2 sebelum mengunci jam ini...hehehheheee

KRINGGGG~~~!!!!! KRRRIIINGGGG~~~!!!!!

oooo...tidakkkk...err! aku plak yg terlebih2..padahal jam ni adik aku yg punye..aku sekadar tukang beli jer...hehehhee

Thursday, March 26, 2009

.: Nyah kau henpon :.



Minggu ni memang agak sibok..sibok sebagai pembancuh air instant! hehehehe...on n off jer la kt blog ni..lepas post cite..terus sign out...

Alkisahnyer...malam bebaru nih…aku nak caj henpon…barulah aku perasan..yang adik2 aku nih leh tahan lagaknyer…Yelaa..setiap sorang siap ada dua henpom…* kredit belum tentu ada yer…wakkakaka…tapi jangan salah sangka..bukan nyer henpon yang harganyer ribu riban ..yang rat rat jer..tapi tu la..letaknyer bersepah2…


Tengok..bile di kumpul2..leh buka kedai henpon…* sebahagian dari henpon2 adik2 aku…henpon aku pom join sama gak la..

Bile terjumpa ngan semua henpom2 nih..baru ku tau..adik aku tak bawa henpon dia...patutlah mesej aku tak di reply nyer… * send mesej coz time tu aku betul2 nak tau ke mana dia ni pergi…


Yang ni..mati2 aku ingatkan henpon yang dah bersara..rerupernyer..masih berkhidmat…
* camnelah adik aku gune..silap2 boleh meletup…mintak jauhla...aku sayang adik aku..huhuuu

Nak pegang2 henpon nih…tp tuan dia kedekut..caj henpon pon sorok2 kat bawah meja….urmm..amek pic pom jadi la…* adik aku ni memang kedekut…

------------------------------------------

Petang tadi..sesampai je kat umah…
Ayah aku bitau ada surat dari adik aku…haaaa?? Surat…terasa cam berbalik pada awal tahun 90 an jer…
Bila dah baca isi surat tu…cam sedih pom ada…
Patutla adik aku tak bawa henpon..masuk TUDM rupenyer..

Macam tak prihatin je kan?? bukan aku tak prihatin..aku dah tanya dia…nak pegi kursus kat mane? Dijawabnyer..berjuang untuk Negara..MALAS ar aku nak bertanya2…huhuhuhu…

Seingat aku...bulan lepas…dia ada tanya pasal kain sampin..yang mana sesuai dengan baju melayu dia…plus dia pinjam beg busau aku…ingatkan nak pergi kejap jer…rupernye lama gak…InsyaAllah sampai bulan 9 ni..kalau tak ada aral..boleh la balik untuk raya.. * betul ke raya bulan 9??

Surat adik aku…Karangnyer pagi…siapnyer malam….giler lama karang surat…

Merangkap pak supirku + peneman aku pi pasar malam..hehhe + tukang pilih bawang..errr..aku tukang tolak troli ok.. + tukang cek kereta aku + tukang segala tukang....

Surat untuk adik aku yg dah siap ditulis oleh mak dan abang aku...Yang kelakarnyer...reminder notes kat henpon tu...

Bayangkan..hidup tanpa henpon..sekarang, kami akan berutus surat jer ngan dia …henpon dah tak bermakna lagi…So…henpon jangan berlagak sangat ye..hehee…

We're gonna miss u Adik Are..hehehehhe

Wednesday, March 25, 2009

.: Boleh laaa.. :.


Suker suker...hahahahhaa...
Belek2 surat...dapat voucher from padini...
Tapi kan...10 linggit only maa..ok la kan than nothing... :D

Suker..sebab ni lah 1st time dapat voucher selepas berhempas pulas menabung di semua lot vincci n kaum kerabat yg sewaktu dengannyer...

Marilah kite sama2 bershopingan dengan nilai 10 linggit..Hikhikkkkk

Tuesday, March 24, 2009

.: Anak buah baruku :.

My late entry..hehehe...

Baru2 ni, setelah di plan dengan hati2 dan penuh teliti * bukan plan aku ye..tetapi si Rozie…Terjadilah pertemuan di rumah my best buddies…Naa…Kalau korang rajen..leh tengok balek zaman2 kiterog study dolu2 kat entri Eksklusif - Red Carpet....

Naa ni baru je jadi ibu Februari yang lepas…Whoa…Dah jadi ibu pom dia… cam tak caya jer…Pejam celik makan tak diet…dah pom dapat anak…dan kami pulak..dapat anak buah baru..hihihih

Kecoh jugaklah kat umah si Naa nih..yelah dah lama tak jumpa especially kami bertiga. Sebabnyer..Naa ni..keje kat KL..kami jer jaga kampong..almaklum ler..calon2 ketua kampong…memang ar kene tunjuk kesetiaan yg penuh untuk kampong..Hua Hua Hua * macam Apek gelak la pulak…

Tapi kan..soalan2 biasa yang mak Naa kerap sangat duk tanya2 kat aku n Rozie

BILE LAGI? Opp Ooo…* soalan terpaksa di tapis demi menjaga reputesi calon2 ketua kampong. Next question…

NAPE AIDA MAKIN KURUS?? * ekceli…soalan ni aku kureng suke dengar..
“KURANG KASIH SAYANG la makcik”….wakakkakakakakaa…
Hishhhh!! Main2 budak nih…* sambil menunjukkan muke yg tensen time nih..hehehehehe
Kalau mak Naa jer yang tanya tak pe..tapi adik Rozie pom ada tanya juga maa…

Kalau tengok aku kurus…cakap je dalam hati..dan mengikut pertimbangan yang latest (21032009)..beratku hanya 46.8kg…Urmmm…47kg la..bagi berat sikit…

Ok..berbalik pada anak Naa.. * selalu je lari topic…Anak dia bernama Nur Humaira..
Time kiteorang datang...dia masih lena di ulit intan...lena sangat2..kiteorang usik pom..dia tak tersedar….tido mati betol la…

Humaira..tengok..sape datang nih…Auntie aida n auntie Rozie…hehehhee..


Bising la..nak tido pom tak senang…

Puan khadijah n puan zaiton sedang berbicara cinta...wakkakakakaa....


Kami…

Thursday, March 19, 2009

.: Hujan airmata :.



EMO

Kepenatan bekerja hingga ke petang memang jelas terasa...ditambah lagi pabila melibatkan penggunaan tenaga yang agak lebih daripada biasa..kenapa intro saya sedikit bersastera?? Mesti cekgu BM saya bangga sebab mempunyai ex student cam saya..hehehheee...

Sebelum saya men'shut down' pc ini..elok saya biarkan keEMOan ini di dalam blog..terasa nak ketawa melihat ayat2 nih..tapi KELAPARAN yang sedang melanda telah menghalang otot2 muka untuk ketawa..

Yang saya tau..saya PENAT! ter EMO balik..huhuhu..

Penat dengan kerenah2 manusia...errrr...

Memang saya agak EMO...

: Terjahan yang dilontarkan oleh beliau memang HAMPES! sedangkan dia tak kenal siapa saya..errr..dia tu siapa??Uhh!

Kalau boleh saya

- nak TUMBUK muke dia.. * sirius....saya tak peduli ape pangkat dia..besar atau kecil..tapi kalau TAMPAR pom..dah kire ok la..bunyi pom cam lembut sikit

- saya rasa nak flying kick je dia..huhuhu * tp..tak brape sesuai..err..flying kick ni..adalah hasil tunjuk ajar adik2 saya...Ok what...boleh gune time perlu..

Teruknye anganan saya pabila marah..Kureng ajar betul kan? Saya cube untuk buang perasaan BURUK ini..

Tapi saya tak tau bile saya boleh melihat muke dia tanpa perasaan amarah ini..aaa..

Saya tak suke perasaan ini..

Saya menulis entri ini kerana memang patut saya luahkan ape yang saya rasa..nasib ada blog..hehehe..

Sedangkan pagi tadi..saya dah share dengan kawan2 tentang satu artikel - lidah..
Artikel lidah tu dikarang dalam 3 minggu yang lalu kots!
Time tu...saya terjaga dari tidur kurang lebih jam 430 pagi..idea mencurah2 macam air hujan...huhuhu
Lahirnya artikel itu kerana HATI saya sangat sedih ketika itu..apabila mengenangkan terjahan lontaran itu..bukan sebab lain * namun ada juga yang PERASAN..hikhik..macam2 perangai la...


Saya cuba untuk menjadi seorang pemaaf...walaupun sulit untuk saya lakukan..
TerAMAT SULIT.. saya akan belajar untuk memaafkan...


- Sweet people are difficult to find -

Thursday, March 12, 2009

.: Sayang U Can Dance :.


Mangun mangun jer tido...aku nampak Samuel tengah menari..pe ke hal nyer nih? wakakaka...
Kemamaian memang jelas di tika itu..tulah lenkali jangan tido kat depan tivi...

The making SUCD upenyer * Tapi tak sempat tengok sampai habes.....Cam comey2 jer cite nih...
Mia and Samuel tu ape dia punye nama ntah....jom berdansa yokk! hihihihihi....
Harap2 suara si Amani tak terkepit lagi cam dalam cite rona-roni makaroni udah ler...
Tapi kalau nak tengok cite nih..cam biasa ler..aku beli cd bajakan jer.. :D

* Draft ni dah terperap dalam ni...kurang lebih 1 minggu kot...hehehehee...


.: Makan Makan :.

Hahahahaaa...dah lama tak ketawa cenggini...

Episod kehidupan aku untuk 2 minggu yang lepas..oits! lamer tuh..tapi disebabkan kebizian melanda..terngeposlah aku episod ini di hari ini.. :D

Benda yang paling best ialah

- lepak lepak tak payah keje..wkakakakkaa...
- jalan jalan cari penat..huhuhuhuhu

Kan best kalo mereka2 ini adik2 pompuanku... :)

me n my hot kazen...ops! yang cilik kat tengah tu..anak sedara aku..dia perasan..kunun2 dia geng kiteorang..hiikhikkk...

kami the nanny bertaraf pro yer...kazen aku ni sangat terer menjaga baby..time kasih..

percayalah ni kakak aku...hehehee..ekceli ramai orang tak sangka kami adek beradek....selalunyer orang akan cakap

: kawan ke?

: kazen ker??

errr....anak kakak aku ni suker sangat menyibok!

rasa cam baek jer time nih..kekakakanku jelas ternyata..hehhehe

aku mengidam nak makan beef steak..n pada gaji yang lepas (selepas kepokaian melanda..huhuhu) impianku menjadi satu realiti di atas meja...wkakakakkaka...

Alhamdulillah..syukurlah dapat makan lagi..even steak ni kecik sangat2 tau...tak cukupppp...

Wednesday, March 4, 2009

.: keGERAMAN :.

Kire2 2 jam lebih yang lalu...

Perot lapar....plus keinginan untuk makan kue tiok begitu membuak2... * dolu2 aku tak reti nak sebut kue tiow dengan betol...

Minda berimaginasi

KUEW TIOW BASAH + PANAS2....Perghhh...cedapnyerrrr...

Lalu selepas kami beronda rondaan mencari keletihan sambil aku terpikirkan..habislah lemak2 tepu dan tak berapa nak tepu aku kali nihhhh...jadi aku mengorder...

air wajib : FRESH ORANGE tapi KURANG AIS yer..
menu : KUEW TIOW BASAH 4...aku turut mengorder untuk 3 sohabatku yang lain...

Selang beberapa belas minute -

Nilah hasilnyer....

LAAA....NI BUKAN KUEW TIOW BASAH maaaaaaaaa.... * luahku dengan nada perlahan tanda kelaparan telah berada di tahap maksimum...GERAMNYERRRRRR~!!!! GRRRRRRR!!

Setakpandaian aku dalam bab masak memasak..tapi aku still leh fikir...kene taruk air untuk menu yang bernama 'kuew tiow basah'...tak kan tukang masak yang memang bertaraf tukang masak tu tak reti kot..or tukang amek pesanan tu yang SILAP! eee...tak mo fikirlah..saket ati!

Dahla perot lapar + letih...kite order lain..datang nye lain...

nak tak nak..makan jelah..nak suruh dia buat lain??? jawabnyer kesabaran melayang....tak payahlah..buat saket ati jer...



makan kene sampai abes!

Tula perangai orang kite...orang nak berniaga...dia pom sibuk nak berniaga...

Kite order leklok...tengok...datangnyer tak sama ngan pe yang kite order..rasa sedih pom ada..geram jangan hurai la...

Dan kini 10.45 malam...perotku mula menyanyikan lagu berentak RAWK minta untuk di isi...

Tapi apakan dayaaa..minum air mineral jelah dulu...lambatnye esokkkkkk....

Tuesday, March 3, 2009

.: Errr.. :.

- saya di dalam kelas..(bukan kelas tabika ye..)

- saya buSANNNN

- saya terasa nak ketawa..errrr...pelik nih..

- saya rindu seorang insan bergelar manusia...hihihihi

- saya sedang menulis belog

- saya tau saya sedang memikul dan membawa 1 tanggungjawab yang besar di tika ini..(cam nak pergi berPERANG la pulek..)

- saya memikirkan pe keje yang patut saya buat untuk bulan ini

- saya terfikirkan gi mana keadaan n situasi kereta saya di tika ini..(sihat ka dia? kat mane dia di parkirkan??)

- saya terpikiran ke mana dia pergi...skolah or keje..or di mana?

* sebenarnye saya nak posting cite...tapi tak tau cite ape...tengok pic pom dah tau...hehehehee...