Sunday, May 31, 2009

.: Taip Tercepat :.

OPSSS~! giler lama tak bukak blog n YM...sampaikan leh terlupe password YM..hehehe..

Kebizian amat untuk dua minggu ini dan tak boleh di huraikan dengan mata kasar..ops~! sorii..taip tercepat cepat nih... lepaskan gian tulis blog...wkakakakaka...

Urmmm...ok ok... rasa amat gumbira n epi yang amat sangat... juga tak boleh nak explain camne rasanyer apabila Induksi selesai..memang sesuatu yg AMAT di tunggu tunggu 28 Mei = last induksi...FUH~! lega...Alhamdulillah.. cam ucapan menang ape ntah...

Bukan senang nak layan kerenah manusia manusia di alam ini...hehehhe...it's ok..biasa la tu..nama pom manusia... macam macam yg kite boleh belajar dari kerenah kerenah mereka..



After induksi... gaya bebas amatlah dialu alu kan...


Thanks a lot..sebab dah banyak nolong kami...lenkali leh tolong lagi ek..hehehhe..


Kak Dalina n MaR (budak praktikal) - sebahagian mereka yg banyak membantu dari macam sudut...kiri dan kanan..atas n belakang...bantuan fizikal mu amat dihargai...



Untuk korang seme...terimalah riben ijau ni tanda terima kasih for eberiting...

Urmm..ok la..kebizian masih tak berpenghujung...
Got to go sebab dah terima pesanan my bro untuk makan SCT.. sedap tau sotong celup tepung..
Slrpppp~!!! yami yami~!!!!

Sekian:
Gadis Latihan

Wednesday, May 13, 2009

.: P/s: Nota Hati :.

Balik keje, buke pc...sambung buat keje...

Dan dan adik aku mintak tolong isikan borang keje...
Beria ia dia tunjuk borang kat tangan dia tu...
Tp aku tolak...sebab nak siapkan keje aku dulu..

Lepas siap keje nanti aku isikan...

Buat keje on off dengan tengok tv...

Tergedik gedik aku mintak mempelam yg adik aku kupas..
Adik aku bagi even mulanyer dia tak mo kasi...dia suruh buat sendiri...huhuhuuh..

Tp kan, dapat gak la dua keping... Mekasey....heheheee...

Lepas je siap buat keje....
Aku sambung tengok tv...

Adik aku dah tido...

Baru perasan pc tak off lagi..
Time kat pc..aku dah tengok borang keje adik aku...
Try nak print tapi tak paper dah habes...
Try cari borang yang dia pegang tadi..tapi tak jumpe...

Time nak pergi keje pagi tadi...
Aku tengok, adik aku tercongok duk mengisi borang keje dia...huhuhuhu...

Errrrr.... rasa bersalah...amat bersalah....mesti adik aku terasa kan?????
Dia cakap nak hantar hari ni...
Ooooo... jahatnyer aku...huhuhuu..

Urmm..bile fikirkan balik...
Nape aku tak tinggalkan sat keje aku untuk isi borang dia...huhhuhuhu....
Adik aku bukannya suruh aku buat benda yang susah pun..
Isi borang tak ambil masa yang lama pun... dalam 15 minit dah boleh siap dah...

Aku tau tulisan adik aku memang tak cantik...yelah, tulisan orang laki maner nye nak cantik...hehehhe...

Aku kakak...tp kadangkala tak boleh memenuhi semua permintaan orang kat sisi...huhuhuhu...

* bukan tak pernah buat jahat kat adik adik..tp yg ni feel dia lain sikit...

Monday, May 11, 2009

.: Tele no-ve-la :.

Biler aje weekend terasa gumbira.. terasa gumbira bile weekend menjelma…

Kite ikut bahasa buku la yer :

Telenovela ujung minggu memang tak kan ada kesudahan.. kenapa? Sebab, tu kan cerita idup kiter.. Nape ayat ni macam dalam filem? Dalam filem ayat cam ni ker? Kenapa suke sangat tanya soalan ntahpape?

Kite sambung lagi…

Disebabkan cuti selama 3 hari.. maka inilah peluang beronggeng yang tak wajar sedara sedari lepaskan.. hehehehe….

********
Jumaat
********

Luar dari kebiasaan…

Hormon Rajin telah melebihi paras normal, maka kami dengan semangat Tun Fatimah telah sama2 selamat memeriahkan taman yang sememangnya jarang kami kunjungi..

Hnshhhh ~! Hnshhh ~! Penat gak jogging nih..tapi at least dapat menyihatkan badan.. bagus bagus…. Aktiviti yg sungguh berkhasiat lagi bermanfaat ni tak ditaja oleh sesiapa ok~!

Selesai jer jogging…macam biasa..setiap petang Jumaat, kami ke pasar malam…. Boleh dikatakan rutin….

Berbaloi tak kami jogging tadi??? Lu jawab la sendiri…. Huhuhuhu…

Menu biasa…

Nasi air dua linggit..
Bihun sup sindit
Air kelapa sindit

Tambahan menu
Asam * jangan makan kerap sangat… 50 posen jer.. ekekkeke.. beli dengan muka malu…
Sate dua linggit..
Kaki ayam selinggit jer…
* Kepada menu menu lain yang tak dinyatakan di sini.. maaf yer…

*******
Sabtu
*******

Macam biasa..rutin kami memang suke buat orang ada keje..…
Moh kite ke kedai kasut.. lepas jer dah hampir berpasang-pasang kami mencuba setiap kasut kat atas rak tu…at last dapat gak sepasang…

Letih la gune bahasa buku..

Teruskan bergerak ke kedai lain babe~!

Haa..yang ni..tiga tiga kene beli..kalo tak, nanti bergaduh....mane ada gaduh…tak puas ati jer… hehehehe * bersepah sepah kedai orang dibuatnyer..

Macam biasa… * banyak benor MACAM BIASA kan???

Terus ajer menuju ke Mc D.. kalau dulu, every week kami datang makan kat sini.. tapi sekarang ni dah insaf dah..sekarang ni, ala ala jer.. tak la sampai every week kami buat lawatan susulan….

Menu biasa … Big Mac ..sebab chic foldover dah tak de….

Try wi fi tapi tak dapat…so kite sambung makan lagi….

Dessert terakhir kami…

Eskrem POLI tiga… * err…korang tau ke apa itu eskrem POLI??

Nyami~! Nyami~!

On the way nak balik..UisH~! dan dan la terkeluar ayat bertanduk….
“Kalau kite pergi kat situ pom best jugak…”



Dah dapat empat bantal….barulah reti nak balik…huhuhuu..
Nape beli bantal? Financial advisor bagi nasihat..

“Kalau tak beli….RUGIIIII…”

So..kami beli ajelah.. cantik kan corak dia….saya sukeeeee..
******
Ahad
******

Sepanjang hari menjadi Garfield si kucen malas…
Whoarghh~! Vitamin M sungguh terkesan pada diri ini..

Mengadap tv jer… * macam ada soalan exam “ Cite ape awak tengok semalam???”
Tido tido ayam.. * macam terkene ubat pelali terlebih satu dos + makan dan makan…. Sungguh berlemak aktiviti pada hari ahad…

Petang menjelma… Maka sedaya upaya siapkan jadual kursus n keje yang tertinggal diselang seli dengan rasa pening…. * biler nak siap nih????? Jawab sendiri…

Ok la, saya dah penat membebel… Perot dah lapar…



Friday, May 8, 2009

.: SepintaS :.

Entri yang tidak berbau perfume nih agak beremosi.. urmm.. dek kerna lama tak jumpe keyboard.. seb baek masih ingat camne nak tekan keyboard nih.. hehehhehee

Agak bizi untuk minggu ini dan minggu2 akan datang.. kadang2 buat2 bizi.. eh TAK~! Rili2 bizi.. sampaikan aku TERPAKSA.. ye TERPAKSA membuat satu benda yg tak patut dilakukan.. iaitu MEN… hehehheee.. nanti kan kene komen plak. Free la untuk hari tersebut.. * pada pekerja2 yang baek yang baru saja menyambut hari pekerja di luar sinun.. harap2 korang tak buat macam aku buat ni.. Errr… aku tak kan buat lagi… huhuhu

Seolah2 bekerja 24/7.. seolah olah jer ok~!… whoa.. rajen nyer.. tak la.. kalau tak siap.. kite gak yang kene.. Nape ek banyak sangat cakap pasal keje? Ooo… okies2..faham…

Baru terperasan dah dua hari ½ tak buka purse amek duit kat dalam tu… siap ada ½ la pulak..
Ooo..patutla..kebetulan ada rezeki di luar..jadi kite amek rezeki tu dengan tangan terbuka.. Alhamdulillah.. kenyang…hehehhe.. nape banyak sangat Oooo ek?? Udah2 jangan fikir…

Keje and keje keje… * Elesss macam la aku sorang yang keje.. kecoh jer.. hehehee..sekali sekala nak bermanja ngan keyboard laa…

Kegeraman nyerrrr… betul2 geram n ralat la sikit.. Diserbu dek audit.. ok no hal.. tapi yang paling tak best..pabila dapat NCR untuk benda yang memang di buat… Uargghhh~! Ada orang kesah? Huhuhuhu… Turun naik tangga bawa BUKTI tapi dah terlambat.. silap pergi tempat miting daaaaa…. Sampai-sampai miting dah pom abes..

Terasa nak ME.. hehehee … ayat ni terpaksa di tapis.. Yelah, hati lain lain.. Nanti kan jadi NASI KERABU… Uiks~!! * Camne ayah aku boleh terfikir ayat NASI KERABU ni?.. tapi betol la… hehehe… korang tak payah faham la.. ni percakapan anak beranak.. ekekekkekeke…

Haaa..sambung balik cite NCR tadi…
Nape dorang tak mintak semalam??????? Nape tak tanye semalam????? Ayat ni macam sama je kan? Lain lah~! Yang penting .. nape tak mintak KEPASTIAN.. PENGERTIAN.. dah macam lirik lagu la pulak…

Banyak ???? menandakan GERANGGG~!!!! sedang berlegar2…

Rentikan memikirin hal nih.. 'Nak Crite Rohok' pom dah dapat~! cakap banyak pom tak guna..

Kalau nak awet muda..jangan stres2 tau.. wkakakakakaa….

Okies2.. rileks2.. kite muhasabah kan diri kite yok~!
Cuti 3 hari ni.. kite isikan dengan aktiviti2 yang berkhasiat ek~!

Okies semua…penaipan bersurai.. sekian..

Sunday, May 3, 2009

.: Al Fatihah :.

Setiap yang hidup pasti kan mati.. itu janji Allah yang pasti. Cume tika saatnyer sahaja yang tak kan kite ketahui.. moga Tuan Haji sekeluarga tabah menghadapi semua dugaan nih..

Al Fatihah..Moga Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Amin

* macam baru semalam jer kiteorang pergi tengok Kak Yati kat Hospital Serdang...