Tuesday, June 30, 2009

.: Orang **** Mengamuk :.

Entri kali ni mengandungi caci maki yang aku rasakan tak berapa sesuai untuk ditulis....Tapi kan, sape suruh ko cakap macam orang gile dengan aku???? Tak nak tambah dosa...sile close~! hehhee....

Me: Elo, * sedikit mukadimah ..... saya nak booking golf untuk 1 hari...atas nama bla bla bla...
Sales : Ok...dia nak main untuk berapa orang...nak makan sekali ker? macam mana...bla bla bla...dengan baik hati si gadis ni menerangkan pada aku yang memang tak tau pasal GOLF!
Me: Ok, kalau macam tu...saya ambil yang pakej...saya akan telefon balik untuk details...

Aku telefon la balik...
Me: Hai... * sebab dah kenal kan tadi...so, dah kire cam kenal la...wakkakaaa...yang tadi tu...saya ambil petang...cume tak tau dia nak main berapa orang...sebab kami tak dapat details lagi tentang hal nih....jadi papehal saya akan telefon balik eh...
Sales: Ok...kalau macam tu...boleh bagitau kami at least 2 hari sebelum...untuk prepare apa yang patut...
Me: Ok... * muke senyum tau...sebab dalam kursus ada cakap...kalau cakap dalam telefon..kite kene senyum...senyum semuaaaaaaaa....bagus...

Selang beberapa minit...

Sales: Manager saya nak cakap....
Me: Ok...
G**B**g: Siapa yang bercakap nih?? * aku luper intro dia macam mana...

Me: * Woitttt...macam nak bergaduh... saya Selamah binti Mustafa... * bukan nama sebenar...

GB: Kamu booking golf ni nak pukul berapa...kalau petang...2 - 5 masih lagi petang....nak main berapa orang.....kalau golf... orang tak main sorang tau tak...nak berapa fly?? * sori...aku tak tau camne ejaan betol dia...tapi betol...aku tak tipu...dia sebut fly....nak 1 fly ke 2 fly???

Me: * Oittt~! terkejut aku dengar orang bercakap macam nih...betol betol macam orang ** mengamuk....sirius~! kalau aku boleh record suara dia tadi...selebihnyer aku tutup gagang telefon tu...wakkakaa....dia cakap sensorang....padan muka....nak aja letakkan phone tu...tapi cam kurang ajar pulak kan?? Fly tu ape?? manela aku tau golf tu tak boleh main sorang sorang...

GB: Elo...dengar ke tak nih?? 1 fly tu untuk 4 orang....2 fly tu untuk 8 orang...nak yang mana....
Me: Yeee.....* Control...control....sabar.....memang ampes la orang nih..... Saya diarahkan untuk booking aja...maklumat details pom masih kami tak perolehi...sebab tu la saya akan telefon balik untuk maklum bila kami dah dapat details dia nanti....

GB: Melalak meraung memekik terlolong lolong.....entah...aku tak dengar...sebab sekali lagi aku tutup gagang tu.....

Me: Ok la...papehal saya akan telefon balik...TUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT~~!!!!!!! padan muka ko....

Rileks rileks...sabar....cite panjang lagi nih...rehat minum air jap...errrr...best gak minum 100 plus memalam nih...ok kite sambung...

Aku telefon balik...

Me: Elo, hai....nak tanya nih...tadi tu...manager awak ker? nape dia bercakap macam orang ***? mengamuk tak tentu hala...cakap leklok tak boleh ker? bla bla bla bla...terlalu panjang aku membebel....penat nak tulis...
Sales: Maaf la...saya pom tak sangka dia akan cakap macam tu....dia rampas telefon dari tangan saya tadi... * tak tau la betol betol rampas ke tak...tapi orang macam tu....aku tak heran....Dia baru kat sini...bekas navy...memang dia garang sikit....

Me: * woooiiii...ni dah bukan garang sikit...macam nak terkeluar anak tekak time bercakap....mesti muke bengis...macam lanun kan?? Uiss! melampau punye imaginasi.....
Sales: Kami kat sini pom culture shock....sebab dia baru lagi...bla bla bla... * off record...kesian pulaks...menderita jiwa staf staf dia...huhuhuhu....tapi dia baik kalau jumpe kat luar...

Me: Tak pela...apa apa hal...saya memang TAK NAK dan TAK INGIN nak cakap dengan dia lagi...lepas nih, saya berurusan terus je dengan awak... * aku dah tawar hati dah....
Sales: Ok...ok....

Lepas aje bincang apa yang patut dan buat plan B dengan bos...

Me: Elooo....urmmm...pasal tadi tu...saya tak jadi la...cancel~! saya cari tempat lain ajalah...
Sales: merajuk ke??
Me: bukan merajuk...tapi...yelah...kami nak bagi duit kat kamu...tapi buat kami macam berhutang pulak...jadi tak pelah...terima kasih eh...
Sales: Ok....ok....

Moral of the story: Sales ni tak silap pom...yang silap...manager dia....peduli ape aku ko tu manager....Soriii~! saya tak akan respect orang orang seperti kamu...mungkin tak khatam lagi ilmu bisnes...bercakap macam orang.....* aku memang tak tahan dengan orang kurang ajar macam nih...dan hari ni, saya jumpe 1 lagi perangai manusia....Syyyhh~! muhasabah diri jap...

Ok..ok....nak ZZzzZZ dengan tenang...maafkan silap salah orang disekeliling kamu... * kalau ada anak buah aku nih...konpem baca doa tido kuat kuat...hehhehehee....


Saturday, June 27, 2009

.: Layan :.

Situasi : Masih lagi diselubungi rasa kekenyangan lantaran keinginan untuk menikmati si buah wangi telah pom tercapai...

Kata gambar : kelihatan durian yang tersenyum riang sebelum ditetak dengan kapak dan telah selamat menjadi mangsa santapan kami anak beranak...rasanye begitu rasa sekali...Alhamdulillah...

Note : Thanks untuk kazen aku yang sudi dan faham akan luahan inginan kami... 2 3 tempat kami survey untuk dapatkan the best price n of course 'quality' untuk buah yang akan kami makan nanti...Kalau tak survey, mati mati kene tipu....Jadi, biar lambat asal selamat...hehehhee... * Err....teror gak eh kazen aku wat emergency brake depan penjual durian...hhihihihi....

OO la la...perut dah kenyang....mata dah kantuk...namun, demi menyahut seruan kerajaan dalam kempen membaca dan ditambah lagi dengan keterukan aku yang makin teruk dalam pembacaan, maka sanggup lah aku untuk melayan novel nih pada malam nih... * sebahagian dari hasil pinjaman kazen aku kat public library...Kalau harapkan aku...free reading kat kedai boleh la....hehehhehe....

Dah berabad lama tak layan novel....start membaca petang tadi...tu pom slow semacam jer...nak kata mengeja...macam membaca...namun yang pasti dan teramat pasti...baru page 5 tau...wakakaaaaa.....tak tau la bile boleh habis nih....Apapun...diharapkan akan lebih banyak membaca untuk 6 bulan terakhir 2009 ini...

Friday, June 26, 2009

.: Konklusi 2 hari 1/2 :.

Sebelum Khamis
Perjalanan anak seni sememangnye agak berliku...uHh! silap...perjalanan harian kite sememangnya tidak boleh diduga....contoh mudah:

Hasil ajaran guru seni semasa di sekolah rendah telah berjaya kami aplikasikan ke dunia sebenar....aku pom tak menyangka akan TERJEBAK sama dalam konspirasi itu....namun, bak kata pepatah...buat jahat beramai ramai...hehehehhee...

Syok tau menyonteng frame gambar....wkakakkakakkaa....hampes~! 16 ribu kali hampes....Aktiviti tak bermoral adakala cepat dihidu...hehehhe....

Tak pasal pasal kene SOUND...baek punyer....giler kecut takut amat...muke panas tau~! tak sanggup nak tengok manusia manusia disekeliling opis....serasa macam dah membunuh jerung....erkk~! Maunyer tak, frame penting tu... * time ni dah tak takut dah...cam kelakar ada la...hikhikhikkk....

Yang paling best...Tok Ketua + Asst. terlepas dengan cara yang amat licik sekali....cet! untuk mereka yang tertangkap itu...redho ajela....

Note : sememangnyer cerita ini di abstrakkan demi menjaga nama baik kami yang sememangnye innocent yg telah tercemar....Errr...yang pasti ada hikmah disebalik kenakalan kami....frame tu dah selamat diletakkan di tempat sepatutnyer...kalau tak, merata rata la letakknyer...

Khamis
Best tau dapat adiah....dah lama tak dapat hadiah...woit~! menipu...yang Dali bagi keychain Philippine itu ape? yang kazen ko bagi keychain butterfly tu aper?? OOO...eh...hehehhee...tq sayang korang...eces~! errr....keychain butterfly ker?

Yang cantik molek suwit muwit ni...khas untuk orang yang dapat baby aje...nak hadiah ni...syarat dia adalah baby...hehhehee...

Tadaaa...nilah adiah besday kite...cantik kan? Korang ye kan aje lah... :D
Yang ni, tak de baby pom boleh dapat tau...

Semua ni hasil aktiviti kelab pejabat kami...so, pada korang yang kelab nye hidup malu mati tak mau tu....Errr...opis korang pom ada kelab gak kan?

Oleh kerana, semalam adalah last day bagi budak budak sukan * budak kontrak n juga budak praktikal yang dapat further study.... maka kami rakyat Malaysia...berikrar...banyak la kamu...Kami ada la buat makan makan sikit untuk rai mereka mereka ini...sebetulnye lebih kepada kebetulan la....majlis ni dah lama nak di buat...tapi asyik tertangguh aje...ada hikmah disetiap kejadian...urmmm...

Bergambar secara beramai ramai bermotifkan ala ala 60 an...gaya yang akan menjadi bahan gelak untuk 10 15 tahun akan datang...lalalala....

Jumaat
Sepanjang hari agak membosankan...nasib baik kazen aku datang umah lepak lepak sampai petang...errr...lepak dalam 3 jam aje...

Lewat petang..rutin biasa, melawat tapak pasar malam...Ulih kerana, last week aku tak ada kat umah....so, edisi membalas dendam kite laksanakan....hehehe....Dah penuh tangan membeli makanan, barulah reti nak balik....

Dan yg pasti, dah lama tak beli cd haram, yela...dorang lambat kuarkan cd cd nih...tp yg pelik, cepat pulak cd T2 ni kuar...Psstt~! pada korang yang budiman, jangan tiru aku tau......wkakakaka....pusing 360 barulah jumpe ngan cd cd haram ni semua....


Fakta : RM5 aje....cite yang tengah hot kat market...oleh kerna kampong aku tak de pawagam..so, kite layan cd ajelah...tapi yang pasti...aku hanya bertahan less than 35 minutes...huhuhuhu....subtitles mengarut bagai la...penat duk gelak...yg tu je aku ingat pasal TRANSFORMERS 2 nih....

Jumaat malam
Beria ia misi mencari si buah wangi di Pasar Payang...namun, kuciwa yang kami terima...betol betol bersemangat tau nak cari durian...dah la kami pergi 3 beradik....malam malam pulak tu...hasil yg kami dapat...dapat tengok pak cik pak cik sibok duk mengira hasilan dorang...owh~! teramat kuciwa...kulit durian pom kami tak nampak tau...

Tettt~!! 2 hari 1/2 dah cukop...

Wednesday, June 24, 2009

.: Pabila Jue mengeTAG :.

Bile perot dah kenyang....boleh la kite layan tag...hehehehee...

NAMA NAMA TIMANGAN ANDA
1. Aida - digunakan secara meluas seperti liputan celcom...hehehhehe....

2. Daa - urmmm...ada jugak panggil camnih...tapi tak berapa nak ramai kot....

3. Eda - biasa SIL + kazen + beberapa kerat kawan sekolah rendah....akan panggil nama camni.... * aku tak suke ejaan nama nih...sirius~!

4. Full name - kebiasaan dipanggil oleh kawan kawan sekolah...dorang tak tau nak singkatkan nama aku...macam baek jer bile dipanggil sebegitu rupa...hehhehehe

5. Haida - ada jugak kengkawan or majikan panggil camnih...

6. Lela - wakkakakakakaaaaa...adoiiii laa...kenkadang aku juga dipanggil dengan nama nih...Masyarakat sekalian...ini adalah nama ayah aku...hihihiihi.... AIDALELA ni nama formal untuk emel aku...tapi ada sesetengah orang ingat...ni nama betol aku....hehehee...its ok~! saya tak kisah...tetap menyahut kalau di panggil... :D

ANDA SEORANG YANG
Sweet - sebab kadang kadang cam manis je bile minum milo suam...wakakakkakaaa...

Sour - orang cakap muke kite masam tau...errr~! nak nak kalau tengah duk mengadap pc... Alooo...kurangkan garam sikit dikkk~!!

Hot - kadang kadang kalau naik tangga berbelas belas anak tangga...kiter hot tau~! errr...yela..kadang kadang aku hot dikalangan anak anak buah aku...huhuhuhuhu...

Cold - boleh berubah menjadi pendiam....kadang kadang suke tengok orang cakap dari bercakap...ye ker nih?? hehehee...kadang kadang ku bilang ok~!

Spicy - Hshshhh~!! macam kfc la pulak....kakak ku bilang ada kala aku ni pedas...tapi tak tau la boleh lawan Alagapas ke tak...

INSAN TERISTIMEWA??? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA ISTIMEWA DI MATA ANDA
Alaaaaaa...Jue...awat tag ni ada soalan cenggini...kene jawab la ni eh? * Tak mo la jawab pasal mak ayah..jawapan tu dah Klise~! Ok...tarik napas sambil sebut one three five two...ape nih?? ok ok... 1 2 3...

Urmm...wakakkakkakakakaaaaa.....tak boleh jawab laaa.... mungkin saya boleh dimasukkan ke dalam kategori wanita pemalu....wkakakakkaa....

Next...

LAGU LAGU KESUKAAN ANDA
Sekarang * dari last year la...suke sangat sangat dengan lagu DIK...juga merupakan lagu background blog ni...cam suwit je kan? bagi aku je kot... Aku dah pom sebar sebar kan lagu ni pada geng geng opis...so, lagu ni dah tahap basi dah...hehehehe...

Kalau lagu lagu lain tu...aku lebih suke layan lagu lagu Indie + lagu lagu seberang * sebab lirik dia sempoi...

MAKANAN KESUKAAN ANDA
Urrmmm...tak ada kot..sebab semua makanan aku makan...tak ada makanan yang betol betol menjadi kesukaan....cume beza...suke banyak dengan suke tak banyak aja....

WARNA KESUKAAN ANDA
Semestinya kaler ijau..tapi tak adalah fanatik sangat...tengok keadaan juga la...hijau yang boleh di terima akal....ok la..

Kebiasaan yang berkenan kat hati n juga mata....biasa cam tu la....

SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS
1. Orang yang kalau kite cakap leklok...tapi dia cakap cam apa....kasar~! EEEEEE~!!! memang sakit ati...ni yang cepat je nak pot pet pot pet nih...hehehehehehee....

2. Berlagak bagus....ek eleh~! jangan nak berlagak ye...saya tak suke...

3. Bermuka muka...depan kite baik..belakang kita..ya ampun~! kan best kalau kite dapat scan hati mereka mereka ini...

4. Mereka mereka yang bawa kereta...dah la slow nak mati...tapi selamba cipan je amek lane kanan...Alahai cik abang~!

5. Ape lagi ek??

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA
1. Kamera digital - teruskan berkerja untuk saya eh...tq

2. Pen drive - khas untuk kerja n juga gambar gambar

3. Wallet - saya lebih yakin dengan adanye anda ketika membeli belah...hehehehhee...

4. Ehhh...dah cukup la...3 aja cik akak ye...

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA
Baru je jap tadi...time baca blog Puteri... * hampir hampir menangis...air mata tak sempat jatuh sebab saya sempat sambut....hehehehheee....Errrr...sebab entry dia sangat sangat 'touching'...

TAG 6 RAKAN ANDA
1. Hanis
2. Wanie
3. Ummi Aiman
4. Mak saya - ops! silap...urmmm...kene fikir dulu la...sebab dah macam ramai dah kene tag nih...hehehe...

- siap sedia la anda....

Tuesday, June 23, 2009

.: Cerita Seorang Lelaki :.

Semua orang ada anak sedara kan? urmm..ada juga tak..hehehe...tp tak pe...

Tadi siang...dapat SMS dari abang aku...macam biasa...kalau tak hal penting...mesti pasal anak anak dia...berSMS la dengan abang aku...

Nur Alya Damia (Dada) + Nur Alya Imanina (Nina)

Salam...Nina dapat nombor 2...tapi kelas ke 3....Damia pom nombor 2 jugak tapi 10A...itu hari nombor 2 gak n 10A gak.... * cam tetibe je sms ni kan? hehehhee...

Lupe nak bagitau...Dada dapat nombor 1 kat sekolah agama...30hb dapat markah....ni tengah jumpa ngan ustazah dia... * sempat lagi sms tu..hehehee

Apala kakak nih...peluk kuat sangat...Nabiha nak bernafas pom tak boleh...huuhuhuh...
Akak geram kat Biha..sebab Biha kecik lagi...hehehehehe


Dah banyak mana dah pergi hantar kursus....untuk bekal masa depan....
* time ni konpius sikit...kursus aku or kursus anak anak dia...hehehehe....owh~! ok..kursus anak anak dia...kikiki...


Nur Alya Nabiha + Ayah

* last year punye pic....di MMS kan oleh abang aku

Adik dia lagilah kelakar * refer pada Nabiha ok~! Orang nak pergi mengaji....dia pom sibuk nak pergi mengaji...mintak beg n tudung...pergi hantar sama kakak kakak dia pi mengaji...

La ni...kalau nak pergi jenjalan...dia mesti cari tudung dulu...lepas balik jalan jalan...dia akan tanggalkan tudung tu sendiri...Betol betol macam orang tua....

Ok lah...nanti nanti kite sambung balik...

Tettt~!!


Me :
Kalau dengar cite anak anak dari orang pompuan..biasa..tapi kalau dengar cite dari lelaki...cam suwit je kan?? hehehhee.... * jangan marah ek akak aku.. Yang pasti, semua ibu bapa nak yang the best untuk anak anak dia... :D

Nanti ada masa..aku update lagi cite cite anak buah aku yg lain...

Monday, June 22, 2009

.: Tersedar dari tido yang pendek :.

Plan asal malam ni....nak keluar cari durian...ayah n adik aku setuju nak pergi...kononnyer nak pergilah lepas Isya..

Last last lepas Isya..bile adik aku tanya ayah aku..
Ayah aku jawab...tak nak pergi sebab letih...

Aku terdengar dialog mereka itu namun mata aku dah 'blackout'...so, aku dah tak sedar pape lagi....
Agak lama blackout itu terjadi...berkurang lebih 3 jam setengah...
Dan sekarang..pabila sedar....dah sugar bugar mataku...bile nak tido balik nih??? huhuhuhu....

Lepas je keluar dari bilik air...haaa...hari ni hari bapa kan? * Siang tadi ingat..pas tu tak ingat...pas tu ingat balik...hehehhehe...

Anakanda : Bapak...
Ayahanda : Ye...

eleh...anakanda la pulak...wkakakkaa...okies okies...

Aku : Bapak... * ni ejaan dahulukala....ejaan tak ringkas Pok...
Ayah : Ye...
Aku : Selamat hari bapa.....

* diam je....

Ayah : Good afternoon....

* Haaa???? apa sudah jadi nih??

Mak aku : Good nite la..good afternoon petang...

Kami : wakakkakakkakakakkakakakkakakakaaaaaaaaaaaaaa....

Ayah aku : ooooo....luperrrrrrrrr.....wakakakkakakakkaaaaaaa....

Kedengaran mak aku sedang mengajar ayah aku bahasa omputih beserta maknanye sekali...

Pisang tu banana..bla bla bla bla bla....

* ayah aku suke hentam keromo...kadang kadang tak logik...kadang kadang terkena kat kite balik...

Ayah n mak aku dah pom nak tido sebenarnyer....tapi biasa la pasangan nih....aktiviti biasa mereka sebelom tido.....
Pot pet pot pet....apa benda ntah mereka cakap...kadang kadang bergelak ketawa...kalau benda benda yang agak rahsia bagi mereka...

Pssstt psssttt psssttt...

Mak aku : Diri tau tak...bla bla bla...
Ayah aku : OO..yang duduk sinun nun...

perbincangan biasanyer lebih kepada isu semasa....hal hal kawan lama mereka....kenangan lama * benda ni paling kerap aku dengar..almaklumla..bilik kami sebelah menyebelah....hehhehehheee....

Eh...dah panjang pulak bercerita pasal mereka kan?? Ok kite sambung cite aku...

Dah bangun malam malam camni...terasa lapar la pulak...bergegar isi perut ni mintak di isi...Minum air jela nanti...

Urmmmm...baju pom tak iron lagi...malas nyer...Dah la macam tak de baju je nak pakai pagi esok...Belek belek pom...cam baju sama jer... * B O S A N


^^^^^^^^^^^^^^^

* Yen...orang dah wish dah epi fathers day pada encey Mohamed Lela...pada encey Abdullah kamu dah wish ke belom??? wkakakakakkakaaa...sebab siang tadi dia ada tanya aku...

Dah wish ke belom pada ayah aku epi fathers day...Ops~! lupe..meh aku kenalkan kan eh...

Yen = adalah seorang opismate aku yg mana mempunyai seorang anak pompuan yang sangat sangat comey...comey betol tau....aku pom nak ada anak yg comey macam mereka...wkakakkakakakaa...sengal~! ni la pekdahnyer bangun tido time time cenggini....dah merapu rapan...okies okies...tak leh biar budak ni menulis..nanti lagi banyak pulak benda tertulis....

Err..jangan lupe untuk menonton drama bertajuk "Mengucap ZENYENG mengucap.." drama ni ditulis oleh encey Rozam dan dibantu oleh Tan Sri ....sekian iklan kite untuk malam ini...hehehe...

Okla...mari kite pergi iron baju sambil layan air masak...errrr..lambatnyer esok...nak makan banyak banyak....

Errrr...sebelom pergi iron baju...hehehehhee...

Ape ntah dah lupe dah...

nite...

Wednesday, June 17, 2009

.: Dibedil Vitamin M :.

1
: esok macam biasa... mencari sesuap nasi...pas tu...kene pergi berjuang menjayakan kusus..dah lama tak keluar umah untuk masa yang lama.. barang pom tak kemas lagi...sumbat sumbat jela dalam plastik...Uarghhh~! Nak tulung saya tak?? huhuhu...

2
: duk melangut macam tak reti penat...adik aku dah sound...ayah aku dah menjerit...auuuuwww~! Laaa...ayah aku dah tido laa...bestnyer~!!!

3
: terasa seksa nak kuor rumah...sindrom ni selalu je berlaku time nak pergi ke mana mana...homesick la aku....owh~!

4
: weekend tak akan ada untuk minggu nih..so plan dah bertukaran secara cepat dan tuntas...urm~!

5
: YM berubah menjadi mongok...teruknyer..ape nih?? entah..

6
: menjadi seronot jikalau adik aku yg mana seorang pencuci pinggan mangkuk...boleh membawa pulang rojak keling...keling?? sensitipnyer...rojak ayam..ok~!

7
: Baju belom iron lagi maa... arghhh~! seksanyer...umpama nak kene pikul lori jer...

8
: SMS dah pending... idea sangkut~!

9
: emel emel dah penuh..folder dah sarat...bile nak memenuhkan inbox insan insan opis ek?? just wait n menyampah ok~!

10
: 3 hari = 3 tahun.... Vitamin R..i need ur help~! huhuhuhu.. kite belasah M cukup cukup...

11
: malas malas malas dan malas...

12
: malas maaa....errrr...nampak sangat teruk malas amat aku nih... Uh~!

bedilan Vitamin M adakala membantutkan macam macam hal...errr...ada anti virus yg best tak??

Esok....insyaallah Vitamin R akan ajak dating...hehehehhee...

Tuesday, June 16, 2009

.: Kebuluran di Umah Kecil :.

Sungguh sedap kalau dapat makan steak nih... aroma dia...agak seksi di hidung...amat sedap di rasa...


Anggun kan stroberi ni posing? Macam sayang jer untuk di kunyah kunyah...tp kalau tak makan akan berlaku pembaziran...nak kawan ngan setan ke??


Penggoda yg paling berjaya.... jatuh kepada.....Miss Char kue tiow...hehehhee...Tauge kat dalam dah memanggil manggil saya laaa... pogi doluuu...


Owhhh~! bihun sup ku... luv @ d 1st sight...dah lama kite tak dating kan??


Mengancam jiwa ragaku....uwarghhh~! dapat sentuh pom dah kire ok kan??


Mata terasa berpinar pinar...tp masih dapat di usha air oren seperti sedang bertango..ooo ca ca....


Ayaq liuq..jangan ko meleleh noo..malu kat orang dopan tu...encey tom yam..akan ku kenang rasa rasa ramuan mu itu ok~!


Kan best kalau dapat makan nih....Uishh~! ni dah kebulur tahap kronik nih...


Minda budak budak yg minum susu Dutch Lady 1 2 3 akan berfikir secara aktif...wkakakakaka

Uwa uwaaa uweeee....dah makan tapi masih bernafsu besau...huhuhuhuu... Kebulur dah tahap el nino nih...dah gigil masyarakat perut ku....huhuhuhu....

* Order pls...hihihiii...


Wednesday, June 10, 2009

.: Kenduri Marathon V :.

Setelah meredah onak dan duri..maka beralih pula kami kepada Timur Pantai Timur…maksud aku Dungun…Ye untuk kenduri kali ini..kite akan menyerbu teratak cik Rohazlina..

Subuh subuh hari kami dah ready tau nak pergi kenduri nih…wkakakakkaa…* tak de maknanyer…

1030 pagi maka terkedek kedeklah kereta aku meredah arus di jalanan…
* Ishh~! Macam best pulak ke sana ke mari pergi kenduri…hehehehhe…

Sampai sampai je..dah ramai masyarakat kampong yg datang…maka kami tanpa melengahkan masa, terus ke atas untuk berjumpa si pengantin..


Antara tetamu yg hadir..Puan Miza n anak anak…hehehhe…

Bersama Cik Ina sebelum gelaran berubah menjadi Puan…


Seri pengantin jelas terpancar bersinar sinar..hihihii...


Ok ok..marathon dah tamat dah…dah boleh berenti dah...hnsshh~! Hnshhh~! Eh silap silap…Errkkkk~! Alhamdulillah, kenyang…* Err…camne la kalau dapat invitation untuk 10 kenduri…konpem marathon tahap Papaya…wakakkakaka…


.: Kenduri Marathon IV :.

Lagi cite pasal kenduri yg telah kami harung…* HARUNG bukan HARUN ok~!… dua dua nama Akmal..hehehe…So, planning yg baik menjamin kecepatan untuk sampai dan juga masa…hehehe…

So, 1st kite terus jer ke Kuala Berang…terlajak jugak sebelum sampai tapi tak per, sebab at last kami jumpe rumah si ratu sehari..hehhee…



Akmal..si kecil molek…memula kenal sebab futsal sesama…* kalau tak silap la…


Tema : hijau kekelabuan..Errr..betol ke tak nih? Aku rasa la..hehehhee…


Dari Kuala Berang, terus bergerak ke rumah Akmal juga…* nama aje sama..tp lelain ayah..hehehe…
Kunun kunun nak cepat… Kami amek jalan kampong, last last konpius..tak tau nak jalan arah mana…* TQ pada makcik gerai yg sudi tolong kami..

Sampai sampai je kat umah pengantin..terus jer balun air sirap..Arghhhh~! Air yg paling sedap di alam maya ini…wkakakakkaaa….saya dahaga amat la….Tambah lagi boleh??

Urmmm..hijau lagi…ramai betol tema hijau ini tahun…


Bersama si Ratu Sehari…time ni tak sanding pom lagi…


Cantik kan?


Kami dah kenyang..so kami nak balik lah pulaks…

Tuesday, June 9, 2009

.: Menceceh ajer~! :.

3 - 8hb Jun...

Dah selamat aku habeskan cuti cutiku..
Bercuti cutian di umah ajer..plan nyer lain..jadinyer lain...tapi tak pelah...

Terasa blur katak time masuk opis...esp bile nak start buat kejer..
Macam budak baru jerk..hehhehe..
Sentuh keje macam tak tersentuh..
Pandang paper macam tak berapa nak pandang...
Alih alih tak beralih...huhuhuhu..

Install YM..hihiih.. * huhuhuu..setting nye tak berapa nak jadi..
Buka buka blog...EEEE...font nyer udah lintang pukang dong...huhuuu..geramest nyer~!
Kene setting balik lah...huhuhuu..

Install window...take time la jugek..

Boleh dikatakan banyak kene setting balik..inc diri aku..wakakkakaa...
Nilah padahnyer bile bercutian lelama...dah jadi lemau dah...

Urmm..nanti sambung update blog lagi n hopefully tomorrow moning aku dapat buat keje dengan jaya dan maju sekali...wkakakakkaka...

Sunday, June 7, 2009

.: Kenduri Marathon III :.

Sambung je cite kite..hehehe...
Kena curi curik blogging..dah la memalam buta nih...

Masuk kejer untuk sehari…pas tu..cuti…

Operasi seterusnyer menuju ke Pasir Puteh, Kelantan… 1st time drive ke Kelantan dengan kereta..biasa naik bas free jer…

Kali ni kene lebih alert lagi…almaklumlah, kali ni pergi ngan mak aku..so, dua dua memang blur bab bab jalan, so aku kene concentrate..ecewah~! jawab exam pom tak macam nih…huhuhuhu...


Baya aka Ratu Kebaya…rakan seperjuangan untuk aku shooting..pas ni kene cari kawan lain…

Semuanyer ijau... cantik kan?? i likeee..

Errr...kehijauan turut menyelaputi mak aku…wkakakkaa…

.: Kenduri Marathon II :.


Status : Late Entry

Ok..kite sambungan cerita KM I..

Pagi Sabtu terus jer bergerak ke Jengka..


Sasha n Fiya : ada masa kite jumpe lagi eh..

Even kami ada talian hayat berupa peta untuk ke rumah Fipah, tapi still konpius…either betol or tak jalan yg kami lalui..cam explorace pom ada..hehehe..

Untuk elakkan sesat..senang cite, berenti n tanya jer orang kampong..mane arah Jengka 4..boleh tahan jauh felda nih…penat kaki duk menekan clutch…kereta manual katakan..hehehe…

Selamat sampai lebih kurang tengahari…sampai sampai Zizie n family dia dah pom sampai, Naa n family mertua dia pom sama…June…Ain n frenz..havoc bile jumpe reramai…cume Kak Zie jer yg tak sampai sampai..masih ada kat highway Karak lagi..so, kami tak sempat jumpa dia…

Dah macam reunion la pulaks...yela, dah lama tak sesama camnih lepas abes study dolu dolu..


Fipah aka Erra Fazira..hehehhe..lepas je nikah, terus bersiap tuk bersanding…

Bukan senang nak bergambar ngan artis nih...hehehhee



Wan n Fipah… Pink Sasa dah jadi reality…


Duduk leklok June..hehehe..


Jadi Pink Panther utk Ratu Sehari..hehehe…



Sorang dah kawen..tinggal lagi tiga…tiga dah…dah ape?? Dah nak balik pom time nih…

Terus jer balik ke Kemaman… kazen aku offer diri untuk jadi mak supir… best leh rileks jer kat sebelah..hehehe..

Sampai ke Kemaman…hantar jer kazen aku..pastu terus ke operasi lain : pi amek anak anak buah aku balik ke Terengganu…drive lagi..owh~! memang memenatkan…naik sengal lutut den…

Sampai sampai..dalam 830 malam…abang aku dah pom selamat sampai dari Shah Alam…

Dah sampai umah..barulah perasan..kaki anak buah aku terlekat cantik kat cermin..urmm~! Free show..hikhikhik…..

Kisah marathon masih tak berpenghujung lagi tau…hehhehee…