Friday, July 31, 2009

.: Ada yang panggil dollar :.

CITE 1:
Sebelum ni memang dah biasa baca dalam paper pasal mereka yg tertipu dengan panggilan yang menyatakan "anda memenangi wang sebanyak RMx,xxxx.xx" kedengaran begitu menggoda halwa telinga kan? mata terus ajer $ .. ha ha ha ...

Last month, petang Jumaat.. tengah rileks sambil layan kazen aku yg datang kat umah..tetiba adalah satu panggilan nih..

Penjahat itu: Alo...alo..
Aku: ye.. elo..
Penjahat itu: alo..nak bagitau..kamu dah memenangi uang LAPAN RIBU RINGGIT..
Aku: ha?? o ye ke? * bitau kat kazen aku..ceh! nak menipu la nih..ok, tak pe..kite layan je..
Penjahat itu: err..kamu ada itu akaun maybank tak?
Aku: ada..kenapa?
Penjahat itu: kalau macam itu, kamu boleh bagi akaun nombor untuk kami bank in kan duit itu..
Aku: tapi maybank saya tak aktif..
Penjahat itu: ooo..urmm..kalau macam tu, kamu ada akaun RHB tak?
Aku: ada...
Penjahat itu: aktif?
Aku: ooo...mestilah aktif... * wakkakakaka...RHB? mana la aku ada akaun nih..
Penjahat itu: ok..nombor akaun?? kamu ada dekat dengan ATM machine tak? dalam sejam lagi..duit itu akan kami masukkan...
Aku: sejam eh? tak pelah encey! saya tak nak la duit tu...terima kasih je la eh..
Penjahat itu: ooo..tak mau ka?? ok..
TUTTT!!!!!!!

Uh! tak sangka leh dapat call macam gini..dah tau dah..bile kite kasi akaun nombor kite..sure LESAP la duit kat dalam akaun..apapun diingatkan..panggilan dia tak berapa nak clear..macam tersekat sekat jer..yg pasti dia adalah lelaki dan bukan warga tempatan..dari segi dialek dia..maybe indonesia atau berunsurkan kejawaan..cakap dia pun tak la banyak sangat..straight to the point! nak nombor akaun kita..itu ajer! so, hati hati la dengan nombor ni ye..simple aje nombornye...

0301

CITE 2:
Hahahah...time nak tak de, time tak nak..ada la pulak..itu hari aku kuarkan duit dari maybank..RM100..and then dapatlah satu note RM50 baru..ala, yang ada bunga raya tu la..epi kemain lagi..cam bebudak dapat eskrem! dah jenisnye suke simpan duit baru..aku tak belanja la duit tu..sayang kununnyer! tup tup tadi petang, time lepak lepak umah kazen aku..UHH!! berlambak lambakan la pulak..

Tengok ni..banyak kan? try la kuarkan duit dari BSN..sure dapat kot..ee, sayang la nak guna..sirius! * semestinya bukan duit aku dan bukan juga duit kazen aku...tp ahmad albab yg punyer..wkakakaka...

Nak juga framekan duit duit lama aku cam pakcik aku nih..* tak sangka minat kami sama..hahaha...wait and see ya! ee..terasa eksaited la plak.. :p

* jangan kerna duit kite hilang harga diri, dan jangan juga kerna duit kite gaduh adek badek..duit itu penting namun jangan terlalu dipentingkan..err! jangan banyak hutang tau..

.: Santai gedik :.

Oh gediklah sangat..entri simple untuk bergediks...gedik ke? dah dah! orang gediks orang tak suke..tapi kalau gediks yg inih..aku suker...wkakakakka...

.................................................

Sebelum anda membaca entri ini, cuba jawab soalan ini dahulu. Agak-agak, betul ke yang wanita ini kompleks dari lelaki? Hurm..fikir-fikirkanlah sambil anda membaca entri ini..

Lelaki * ek elleh!! ha ha ha
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan * ala, sesi ngumpat pom ada la..wkakaka..emo la pulak..
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau * ye ker???

Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan * biasa la..hehehe..
3. Sempat mengumpat dulu * tengok keadaan...wakakkakakaa...
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki * tak la sampai cenggini
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri * semestinya!
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu * wajib
7. Ramai orang,cari kedai lain * tak jugak
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit * lebih dari ni kot...wakakaka..
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. . * right! tapi tak de la sampai eeeii..
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit * tak main la skit skit...alang alang kasi penuh la nadey!
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak.. * kalau dah kenyang
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput) * baek tak yah makan
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2 minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana , tenguk sini * takla, kami dah ada port biasa..
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling * jeling kat lauk aje...
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak! * jarang..
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit * yerp!
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan "alaamak byk la aku ambik" * dah biasa dah, ape susah..kaver la ngan telur dadar...wkakakakka...
30. Sampai depan kaunter "berapa?"
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2.. * tak de gambar...
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal) * mane ada, biasa sound direct je..hahaha..nampak sangat menipu..ok! biasanye, komplen kat meja jer..
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!! * paling koman, tukar kerusi je..
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air * tak yah order..milo suam dah ready..
42. Bangun
43. Ambik sudu * ces! rajin bebenor..sudu amek berseiringan ngan nasi..tak kuasa nak bangun semata mata nak amek sudu! unless kalau luper..
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu * tisu dah amek siap siap laa..ape la! agak agak ar...
47. Duduk
48. Air sampai * dah boleh skip nih...
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar * bayar lepas makan..so, bayar sekaligus..bukan cerai cerai..
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan * hehehhe..normal la kan?
55. Makan separuh..kenyang * uish! membazir...makan sampai licin..senang, pinggan tak yah basuh...buruk perangai betol la...wkakakaka
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap * kadang kadang..tp makanan tetap habes...penipu betol la...hahaaha...bukan! tak nak membazer..
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis.. * dah ada dalam opis la..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

Hampes betol la..sampai 62 tuh..nak sangat tunjukkan wanita ni kompleks...sajela tu, ngengada nak mengada ngada...gediks! wkakakkaka...

Source: my inbox - emel lama * best gak sekali sekala bersantai dengan emel nih..

Wednesday, July 29, 2009

.: Email Em-aida :.

Mohon perhatian mohon perhatian..* yang ni tak berapa nak tertib intronyer (x) ..

Salam dan Selamat Sejahtera kepada semua warga sekalian..intro ok! (/)

"BLA BLA BLA..mohon kepada semua pengguna email supaya dapat mengemaskini inbox masing-masing dengan membuang "delete" email yang tidak dikehendaki atau mengalihkan kepada storan local (PC) & BLA BLA BLA ..." Admin IT

Whooo! terasa sungguh terkesan berkali kali..ha ha ha .. orang salah memang cepat terasa.. ape nak jadi kat kawan ketua kampong ni sorang eh?? bile dah baca emel tu, nak senyum seindah suria pom dah tak jadi.. * senyum ngan muka bersalah jadinyer..

Reminder itu menguatkan lagi azam aku untuk membuat gotong royong perdana pada inbox aku..

Fakta:
  • kurang lebih 1053 emel perlu diberi perhatian yg sirius!
  • terdapat lebih 15 folders dalam emel ni..tak delah banyak sangat kan?
  • emel yang terdapat di dalam folder ada yg belum di forwadkan lagi
  • draft, send, trash - mempunyai lebih dari ratusan emel..
Sila bela diri * saya tak salah encey~! :
  • dah banyak dah emel yang didelete..seb baek tinggal 1053 aje tau..err! tak termasuk lagi dengan emel yang baru menjengah masuk.. :D dan dah banyak juga, dah aku forwardkan pada emel YAHOO! tau..takpe, usaha lagi eh..
  • folders la sebab nak menggugle dengan lebih mudah...lagipun senang nak bezakan emel basahan atau pom tak... hehehehe..yela, kenkadang tak sempat nak baca..so, kite campakkan aja dalam folder yg ada..senang kan?
  • forward?? urrmmm..sejak cekgu dah tak de..dah agak malas nak memenuhkan inbox sahabat sahabatku yang lain.. sigh! mungkin saya perlu mencari cekgu baru mengajar saya..
  • untuk folders 3 serangkai ni * send, draft, trash...2 3 hari sebelum dapat emel berapi itu, dah saya cantas lalu bakar dengan kadar yang cepat tau..tapi masih ada lagi sisanyer
hahaha..ok ok! mengaku salah..

MOU:
  • semua penumpang.. duduk dediam yer..nak memulakan 5S nih..modal spiritual dah ada nih, modal fizikal bile nak menjenguk?? :p
Current mood : kepenatan macam nak pitam aje ari ni..Owhh~! err..tak baek mengeluh...

Sunday, July 26, 2009

.: Saya saket~! :.

Kehadapan MPS kepunyaan tuan saya...dimulakan dengan salam.. * oo..camni rupe MPS dia eh..

Gara gara mencium kete orang kat depan * cium tanpa rela tau..saya diserang saket saket..badan saya dah tak berapa nak fit cam dulu..malam semalam kan, badan saya terasa sungguh sengal..Betol kata orang, mula mula kene, tak saket..dah berjam jam barulah terasa saket~! Owh saya terpaksa menahan saket itu seorang diri..seksa tau!

Dah la si Aida letakkan saya kat luar..ape punye tuan la..naseb baek pompuan..kalau lelaki, dah lama saya ajar cecukup~! ajar macam mana sejuknyer duduk di bawah embunan malam..Alo cik kak! tapi saya sayang tuan saya...wkakakakaa * ayat kaver, nanti tuan saya kecik ati..

Tengok, dia dah bawa saya jumpe dengan Doktol..Doktol tu baek tau..dia pasangkan steteskop kat tayar saya ni..tengok..cam unik kan? korang pernah buat camni tak??

Ni adalah sebahagian bacaan penyakit saya..yang merah tu menandakan saya perlu di ubati..
dah banyak juga yang lari..maksud saya tayar nilah..

Ubat yang Doktol kasi : Camber * bukan sup Campbell yang itu tau..yang tu nyami di makan..
Kos perubatan saya : RM60.00 tunai..tak boleh hutang tau..

Doktol test : cakap ok~!
Tuan saya test : say no~!!!! * dia cakap saya still mengong ke kiri...huhuhu..

Doktol test lagi sekali : cakap siap~!
Tuan saya : Urmmm..boleh la..

Psst!! saya tau tuan saya tak berapa nak puas hati..dia nak saya betol betol sehat~! tapi dia segan nak pergi komplen lagi sekali..tak nak kasi nampak dia punye keceriwitan...hehehe...yang pasti, saya dah rasa lebih baek dari semalam..ubat yang diberi agak membantu diri saya ini..terima kasih Hai O..Alhamdulillah..sekarang ni kehidupan kami dah semakin senang... Oh! silap..ni iklan yang tidak tuan saya sukai..sori!

Nak cite lagi nih..maklumla, 1st time merewang kat MPS tuan saya ni..
Tadi petang kan, tuan saya pergi beli barang kan..tup tup! ada lori dah belok saya * saya dah jerit kat driver lori tu..tapi dia pekak~! buat donno jer..manusia tak reti bahasa betol la..Akibatnyer, kami tak boleh blah dari situ..huh! tuan saya agak marah la jugak..tuan saya cakap.."mengong! agak agak ar kalau nak parking..menyusahkan orang aje lah!" sian kat tuan saya * ni bukan ayat bodek tau..ikhlas..

Dalam berminit minit jugala kami kat situ..yang paling saket ati, driver lori tu boleh lengah lengahkan masa..antu sepah betol la~!!!! Ok la, cakap banyak pom tak guna gak * pinjam ayat tuan saya jap.. :D

Nukilan hati by 1st love * saya la 1st love dia..psst! dah memang tabiat tuan saya bercit cat dengan saya..tetiap hari..bebel memacam..wkakkaka...biasanyer kami cakap sesama jer, tapi kali ni biarlah kami kongsikan perbualan kami ni yer! tapi ada yang off record...kata orang kan, rahsia keluarga...

* best ar cite Bujang Sepah silalaitamplom..

Saturday, July 25, 2009

.: TATU :.

TATU time..ala bukan tatu tu..ni lain punye tatu tau..lepas aja maghrib, terus aja ke stadium Nasirudin Ismail * macam tak berapa nak betol ejaan nih.. yela, stadium Sultan Mizan dah ranap dan rabak..kalau tak sure, TATU kat sana..

Bile dah sampai, manusia dah berpusu pusu dah..macam semut dalam gula..er! kami bukan semut tau..heheheh..seb baek dapat tempat kalau tak...bengang la jugak..

Opening! happening!

Acara terjunan bebas..mamaS&F takut betol..takut dorang jatuh kat tempat lain...huhuhu..tapi tak dinafikan, memang tersungguh saspen...tapi dorang dah ikut arah angin..heheh..best kan ada sayap kat bahu..huhuhu..

Persembahan TATU Tentera Darat Sempena Hari Ulangtahun ke 76

Kecoh! tempat duduk tak mampu nak menampung manusia yang ramai amat nih..mula la buat kecoh..huh!

"Mama nak alek.." ucapan ke 76....wkakakakka...sian Shasha...muke seposen..berpeluh peluh badan dia..kepanasan..

* video pentomin over size la pulak..

.: Jom Bundle! :.

Hehehe..Mama Shasha n Fiya (mamaS&F) suka sangat akan bundle..dah memacam dia beli eg: baju dan juga bear..harga dia jangan cakap la..memang walla dik! paling best RM5 pun dah boleh dapat sehelai baju yg anggun..hehehhe... * aku juga dah miliki sehelai baju bundle..selepas was-was ku hilang...wakkakakakaaa...cantik sangat..namun, tak pernah nak pakai..

Eh! ni plan kami yg asal la..namun lain jadinye * uh..berjela cite pasal bundle..huhuhuhu...

Alih alih, semalam..kami merewang aja di pantai.. * angkat kening


Preng!! Vroomm!! wau..motor kecik tapi bunyi bingit giler..paling best time dorang amek lap..wakakkakakaa...cam terkedek kedek aja motor nih...tak tahan nengoknyer..bantai je la gelak..cam toyol naik motor...wakakkakakka... * tak dapat tengok F1 kat sepang, tengok yg ni dah kire aci la kan?

Jalan jalan tengok pameran..kebetulan ada pameran tentera darat kot and malam nye akan diadakan TATU..wau! mamaS&F cakap best..so, nak pergiiiiii!

Berpura pura ku bahagia..namun hakikatnyer, terasa nak hempas aja si Shasha nih, berat nak pengsan aku dibuatnyer.."Enak.." banyak la dia punye penat! primadona betol budak nih..tapi tak pe lah, bermuka-muka aja la dengan budak nih..dukung laa sat..pastu, janjikan nak beli eskrem...hahahaa..terus je hilang dia punye penat! boleh aja berjalan...Tengok..pentas anak wayang betol kamu nih.. * Bersama sama dengan mak su dan mak teh aku...mak aku tak kan layan benda benda cam nih..

Ha..yang ni pulak, kebetulan ada Asian Watercross Super Sup Terengganu 2009.. * haaa..dah lama tak tengok Safie Sali...wkakakkaaa...tetibe jer..n yes! dia dah sumbat satu gol untuk Selangor..Ok sambung, suke sangat buat iklan terkezut cenggitu..di lain ruang, ada beach soccer..nampak cam best jer..rewang rewang lagi dan aktiviti rewang di sambung malam...

Status : break for TATU

Friday, July 24, 2009

.: Insaf! :.

Saje nak buat entri bersambung..hehehhe

Rerupenyer pompuan ni satu tempat keje..di bawah naungan peneraju yang sama..cuma, aku tak pasti department mana dia nih...

Yang pasti, aku agak la kan...dia seorang pendidik...dah induksi ke belum ni eh? :p

wira erobek yang dah jadi mangsa pertamaku.. hope 1st n last..SERIK!


Khamis 23 Julai 2009 Khamis - petang

Otw nak balek keje tadi...Jalan betol betol jam nanas...rerupenyer...



* pesan kat diri sendiri : haruslah 220% lebih berhati hati di atas jalan raya..

  • dah macam fobia dengan lampu brek KETIGA kete di depan
  • tengok kesan brek kat line putih tadi...uh! sipi aje ngan divider...

Thursday, July 23, 2009

.: Memuhasabahkan diriku :.

Salam tuan/puan sekalian...

Pada akhir malam ini, yang mana hari Jumaat bakal menginjak sebentar saja lagi..maka, sama-samalah kita merenungi entri pada kali ini.. Uish! cam sesuatu la pulak entri nih...

Jalan raya bukan tempat berlumba : semua orang tau kan??

Malam tadi:
Otw balik rumah, di jambatan Sultan Mahmud..tak tau la nape lampu jalan tak dinyalakan..jimat cermat membawa berkat kot! Kesahnyer..dengan keadaan malam yang gelap...bawa lah kete lane kiri..ala untuk pemandu berkategori selow..haa..lane tu la juga, tetibe nye ada van * kalau tak silap la.. berenti maybe rosak kot.. yg mana agak merbahaya untuk kete kete yang kat belakang..

Depan dah ada 2 buah kete..aku plak kete ke 3..so, kete ke 2 tetiba je mengelak dari van n brek tetibe jer...fuh! seb baek sempat ngelak bagi signal n terus masuk lane kanan...sipi aje kete aku dengan bumper kete depan...Alhamdulillah.. * seb baek kazen aku tak panik kat sebelah..kalau tak..KUAR SEKARANG! wakakkaka...anak buah aku tak paham pape :D

Khamis 23 Julai 2009 - pagi

Betol betol mencabar diri aku...dalam 735 am..turun aje dari rumah, lepas aje traffic lite...dah nampak dah nape kete depan cam banyak jer...

Tetibe.. kete depan BREKKKK!!

::: kata kata yg ada dalam kepala "Kalau emergency, kite brek n control stereng...make sure jangan langgar bodo kete tu..at least, kalau kene, tak de la banyak mana" by : mama Shasha + Fiya (mamaS&F), kazen aku..

Pe lagi..terus je la tekan brek n habis daya aku konar ke kanan kete aku...tak nak bagi langgar kete depan... * langsung tak terfikir divider kat tepi...

DAMMMMMMMM!!!! handbag tercampak n seb baek pakai seat belt..kalau tak, sure terhantuk kat stereng...aku dah langgar kete orang...huhuhu...

"Alaaa..kene jugak! ish!! * sambil sambil fikir keterukan yg confirm memilukan hatiku...sure rabak aku punye kete kete nih..

::: teringat pada kata kata ni "Yang penting catat plat kete, report polis.." by : Oh! Maria

urrmmm.. kuar aje la dari kete..tak de guna gak, duk lelama dalam kete..nanti tak pasal pasal punch card merah...

reverse kete jap..yela, tak kan nak biarkan dalam keadaan berhimpitan camtu...time tu, orang ramai betul..tapi tak delah yang berenti..sebab keadaan jalan tak mengizinkan...

Aku malu nak kuar....wakakkaka...maunye tak, laluan pekerja opis tu..Ala, selamba je lah..Dan dan aku kuar, dia pom kuar.. * owh! pompuan upenyer..

Aku : * mata duk perati belakang kete dia..uish! n pandang dia..bitau je lah...saya langgar kete awak... * tak da perasaan..tak tau nak cakap camaner...
Dia : * sambil tengok kat dia punye bumper... tak ada pape kan? * rujuk pada kete dia...still tengok kete dia...muka cam tak caya jer..

Aku : * aku langgar..tapi mane kesan nye eh??? heran! apapun Syukur sangat-sangat...tapi aku perhatikan, bumper dia sedikit terbuka berbanding dengan yang sebelah kiri..tapi tu kete dia..tak tau either tu kesan aku or yang memang dah cenggitu..tengok aje la...Tak ada pape..kete saya ok..

Dia : urmmm...
Aku : ok la.. * aku betol betol tak ingat samada dah mintak maap or tak kat pompuan tu..SAYA MINTAK MAAP YER...

Aku blah, dia pom blah...

* cuba test lepaskan stereng kete...alignment dah lari amat nih..huhuhu... buat kesimpulan sendiri, bumper ngan bumper..sebab tu tak de kesan kot..

Monday, July 20, 2009

.: Tak paham aku! :.

Huh! betol betol tak paham aku sesetengah orang nih kan...

- napelah kan, seksok dah nak Ramadan..barulah terhegeg hegeh nak gantikan pose..tengok! tak paham aku hegeh pom leh silap eja..hahahaa...awal awal dulu tak nak ganti, dah Rejab baru la nak ganti..oh sebabkan lepas Rejab..Syaaban..dah Syaaban Ramadan kan? ingat gak kalendar Islam..heheh..kenkadang fail.. * malu..

Entah la, tak paham aku...nape eh? padahal bukan susah pom...pose je..gantikan aje cecepat..kan settle! ni tak...asyek tangguh jer...last last barulah macam tak sempat! * eh sempat laa..tengok..sempat lagi menjawab..tak paham aku..

Tapikan..kalo cite pasal baju raya, kue raya..hari raya...cepat ajer..laju cam roket! uh! tak paham tak paham... * eh! baju raya belom beli lagi la..nanti tak sempat siap..hehhee...

Tak paham gak, nape pompuan suke moody n bebel bebel...berbakat betol la! wkakakkakakaa...aku pom tak paham nape aku sebahagian daripada nih..ki ki ki...kenkadang buat-buat tak paham :D

Me: yela yela..dah nak insap la nih...jom niat! hahahhaa... * Haa..elok la tu, cakap sorang-sorang..hehehhe..

Friday, July 17, 2009

.: Macam badut :.

Adus! sungguh tak selesa pabila selesema ini..nak kata demam, tak..ok je..lagipom jarang sangat-sangat diserang demam..tak habes-habes dengan ouch chum~!..sampaikan idung dah naik merah..n dah macam badut dah...airmata asyek kuar jer..bukan nangis pom...mungkin panas kepala kot..entah la..malas nak fikir...berblogging dengan tak ada perasaan! Aaarrr~!!! report tak siap siap lagi nih..hu hu hu..menci laaaa...

Op ye! well, Alhamdulillah..kakakku Oh! Maria dah pom selamat bersalin petang tadi...disebabkan ada masalah..jalan tak terbuka bukak..nak tak nak..terpaksalah membedahkan diri..yang penting semuanye dah selamat..baby boy dah tengok dunia...Owh~! belom lagi laa...so far, masih ada kat wad lagi...mungkin esok or lusa baru leh balek kot...

Apapom..petang tadi, sempat la juga akak aku merealisasikan birthday party untuk anak dia..simple aje..makan makanan..minum minuman..urm, sempat gak adiahkan si Fiya sepasang baju yang simple je..membeli dalam keadaan kalut dan tak berapa nak aman..rushing! * sori, aku ramai kakak..hehhehehe...

Adalea Nur Saffiya - 11 Julai 2009 - genap 1 tahun...
Uh~! tak tau pape lagi nih...muke pom blur semacam jer...hahaha...selalu sangat buat muke berkerut..kenkadang aku konpius gak...pe la budak ni fikir, tak kan masalah negara kot! tapi memang selalu berkerut la..ish!

Birthday girl...sedikit luka kat muka...bergaduh ngan otomen...hehehe..tak lah! jatuh..dahla jatuh, kepala plak hempap kat pasu...pasu cedera parah...retak berbelah belah...pasu leh pecah? isk!..tak tau la camne leh jatuh.. * makcik tak prihatin...tak dengar cite leklok..hehhehe...kat kepala Fiya, leh tahan panjang gak lukanyer...hampir sejengkal..sian Fiya...

Lepas lepas makan...acara bergambar gambar..oleh sebab banyak sangat anak anak bear..maka kami..amek sorang satu..ha..posinglah ikut mana nak posing...free style! bear yang dipegang aku sungguh comey sekali tau..tp sayang...kami terpaksa crop kepala kami..segan la dah tua tua pegang bear....wkakakakkaa...comey ape!

** Tensen kan kalau nak bersin tapi tak jadi...huhuhu...

Wednesday, July 15, 2009

.: Exam lagi :.

Sementara nak membalek kan diri ke umah..elok rasa nye kite sambung tag malam tadi..
Nak sambung kat mane ek?

21. Malam ini saya akan :
Tido awal dan siap siap keperluan keje lebih awal.. dan awal...

22. Esok saya akan :
Pakai baju batik...dah naik jemu dah asyek pakai baju sama jer..huhuhu...

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
Urmm...ok~! bedak kelihatan rata di wajah saya...cermin boleh ditutup sekarang...

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
Nak kene pilih ke nih? saya pilih pusat membeli belah..sebabnye : saya suke menabung duitan saya di kaunter-kaunter pembayaran..disamping meramaikan lagi manusia di tempat itu...err! jawapan memenuhi spesifikasi ke tak nih eh?? hehehe...

26. Makanan barat atau Jepun :
Barat..sebab saya akan terasa seperti jessica alba..kih kih kih...tak la, mungkin sebab makanan jepun tak pernah saya sentuh or rasa kot...

27. Bilik yang terang atau gelap :
Terang sebab senang nak membaca...mata pom tak saket...kakak saya cakap, mata kite perlukan cahaya dan dia tak kan bersusah payah untuk... * sori, tak ingat fakta...tp saya memahami kata-kata itu...jangan nonton tv dalam gelap tau~!

28. Makanan Segera adalah :
penyumbang penyakit segera kepada kite...

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
"sebenarnyer nak tengok tenet..tapi kan, bos tercongok je kat tepi..nak tak nak..terus turn off pc...nak tunjuk kunun-kunun dah nak balek...ya ampun~! wkakakakaka... "

30. Siapa yang anda mahu TAG?
urmmm...sape nak jawab ini tag? di alu-alukan..sharing is caring :D

* menaip dengan pantas dan jawapan itu adalah ikhlas, eces~! ok, nak balek sudah...Pstt! Kak na, orang pinjam pc kak na nih..mekacehhhhhhhhh....

DAH SIAP DAH INI TAG!!! suker suker...

Tuesday, July 14, 2009

.: Sesi menjawab exam :.

Hehehe...bukan la, nak jawab tag ini jelah...cam biasa..tak de markah, tapi enak kok kalo dinulis nulis...nape bahasa tetibe berbau Jowo ini ye? saya ex-bibik..hehehe

Ok, kite terus ke gelanggang tag..

1. Bekas kekasih saya adalah :
Tak berapa nak pasti, sama ada dia berada di dalam kategori kekasih atau apa...namun saya kunci jawapan ini...dia seorang lelaki..

2. Saya sedang mendengar :
Bacaan ayat ayat Al-Quran daripada masjid berdekatan dengan rumah saya...dah nak azan maghrib nih..ok! ok!

3. Mungkin saya patut : Membasuh baju bajan yang banyak pada malam ini... * untuk mengelakkan kesesakan berlaku dikalangan baju bajan saya...

4. Saya suke :
Makan...enak sekali ye~!

5
. Sahabat-sahabat baik saya :
Semua orang yang berbuat baek dengan saya... eces~!

6. Saya tak faham :
Kenapa masih ada orang yang suke dengki mendengki yang mana mengakibatkan sesuatu yang kurang harmoni..sungguh tak harmoni~!

Ok..kite sambung balek...

7. Saya kehilangan :
Lip gloss yang baru saya guna pakai 2 3 4 kali...dah hampir sebulan lebih kot..di manakah dikau ha??

8. Ramai yang kata :
Beef steak tadi agak keras untuk dihiris potongkan...keras or liat eh? senang cite, tak berapa nak empuk dagingnya...

9. Makna nama saya :
AIDA = keberuntungan..

10. Cinta itu adalah :
Gabungan huruf C - I - N - T dan juga A.. * best gak sekali sekala mengeja...

11. Di sesuatu tempat, seseorang sedang :
Duduk di dalam keadaan 'dek' di atas tangga
sambil menantikan hujan reda untuk pulang ke rumah.. * dah macam kelas BM plak kan?

12. Saya akan cuba :
Membuat sehabes baek tag ini dan berharap dapat siapkan sebelum matahari muncul di ufuk timur... * mata dah makin berat nih...

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Tak ada penghujung...

14. Telefon bimbit saya :
Bernama nokia N70 yang dibeli pada hari lahir saya, 2 tahun yang lalu...

15. Bila saya terjaga dari tidur :
Hati selalu berkata "Esok, aku akan tido lebih awal dari malam tadi..." Dah jam 12.15 tengah malam nih..uargh~!

16. Saya paling meluat bila :
Urmm... * otak saya tak leh nak fikir sekarang..huhuu..

TAG banyak lagi nih..huhuhu... 30 SOALAN ma..okies! terus ke soalan 17..heheheh...

17. Pesta/parti adalah :
Ada acara makan makan...mesti ada air punyela.. tak pom, kacang cap jari tu..

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
Kucen kot..kucen kaler puteh yang dah adik aku buang...

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah :
Awal 20 - 25..macam sweet je kan? tak tua n tak juga terlalu muda...tengah tengah aja...

20. Hari ini :
Saya epi sebab 4 benda nih..

LILIN - wangi tak ingat..tanda mata dari my ex boss untuk semua ex anak buah dia..TQ.. :D
REMIX - TERbeli semasa berenti sat di Mobil.. * mungkin kerana tertarik pada cover depan kot..
Baju henpon saya - baju lama dah koyak, jadi kite bagi baju baru...hitam biru itu sebsi.. :D
Door gift - diterima semasa menghadiri dinner sebentar tadi..


* Saya akan menyambung tag ini di lain hari, mata dah penat.. 12.45am..dah lewat sangat nih.. Tedi..ai akan usahakan juga sampai abes...huhuhu...


Monday, July 13, 2009

.: Pesta Konvokesyen :.

Wau. Sakan meriah. Sempat la juga meronda kawasan pesta konvokesyen UDM jap tadi. Bergerak memalam memang best... cuaca hening dan sejuk..Chop! udm = universiti darul iman, terengganu * tak suke biarkan korang fikir..ape itu udm?? Mungkin tak seglamer UiTM. hik hik hik. Kenyataannyer, keseronokan amat dirasai oleh para student. Yela, sape tak happy kalau dah nak grad ek?

Kebagusan yang boleh dikongsi:
Laluan trafik bergerak amat lancar...laju dan terkawal. Bagus betol kawalan dorang..tak sempat nak tukar gear, dah melambai-lambai tangan pak guard..
Kereta kene belok? Uish~! enteng aja..setakat motor yang belok...dorang boleh angkatkan...gaggagaga...siap berebut-rebut lagi * mungkin bosan berdiri kot..
Para penjual amatlah mesra sekali..kebiasaan penjual dikalangan student memang begitu perangainyer kot. Tak boleh nampak baby.. "Hish! comeynyer baby ni, nak dukung boleh? " * kalau aku, aku cubit jer ibu jari kaki baby tu...wkakakakkaa...


Antara barang HOT~! Bear yang menjadi kebanggaan para penerima .. Leh simpan untuk tatapan anak cucu nanti...

Hati akan lebih berbunga-bunga apabila menerima bungaan yang segar bugar ini.. Kiri kanan, didapati banyak gerai yang menyediakan bunga untuk dibeli oleh pengunjung.. Pilih jangan tak pilih dek non...


Raya dah dekat..so marilah sesama kite ke tapak kain kainan.. Kalau tak tau mana arah nak tuju.. ini COTTONLOVER Harga amat berpatutan dan amat cantik berkali kali...import tau...

Konsert pom ada tau... beginilah keadaan di tapak pesta.. orang ramai berasak asak untuk melihat lebih dekat artis pujaan mereka.. Urmm..mungkin tidak... tak berapa nak ramai...mungkin disebabkan para penonton, adik adik abang abang disajikan dengan lagu-lagu zaman dolu dolu...menyebabkan tak berapa nak berasak-asak...

Sempat jugak jenguk pameran kereta yang ada kat situ.. Seperti kebiasaan, aktiviti membuka bonet sebagai simbol melihat kereta baru dilakukan.. turut serta, acara mengambil pamplet turut terakam sebagai bukti kukuh "120% berminat nak beli kereta" Eces~! agak agak kan? Rush ni ok tak? wakkakakkaaa...

Ni la saat saat kehebatan yang ditunggu-tunggu oleh semua.. Best dan best dan best dan udah la..2 kali best cukuplah... Esok lusa akan menyaksikan gaya sebegini akan menjadi pilihan kebanyakan graduan sebagai tanda "Aku dah Besar" Uh~! tak best ayat nih... "Lihatlah orang kampongku..aku dah grad" Wakakakkakakaa...ketawa bangga disamping hati turut ketawa gumbira...bibir apatah lagi..
* Pstt~! saya juga ada gambar ala ala camni tau.. heheheh...


Cakap dalam hati : Puas hati amat dapat merembat satu beg comey..berbaloi baloi...hi hi hi...

Sunday, July 12, 2009

.: Evian - Live Young :.

Hahahaa...klakar but still comey tak hengat~! Sape sape yang tengok berita malam tadi, of course tertengok video yang tersangat selamba ini...

95% - percaya yg dia gunakan baby betol
Status : Kekaguman amat

99% - so eksaited
Status : Kelipan mata kaku untuk beberapa jam..ces! menipu..beberapa saat je la...

97% - sangat suke terasa bling bling seketika
Status - tersengih dalam keadaan traffic bergerak bebas

83% - nak join baby ni nari
Status - tak boleh, dah over age

Wakakkakaa....selowwwww...
Status - camne leh tak terfikir yang dorang gune kecanggihan teknologi untuk hasilkan video yang cool ini...seb baek at the end dia ada tunjuk tau...wkakakakkaa....mungkin boleh dimaafkan alsebab aku budak masih belajar...Ces~! orang tua rupernyer yg menyelindungkan diri disebalik ini semua....wkakakaka...

Ingin nonton?? >> sile klik comey ini stress anda akan menurun..hik hik hik

Err...Siler dapatkan Evian di Guardians di tepi umah anda.. :D

Saturday, July 11, 2009

.: Ice Blended :.

Rege RM2.50..ish~! macam rege roti john...bukan nak cite benda ni pom...

Urmm...pernah tengok tak kes buli yang melibatkan pelatih-pelatih eg: TUDM - ala...yang macam TV3 pernah siarkan tu la...ada yang kena pukul...kene tumbuk...eh, tumbuk n pukul benda yang sama kan? Uh~! tak yah fikir...wakakakka..

Malam semalam...sempatla baca sms yang adek sepupu aku kirim kat sepupu aku...nape ayat ni macam berbelit eh? * Abaikan!

SMS - Dah dua hari dah muka ni kene tumbuk n pukul...dah macam apa dah... * mesti dah macam ice blended kan?? sebelum ni kazen aku dah cite dah...pasal kes-kes buli dalam tentera...dah macam-macam dah dia ni kene....nak-nak kalau junior..lagila best dorang gula-gulikan bebudak nih...mentaliti rendah betol la orang yang buat tu...

Errr...tak pe ke eh tulis pasal nih?? Tak pasal-pasal aku kene banned je nanti...

Mengikut kazen aku...dah ramai dah yang lari dari pusat latihan..biasalah, dorang tak tahan dengan pembulian daripada senior kot..then, siap pesan pada adek-adek dia, tak yah la masuk tentera...cukupla dia sorang je yang lalui semua tu....

Makcik aku siap tanya...Camne? nak lari ke tak? * wkakakkaka...apa punye soalan la...tapi, mak mana yang tak bimbang kan?? ok! soalan kembali logik~!
tapi aku respect la kat sepupu aku tu...dia tak kan lari * kalau lari n dapat tangkap, lari teruk tau...

Itu hari dalam surat untuk adek aku, aku ada bagitau pasal ni kat adek aku * kebetulan dia skang masih lagi training dalam TUDM...

Dalam surat balas * tak reply lagi surat dia yang latest...sori...adek aku ada la cite...darat n air force ni, banyak bezanya...bla bla bla..
Yang pasti, rumate dia dah nak kene hantar balik disebabkan MENTAL * tapi tak pasti betol ke tak...samada betol-betol mental or just helah...uish~! so, thats why la adek aku bitau...even dia ingat kat umah n famili...tapi tak leh layan sangat...ok-ok, faham!

Yang pasti, pemakaian kabel amatlah...* HUH~!! err~! kite skip jela eh...he he he...

Reminder:
6 Ogos 2009 - Raptai Panglima
15 Ogos 2009 - POP (Perbarisan Tamat Latihan) - note : famili kite wajib mai...kalau tak, tak de semangat~!!

Hahahahhaa...dah nampak dah cuti melambai-lambai...dah boleh isi borang cuti dah seksok...best~! best~!

* dah hampir 7 bulan kami tak tengok adek kami nih...ntah macam manala rupenyer...yang pasti baru 2 kali dengar suara dia sejak dia dapat outing..kalau tak, jangan harap~! hope, semuanya selamat...Insyaallah..

Thursday, July 9, 2009

.: Selamat Pagi Cekgu :.

Selamat pagi murid-murid. Sile duduk. Ok, sekarang buka buku latihan yang cekgu suruh buat semalam. Siapa yang tak siappppp???? Angkat tangan... * hahhahahaa....giler angkuh sangat-sangat...konpem murid-murid ni kutuk aku, ntah-ntah siap bagitau mak dia...Tak nak pergi skolah, cekgu garang...huhuhu...

Nape tetibe je tulis pasal cekgu-cekgu nih? ha..jap nanti kite cite eh...

Semoga cekgu dapat mengajar di sekolah ini buat selama-lamanya * giler syahdu...nak jadi cekgu lagi boley??...wkakakaka

Ala..jangan la heran sangat, jadi guru ganti jer...bukan nye pengetua pom, guru besar pom tak...tapi, tak delah lama sangat...ada la dalam dua bulan... * time muda-muda dulu la...skang ni dah bersara dah...orang tak sanggup nak sambung kontrak...wkakakaka...

BEST~!
ENJOY~!
HAPPENING~!
RILEKS JER~! hahaha...

Yang pasti, cekgu langsung tak boleh sentuh pelajar tau…kalau tak, akan jadi satu kesalahan…Tu pasal la kot, student sekarang dah naik lemak…memacam hal la..

Tapi peduli apa aku, sape suruh korang degil...Benda yang senang kite nak ajar...cubit je budak-budak nih..Yela, degil sangat…esp kelas kelas yang belakang…Menguji kesabaran betol.. * cekgu nak tengok kamu jadi ORANG laaa...

Ada sesetengah tu, ABC pom tak pandai…pendiam, menulis pom ala ala jer…yg ni kite kene betol betol pujuk bagi dorang ikut pe yg kite ajar * teringat balik kat muke student tu...duduk barisan belakang...suke tau korek rahsia dari budak nih..hihihi...betol-betol pendiam...

Biasa kalau kelas belakang kan, student dia lain macam sikit..biasanye lebihkan psikologi dalam mengajar...kalau anda buat baek, nescaya...natijahnye baek.. * :D semangat kamu cekgu kagum amat!

Tapi bagi kelas depan pulak, pendekatan nye lain...

Sempat tau mereka ni jadi geng aku..selalu je kami main kuiz…Nasib baik aku ajar Pendidikan Jasmani jer untuk darjah 4 nih..kalau tak..lingkup budak budak nih..wakakaka…

Cekgu...jom maen kuiz... * aku la yang selalu kalah dengan ayat menggoda nih...wkakakaka...

Pernah tengok tak? Great Teacher Onizuka? dari cite tu la timbulnye Puteri Onizukaida...* pandai pandai je tambah…wkakakaakkaka…Dah dah..jangan nak perasan kan diri lagi...

Kepada semua guru, thanks sebab sudi mengajar saya dari tadika sampai la ke mana mana…Selamat Hari Guru.. * Errr…dah lepas ker..tak kesah la..nak wish jugak..hahaha...

* Comey kan baca blog budak yang nak amek UPSR...thanks sebab sudi jenguk blog sis n bagi sis idea untuk tulis entry nih...Errr...aku dah diplagiat ker? kebetulan kot...hihihih...tak kesah la dik...Pstt! budak darjah 6 pom ada blog tau...kelas gitu wak...

Ex : cekgu aida - S.K.T.K

Wednesday, July 8, 2009

.: Demi Roti John :.

Ha ha ha !! Mengong jap...terus enter tapi tak sempat nak tulis < abaikan!

Malu tak agak-agak kalau pergi beli barang dengan duit syiling? Errr...aku malu..kadang-kadang je tak malu...hehehhe..

Adek aku hangen betol bile mana aku bagi duit syiling untuk beli roti john...hahahaa...
Roti john kan RM2.50...siries tak ada duit kertas dalam wallet...Eh bohong! ada...tapi yang ada pun duit baru...tu pun singgit je...lepas tu ada note 2 inggit tapi sayang nak gune...sebab duit tu koleksi aku...eh! sekarang ni dah susah nak cari note 2 inggit tau...hehehe..nak tak nak kene la gunekan duit syiling yang ada...

Adek aku : Amenda duit-duit syiling nih?? * Bengang
Me : Seposen...dua posen...lapan posen...
Adek aku : Bak mai je lima posen tu...
Me : Tak leh...tu duit kilat * aku kumpul duit kilat-kilat tau...ala..duit baru senang cite maa...hahahhaa...sayang nak gune...
Adek aku : Ces! sama je la...
Me : Hahahahaaa....suke ati aku lah...

Adek aku : Uhhh! nanti orang cakap...teruknyer budak nih~!!!
Me : Hihihihi....pedulikan...janji beli je aku roti john...hehhee... * ko ingat kakak ko kaya sangat ker?? Ceh! tak lepas gak nak menGEPOW adek aku..uh!

P/s: Sayangilah duit syiling anda...kerna ianya begitu berharga.. Roti john pasar malam BEST~! Iklan ditaja oleh: Hok Lim

Friday, July 3, 2009

.: Kucen lagi :.

Bajet posting 1 je cite kucen...tapi, tak pelah...yang ni yang last kot...ehehehe...gambar ni sebenarnye aku amek last year but i like this pic soooo much~! Jangan ingat orang tak suke kucen, tak suke amek gambar kucen tau...eh-eh, teremo tetibe nih, awat non?? hehehe...tak delah, mane ada emo...excited ni...meh nak cite pasal gambar-gambar ni seme...

Kunun-kunun nak jadi photographer bajetnyer, amek la pic dari jarak dekat...betol-betol zoom kat muke dia aje...

Rumput tu mencantikkan lagi pic nih...kucen tu of course la comey...hehehe...

Yang ni candid...kucen ni tak sedar aku amek gambar dia...

Pandai pom dia dongak...hehehee...tapi muke tu masam la pulak...

Yang ni paling aku tak tahan nak gelak...kucen ni nak berak rerupenye....dah jumpe tanah lapang, terus je dia kaiskan tanah tu buat lubang...wakakakkaa...kalau aku tau, aku biar dia melepas dulu...pastu, barulah aku amek gambar dia...barulah dia leh senyum-senyum...hehehe...


.: Si Pencinta Kucen :.

Sebab tak ada keje. Jadi kite kene cari keje. Hehehe.. Ramai orang suke kucen kan? haa...kali ni, entri ni memang berbau kekucenan sangat-sangat...untuk semua pencinta kucen macam ayah aku, adik-adik aku, kawan-kawan aku n korang-korang seme...jeng~! jeng~! tapi jangan la tanya mane aku amek gambar-gambar kucen ni seme...korang jangan bimbang la...aku tak cilok dari rumah jiran aku...tapi aku cilok dari koleksi adik aku jer...hehehehe...tak salah kan? aku kan kakak dia...dah nak lari topik nih...

Kite sambung je eh...

Kelihatan sedang beristirehat kat tayar kereta aku...aku tak terfikir yang kucen boleh duduk atas tayar macam nih...

Wakakakkaa....dalam tong sampah pom dorang boleh rileks...ketenangan diperolehi tak kira tempat dan masa...

Hehehhehe...terasa cam bersalah jer upload gambar nih...konpem aku kene maki nanti...errr...ni, gambar kawan aku yang betol-betol suke kucen...lebat betol bulu dia..dah la gemok, yelah kucen dia tu gred A...tapi aku lagi kagum sebab dia pegang kucen...kagum aku...

Woit~! cepatlah amek gambar.. Aku dah letih tau tak...dah la macam-macam gaya aku kene buat...letih ar camnih. Gaji langsung tak dibagi...Nasib kau tu, Tuan aku... kalau tak dah lama aku cakar...Lihatlah dunia, kekejaman yang aku terima....dahla, gantung kunci kat leher aku...suruh pulak aku ke pasar beli ikan sendiri...kuwang ajaq punye tuan....ape tengok-tengok, tak pernah tengok kucen cantik ke??? * maaf semua, emosi kucen ni tak berapa nak stabil...meh kite main jauh-jauh nak??

Hmphhh~!! hnsshh~! mengong tuan aku nih...ape dosa aku dicekiknyer leher aku yang jinjang nih...eh, kalau tak silap...ejaan jinjang dah ditukar kepada jenjang kan? soalan ni dah tak penting dah...Tolong selamatkan aku wahai Perwira-perwira Kucen Sedunia...andaiku pergi sebelum mu, jangan la kau bersedih hati...kenangkanlah masa-masa bahagia.... Cit~! di saat-saat genting nih lah ternyanyi lagu Eliket la pulak...

Ala bucuk-bucuk sayang...mai sini, dah makan ke belum? Haa...kaki ni kene exercise banyak-banyak tau...nanti nak pergi shopping.... * mustahil ayah aku cakap macam ni dengan kucen kesayangan dia...Ayat biasa ayah aku sebetolnyer...

Aloppo...dah makan ke belom?? * tak tau ape makna aloppo ni, tapi dah biasa sangat aku dengar ayat ni diucap kat kucen...sambil mulut dia tu akan menyembur air liur...bukan ludah tau, tapi macam nih...payah gak nak explain kan...biasa ayah aku buat betol-betol depan muke kucen-kucen tu....wakkakakkaa...naya kucen-kucen tu aku nengok...

Nina : ikut mama dia la nih suke kucen...siap pelok-pelok lagi..pastu kendong, mandikan kucen...bukan, dia suke khianat kat kucen la...pernah buang kucen dalam kolam renang...ampes punye tindakan....dahla kat umah orang...2 kali raya pom, malu masih bersisa...

* kucen paling senior yang ada kat umah aku...tak silap yang ni dipanggil To'ki

Kucen ni saja je tak nak pandang kat depan, sebab dia malu...yelah, bangun-bangun je dari tido...dia tak sempat nak basuh muka..terus je adik aku ajak dia bergambar... * aku agak je nih..err..Sasha pom tak tengok kamera...tapi dia dah mandi tau...

Koleksi adik aku...dari kecik sampaila besar...tak habes-habes bergambar ngan kucen...aku rasa, gambar dia dengan kucen lagi banyak compare bergambar dengan aku....err..kucen putih tu ditulis kucen misteri...kucen misteri kat kolej dia kot...

Wakakakakaaa....ni lagi ampes, bila masa la gambar ni adik aku amek...tak berperasaan anak buah aku nih, muke Joki kucen betol la...sian kat kucen nih...dah tahap penderaan fizikal, jiwa raga dibuatnyer...nasib tak pandai lari dari umah...kalau tak, dah lama cabut pergi KL...merantau bina masa depan yang baru...hahhahaha....

Kepada semua pencinta kucen...jagalah kucen-kucen korang dengan baek ye...jangan dera mereka sangat tau...berdosa..marah skit-skit tu tak pe...sebab, kata orang...sayangkan kucen, tangan-tangankan...

Setau aku, kucen-kucen ni tak ada nama yang khusus...Yang sinonim aku dengar...To'ki, Kelabu, Tapong, Kakak dia, Mak dia, Adek dia, Kucen Belon...wkakakakaa...tapi tak taulah refer pada kucen mana except To'ki..

Errr...sebenornye, aku bukan golongan pencinta kucen...tq

.: Dah 4 tahun :.

Urrrmmm....

Belum buat lagi
  • reply sms abang aku....sebab time dapat sms....aku dah tido...
  • mengadu kat kakak aku.... :(
  • cari sepupu aku.... tujuannye sama seperti para ke 2...namun lain versinye...
  • Owhhh~!
Dah subuh dah....bukan nak menulis sangat....tapi mata dah tak ngantuk....perasaan dah tak de perasaan...pernah rasa tak? Tak? tak pe...tak penting pom...mengarut kamu nih~! Yerp~!

3 Julai 2009 - 4 tahun dah...tak ada kaitan dengan ke emoan di atas tu...tapi ada kaitan dengan jessica alba.. tipu~! yelah yelah...

Ok...ape? urmm...tak tau nak tulis camne la non...dah berapa lame korang keje? Ikhlas, aku tak ada niat pom nak tanya soalan ni kat korang....tapi tak pela...jawab je dalam hati...

Syukur, hari ni dah genap 4 tahun aku keje sebagai pembancuh air * amatur ye...pro masih jauh nak di kejar.... dah macam-macam benda aku rasa... aku rasa ni la entri paling mengarut kot....tapi sebelum ni pom mengarut juga dik...ooo...hehehhe...

Jap aku cari gambar jap eh...nak tunjuk kat korang ni la tempat keje aku.... * sori...banyak sangat gambar....aku tak sempat nak 5s kan folder-folder aku...

Jumpe pom...hehehe...nila sebahagian bangunan tempat aku keje...tunjuk sikit jelah, nak tunjuk semua...tak boleh...besar sangat. betol! aku tak tipu. Biasa kan, kalau dah jam 7 pm...kad aku dah tak boleh nak access pintu besar...sebab kad aku bukan untuk 24hr...office hour je...so, nak tak nak..tingkap tu la menjadi saksi lompatan keras aku...wakakkaka...tingkap yang tengah terbuka tu la...buat blur la pulak...ish!

Ala...tak susah...korang buka aja tingkap atas tu...tolak luas-luas, agak-agak ngam dengan body korang...pastu, lompatlah...ekekke...kalau berhigh heel pom, still boleh. tapi step tu korang kene buat betol-betol, takut terseliuh kaki tu. sakit non...kalau tak, korang kene naik balik lepas tu korang turun la melalui pintu lain...aku sayang masa aku...ditambah lagi dengan kemalasan yang menggunung...jadi, aku pilih lompatan nih! pernah buat lompat bintang tak?

Simple : moga keje aku bertambah baik dari hari ke hari...jadi pekerja yang smart...nak sangat tau...huhuhu...jangan menderhaka kepada bos...hehehe...ampun bos! moga rezeki yang aku dapat, diberkati...jadi anak yang baik...

Wednesday, July 1, 2009

.: Mengait sepenuh jiwa :.

Whoaaa~! begitu teruja berkali kali.....sebenarnyer tak ada apa pom....over excited plak bile tengok orang mengait....hahaha...kalau nak tau lebih, boleh tengok akhbar kosmo...

Baru semalam cakap cakap sembang dengan Kak Zue n juga Kak Ros pasal mengait nih...errr...korang tau tak ape itu mengait? bukan mengait buah tau...hihihihi...yang ni mengait....urmmm...mengait...mengait tu la...ala...benang semua semua tu la...hahahhaa...


Muke penuh keangkuhan sebab dapat buat skaf untuk mak dia... wkakakaa...mati aku pepandai je tembak....comey sekali kan lelaki mengait...pompuan siler insaf~! ok...mood : insaf...


Antara lagi hasilan yang dibuat...giler comey....saya nak bear tu boleh?? bear ke rabbit tu? arnab kot dalam bahasa melayu...

Nyum~! nyum~! makan carrot...so, memang betol la...itu arnab...bukan, itu lobak la anak anak sekalian....

Semestinyer orang yang pandai mengait ialah kakak saya...wakakaka...kasi up skit sama dia...sangat jeles akan kepandaian dia itu...errr...saya tak ada kepandaian yang betol betol seni... * berlalu dalam kesedihan.... wkakakakaa...errrr...nila entry paling laju penah aku buat...