Sunday, August 30, 2009

.: Nur Ramadan :.

Nak tulis banyak banyak..macam tak de idea..senang cite kite kumpulkan dan pintalkan menjadi satu sup bunjut..kire ok la kan? :D

1st day Ramadan : kan ke hari Sabtu..lepas aje balek buat report pasal accident..tak sempat nak sampai umah..maknanyer dan memang sahih..kami satu family kene berbuka puasa kat tengah jalan.. * bukan tengah jalan raya tau..jangan ngada ngada buat ngengada tak faham.. berenti kat surau area Setiu..surau tu tak de orang pom..sajian berbuka kami..kurma + air mineral + agar agar..tu jer..ops! ada lagi satu...kue ada kelapa..atau lebih dikenali kue..hehhehee...luper..

hari hari Ramadan lain : akak akak aku menjadi chef yang glamer dikalangan kami adek beradek..setiap menu yang dihidangkan memang licin..menunjukkan kesedapan tahap tak hengat! hahahaaa.. * kembang la kalau akak aku tau..

benda biasa di hari Ramadan : tiap kali berbuka..mesti air akan tumpah..sape lagi kalau bukan anak anak buah aku punyer keje..membantutkan selera la jugak..tapi tak lama..ada la dalam 2 minit..pas tu..agenda makan makan diteruskan sampai abes..Alhamdulillah..rezeki yang diberi amat banyak dan luas.. * janji ayah aku berselera..cukup menggumbirakan hati..

Pasar Ramadan : entah...baru sekali menjejakkan ke pasar Ramadan..macam biasa jer..tak de chemistry dengan dia..pergi ke tak, tak menjadi hal dalam diri..

Teraweh : maseh belum berkesempatan menjejakkan kaki ke surau atau masjid untuk sama sama menunaikan teraweh..dulu, time arwah mak aku ada..biasa kami bertiga * ayah, mak and aku naek kete kalau ke surau kampong sebelah..kalau kat surau kampong sendiri, aku akan curi curi balek bile dah lapan rakaat..nak nak kalau time aku MALAS..hehehe..terbayang wajah mak aku yang mesti senyum tengok aku curi curi undur diri dari saf... * rasa rindu..

petang petang lepas balek keje : kalau dulu, lepas aje balek keje..terus ke dapur tolong mak aku.. * tapi, tak de la rajen mana minah nih..hahahaa.. tapi skang, balek keje, tolong akak aku kat dapur..berbeza kan? memang berbeza..

ok la..nanti lagi banyak plak cerita kenangan yang timbul..apa pun..last week dapat sms dari abang aku..

"Ya Allah, Ampunkanlah dosa ibu kami..Lepaskanlah dia dari azab kubur..Jadikan kuburnya salah sebuah taman taman syurga-Mu..Masukkan ia ke syurga-Mu tanpa hisab dengan Rahmat-Mu..Ketemukan kami semua di syurga nanti..Amin" * sebak

* terima kasih untuk ahli keluarga atas sokongan, dorongan yang memang tak terbalas rasanyer..mak cik pak cik aku...mak ayah kawan kawan aku..kawan kawan mak aku..kawan kawan sekerja..kawan kawan sekolah..kamu kamu juga...ustazah sekolah dulu..orang orang kampong dan SEMUANYE LAH...TQ

Thursday, August 27, 2009

.: tak bajet lagi :.

Ikutkan hati..malas nak sambung entri nih.. sebab semalam time nak balek umah, cakap cakap ngan orang yang kita respect..terasa cam.. urmmm..tapi tak pelah..sambung aje lah..tak de kene mengena dengan hidup dia pom..
15/08/2009 (Sabtu) - dalam 8 pagi terus ke tempat adik aku.. * lupe nama tempat..TUDM lumut kot..hehehhe...

Abang aku yang amek pic ni..jelas kekembangan idung adik aku..hehehe..maunyer tak, usaha menunjukkan hasil..

time ni baru sampai...ayah, adik, arwah mak..besan, anak anak buah..

dah berpindah tempat..so, memang clear amat la muka adik aku...tengah mengetuai team perbarisan dia..banyak pic yang kami amek termasuk video..tapi cukuplah, 3 pic ni aje yang di upload..

Lepas rindu dengan adik aku..yelah, dah hampir 5 bulan kot kami tak jumpa..start adik aku masuk TUDM bulan 3 kot kalau tak silap..sampai la bulan 8..mak aku memang eksaited sangat sangat time dapat jumpe adik aku.. * banyak pic candid yang aku amek..banyak sangat..tapi tak boleh nak di share..lagipom mak aku dah tak ada..so, rasa cam tak elok nak pamerkan gambar gambar dia cam tu..
Petang 15/08/2009 - Bertolak ke Beruas, Perak..pergi ke umah atuk akak ipar aku..cam biasa aje..abang aku kasi gula gula tak nak kasi aku mabuk..tapi naik kenderaan sendiri berbeza ngan naik bas.. :) so, tak de la pening pening..

adik aku, sempat pakai jubah..time amek jubah jer..sehari sebelum konvo..

Anugerah Ketua Jabatan..arwah mak aku tak sempat tengok hasil adik aku..
* ok lah, aku ikut hati..malas nak sambung cite tu.. hampir lupe cuti hari kebangsaan..seb baek ada orang tolong remind..huhuhu...


Wednesday, August 26, 2009

.: Kronologi :.

Sempat ke nak tulis semua nih? yelah, rehat dalam 30 minute aje..huhuhuh..kire sempat ajelah..

13/08/2009 (Khamis) - Pergi ke Shah Alam, umah my big bro..petang tu, naik motor ayah ipar abang aku..pergi ke Stadium Malawati sebab akak ipar bitau ada warehouse sale..so, beli la sikit..sempat tunjuk pisau kat arwah mak aku..jangan la gelak..beli pisau kecik aje..bajet, senang nak guna nanti..arwah puji cadar yang aku beli murah n cantek.. * semenjak dua nih, suke sangat beli cadar..dah la murah..berbaloi baloi..

14/08/2009 (Jumaat) - jalan jalan kat Jalan TAR, Sogo..sempat beli tudung untuk arwah * sebab dah niat nak beli sebelum datang Shah Alam lagi..tudung kaler purple..tudung ariani kot.. * tak tau kot kot silap..pergi naek bas jer, sampai umah abang aku agak lambat sebab jalan jem nanas...sampai sampai..arwah mak aku tanya nape lambat..ayah aku dah bising * ayah aku cepat risau..huhuhu..bitau jalan jem..and arwah sempat tanya, dah beli ke belom baju untuk anak Nisa (Penerbit)..aku cakap tak..sebab tak sempat.. * orang ramai amat kat Sogo, dah la masa suntuk..

Time beli tudung kat Jalan TAR..aku maseh terngiang ngiang apa yang aku cakap kat orang kedai tu..lelaki...

"Saya nak cari tudung, untuk mak saya..jadi nak yang besar la sikit.." * sebab mak aku suke tudung yang tak singkat sangat dengan dia...
Orang kedai tu jawab.. "yang ni ok..besar.."

So, aku buka n tengok..cam ok jer..so, kira jadi ajelah..untuk aku sendiri..aku beli dua selendang..kaler pink n coklat..

Hujan turun, so nak tak nak patah balek ke kedai yang aku beli tudung tu..buka payung..berlalu ke kedai kain yang lain..

Dan dan je tengah tutup payung, orang kedai yang lelaki tadi sampai..tunjukkan plastik tudung mak aku..tertinggal rupenye kat kedai dia..time aku buka payung tu..tak tersedar tertinggal plastik tu..yelah, plastik penuh kat tangan...

Time sampai kat umah dah hampir maghrib..kelam kabut sebab malam tu dah nak bertolak ke Perak..orang lain dah siap dah..aku yang baru aje sampai umah..kelam kabut packing baju..tapi tak ada lah banyak mana pom baju tu..disebabkan siangnyer tak sempat nak makan..aku curi curi ke dapur..makan bihun sup..tapi tak habes la, sebab kelam kabut..sekadar alas perut aje...

Terus bertolak ke Perak dengan family abang aku and juga besan...kire dua bijik kereta la..sampai kat umah Pak Alang * pakcik akak ipar aku..dah lewat dah..hampir jam 12 malam kot..

Makan + pas tu terus iron baju abang, akak ipar, ayah n mak aku..terus aje settle malam tu juga..sebabnyer, pagi esok dah nak ke tempat adik aku tamat latihan...

* sambung esok la plak eh...

Tuesday, August 25, 2009

.: Al-Fatihah (Ramadan 1430H) :.

Salam..


Urmm..dah selesai uruskan apa yang patut * hal-hal rumah..dan semestinya Ramadan kali ni memang totally berbeza..dengan pemergian ibuku pada Selasa (18/08/2009) yang lalu..banyak benda yang perlu difikirkan dan di olah balik oleh kami adik beradik...

Kirenye, ini adalah 1st day masuk kerja balek selepas bercutian lama..yela, dah cuti 13 - 24/08/2009..satu jangka masa yang lama bagi aku..tengok! terasa sangat sangat beku kekakuan nak menulis..and jarang sangat sangat post entry time kat opis..biasanye kat umah..memalam..hehehe..dan banyak juga cerita yang tertinggal..sebelum entri air tebu tu..tapi tak pelah..

Urm..memang tak tejangka or terlintas or apa apa jua la dalam pemikiran aku dan keluarga..yang ibu kami akan 'pergi' dalam kemalangan jalan raya..yang paling sadis..aku sendiri yang jadi drivernyer...dah la tu, terpampang nama aku kat paper..sape yang tak terasa dunia dah berakhir * hari tu la, hari yang kepala maseh rasa sedih sedih, tak tau arah nak di tuju..Alhamdulillah, sekarang dah rasa semangat..

1st day (18/08/2009) - memang hilang habes semangat..sirius! nak nak bila dah sampai umah..bilemana tengok khemah, kerusi..orang ramai..yang mana datang untuk menziarahi arwah ibuku...

2nd day (19/08/2009) - maseh sedih..asyek nanges jer, nak nak bile ingat kejadian tu...tapi dengan semangat ibu ayah kawan kawan aku yang datang, support mereka tu..sedikit sebanyak memberi kekuatan...kawan kawan yang tak putus putus datang... * dari hari pertama lagi..terharu betol...

3rd day (20/08/2009) - sedih..tapi dah dapat terima and fikir balek...apa yang dah Allah janjikan dan suratkan terhadap kami sekeluarga..

4th day (21/08/2009) - hari ni.. - Alhamdulillah, time pergi balek ke kawasan aku accident tu..aku semaken yakin dengan ketentuan Ilahi..aku + kereta + terbabas..hanya la, satu sebab musabab..yang lain lain..adalah ketentuan Ilahi..betapa molek nya perancangan Allah kepada aku makhluk yang kerdil..


Aku tau, ramai yang NAK SANGAT tau macam mana kejadian tu..yang pasti kejadian itu hanya SEKELIP MATA..dan tak tersedar langsung aku langgar pokok...lenkali la kite cite bebanyak..hehehe...


Urmm..oleh kerna lappy ku cedera agak parah..dan akan dimasukkan ke ward..hehehe..jadi terpaksalah aku blogging time lunch break..mungkin entry tak delah sebanyak mana kot..


Apapun, jutaan terima kaseh kepada semua yang sudi datang melawat..bagi kata kata nasihat..nak sebut satu satu memang agak ramai..jadi TERIMA KASIH atas keperihatinan anda.. :)


Al- Fatihah untuk arwah ibuku Allahyarhamah Khadijah binti Muda..moga rohnya di cucuri Rahmat oleh Allah dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman...Amin..

Antara nukilan * tak banyak pom tentang arwah yang sempat di tulis..just klik http://baliklah.blogspot.com/2009/06/kenduri-marathon-iii.html

http://baliklah.blogspot.com/2009/06/tersedar-dari-tido-yang-pendek.html

* sorilah, caca marba aje tulisnye.. :) nak buat link pom tak jadi..malas nak explore..

Monday, August 17, 2009

.: Nak air tebu?? :.

aish! bajetnye nak beli air tebu je..last, TERMENJUAL air tebu..ho ho ho..best! paling best bilemana, bebudak skolah ni mintak...

"air tebu doploh sen, tige plohsen, pat plohsen, lime plohsen..singgit kak”..hahhahaa..
berebut rebut..almaklumlah..budak skolah rendah..

Seronok..nak nak bile time nak bagi duit baki..macam dah bussinesswoman..wkakaka..
ni lah orang panggil minah perasan~! padahal, menjual tak sampai 1 jam pom.. :p
lupe lak, pakcik aku ada warung kecik..kecik aje tau..bukan warung la, urmm..tempat menjual air tebu je la..kecik je..

Dan dan sampai tadi, ramai plak pelanggan nak membeli..tu yang jadi bidan terjun..jual air tebu..dahla air dia manis ya ampun! hahaha..TERPUJI la plak air tebu pakcik aku..

wes! betol, tak tipu..tapi biasa la..nama pom air tebu, kadang kadang manis..kadang kadang tawar..adat la tu..

Tapi aku rasa la kan, aku tak boleh jual air tebu lelama..nanti bangkrap pakcik aku..yela, tak reti nak bajet antara 20sen..30sen...40sen...50sen..maen hentam aje..wakakkaaa... * rege ni hanya bebudak skolah rendah aje tau..korang yang dah tua tua ni, jangan nak ngengada mintak 20sen plak!! ceh! siap warning tu..

Yela, kesian tengok muka bebudak nih..tak sampai hati..tak de bakat nak jadi bussinesswoman cam ni..uh! tak pe..yang penting kalau pakcik aku mintak tolong jadi tukang ikat or tukang letak straw pom tak pe..sebab BEST! camnilah life sorang pembancuh air.. :)

* nak cite benda laen, TERCITE benda laen..maklumla, dah lama tak jumpe tenet..hehehe..

Thursday, August 13, 2009

.: Tak suke BAS!!!! :.

Alhamdulillah, dah selamat sampai kat umah my big brother. Namun, bukan senang nak sampai tau..macam nak mati aje rasanye~! sumpah! * jaaaaarrrrrraaaaaannngggg cakap sumpah, namun ayat ni amat sesuwai non!

Rabu:
5.00 pm: dah pom sampai umah, cepat cepat selesaikan apa yang patut.. terus ke umah pak cik aku.. ok, next..

+ - 7.00 pm: sampai umah aku, pakcik n makcik aku lepak sesama..owhhh~!!

7.55 pm: buke pose..segelas air kosong aje.. * tak sedar dah masuk waktu..

selesaikan apa yang patut, packing baju agak kelam kabut..tak tau nak bawa baju apa..sirius! bingung amat~! bas pukul 10.00 pm.. mak ayah aku dah siap packing baju dorang..

9.15 pm: turun awal, sebab nak pergi cari mask..SIL aku dah pesan suruh cari mask..sebab kat Shah Alam dah sold out! hasilannyer: kuciwa..kat terengganu pom tak de stock maa..

9.55 pm: naik bas..ala, my head spinning around..dah start la nih..macam dah kuar bintang bintang di angkasa..menari nari tak ikut rentak..ces~! benci betol la..

menidorkan diri..sebab penat..sebab finin..perut maseh kosong..sempat abeskan sekotak air milo..brrrrppp! ala, seksanyer..

1.10 am: dah sampai mana ntah...ala, dah nak start dah..bluweeekkk! ops! sori..dia dah start dah.. * mak aku tolong picitkan kepala..

4.00 am: bluweeekkkk!! adus seksanyer..cepatla sampai..dah tak tahan dah..tak yah la berenti kat pudu..terus aje ke shah alam pak cik...tapi yang harunyer, time bas berenti tula, dia bluweeekkk! dahla lampu terpasang, kurang anggun betol kan? hahahaha..bluweeekk di sebalik towel..hihi...tak boleh nak mengorat! huh~! wakakkakaa...

nak kesat airmata? uh! jangan harap..tak terdaya aku non..ada ke patut mak aku tolong kesatkan *** aku..hish! tertepis tangan dia..sebab segan la aku..betol betol dah flat! seksa Ya Rabbi..Tuhan aja yang tau..bile la nak abes sindrom bluweeekkk dalam bas ek? dari start belajar sampai la skang..tak abes abes masalah nih..benci tak suke sangat sangat bas!! kan best kalau dapat buke tingkap..buang aje ekon tu..rindu kat kancil aku!! sebab bas tak suke aku..aku pom tak suke dia..so fair and square right? * ayah aku pesan suruh makan ubi keledek bagi elakkan bluweekk..tak sanggup aku!

5.00 am: dah sampai shah alam..fuh~! lega amat bile kuar dari perot bas..jalan la kau~!! tapi fenin still ada maa..lapar..dah tahap kebulor..

6.00 am: SIL aku bagi nasi..* buruk betol kan, turun tangga sambil nanges...wakkakakakaaa...

10.30 am: plan nak pergi Sogo, tapi macam dah tak larat aje..tak tau la..perut maseh lapar..baru bangun...kene caj bateri biar kasi full..wkakakakkaa..

hahaha..dah macam Princess Diaries la pulak, bajet nak tulis secipot aje tadi..

KH: bile ingat ITU! sirius saya sedih..kamu boleh turut sedih tau..ingat memain ker??

Tuesday, August 11, 2009

.: Tak de maknanye nak jaga hati~! :.

Uhhhh! * mendengus secara kasar! dalam banyak banyak marah, kemarahan ini yang aku pilih! amarah ni dalam top 5..kalau kemarahan yang ALA ALA..tak kesah! tak de untungnye benda kecik nak marah marah..

Ok! rileks..tak boleh nak rileks la nadey! kene lepaskan jugak..nak jaga hati? uh! tak de maknanyer..buat pe nak jaga hati plaks? Tak dinafikan memang bersyukur dengan adanya tempat duduk dan ditambah tambah lagi dengan partition yang ada..sape tak bersyukur kan? ramai lagi yang kejenye bawah panas mentari cari sesuap nasi, berpenat lelah..nak nak yang ada anak isteri semuanye tu.. ok! bersyukur..

Namun, yang buat aku hangen bagai tak hengat nih..besi partition yang sepatutnye mengukuhkan tempat tu, ala ala je tau! eee..hangen nih! dah la depan mata..ye la, dah bagitau pada empunye projek itu sendiri..dah hampir 2 3 4 kali dah..makan tahun kau..namun YA ADOIII~! penat mak tau..hish! tak tau la orang kita nih..nak berniaga..tapi tak taulah..tak faham aku! huh! dah mengadu, pastu mula la menabur janji manis umpama gula 15 guni..tak manis lagi? pandai pandai la tambah sendirik!

Bayangkan, bukan sorang 2 yang tolong baiki or masukkan benda alah tu kat dalam besi.. dah ramai dah..tapi tak boleh jugak..mebi dia silap potong penghadang biru tu kot..macam pendek je...bitau kat encek itu..tapi pandai la dia cakap..BUKAN! kalau bukan, BAIKILAH! eee..kecik besar je aku tengok dia..tapi tak pe, kesabaran maseh ada limit dia..

Dan semalam..lagi sekali aku bilang pada encek Hasnol...kalau ni pakcik kamu, tolong habaq kat dia noo aku sebarkan nama dia kasi fames la skit..sori la ye, kalau aku marah...memang agak teruk! peduli ape.. * nak tulis nama dia pom terasa macam ape..tolong la baiki tempat aku nih..sampaikan dah letak saletep! dah aku panahkan dengan red kaler tu..aku tunjukkan depan mata dia..yelah, tak nak bagi jatuh...macam biasa, lagi sekali janji janji manis di tabur..ala..macam tabur makanan ikan kat akuarium tu..cam tu la lebih kurangnyer...

Kalau nak berniaga, berniaga la dengan betol..bukan mau untung saja maaa.. nak nasihat tak layak, lagipom, lebih tua dari aku.. hormatilah orang yang lebih tua dari anda..oo! * nak hormat ke tak?? urmmmmm...

Ok! semalam aku dah bagitau lagi sekali kat dia..cam biasa..dia janji lagi..nak tengok aje bila dia nak tunaikan janji tu...just wait n see..high expectation? sirius..tak berharap sangat la.. dari syarikat mane ek dia nih? urmm..nak tulis ke? * jahat sangat kamu nih...

* kalau kamu penyabar, mungkin tak kan marah marah macam aku kot..urmmm...cakap banyak pom tak gune!! baek layan air nyior..

Sunday, August 9, 2009

.: Aku & Komputer :.

Nama aku Komputer. Badan aku diperbuat daripada plastik.. * ye ke plastik? hehehe..ok! senang cite..aku tak tau..cenggitu la esei dolu-dolu, zaman skolah rendah, cume bezanyer time tu..yang paling pames 'aku sebatang kapur' 'aku sebuah beskal' 'aku sebatang pen' dll..

Tadi kan..uish! macam nak start bergosip aje bunyinyer...wkakakakaa...tak la, cumenye nak share satu cite ni kan..tadi kan, ada satu short course untuk semua golongan macam aku.. hehehe.. Agak-agak kan? korang ni tergolong dalam golongan BUTE IT tak? wakakakkakaaaa..meh nak habaq mai sket non..

Tadi kan.. * nape nih? dari tadi, asyek ayat ni je..ok~! tadi kan, tetibe teringat la pulak kat satu kisah bendul~! wakakakkaa..Yela, tadi..ada short course pasal emel.. interesting kan?

Gelagat peserta jangan cite la, melimpah ruah, tak larat nak gelak.. bayangkan sorang encey yang dah boleh disamatarafkan dengan ayah or pak cik kite la kan..yang memang jarang berjumpe dengan Mr. Komputer..

Peserta: Mane huruf I nih? tak de pom??? * muke cuak giler..
Aku: Tu..kat depan tu..sebelah U..tuuuu.. * tak cukup jari, dengan mulut mulut skali muncung..wakakakkaa..

Fasi : Ok..skang kite buat satu folder..warga underscore.. * underscore [ _ ]

Peserta: mane nyer 'baris' ????
Aku: ok, yang tu..kite buat cam ni eh..* ush! tak tahan aku..last kami gelak sesama...wakakkakakkakaaa..
Peserta: oo..gitu eh..mane la reti...hahhahahaa..

Ok! ni cite bendul nye..

Ala..ape kesah kalau tak reti Komputer.. or dalam kata lain..BUTE IT! aku pom BUTE IT~! takde hal la..ayah aku pom tak reti gak! * apela dosa ayah aku di kaitkan dengan it nih..wakakkaaa...

Dolu kan.. * kalau gelak malas nak cite! hahahhaa...ok ok~! sirius! dolu kan, zaman bebudak dolu..umur baru aje mengintai 19 tahun kot..ada la satu kelas IT..sirius aku tak pernah pegang or usik usik komputer until aku masuk U..eces~! nak dijadikan cite..kami satu kelas dah diberi satu tugasan yang memang simple, tapi bagi aku..perghh~! TERAMAT la payah..sampai kan rasa nak pitam..tak senang duduk kau! hahaha..

Ada satu ayat tu, perlu diakhiri dengan [ : ] .. tapi oleh sebab kebutean aku dalam IT.. maka jadilah [ ; ] .. dan hasilnyer, bulatan merah pada [ ; ] tu...wkakakakkaa..wuit~! ingat senang ke nak buat [ : ] ..bertahun aku belajar tau..dah la nak on pc satu hal...orang sebelah plak dah terer..tak brape nak pandang kat diri aku..ces! wakakakakaa..

Dan lagi * panjang la pulak entri nih..tak pe..tak kene bayar macam parking kete..ok~! biasa la kan..lepas aje buat assignment kite perlu save kan? tapi lagi sekali... aku bersama kawan yang sama sama BUTE IT.. save tapi tak tau letak kat mane..pc plak tetibe aje shut down! hush! meraba raba kiteorang..sampai menangis...wakakakkakaa... * bukan aku yang nanges, kawan aku la..aku plak just speechless...dah la pinjam pc orang, tak reti pape plak tu..last, jumpe balek assignment tu, seb baek ada member yang agak celik IT nye..kalau tak harus tercabut keyboard kami kerjakan...dah dah, stop sini je la entri nih..maken lagho kalau dibiarkan..

Ikhlas,
yang maseh lagi bute it - Practice makes perfect

KH: 3 hari merantau n now, dah tak perlu menyewa 'rumah' lagi.. chop! server adalah baek juga :)


Tuesday, August 4, 2009

.: H one N one :.

Tv + suratkabar + tenet + radio + emel termasuk manusia manusia disekeliling..umum, sudah mengetahui selsema vavi yang makin menular..eces! macam majalah 3 la pulak..

Selamat pagi encey! saya Dr. Dalina sedia membantu..betol, tak tipu..saya nak membantu..tengok muka la, dah memang siap siaga maa...wakakakka...err..untuk pesakit **** sahaja ... * nak tulis ke tak?? urmm..tak sampai ati nak tulis...hahahahahaaa..

Dr. Nazrin selepas memakai mask dengan betol...hahahhaa..Yelah, aku ingatkan maen taram jer..upenyer, yang berdawai on the top la cik kak...hahahhaa... * sori atas kesalahan info itu...tulah, cekgu ajar memaen..kan dah tak berapa nak cerdik...wakakaaakaaa..Ni yang bos hangen nih, bebudak suke memaen~! ..Psstt! dorang tengah break lepas acara bedah membedah...

p/s: cantik glove Dr. Nazrin...wakakakkakaaa...

Dr. Aida: Lepas ni kite nak bedah ape Dr. Zue?
Dr. Zue: errr..nak bedah lagi ke? kalau ikutkan schedule kite, lepas ni kite kene bedah ikan..lepas bedah ikan..kite cek gigi..masalah tikus kat sini macam mane plak?
Dr. Aida: kite buat aje daging salai... * bluweeeekkkkk!!! camne leh terfikir resepi buruk nih..sori! eeee...

Huh! sirius tak tahan pakai benda alah nih..cam bernafas dalam plastik.. * tak jadi doc pom tak pe..saya bersyukur dengan apa yang ada...peace! hehehhe...

* mintak dijauhkanlah dengan penyakit ni..prevention is better than cure...

Monday, August 3, 2009

.: Kalau dah Jakun :.

Nape tetibe je kecoh pasal game? Kalau sebut game..sure, semua orang suke..nak nak game yang dalam pc kan? yang dalam lappy aku, tak pernah aku usik..yela, kalau dah bute game tu..ada kat depan mata pom tak kan ada gunenyer jugak! aku salute la pada orang orang yg pandai explore di mana itu game..yela, solitaire pom aku tak reti nak maen..he he he..

Nak dijadikan crite, petang semalam dah TERjebak dengan tak sengaja dalam arena game nih..best jugak rerupenyer.. * mar n yati, tolong jangan gelak!! Ada la member satu opis yang memang kepala IT aka tukang sponsor ini game..hehehe..yelah, sebelum ni dah pernah tengok bebudak opis dan adek aku main..ralit dorang ni maen...tapi sekadar tengok ajelah tanpa berperasaan.. :D

Balek awal sebab nak main game ikan...wkakakakkaa..cam tak berapa nak cerdik bunyinyer kan?

Donia saksikanlah! haa..ni nak riak nih..wakakkakaka..semalam after balek keje, lepas aje install game ni kat pc..terus ajer balun sampai la GAME OVER! not bad la bagi aku as a new user nih..ehem! 103, 154..tp hari ni..dapat below than 11,500 ajer...lepas tu terus KIOK! wakakakkakakaaa... * semalam tu, nasib aje kot! hihihi...

"Tengok, dah jauh dah aku maen.." adik aku suke berlagak pada kakaknye yang lemah..wakakakaa... * kiteorang saling continue aje level yg ada..

Adek aku amek turn..berlagak cakap kat aku..game ni kacang! ces!! takpe, esok aku penuhkan ED aku dengan game lain yang lagi meleleh..

Nak lagi best, kite kuatkan volume tu...CRUNCHHH!! * tak tau pulak ada bunyi..yela, tadi petang sound dia off!! hahahaha...sungguh nikmat dapat makan ikan ikan nih...wakkakaka..

* berkepit la dengan game ni untuk 2 3 hari, dah muak nanti..tak de cenggininyer..