Friday, October 30, 2009

.: YeZZaaaaaaaaaaaa :.

I'm soooo epiiiiii rite now..
Ha ha ha wahahhahahhahahhaa..
Alhamdulillah.. hihihihi..

Yerp! hati bunga-bunga-dan-bunga sangat..
Kegumbiraan itu menghiasi hati.. hahahhahaa.. blah ar!

Dari pagi sampai la malam..
Duk mengodek-godek Mr. MO [ Microsoft Outlook ] ..
Terperap aje dalam bilik.. berkerut-kerut dahi, dahla tu.. sampaikan dah plan nak bawa Miss Lappy ni ke kedai.. hahahhaa.. nak mintak tolong..

"Tolong saya encey.. saya tak reti.."

Hampir give up jugak! tapi tulah, selagi tak jumpa solutions dia.. selagi tu tak puas ati.. ngeeeeee!!!

And now, dah sukses dah.. wei pe kes nih?? hahahhahahaaa..
Tak delah, sebenarnye DAH SUKSES TRANSFER DATA my outlook from my portable.. * malu aje.. kecoh cam bagai.. hehehe..

ITU AJEEEEE~!!!! tapi me amat gumbira..


Tak boleh tak senyum bilemana data dah boleh di import kat lappy.. wahhhh~! cam dapat perfume DIOR ADDICT 2 aje.. hahhahahhaa.. * impian tu.. hmmmppp..

pstt! data ni sebenarnyer dah selamat di transfer kat PC opis dengan menggunakan pakar IT.. TQ Tan Sri..cumenyer kat my lappy ini aje yang belom... tu pasai kalut sensorang ini hari, kene buat sendiri..

Itu hari kan, memang diakui budak seksyen sampaikan naek heran bilemana aku memang kalut semacam..

"Sampai camtu sekali Kaida.."

Yang aku tak bitau kat dia.. KataHati: Data kat dalam tu amat penting bagi aku.. banyak ILMU dalam emel yang aku simpan tu tau.. hehehhehe.. saya suke!"

Hehehhe.. saya buta dalam MO.. tapi hasil daripada godekan dari MR. GOOGLE membuahkan hasil.. tq atas info yang memang best nih!

Tido lebih lena ini malam.. :)


.: Satu Nama :.



Ketika Cinta Bertasbih - Melly Goeslow Feat Amee
---------------------------------------------------
Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

--------------------------------------------------

- so meaningful..
- aura positif ada pada lagu nih.. eces!
- yerp! rindu kuasa 5 sama kawan saya.. kan best boleh share lagu nih.. dah lama tak menyembang-buang-masa... ha ha ha .. tapi siriyes!
- fact! tetiap malam, hari asyek on lagu ni aje.. kenkadang tertido dengan headphone.. he he he.. * kalau arwah mak aku ada.. mesti dia sound.. "tak baek tido dengar lagu.. " (' - ')


ok la.. mo layan lagi ini lagu... wes! jangan over ok! yelah.. pssttt~! bisa mengalir airmata.. ok-ok.. hari jiwang sedunia.. gdbye indie.. ops! bluweeekkk!

oh ye! kalau korang tak suka KCB nih.. korang MEMANG tak de perasaan.. hahhaha.. emo wes!

Monday, October 26, 2009

.: Ari Senin :.

Gigil [Muhasabah diri]
- mak cik aku punye umah dipecah masuk! dah kali ke bape nih?? uish! siang hari plak tu.. dah la sebelah umah aku jer.. seb baek tak de benda yang hilang.. cepat-cepat balek umah pi cek my lappy kat bilik.. seb baek ada.. dahla Mr. Brokbeng tersadai aje kat katil.. uish!


Airport [Nak cari tukang urut]
- malu maseh bersisa, dah kene pegi airport balek ke? hahahha.. camne leh jatuh eh? dahla ramai orang.. seb baek idea datang cepat.. buat-buat cam tak de pape.. ilek aje atas simen tu.. hahahhaa.. seb baek Mr. Driver pandai cover.. kalau tak wajib malu.. oh ya! banyak benda betol la bilemana TERPAKSA berurusan bersama-sama si tambang murah! Air Asiyap betol la.. pi mai pi mai buang masa betol la.. tukar itu.. $.. tukar ini.. $.. urrmm.. dah nama BISNES! $$ 1st.. kalau tak bergelar-gadis-latihan.. tak hingin nak pi mai pi mai camni tau.. tak baek mengeluh! ok-ok!


Sukan [ada masa upload pic dalam fb eh..]
- dapat no. 3 aje * dari 14 PTJ.. 14 ke?? rasanye lah.. urrmmm..ok la kan, daripada tak dapat pape langsung.. tak pelah, next year cuba lagi..


Keje [nanti nak cuti.. SIRIYES!]
- penattakhengat.. sibok betol la, eces! sajela tu, nak memoyokan diri.. hehehhe.. mane ade! agak kelam kabuts la ini bulan..


Mata [uh..]
- dah berat.. jam dinding baru aje 825pm.. tak mo tulis banyak-banyak..


Perot [krukek krek krek..]
- Lapar.. tak sabar nak membedal makanan..


Fizikal
- LETIH! TITIK .

Thursday, October 22, 2009

.: Nak tito.. :.

Hahahahhahaa... kedengaran agak mengada-ngada betol la.
Sirius! nak tito.
Tapi tak bleh tito lagi.

Esok keje.
Konpem mangun lambat.
Harus menyesal esok pagi nih. Haishhh!
Tapi tak pe, nanti abang aku tolong kejutkan. Ha ha ha.
"Dah lammmmaaaaaaaaaa tak tito lambat cenggini".
Ala, suara dah macam Ikmal nih.
Ops! baru aje nonton cd rompakan 'Syurga Cinta'.

-Layan aje la-


Baju tak iron lagi. Kalau tak iron boleh tak? pakai aje cam tu. Uish!
Time study dedulu, kalau dah lambat. Capai aje baju kurung yang 'emergency'.
Tak yah iron, orang tak tau. he he he.. tak seyonoh toll!
Baju nak training netball dah masukkan dalam beg tau. Urmm.. suar aje belom, tak tau nak pakai suar ape. Suar kaler merah, baju biru?? urm! tak best langsung u punye taste aida!

Eh! cite Papadom omongannya best tau.
Kazen aku dah siap tengok dah.
Eeeeee... Jelesssss!

Tapi tak pe, dia dah belikan perfume untuk kite tau.. eh bukan! untuk Aku ok! he he he..
Untuk second time ni, belom terfikir lagi either nak tukar bauan or tak.
Fikir, setia aje la dengan pinky tu. Urmm, merah memerang la. Not pinky!

Ok! esok Akak 2 aku nak balek.
Suke nyerssss.

Lahai, bile nak tito nih.
Entri merepek betol la.

Ok la, nak membacakan-mendodoikan- hope, leh tito..

Oh yaa~!!!


KHAMIS pasangannyer BATEK ya neng!

Tuesday, October 20, 2009

.: Moh berchenta! :.

Berchenta ngan sape? ngan netball.. huh! tak best langsung.. ha ha ha..

Maseh dalam kecapekan kecilan akibat training netball tadi petang.. capek la kunun.. kunun ajerlah! Sirius.. tak in langsung ngan netball.. fuh! penat tak hengat.. baru training 2 3 kali dah bising.. ape da kamu nih.. ok! ok!

Weekend ni akan ada lagi acara sukan yang maseh belum diperagakan di pentas wayang.. nak ketawa pom ada..

Malu pada anak buah sendiri.. siap jadi 'C' lagi.. mak cik sendiri tak reti nak maen netball.. dah la banyak peraturan.. lemah betol la neng! Ini tak boleh, itu tak boleh.. ha ha ha.. last maen netball.. urmmm, mungkin time sekolah rendah kot.. time tu, manelah tau ape rule and regulations dia.. maen taraammmm aje…

So guys! Dunt wuri eh.. me dah standby dah jadi reserve.. ha ha ha ha.. kene belajar lagi la.. malu wes! Eh! Ok what kalau jadi tukang buat air kan? I think its better than nothing.. urmmm.. good idea! Ha ha ha ha.. * sorok muka..

My idol.. Angah.. wau! terer ar.. tengok kasut la kan??? pssstttt! ntah-ntah reserve aje anak buah aku ni kan? ha ha ha ha..

Monday, October 19, 2009

.: Oh! My Lappy :.

Bismillah...

Entri pada malam ini mungkin menjadi entri yang agak.. agak ajelah.. agak EMO.. agak sarat.. yang pasti.. Alhamdulillah.. penantian untuk proses penyembuhan Miss Lappy kite dah beres! dah hampir 2 bulan lappy ni terbengkalai sejak accident itu hari.. Mr. Brokbeng nye juga udah ku temui.. he he he! epi sangat la akak tau.. dan-dan aje pergi bayar bil.. excited nak dating ngan lappy bucuk nih.. :)

So, lepas ni.. tak payah la nak publish entri pepagi lagi.. lagipom den tak suke sangat tulis belog kat opis.. tak de privacy.. hi hi hi.. malu saye! nak jenjalan umah orang pom lebih mudah.. yelah, kalau kat opis.. asyek mengong aje memanjang.. kenkadang bile dah buka, kosong aje.. mane la dapat baca isi belog orang lain.. seksa betol la!

Bilemana melihat lappy nih, ikhlas.. memang agak SEDIH.. dah bukan agak dah.. MEMANG SEDIH.. Miss Lappy ni adalah saksi pada mana kejadian kemalangan pada pagi 18/08/2009.. dia jugak la yang duduk satu seat bersama arwah mak kite tau..

Antara percakapan akhir kira-kira 2 jam lebih sebelum accident adalah mengenai lappy nih..

Sehari sebelum kejadian juga, adalah mengenai lappy nih..

Arwah mak memang dah tahu sangat-sangat-sangat.. betapa akrab hubungan aku dengan Miss Lappy nih sejak memiliki dia.. ibarat pakwe dengan makwe.. namun hubungan masih ada batasnyer.. he he he.. Tau, mak aku fikir lain la tuh.. kalau tak, tak kan ayat ni bleh kuar.. senyum-senyum lagi tu.. "saya dah ada itnet".. lahai, mane ade.. wakakakakkaakakakaa.. kalau la mak aku tau.. mesti dia cakap.. "sabar".. urmm..

Makan minum adakala terabai-ter-ter-ter tak penting la.. tu yang mak aku tak setuju..

Ok la, tak mo lah tulis bebanyak.. nanti tak larat..

* nak jual ke tak eh lappy nih??? adek 4 aku dah ready.. uurrrmmm..

Mr. Brokbeng.. dalam ni upenyer kamu yerk! jenuh la duk mencari.. tak menyahut-yahut!

Lcd yang rosak.. tak sanggup nak transfer pic lappy time dia saket tenat..

Saya dah sehat.. Alhamdulillah..

Welcome back Puteri Onizukaida.. ehem! ha ha ha.. perasan..

.: Pertama-tama-tama kalinye :.

Kalau tak de masalah, bukan hidup la namanyer. Last week, melalui hari-hari yang sungguh mencabar, belajar mengenali diri manusia sekeliling adakala menjadi perkara yang agak menjengkelkan.. sirius! sebab itu la KataHati : terapi yang paling best adalah bilemana bersama keluarga.. urm, dan satu lagi pabila bersama teman-teman yang menyenangkan. MENYENANGKAN okay~!!

Oyeaahh~! Baru aje dapat call dari my kazen, ha ha ha.. dia nak mai tido umah ceq malam ni tau.. nak temanin ceq.. suke benor rasanyer.. :)

Tadi siang kan..

BIL : nak pergi dengan kereta sape?
Aida : Urmm..tak kesah. Kete saya pom ok!


Syok-syok duk dalam kete, tup-tup muncullah ayahanda aku.. Oh dan Oh! Kelupaan betol la.. memang tak de masalah kalau nak naek kete aku.. TAPI..

Ayah aku masuk dalam kete.. Ya Allah! Camne leh aku LUPE yang ayah aku nak pi sama.. DUP DAP DUP DIP DIP..

BIL and anak buah aku pom dah masuk kete..

Buat pertama-tama-tama kalinyer.. Selepas kemalangan yang meragut nyawa mak aku.. Ayah aku akan naek kereta yang akan dipandu oleh AKU.. sirius! DUP DAP DIP DIP rasanyer.. Selepas insiden tu, ayah aku belum pernah jadi co-pilot aku..

- Tak takut ke nak naek ngan aku nih?? Nak aje tanya sepertima pertanyaan aku pada kazen or kakak-kakak aku.. “Takut tak bile naek kete ngan saya?” -
Alhamdulillah, tak dinafikan, dalam masa seminggu selepas kejadian.. aku dah bawa kereta tanpa apa-apa KEFOBIAAN YANG TERLAMPAU.. namun aku akui, ketakutan kecil-kecilan itu masih ada esp bilemana ada penumpang kat dalam.. Sirius.. selepas aje insiden tu, dah takut nak ajak orang naek kete bilemana AKU yang drive. Tak nak amek risiko kalau pape jadi.. Mane nak ganti NYAWA orang..

Ok-ok, kite sambung cite tadi..

Semua dah masuk dalam kete.. terus aje ke kedai.. aku nampak tangan ayah aku asyek pegang seat aje.. tau, dia maseh fobia kot naek kete ngan aku.. Aku plak, duk fikir memacam.. Sirius! Ketidakselesaan tu kan, seolah-olah kat sebelah aku ni - pegawai JPJ.. cam baru nak test lesen aje.. hi hi hi .. nak ketawa tapi takut.. jadinye, kami sembang-sembang ajelah cover rasa hati.. :)

Tapi bile dah nak balek.. dah ok dah.. tak de la fikir memacam lagi.. Ayah aku pom nampak selesa.. tapi la kan, SIRIUS~! Sape tak takut bilemana kite naek kete dengan DRIVER yang ada KES BESAR cam aku nih.. kalau aku la kan, aku TAKUT! Sirius!

Monday, October 12, 2009

.: Dunia Aida hari ini.. :.

* Macam tajuk cite kartun je..

Pepagi dah fikir masalah dunia..camne nak atasi eh? Berfikir secara duet bersama Miss Nor menjumpai satu penyelesaian.. terima dengan hati yang terbuka.. ralat tak yah nak habaq la noo.. ceq emosi ni.. ha ha ha..

Ternanges tetiba.. Sirius! Sedey betol bilemana melihat ayat sahabat di ruang YM di sana..

Benda paling lawak “janganlah sedey-sedey.. bla bla bla bla..” ha ha ha.. bile masa plak aku nanges pasal futsal? Pria-pria tak terhebat tersilap tafsir la plak.. pedulikan~!

# Keadaan mood masih merangkak-rangkak dan tidak stabil

Letusan gunung berapi mula meletus.. lahar-lahar kecil dikeluarkan bilemana melihat fail JILID 5.. di ulang JILID 5.. ulang lagi..malas nak ulang., saket ati betol.. dah naek letih..tapi tak bleh, kene jugak settlekan kesilapan tu.. ok! Done! Lagi sekali jadi cam nih, malas nak layan! * benda simple tapi betol-betol menggugat kesabaran dan mencabar tahap KEBELEBELAN aku.. mula la duk berpot pet pot pet.. terapi paling mujarab bagi aku.. malu aih! Mood berubah ke tahap empty!

Henpom plak tak de bateri.. adus! Gelap muka depan henpom aku.. tak de nyanyian Hujan feat Raihan.. tak de ringtone sms yang comey di pendengaran telinga.. tak de.. henpom take a break! Call ayahanda menggunakan talian hayat.. mohon pengambilan anakanda di opis.. * seb baek ingat nombor tau..

Kehangenan memuncak… napelah Adek 2 aku tak bawa helmet???? ARRRGHHHHHHH.. jeritan batinku.. * betol betol emo .. jawabnye “lenkali pegang la helmet tu..” uh! Eeee..geram amat.. merempit jua aku akhirnyer.. dah la bukan jalan kampong nak oooii..makan 15 minit la jugak buat aksi berani mati tu..segan kat lelaki sebelah, dia pakai helmet tau even nampak brutal.. ha ha ha..

Sampai aje umah.. dah betol-betol macam rumah bujang.. macam rumah baru pindah pom ada.. Adek 2 aku punye pasal la tu.. tak pe, nanti dia kemaskan balek..

Lewat petang tadi, benda yang tak disangka.. YEAYYYY!!! Abang 2 balek.. akak terkezut la jugak tau.. dia cakap dah start keje kat Kuala Terengganu esok pagi.. HAAA?? Cepatnye.. dah resign dah dari Proton.. ni betol-betol dah jadi geng bujangan..

2 jam sebelum 12 malam… sile tadah telinga untuk diperiksa oleh Abang 2.. ha ha ha .. memula, Adek 4 – Adek 1 – Adek 2 – Me
Result: ha ha ha… aku ok aje.. wakakakakka.. tak senonoh betol la..

KataHati: nak emo jap je, nak ok pom jap je..terapi yang paling best adalah bersama keluarga..

Sunday, October 11, 2009

.: Dari jauh ku pohon maaf :.

He he he.. saje je letak tajuk lagu tu. Padahal tak de kaitan papepom. Nak cite pasal benda-benda lain, terasa cam..urmmmm, nanti la dulu. Cite tu tak penting sangat. Nak langsaikan dulu entri yang terhutang kat dalam draft ni.

Ada dua event yang tak sempat nak di sharekan dengan korang semua.. cewah~! Cam event ape je.. tapi tak dinafikan event ni sedikit sebanyak mengimbau kenangan.. syahdu la pulak.. dah la tengah hujan nih..

Sehari sebelum Anugerah Bintang Popular 2008.. uh! Tok sah ngengada..ok ok..sehari sebelum Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2008 (APC) ..bilemana orang tanya, ada keje tak? Bajet-bajet tak de keje, terus aje terima offer untuk menjadi seorang sukarelawan di meja pendaftaran.. he he he..



Bersama-sama sukarelawan negara yang lain di meja urusetia.. psst! Baru aje selesai keje-keje pendaftaran tau..


Ketibaan VIP yang diiringi oleh Y. Bhg. Prof./Tuan/puan masuk ke dewan * sempat lagi jadi tukang angkat signage kat depan meja..seb baek ringan..fuh!


Semua orang dah ada kat dalam, kami yang kat luar posing la dulu sebelum di nyahkan ke belakang dewan.. err.. gambar posing lain boleh kelik kat SINI YE


Kat belakang pentas lepas show..eh bukan! lepas APC

Time ni teringat terimbau betol la..sirius~! Terimbau betol la.. time aku dulu kan, arwah mak ada datang untuk APC ni.. datang tengok anak dia naek pentas.. eces! Malu saye.. kat depan tu la arwah mak kite duduk tau.. APC kali ni, tak de nampak la pulak sesape yang bawa partner memasing.. maybe tahun ni tak de kot..aishh! * tak tengok surat jemputan..

CONGRATS UNTUK SEMUA PENERIMA ANUGERAH

Sesudah aje APC.. terus aje prepare untuk kenduri raya peringkat masyarakat kerja.. di gerai kami ada sate tau.. tapi sold out! Serbu dek student! Ya ampun, berebut-rebut.. sampaikan dah naik konpius.. “bukan kenduri raya student lah”.. kesian kat staf lain yang tak dapat merasa sate.. pinggan pom abes tau, kuah sate apatah lagi..

Jiran lama.. tengah sibuk duk menuang kuah mi kari.. sedap! Sampai naek sendat perot ni tau.. Alhamdulillah..

Oh ye! Masa tak mengizinkan untuk bergambar lebih meriah sepertimana last year punyer.. pi mai pi mai.. lebih baek naik opis aje lah.. :)

Wednesday, October 7, 2009

.: Futsal Menjerit :.

Salam semua..

Aish! dah lama betol tak mengepos cite dalam MPS nih.. lately kebizian telah mendesak diri menyepikan diri seketika dari arena blog.. ces! sape la yang ajar BM time skolah dedulu nih? ha ha ha..

Kalau nak ikutkan cite, banyak benda nak di storikan.. yang penting, yang tak penting, yang separa penting.. yang tak de kene mengena kepentingan dengan sesape?? pom nak dicite kan jugak..

Kebetulan adek 1 & 4 and ayahanda tengah melayan bola (Mesia vs Laos) .. dah 1 - 1 tau.. urmm..dulu, dulu-dulu-dulu la.. time arwah mak aku ada.. tentu dah gamat ngan ayah aku duk sibuk tekaan sape yang mengena.. la ni.. riuh tapi tak la macam dulu.. nak buat camne, dah 1 family suke bola..

Ok la, terus aje ke depan.. InsyaAllah weekend ni akan ada game antara PTJ.. so, duk la membizikan diri pi training futsal.. ha ha ha wa ka ka .. syhh~! baru aje 1st time pi training.. buat malu aje..

Di sebalik F-U-T-S-A-L .. banyak stori mori dia.. aish~! dah la tengah layan lagu jiwang adek-adek aku nih..

Jatuh?? adat la.. bak nasi dan lauk pauk..

1st time berkenalan dengan dunia futsal.. 10 minit dah pancit.. mak aihh~! lotih akak tau.. happening betol.. dah la semua PTJ menjadi 1UMT.. :)
MAKSAK 2008 1st time masuk tournament.. lawan aje mane yang boleh di lawan.. JUARA lagi u..

Bukan nak riak.. tapi tula kan, usaha tangga kejayaan.. ops~! tak mintak izin dari empunya pic.. belasah aje la.. ha ha ha..


Ramai betol peminat.. malu saya! wakakakakkaaa.. perasan wes!

Futsal versi 2 dua tahun yang lalu.. time ni dengan awekhansisaac n miss chinta.. ops~! puan chinta.. orang laen bizi warm up.. wahh~! rindu betol time nih..
jangan nanges.. esok kite maen lagi eh.. miss hana..tolong snap pic, kasi cool ini budak.. ha ha ha ..
Sebenarnye dah pernah berazam tak mo main futsal lagi.. kata-kata ex-opismate terngiang-ngiang kat telinga...hahhahahhahaa...dialog rekaan untuk arwah mak aku.. lawak betol.. * Kak Na..orang rindu la ayat tu.. :)

Sebetolnyer, yang paling ditakuti kalau la injured !! tadi petang, terbayang-bayang lagi.. kalau jatuh sakit.. kefobiaan melanda alsebab pernah jatuh time training.. maunye tak, jatuh terduduk kat simen nakkk.. terlanggar ngan player satu team..cam nangka busuk..nak retak tulang punggung nih.. siriyes! seb baek arwah mak pandai mengurut.. dia la tempat nak ngengadanyer..
Saket Tuhan aje yang tau.. dah boleh main DAM kat lutut nih..wakakakkaaa..

Siku pom dah naek lebam.. kesan dia maseh ada sampai skang.. tapi tak la jelas sangat..

Penangan balutan dari arwah mak aku.. abaikan kain mahal ni.. hahahhahaha.. ntah kain sape yang jadi mangsanyer..

Skang, kalau papehal jadi..tak kan de lagi urutan ni!! ni yang den terfikir.. SERIK berfutsal.. tak pelah, yang penting jaga diri sendiri..hu hu hu .. * pada jiran, makcik, family n kawan-kawan arwah mak..pls take note: pas ni sila cari pengurut yang lain.. :) seb baek saki baki minyak ubat yang arwah mak aku buat masih ada..

Sampai aje rumah tadi.. ada dua bende yang terus aje bluweeekkkk~! sebenarnye, time abes main tadi..dah rasa nak bluweekk.. Adek 4 aku cakap..mungkin kurang air..dah dapat seteguk dua..sure ok.. ikut ajelah nasehat Dr. El tu.. :) maklumlah dah lama tak main, dah naik pitam..balek aje terus aje landing kat katil.. nikmat betol.. Ting-tong-ting-tong.. dahla bluweekk~! terkezut seketika pabila kat kaki dah tak de gelang kaki.. hilang kerrr?? tergamam jap! cari balek gelang kaki n terjumpa dalam stoking..seb baek.. * stoking ada 'g' ke tak??

* Aishhh~! esok last training.. nak terus ke tak??? sebetolnye dah segan nak berlari berkejaran..maybe faktor usia kot...wkakakakakkakakaakaakkaakaaaa... uishh! panjang lagi entri termenung nih.. ok-ok time to sleep!