Monday, November 30, 2009

Alhamdulillah

.. dah selesai semenye.. yeahhhhhhhhhhhhhh! benda yang paling besar dah selamat dilalui..

[Semuanya akan okay di hujung.. :) ]

sambung lagi.. jika belum okay, kite belum sampai ke penghujungnya.. percayalah dengan ketentuan Allah di atas tiap kejadian.. InsyaAllah.. Amin..

Raya ke 2 Aidiladha - 29/11/2009, maka bertukarlah status bujangan Adek 1 aku kepada suami orang. Wah gitu.. cam tak caye aje kan? Ok lah, dah selesai majlisnye, barulah terasa SENANG nak menceritakan semuanye.. semuanyeeeee.. sebelum semasa dan selepas majlis.. hehhehee..

Sebelum
Fuh~! banyak benda betol yang tak disiapkan oleh pihak kami.. bayangkan, banyak benda last minute yang dibuat.. kelam kabuts teramat la sangat.. Tak silap aku, aku pernah tulis pasal pegi mencari bunga telur, kek kawen etc dalam belog nih.. tapi ala-ala aje.. yup! bayangkan beberapa minggu sebelum majlis.. time entri tu la, aku and kazen turun bandar inc adek 1 aku.. kiteorang pi mencari barang-barang kawen.. tak banyak mana pom.. pastu bebarang laen.. adek 1 aku beli entah time bile.. beli ngan tunang dia kot.. :)

Lepas aje entri tu, siyes! memang tak de pape preparation yang boleh distorikan untuk kawen.. hahahhahaa.. kamikaze betol la.. aku fokus untuk hal keje aku, kazen aku plak tolong settlekan ape yang patut.. ish! tak patut betollah aku..

TQ sesangat pada kazen yang BANYAK menolong kami.. sudi membuang masa tidonye.. hahahhaa.. dengan mengubah hantaran.. yang paling sadis, aku selaku kakak hanya melihat gubahan hantaran tu 2 or 3 hari sebelum majlis... selepas keje aku selesai.. aku memang tak sempat nak meluang masa pegi umah mak cik aku, dahla sibuk ngan kursus, keje lagi.. umah lagi.. jadinye, apa yang baek bagi mak cik aku.. baek jugaklah untuk kami..

"Kite dah tak de masa nih.." : pak cik aku..

Syukurlah jugak, semua keperluan nak memasak.. mak cik pakcik aku yang tolong handle.. jadinye, kami tolong ape yang patut.. Kalau arwah mak aku ada, dia yang akan jadi wedding planner.. dari segi masa kenduri, tarikh kenduri, tetamu yang nak dijemput, barang-barang kenduri, semuanye lah.. biasanye dia akan fikir.. dan biasanye, hasilnye memang best! pengalaman mematangkan seseorang itu kan?

Kali nih, kad kawen mak cik aku yang tolong edarkan.. yang paling kelakar.. kunun-kunun nak edar kad kawen.. aku bawaklah 5 6 keping kat opis.. pas tu, yang aku edar hanyalah 2.. yang lain-lain.. bawak balek umah balek.. uh! kecil-kecilan betol.. hahahhahaa...

Dengan sekali lafaz.. Alhamdulillah, Adek 1 aku dah selamat menjadi suami orang.. eh! macam ayat kat atas je.. hihihihi..

Pstt! yang betol-betol entahpapenyer, malam Sabtu - 27/11/2009 sempat lagi pi maen futsal.. padahal 28/11/2009 dah nak nikah.. woiii! betol-betol gilasss..

Nilah adek ipar aku.. Latifah.. wah! klasik gitu nama.. hihihihi.. tak pe, akak ipar ni tak de hal punye.. urmm.. camne ek ada adek pompuan?? kalau ada mak kite, bolehlah itu ini mintak tips, pandangan idea semua.. urmm.. ok kot... :)

Dia cium tangan ayahanda aku... hahahahhaa.. siyes! cam pelik aje bilemana ada pompuan lain buat macam nih.. lagipom dah lama tak menerima orang baru.. maksud aku, menantu pompuan dalam famili kami.. yang last lebih kurang 9 tahun yang lepas kot... lama kan? tapi tak pe, small matters aje.. err.. aku yang amek pic ni tau..

My famili.. untuk penjimatan yang lebih.. ops! sasul.. untuk gambar yang lebih banyak.. sile dapatkan di Facebook aku..

Selepas aje majlis nikah, terus tak tukar baju.. pegi potong ayam.. yelah, esok dah nak kenduri.. bile dah ramai, senang sangat kejenye.. Alhamdulillah.. tak hujan.. cuaca ok aje untuk 3 4 hari nih.. kalau tak jenuh la jugak memikirkan keadaan.. mesti ayah aku pot pet pot pet.. huhuhu.. arwah mak and ayah aku tak berapa suka buat kenduri bulan-bulan hujan..

Yang ni kat umah aku.. time bertanding.. eh! bertandang..

Semasa..
Eh! cam tak relevan aje.. hahahhaaa.. pepagi sebelum majlis time sebelah lelaki, semuanye all out dari segi kelengkapan meja, khemah.. memang lotih berpeluhan.. tapi tak de hal la.. majlis dah nak start jam 12.. tapi jam 113o am dah ada yang datang.. hahahhaa.. time tu, ramai inc kakak aku, kazen aku, aku yang maseh dengan baju kelawar * baju tido ok.. duk sibuk pi mai pi mai buat keje.. entahpape betol la.. kami sibuk duk gelak.. macam nak buat befday party plak.. muka cuak.. tapi cam entahpape.. adek 1 aku selaku pengantin siap balek ngan motor.. hahahhaaaa.. turun padang pasang khemah untuk geng-geng dia nak basuh pinggan.. fuih~! tak reti nak elobarate camne majlis nih..

Ayat best time tu kan..

" Saya dah bereskan hal umah.."
"Ok, lauk dah masak.. jap lagi sampai.."
"Mane senduk????"
"Saya dah tak leh nak pikir laaa.."
"Saya dah sapu dah kat ruang tamu..dalam umah dah settle.. awak lap pinggan dulu.."
"Gane eh??????"

hahhahaaa... sungguh kritikal.. cam bernafas ngan bantuan pernafasan..

Ada bran buat majlis cam nih?? hahhahaa.. cam kelakar pom ada.. tapi tulah, semuanye akan okay di hujung.. wink!

Selepas
Alhamdulillah.. cam tak caye aje.. semuanye dah selamat.. kenduri berjalan lancar, tetamu pom ramai even kami tak buat besar-besaran.. * ngam-ngam aje lepas kenduri, hujan turun pada malamnye.. sampailah pagi tadi.. hujan rahmat.. :)

Sepintas:
Abang 2 sibok mencari nafkah di hari majlis kawen adek aku.. huhuhuhu..

Adek 2 ke sana ke mari - umah aku-umah makcik aku.. maklumlah dia pak supirnye.. kami masak-masak kat umah makcik.. pastu terbangkan ke umah aku.. hehheee..

Adek 3 yang juga pembasuh pinggan dan adakala membantu ape yang patut.. urm, dah selamat sampai kat kem pagi tadi.. cuti tak lama, terus keje.. bayangkan betapa letihnye dia.. sian.. huhuhuhu..

Adek 4 pembasuh pinggan yang berjaya.. hahahhaa.. dolu-dolu aku yang pegang title nih.. skang zaman dah berubah..

* Kalau sempat ada entri khas untuk adek 1 aku nanti.. skang nak rest cecukop..

Thursday, November 26, 2009

Seratus hari



25/11/2009 Genap 100 hari pemergian mak aku ke rahmatullah

[Allahyarhamah Khadijah binti Haji Muda]

Al-Fatihah








Monday, November 23, 2009

Hujan-oh-Hujan

Masih turun dengan rintik-rintik

Ada kala lebat

Ada kala terhenti-henti

Yang nyata berterusan hingga ke malam hari

Errr.. ni bukan syair tau.. :p


Yang pasti, kolam dah tak de rupa kolam dah..dah keruh benor airnye.. air dah melimpah..

Oyeahh~! ini petang dah bolek balek.. best! best! Induksi dah selesai.. Alhamdulillah..

Semuanye akan okey di hujung.. :)

Friday, November 20, 2009

Meh sini

Dah lama betol la tak outstation. 20 -23 Nov.. urmm.. cam lame aje kan? dah terasa homesick dah.. hahahaaa.. walhal, baru aje sampai tadi petang.. lebih kurang 53o tadi.. so, ada lagi 3 hari lagi duk kat sini.. tempat biasa untuk kursus 'Residence Resort, Hawaii..' hehehe, tak lah.. kat Paka, Terengganu aje..

Sebelom datang tadi, packing baju kira kira sejam sebelum pegi sini. Memang camtulah, bile nak berubah ntah. Bile nak kuar aje umah untuk outstation.. mesti ala ala aje.. dahla, tudung tak bawa banyak.. hahhahaaaa.. bile duk dalam bas, barulah terfikir.. tudung tak cukup, borang tak bawa.. macam-macam.. dah la kepala pening, dah lama tak naek bas..urmm, last, naek bas sesama ngan arwah mak n ayah aku time pegi umah abang aku.. 3 bulan lepas kot..terfikir juga nak drive je, tapi memandangkan mak cik aku memerlukan si kancil tu.. tak pela, next time aje la kite drive.. aida baek kan??

Kat luar hujan.. urmm.. agak lebat.. sejuk!

malam ni, tido sini sensorang.. nampak cam lomantik gituu.. tapi, rindu bilik aku la.. tapi tak pelah, leh juga rehat untuk seketika.. eh! langsir dah tukar baru.. coklat.. urmm.. not bad..

Hahahhaaa.. suke tau! leh amek bawak balek.. dah lama tak buat collection.. esok! siap la.. semuanye aku akan rembat! hihihihihi..

Tq.. cam biasa la.. dorang akan serve ngan buah-buahan.. biasanye asam.. tengok pada keadaan..

Oklah, tak sabar tau nak tunggu Induksi ni abes.. banyak benda yang perlu kite sacrifice demi menjayakan kerja kite.

Thursday, November 19, 2009

Cite Seram

Tak tau la pasai pe noo.. ceq memang tak bape gemor ngan cite sebegini.. Seingat ceq la noo.. iklan pom ceq tak tengok sangat kalau tang promosikan cite 'seram-seram' nih.. hahahaa.. tergeliat nak cakap kedah.. Ok lah, senang cite malam ni kat TV3 ada cite tau.. cite hantu.. tak tau la tajuk ape, kesah dia apa.. tapi yang pasti tentang hantu.. syok syok berFB.. tiba-tiba..

Adek 2 : hahahahahhaaaaaaa.. ko tak yah tengok ar cite nih..
Aku : hahahhaaaaa... nape? teruk sangat ker? * memang tak kan tengok punye.. cume tukang gelak je tengok gelagat 'hantu' adek aku... hahahhaaaaa..

Abang 2 : hahahhaaaa.... eeeeeeeeeeee...
Adek 2 : siap merangkak atas lantai tu * betol ke idok, tak tau la aku..

Adek 4 : weeiii.. tapi cite semalam lagi la bahye..kalau tengok mesti terkencing.. hahahahaaaaa.. * tak silap lakonan Mariani ape ntah.. ala, emak si Melissa Saila tu la..

Ayahanda : tak yah tengok ar.. malam malam Jumaat nih...


[tak lama, abang aku terus tukar channel bola]

Cite seram memang tak de dalam kamus idop aku, Degawan la ape la.. haa, satu lagi Ceplos.. yang paling best.. si tukang tapis cite seram ni plak terdiri daripada barisan penapis yang diakui berjaya dalam menjalankan tugas mereka dengan baek yakni..

Adek-adek aku, abang & juga ayah aku.. * tak payah kite suruh, dorang secara otomatik akan menapis.. :).. tapi tula kan, suke sangat-sangat menceritakan keadaan kehantuan dalam tv tu.. siap buat gaya dan sound effect yang mongok sangat.. sungguh entahpape sekali.. hahahhaaaa..

Sebab dorang takut aku takut dan bile takut dia akan takut jugak.. hahahhaaa..

Keprihatinan kamu amatlah dihargai..

Wednesday, November 18, 2009

Happy mode~!!

Bila rasa gumbira kata oyeaaa.. oyeaaa!!
Ok cukup untuk mukadimmah kita pada kali nih..

source : Uncle Google
  • So far, link belog dah ok.. pening la jugak mikirkan camne link tak terupdate.. asyek 1 week ago aje.. tak boleh nak purak-purak gumbira kalau hati dah lara.. eces!
  • Ayahku bilang "tak masin, tak manis.. sedang-sedang elok je kuah udang nih.. lenkali buat camnilah.." hip hip menjerit sukeeee.. wes! bukan senang tau.. sepanjang Ramadan sampai la hari ni, tak pernah ayah aku puji masakan aku tau.. tapi tak kesah la, sebab aku bukan terer mane pom bab memasak nih..
ni je yang nak dicitekan.. hehheheheeeee..

Saturday, November 14, 2009

Entri kontot

Banyak benda nak diceritakan..

Tapi masih tak de mood nak mengepos cite..

Tengok link belog buat diri terasa 'adohaiiiii...' nape la tak terupdate.. * satu faktor besar ketiadaan mood

Oh ye! BUKAN aku yang akan kawen.. nape jadi camni nih? hahahhaaa.. lepas ni tak de orang nak datang rapat la .. :p * ku akan storikan nanti..

Kebizian kehujanan ketidaktahuan mengelilingi keadaan..

"Semuanye akan okey di hujung.. InsyaAllah"

Tuesday, November 10, 2009

Tertitis

Tadi time balek keje, balek ngan mak cik aku, aku yang drive, adek aku suruh aku balek dulu, tu pasal kene balek ngan mak cik aku.. haishh!

Me : kad dah siap dah..
Mak Su : buat bape banyak?
Me : dalam bape ratus je.. sikit je.. bukan panggil ramai pom..
Mak su : dulu, Che mu ada cakap ngan Mok Su.. kalau turn eyda, dia nak buat besar-besaran.. kalau abang 2, adek 1, adek 2, adek 3, adek 4.. dia nak buat biasa-biasa jer...tapi yelah, kite hanya merancang...benda ni Allah yang tentukan...
Me : * diam..air mata dah ngalir laju..tak salah kan kalau aku nanges?? hihihi.. sebenarnye aku tak sangka arwah mak aku pernah cakap hal ni ngan mak cik aku.. :(
Me : ye la.. * pelan je suara.. hahhaa.. sempat cover nada suara..

Terus aje drive sampai la kat umah, turun aje dari kete.. lap airmata jap.. hahahhaa.. tak pandang pom muke mak cik aku.. takut dia perasan aku nanges..

Time siap-siap nak ke dapur.. mak cik aku plak yang datang.. bawa gulai ayam kampong.. hahhahaha! rezeki datang menggolek.. sukenye tak yah masak lauk.. hihihi..

Tapi time tu, mood nanges maseh ada..

Suara dah tak boleh control.. hahahhaa..

Mak Teh : baru balek ke?
Me : yeee.. duduk la dulu.. nak masuk bilik air jap.. * melaung dari jauh aje ni tau

Kazen : awal balek ari nih? Jo mane?
Me : Mok Su amek.. Jo balek lewat..

Pak Teh : buat air apa daaa?? * pom melaung jugak.. hehehhe
Adek 2 : uh! tak leh harap ni buat air... hahhahahahhaaaaaa... kadang kadang manis, kadang-kadang tawar.. hahhahahaaa...
Mak Teh : pegi tolong eyda buat air tu.. * mak cik aku menjenguk aku sat.. hihihi..
Me : dah buat laa.. * melaung lagi..

Kazen : nak masak ape lagi?
Me : * dah tak leh nak cakap.. last last pandang aje lah.. air mata lak tak nak berenti.. hahaaa.. geram betol la! saje je eh??
Kazen : kenapa nih?????
Me : sedih... hahahhahaha.. * camne nanges dan gelak dalam satu masa nih?
Kazen : jangan la sedih.. nanti saya sedih sama..
Mak Teh : * dia diam aje.. terus masuk ruang umah..

Me : hahahhaha.. tadi ada cakap-cakap ngan Mok Su..
Kazen : cakap pe?
Me : * diam je... tersengih-sengih.. padahal siyes, aku tak boleh nak bersuara.. nanti lagi susah nak rentikan air mata nih..

Last, kazen aku nanges sama.. padahal tak tau pe sebab nape aku nanges.. hahahha..
ntah pape..

Melodrama betol la petang tadi.. hahahahhaa.. siyes beb~! part yang paling aku tak tahan..

"kalau turn eyda, dia nak buat besar-besaran.. "

KataHati : Moga majlis akan berjalan lancar.. InsyaAllah..

Monday, November 9, 2009

Noktah!

Semuanye akan okey di hujung, jika belum okey lagi, kamu belum sampai hujungnya. Walau apa pun ujian Tuhan, walau apa pun yang dilemparkan kepada kita, semuanya akan okey. Kita hanya perlu teruskan langkah, jangan putus asa.

Ramai orang pertikaikan kenapa saya kahwin awal, tapi cinta kan tak ada umur. Yang penting jangan berkahwin kerana nafsu dan desakan cinta tetapi kerana sudah bersedia - mental, fizikal dan kewangan. Ini yang terbaik untuk saya.

Semuanye akan okey di hujung. Jika itu takdirnya, itulah yang akan berlaku. Segalanya ada hikmah... Urmm, macam keadaan sekarang.. kebizian mengekori begitu rapat sampaikan tak de space langsung.. eh! ada lah, masa itu maseh ada bile kite mengadakannya.. Harap semuanye akan okey di hujung.. InsyaAllah..

Benarkah semuanye akan okey nanti?


KataHati: Yup! saya sangat-sangat-suke-tentang-motivasi [InTrend Okt.]

Sunday, November 8, 2009

Cakap banyak



Takmo cakap banyak..

Takmo berletiaq banyak..

Takmo tulis bebanyak..

Takmo buat keje.. hahahhaa.. bestnyerr!! ampes betol la.. anak sapo lah nih ek??

Minggu yang agak sendat.. penuh dengan ektibiti yang menuntut pembaziran masa yang banyak.. maksud saya.. menuntut kesabaran yang tinggi.. ces! ayat cover line la tu.. hehehe..

Masa dah tak banyak.. tak tercapai dek akalmu la Elyana.. elyana gak yang kene.. hahahaa..

cantik kan? simple but nice! bukan kami punyela.. sape punyer? entah, dalam perot Uncle
Google..

beli ke tak??
kite gune aje yang ada..

cehhh!!!

hahahhahahaha..

tak faham betol la dengan budak-budak skarang.. ye, kami pom tak faham..

risau plus ntahpape..

papepom.. settlekan aje keje kejean yang ada..

uiot! cake ni nampak cam sedap aje.. yelah, kami dah pilih kek yang sedap.. puas ati??

* tq : my auntie.. ces! mok teh lah.. + kazen aku.. banyak tolong kami sekeluarga.. ape? tak de papelah! oh ye! Azie..so sori, tak dapat jumpe bebaru ni.. me kebizian dong..

aida DIAM boleh? hmmmpphh!!!

Tuesday, November 3, 2009

Saya terharu! sungguh!!

Terlipat

Tersusun


Tertib


Mak su : bile nak amek baju baju ni seme? dah tolong basuh dah.. lipat pom dah...
Me : hehehhe.. nanti ar.. * Terharu sungguh! tua tua camni pom, baju ada lagi orang sudi tolong basuh.. ha ha he he.. sayang kat mak cik akuuuuuuu... muahh!



Mak su : Mok su fikir camnelah mu leh beli baju nih.. mok su basuh baju ni, teringat kat *** hahahahahaa.. kalau la Che mu ada.. mesti ye suke... mok su bagi *** nih kat umah mu.. ingat dop??
Aku : owhh~! patut ar rasa cam pernah tengok je kain baju nih.. wakakakkakakkakaaaa.. ingat ar.. **** tu... ada kabo ke Na ke Nor ntoh ari raye tu.. cam peliks jer baju nih.. cam..

DOK SEDAP ATI JERRRR!!!

wakakkakakkakakakkaa... temu jawapan doh laaa.. ha ha ha..
* tak baek gelak banyak sangat.. ok-ok!

Uh! camne leh sama ngan set bilik tido ar??? siap mak cik aku pi amek dalam lemari tunjuk kat depan mata.. haha hahahhaa.. wes! cam cite Ujang ploks!

Monday, November 2, 2009

2009 Year End Contest

Jalan-jalan-jalan kat umah orang.. nilah hasilnyer.. hahaha.. tak pernah nak join contest.. 1st time nih.. yang ni contest yang agak simple.. so, tak de la tensi sangat..

Dolu-dolu suka la jugak buat kad untuk kengkawan.. so, nampak cam suwit aje..Jom!

''How many love did you see in the picture as below?''

Answer : 23

# cam dah kene trick aje nih.. urmm.. cam 5 aje.. konpius-konpius.. ha ha ha..

Jom la pakat join..

ini link tuan umah tu.. KELIK LA.. jangan malu-malu..

Ops! closing date dia : 4th Nov. 2009 tau.. jangan lengah-lengah kalau nak join..

Have fun!

Sunday, November 1, 2009

.: 1 - 0 - 0 :.

Cam formasi nak maen bola la pulak.. tapi tak de formasi cenggitu gayanye.. eh! cam ngam-ngam aje dengan date ari ni kan? 1-1-1 dengan 1-0-0.. tak faham eh? sudah!

ENTRI KE - SERATUS : 100 di My Personal Space | MPS | 2009

Tengok.. terus terkedu. Tadi cam bersepah aje idea kat kepala.. hurmmm.. buat intebiu nak??

Bile mula menjerumuskan diri di arena belog?
Urmm.. di laman 360 Yahoo.. dulu la.. dalam tahun 2006.. ramai la jugak bebudak opis yang aktif kat dalam tu.. cam Put, Jue Fasm.. Nisa, Kak Ladybird..hihihi, Kak Nor audit.. Mia Adila, Sue Fasm, ramai.. sangat ramai.. kalau nak sebut satu-satu, mungkin aku boleh dikategorikan 'maseh punyai ingatan yang baek'.. hehehhe..skang ni dah tutup dah laman tuh.. tapi kalau tak silap.. dia ada buat back up untuk belog kita.. tapi tak berapa pasti..
Pengaktifan di blogspot ni pulak, urmm.. ntahla, ingat-ingat camtu aje.. tahun 2008 kot.. memula memang tak berapa aktif sangat.. sebab TAK RETI.. pastu mula merajinkan diri menerokai blogspot, barulah cam 'not bad la jugak'..

Kenapa berbelog?
Urmm.. mungkin sebab kebestan berbelog tu kot.. asyek nak menulis aje kalau kene dengan citenyer..kite boleh tulis ape saja.. nak nak aku memang suke-minat menulis.. nyaris-nyaris nak jadi novelis tau.. hehehee.. tipu jelah! urmm, dulu biasanye tulis dalam deri kecik aje tau.. cincai aje.. buku latihan pom jadi.. tapi adek aku, kenkadang akak aku jugak! suke sangat curi-curi baca.. jadinyer aku memajukan diri di belog.. ceh! dalam deri? still tulis lagi.. biasanye aku sorok bawah bantal jer.. hehehe.. ala pe kesah, akak aku dah penah jumpe deri ijau tu.. entah-entah dah baca dari A- Z.. berdosa ngan aku!

[ Anais Nin ] : the role of a writer is not to say what we all can say but what we are unable to say.

Kenapa MPS?
Ooo.. gini kan, dalam friendster aku ada satu album My Personal Store.. pastu, terus aje letak My Personal Store untuk nama belog nih.. pastu cam tak berapa nak kene and ngam.. terus aje pegi angkat sumpah kat court tukar nama My Personal Space.. cam ok la sikit.. ruang ni cam privacy la sikit.. sesuai ngan namanyer.. kenkadang kalau tak tau pe nak buat.. kat MPS ni la aku lepak-borak-borak- dan juga buang masa yang dikatakan emas tu.. rugi kan buang emas??

Kenapa baliklah.blogspot.com??
Tak tau lah.. nak mereka cipta nama link yang best.. tak reti sangat.. jadinyer, amek yang simple aje la.. lagipom simple = saya..

Kawan-kawan belog?
Kebanyakannya adalah dikalangan bebudak opis sendiri.. tak berapa kenal sangat and tak berapa ramai sangat kawan dikalangan blogger nih.. sebab saya pemalu.. wakkakakakakkaaaa.. blah!

Malu tak publish belog?
Hehehehe.. malu.. eh! tadi kan dah cakap saya ni pemalu.. bape kali nak bilang? tak ar, saje je.. okies okies.. time di 360 dulu, saya akui saya memang MALU.. malu nak tulis memacam.. tulis seadanya aje.. pas tu, tak suke add orang yang kita kenal, sebab MALU.. segan nanti dia baca cite kite.. hahahhahaha..tapi kan, time lawat umah orang laen.. selamba badak aje dorang tulis semua benda.. bilemana jenguk umah orang lelaki.. barulah kite akan 'ok jer..' yelah, semua orang ada idea tersendiri.. kalau tak.. tak kan status kat YM, FB, FS, TWITTER * sekadar sebut beberapa jenis ajelah.. boleh bertukar mengikut mood... itu menunjukkan semua orang ada cara tersendiri untuk meluahkan KataHati.. eh! dah jauh membebel nih.. urmm, lepas aje menubuhkan MPS ni, terus aje buat-buat TAK MALU publish belog nih.. hahahaha.. padahal MALU ya ampun.. pstt! dah penat ke baca?? sabar eh.. almaklumlah, bile lagi kan nak boleh pot-pet-pot-pet camnih kat belog kan..

Diakui memang MALU bilemana jumpe kawan-kawan pastu dorang cakap..

Kawan : biasa jugak baca belog Aida..
Me : Hehehehhe.. ooo... ye ar.. mngarut je tu.. * malu nak tutup muka..sampai sekarang still MALU lagi..

Segan.. mungkin di belog aku bawa diri yang bisu.. sisinyer berbeda kerna ianye lebih kepada KataHati.. eces! * Jan.. aku dah jadi pemuitis nih, hahahhaa.. tak sia-sia Cekgu Norliza ajarkan BM.. pstt! Jan, ko banyak tiru ayat BM aku dedulu... wkakakaka.. ok-ok! siriyes! kite sambung interbiu kiter..

Urmm.. apa entri yang paling kamu suke?
Semua entri saya suke.. tapi yang paling saya akan ingat dan kenangi sepanjang hayat saya.. entri tentang pemergian ibunda saya yang saya kasihi.. sejujurnyer, tak pernah terlintas akan adanye entri sebegitu dan pemergiannya sebegitu.. kamu faham kan maksud saya? itu sebab lah, MPS ni begitu dekat dengan hati-diri saya.. semuanye tentang diri sendiri..

Ye ke? tak kan diri sendiri aje kot??
Tentang orang lain? ada la jugak.. seme kisah aku balun, family.. of course la kan.. tapi kan, kadang-kadang ada la jugak terbabas aku belogkan tentang kisah-kisah perangai-perangai manusia yang tak MATURED di mata ku inih.. tapi biasanyer, sentuh cam tu ajelah.. tak delah A - Z.. ni bukan belog gossip dek non oiii.. wakkakakaa.. interbiu jenis ape nih??? urmm, kamu patut buat belog cam ni jugak tau! tetibe je..

Puas ati dengan MPS nih?
Urmm.. noppp.. 6 out of 10 stars.. saya mau belog yang simple tapi ada .... * segan nak bitau..

Apa kenangan yang paling best kat belog nih?
Ceh~! soalan tak relevan langsung.. next...

Bile mula cuti?
Wes~! aku hangen nanti kan..

Ok-ok-ok.. kata-kata terakhir anda..
Tq kepada semua readers yang sudi menjenguk belog saya nih.. tapi tak de air makanan la.. self service la yerk.. hope MPS ni tetap bernafas seiring dengan kedewasaan saya.. best gak sekali berkala-kala kuarkan ayat skema..

Writing is a way of talking without being interrupted : [ Jules Renard ]

Oklah, dah abes dah kePERASANAN intebiu nih.. jom minum air nak?? tito time..