Monday, December 28, 2009

PANAS!

Itu tadi la.. tapi nak cite jugak..

CITE 1

Tengahari tadi, tengah tunggu parking.. 5 10 minit duk menunggu, maka mau keluarla itu kereta.. Pe lagi, terus ajela lip lap lip lap bagi signal ke kanan.. cadangnye nak amek parking tuh..

Pelan-pelan mau belok ke kanan, stereng dah ready.. tayar dah ke kanan.. tunggu nak masuk je..

Lepas aje kete tu kuar.. tetiba..

Kete depan.. dah la tak bagi signal.. terus aje menonong masuk! AISHHHH!!

BENGANGNYERRRRRRRRRRRRRRR..

Terus aje hon kat kete tu.. pompuan.. yang sebelah pemandu, dah perasan yang aku dah chop parking tu dulu.. memang tak de nama aku kat parking tu, tapi aku dah tercongok kat dalam kete.. menunggu turn..

Terus aje nak nanges! hahahahahhahaa... PILU wes! terasa sedey.. selalu je sedey tetibe dengan benda-benda senget! hahaha.. * senget juga bermakna mongok, mengong.. lebih manis kan? :D

Huh! tanda protes sambil menahan kesebakan.. aku tengok aje dorang.. sambil mulut terkumat-kamit membebel...

Yelah, manusia.. bile dah buat salah.. tak kan bahagia.. tak kan senang hatinye.. tak kan terasa AMAN, TENANG..

Aku tengok ajelah minah tu, terpisat-pisat duk membaiki parking dia.. tapi maseh senget.. Aku perati ajelah..

Lepas tu, dia pandang aku.. eh! baru nak pandang ke???

Pas tu, dia cam buat isyarat yang kalau dapat di dialogkan..

"Parking ni awak dah chop ke?"

Kan best kalau ni yang aku boleh laungkan kat minah tu..

"Aaa..aa.. saya dah tunggu dari tadi lagi.. tapi awak.. sesedap hati aje.. menonong aje masuk.. dah la tak bagi signal.. tu makcik awak ke? haaa.. dia nampak yang saya nak masuk dulu.."

Pastu, terus aje dia keluar.. ha.. time dia kuar tu la.. aku snap gambar dia.. dengan kete skali aku amek.. tapi malas la nak upload dalam entri nih, padahal tadi.. UH! SIAPLA KAU! saket ati punye pasal.. hahaha.. tapi skang takpelah, lagipom, dia dah dibayar dengan rasa TIDAK TENANG, TIDAK AMAN secara cash.. tu pasal dia tak jadi nak parking kat situ.. maknanye, dia maseh punye perasaan.. ok!

CITE 2

Pada petangnye pulak, pergilah kat satu kedai nih.. memang aku nak beli benda alah nih..
Tapi mak oiii.. layanan dia.. macam tak nak keje.. senyum pom tak..

Tak friendly langsung.. aku memang tak bape suke kalau pegi kedai yang mane aku NAK TANYA itu ini, tapi dorang buat derk aje.. tapinye, kalau time kite TAK NAK TANYA.. pandai pulak datang pomot.. pakailah yang ni.. bagus la ape la.. adushh!! di uji kesabaran ini..

Nak keje ke tak nak nih????

Seb baek kazen aku ada sama.. sempat la jugak mengumpat.. tak pasal-pasal tambah dosa, padahal datang nak beli barang..

"Kalau ada kedai lain, tak hingin nak tengok muka pompuan nih.. masam cam ape..rela pegi kedai lain"

Dahlah tu, lepas aje beli barang.. tak dibaginye kotak.. seb baek kazen aku tanya pasal kotak..

"Tak de kotak ke???"

Barulah, terkedek-kedek bukak laci amek kotak.. mak aishhh!!! bengang gilos.. camne la nak laku kalau buat perangai camtu, pelanggan nak datang sure fikir berkali-kali..

Bayangkan kalau kazen aku tak tanya.. sure, kotak yilek!!

Sunday, December 20, 2009

My Dream

Langkah yang di atur, tetibe terenti di satu sudut BIASA.. ni yang tak mo lalu ni tadi..

Sudut yang BIASA yang telah menjadi KEBIASAAN

Dia menoleh.. sambil melambai-lambai..

Ces! nak menggoda aku la tuh.. uh!

Tapi iman tak kuat lorh.. hehehhee..

Pegi la jugak..

Nikon ada buat sale.. regenye dalam RM1,8** kot.. tak sure sangat.. tapi body ajelah.. yang complete.. RM2**** kot..

Sempat menyentuh.. tapi gambar ajelah.. gambar pom ok what??

Arghhhhhhhhhhh.. nape hati nak dia??

Dah lama nak dia.. tapi tak tertunai aje.. senang cite.. pulus tak mengijinkan.. hahahhaa..

Ok! udah-udah berangan.. Aish!!


Buatku berangan tak sudah.. :D


comey!



bayangkan.. berdiri kattttttt........... dah masuk bape kali nak berangan meh??? balek umah still teringat.. aduish!



Kan best! kalau dapat lucky draw D300.. ah, tak kesah la D berapa pom.. bukannye reti..hahaa.. berangan aje yang lebih.. hihihi.. takpe takpe.. nanti aku buat homework pasal nih..



pic : uncle gugel :D

Monday, December 14, 2009

Jatuh chenta lagi???

Uiks.. teruk gak ek penangan orang berchenta ni ek? nak-nak orang laki.. hahahaa..
Aku agak jelah berchenta.. tak tau la betol ke idok..

Bersemangat nak pi iron baju kununnye tadi..
Tetibe tengok ada satu hamba Allah nih..
Aiks.. pelik semacam je..

Maka, terhentilah aku di sebalik tiang itu..
Menonton aksi seorang hamba Allah ini..errkk! tak pasal-pasal terjerumus dalam arena penSKODENGan plak!

Pegang henpom..
Senyum sensorang..
Sengih-sengih..

Takut menengok nye..

TETIBE....

haaaaaaa??????????

HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAAAAAAA...

wauuuu! sungguh mongok sekali.. hahahhaa.. err! akak aku cakap, tak de ayat lain ke selain "mongok??" .. ok, azam tahun baru.. nak cakap ayat bebaek je.. ces! lari topik..

sambung gelak...

Weeeiiiiii... TERUKNYE...

ayaq liur dia meleleh... hahahhahaaa...

SLRRRRPPPPPPPPP!!! sedaya upaya hamba Allah itu mencube menghirup ayaq liur nye kembali masuk ke dalam mulut.. hahahaha.. entri tak senonoh betol la.. ok, tambah lagi azam.. dah takmo buat entri tak senonoh...hahahhaa..

TAPI TAK SUKSES NONG!!! TERMENELEH JUA ayaq liur tu..

hahahahahaa...

ayaq liur tu selamat jatuh kat surat kabar yang hamba Allah ni sedang baca.. uih! cepat-cepat hamba Allah tu sapu tau.. muke betol-betol cuak.. cam tikus nampak kuceng..

aku disebalik tiang time tu.. tak tahan wesss!! hahaahhahaa...

"WOIIII.. hahahhaa.. agak-agak ar.. teruknye.. sampaikan meleleh air liur.. "

Hamba Allah itu terkedu.. lantas melemparkan senyuman kambeng kat aku.. ok! aku dah tau maksud 'senyum kambeng' hahahhaa...

Hamba Allah itu sangat malu..
Sungguh-sungguh malu..

Haaa.. tu lah, lenkali jangan berlagak.. nak-nak kalau dengan aku.. cepat dapat balasan.. ki ki ki..

Seb baek aku maseh ada sifat kemanusiaan.. aku tak habaq nama hang tau..

* aku kalau tengah angau.. setakat senyum-senyum ajelah.. lom lagi tahap meleleh ayaq liur.. hahahhaaa..

Sunday, December 13, 2009

Ujian Tanda Allah Sayang

source : web.. pic dia dah di edit.. tak sanggup nak letak pic yang ada semua mangsa tersebut.. kereta dah hancur remuk..

Baek belog, tv, surat kabar.. semuanye memaparkan berita yang sungguh tragis lagi menyayat hati nih.. takziah dan Al-Fatihah untuk mereka..
KANGAR: Penuntut universiti, Teh Affifah Shahirah Abd Hamid, hanya sempat bergelar isteri selama tiga jam selepas suami yang dinikahinya pagi semalam, meninggal dunia dalam kemalangan ngeri sejurus majlis akad nikah di rumahnya, di Taman Berlian, Alor Setar.
Suaminya, Mohd Ariff Ab Kadir, 23, lulusan Ijazah Kejuruteraan Mekanikal universiti di United Kingdom, meninggal apabila kereta yang dinaikinya untuk pulang ke rumah di Taman Melati Indah, Beseri, dekat sini bertembung dengan bas persiaran di Kilometer 7 Jalan Kangar-Padang Besar pada jam 1.05 minit tengah hari, selepas bernikah kira-kira jam 10 pagi.
Lebih menyedihkan kemalangan turut mengorbankan bapa Mohd Ariff iaitu Ab Kadir Awang, 55, yang memandu kereta dan ibunya, Apsah Othman, 58, serta rakannya, Mohd Farhan Musa, 18 tahun.
* lagi berita boleh di gugel di web
---------------------
jujurnya.. memang terasa kesedihan dengan berita tu.. nak-nak pabila melihat kereta Proton Iswara yang dipaparkan dalam surat kabar tu.. sebabnye..

yup! aku juga memandu kete jenis dan kaler yang sama.. Proton Iswara warna merah.. yang bezanya.. kete dia betol-betol teruk.. aku sendiri tak mampu nak bayangkan macam mana kejadian tu.. Subhanallah.. * pic ni diambil time adek 1 aku bersemangat nak cuci kete.. urmm.. 1 Ogos lalu.. iaitu 17 hari sebelum arwah mak aku meninggal di dalam kemalangan melibatkan kete ni pada pagi 18 Ogos.. sori.. agak emo hingga saat nih... tambah-tambah lagi pabila Adek 2 mintak tolong semak preparation dia untuk hadiri interview.. dan-dan je time aku duk update belog..huhuhuh.. tak TERDUGA intipati nya camni.. 




Arwah mak saya bernama Khadijah binti Muda dan meninggal dunia pada 18/8/2009 disebabkan kemalangan jalanraya dalam perjalanan menghadiri konvokesyen saya.




Aku tinggalkan cite emo tu.. Just nak share satu emel yang memang akan kusimpan selagi terdaya aku.. emel ni la yang jadi kawan karib yang memotivasi kan diri sendiri..
Ujian umpama guru yang tidak bercakap, tetapi sangat mengajar dan mendidik. Sama ada ujian itu kecil atau besar ia adalah takdir Allah. Semua ujian ada maksud tertentu tetapi kerana jahil, apabila ditimpa ujian secara langsung atau tidak, kita cepat melatah dan marah.
Justeru, kadang-kadang kita rasa Allah tidak adil atau sengaja menyusahkan kita. Kalau ujian datang dari orang, orang dendam, marah dan tidak menghormati kita, kita juga cepat dendam dan buruk sangka. Yang dahsyatnya hati kita buruk sangka pada Allah.
Nabi Muhammad s.a.w pernah dilontar dengan batu sampai berdarah ketika menyampaikan dakwah. Darah baginda s.a.w mengalir hingga ke kaki. Tapi baginda s.a.w tidak berdendam pada orang yang melakukannya. Kita pulak konon-kononnya berbangga menjadi umat baginda s.a.w, tapi bila diuji sikit je atau orang buat khianat, dah mula nak berdendam. Wallahu yuhibbussobirin. Renungkan...
Sebenarnya Allah Maha Pengasih, Maha Penyayang. Jauh sekali takdir Allah untuk menyusahkan hamba-Nya. Ujian sebenarnya untuk melatih kita memiliki sifat-sifat terpuji seperti sabar, reda, tawakal, baik sangka, mengakui diri sebagai hamba yang lemah, supaya kita makin susah makin dekat dengan Allah, makin mengharap pada pertolongan Allah.
Cuba fikir, tentu kita suka bila orang lain luahkan masalah pada kita. Menunjukkan bahawa kita adalah orang yang dipercayai oleh orang tersebut. Suka x bila orang lain beri kepercayaan pada kita? Dah tentu jawapannya SUKA. TAPI!!!!!! Allah lagi suka bila kita ingat pada-Nya. Sebab itulah Allah selalu bagi ujian pada kita. Supaya kita sentiasa ingat pada-Nya. Kalau kita sentiasa senang, mungkin kita lupa pada Allah.
Ujian hidup juga mengajar kita merasai dunia hanya nikmat sementara. Ujian juga menanamkan akidah betapa berkuasa Allah. Apa kuasa Allah? Allah boleh memberi dan mengambil bila2 masa. Setiap ujian menunjukkan Allah boleh memberi dan mengambil di mana sahaja. Ujian juga mengajar kita membesarkan Allah, boleh memberi dan mengambil apa cara sekalipun.
Jadi, dengan ujian kita makin dekat dengan Allah. Dengan ujian juga menanam sikap supaya berasa diri berdosa. Sebab tu bila kita susah, kita biasa nya akan ingat pada Allah. Ingat Allah adalah satu rezeki malah satu ibadah. Senang dan kaya kadang-kadang membawa alpa, maka dengan ujian kita akan ingat pada Allah. Cuba renungkan... masa kita senang, adakah kita ingat pada Allah?
Ujian umpama guru, mengajar kita supaya tidak tenggelam dalam dosa dan noda. Kadangkala juga bentuk ujian kesalahan dan dosa yang kita lakukan diketahui ramai orang. Sebenarnya bukan untuk Allah menghina kita, tetapi untuk memberikan peringatan supaya kita bertaubat dan tidak meneruskan dosa itu. Memang kadang-kadang dosa itu sebenarnya pembalasan dan hukuman. Kita semua tahu setiap perbuatan dosa mesti dihukum sama ada di dunia atau akhirat.
Insan yang dikasihi Allah akan menerima hukuman di dunia dan Allah selamatkan di akhirat. Cara hukuman di dunia ada pelbagai, antaranya di datangkan kesusahan, kesedihan, penderitaan, kehilangan orang tersayang, kesakitan, kemiskinan, kehilangan pengaruh, hilang kuasa dan macam-macam lagi ujian.
Sekiranya kita boleh bersabar dan reda, kita bukan saja makin hebat, malah dosa digugurkan dan kedudukan kita di sisi Allah makin tinggi. Kalau mengeluh, tidak reda, merungut dan memberontak akan menambahkan lagi dosa kita.
Begitulah Allah Maha Pengasih dan Maha Penyayang terhadap hambanya. Bila Allah sayang pada seseorang, Allah akan bagi ujian. Makin sayang Allah pada seseorang, makin berat ujian Allah. Allah tidak hukum kita di akhirat kerana penderitaan di neraka berpuluh kali ganda lebih dahsyat.
Jadi kalau kita ditimpa kesusahan, anggaplah itu balasan yang menyelamatkan kita di akhirat. Kalau kita ditakdirkan miskin sebenarnya Allah nak latih diri kita sabar dan reda. Allah tidak takdirkan kita kaya sebab Allah sudah tahu kalau kita kaya, kita akan jadi sombong, bakhil dan mudah terdedah dengan dosa kekayaan. Pendek kata, orang mukmin apabila datang ujian mereka sabar, kalau miskin mereka reda, kalau menjadi pemimpin mereka berlaku adil, kalau menjadi pengikut mereka taat. Malah kalau dia bersalah, dia memohon maaf dan kalau tidak bersalah dia memberi maaf.
* Bersyukur

Thursday, December 10, 2009

Dikau pencuri

Wahai engkau seorang pencuri.. dengar sini ye.. bajet kunun-kunun pencuri baca belog nih.. hahhahaha....

Adek 4 aku balek praktikal lewat betol ari nih.. dah ayah aku bising-bising.. nak tak nak dalam bimbang bercampur tak ikhlas.. bukan pe, geram bilemana "tak reti-reti ke nak bitau kat keluarga kalau dah balek lewat ke ape ke.." at least kite tak risau.. ni tak.. dahla tepom tak de jawapan..

Dah hampir 8 malam lebih-lebih barula muncul dia kat umah.. bertuah punye adek.. mane pegi ntah.. dahla tepom tak berangkat.. uh!

Bilemana dia panggil aku.. aku menyahut jelah.. aiks! lain macam je.. disuruhnye aku siap-siap.. nak pegi balai.. ha?? dalam hal-hal camnih, memang tak boleh libatkan ayah aku.. nanti dia 150% bimbang dan macam-macam lagi yang membuatkan kami memegang prinsip..

"jom kite pegi balai senyap-senyap... jangan jawab pe yang ayah aku tanya.. buat dek je.. hahhahahaaa..bertuah punye anak"

Adusss!! woit pencurik.. napelah ko kebas motor buruk adek aku tu ha? helmet pom kau angkut ehhh??? haii.. tak kan la dalam banyak-banyak motor.. 3 motor ye! motor adek aku yang ko berkenan.. walhal dah 16 tahun tau usia motor tu.. nape la hang tak amek motor EX tu ke? motor suzuki tu ke? yang ni lagi bergetah dan bergaya tau.. motor adek aku tu.. pe yang ada??? signal pom dah patah.. hahhahahaa.. tapi tulah, cinta tak pandang rupa.. hahhaha.. mongok betol pencurik nih.. yang buruk gak yang dia nak.. haih!

Pegi la balai polis Manir.. ces! dahla letaknye hujung dunia.. hujung dunia beb! balai tu tak jauh dengan sungai.. betol-betol cam zaman dedolu.. tenang gilas balai polis tu.. luas.. tenteram.. angin sepoi-sepoi bahasa.. maklumlah, dalam kampong.. hahahhaha... aku terkejut.. adek aku lagi lah.. gelak besor kiteorang.. betol ke ni balai??? korang try la pegi buat lawatan.. hehhehe..

Haaa.. lepas aje buat report.. terus kene pegi balai polis Kuala Terengganu.. yang ni IPD dia la.. urmm.. kene plak jumpe Sarjan Awang.. leceh jugak ek buat report motor hilang ekk??

Yang paling tak suke.. ada aje benda sengal yang terjadi.. dahla aku naek agak lambat kat tempat Sarjan Awang..

Time terserempak dengan sape ntah.. tetibe je dia tanya nak jumpe sape? yang sengalnye.. terus spontan aku jawab "Nak jumpe Sarjan Hassan..." hahahhahahahaaa... woiiiiii! yang ni filem laaaa.. camne la boleh terkeluar nama nih??? "ehhh.. bukan.. nak jumpe Sarjan Awang... hahahhaa.." terus aje bantai gelak depan orang tu.. peduli hape aku kenal dia ke tak.. seb baek pak cik nih baek... dia pom tergelak sama.. asishh! malu..hehehhee..

Wahai pencurik.. kalau la aku kenal ko sape kan.. ces! tak logik langsung dialog nih.. aku luku-luku kepala ko.. betol-betol menyusahkan.. dahla adek aku tu budak praktikal.. senang-senang aje eh, ko rembat motor dia.. dahla sampai 1130 malam tau kiteorang duk ronggeng-ronggeng dalam balai.. Sarjan tu menaip selow sangat la.. sian nengoknye.. nak tolong, tak boleh tolong.. dahla asyek tanya dengan adek aku..ayah maseh ada lagi ke tak? dua kali tau.. tak tau la kot-kot Sarjan ni lupe pe yang dia tanya.. soalan lucu lain.. "dah kawen ke?" "adek badek bape orang.." "anak ke bape??" mesra alam betol sarjan nih.. tersenyum simpul kami bilemana dengar loghat percakapan dia.. pekat sangatlah.. dahla adek aku tu mentega.. payah nak faham pe sarjan tu soal... asyek... "haa???" uhh! geram aku nengok.. terpaksa tolong jawab bagi pihak dia.. entah dari mana ntah asal sarjan nih.. dialek pelik sangat la.. seb baek aku pikap.. hahhahahaaa..

Tapi yang paling feeling.. hehhee.. tetibe mood emo.. sikit je.. bilemana adek aku cakap.. nak dapatkan air tawar (air semayang hajat).. aku dah cakap.. payah.. sebabnye dulu lain tau.. ape je yang kami hilang ke ape ke.. nak exam ke.. nak interbiu ke.. arwah mak aku yang akan buat solat hajat untuk kami.. dan biasanye.. dia akan bitau mengikut gerak hati dia.. "benda ni ada.." InsyaAllah dengan izin Allah.. ada benda tu.. biasanye mak aku banyak gunekan instinct dia.. naluri seorang ibu.. memang kuat..

Tapi dalam hal nih.. aku sendiri tak tau nak buat.. dah banyak jasanya motor tu kat kami.. dengan motor tulah, aku ngan abang aku sama-sama membonceng.. aish! panjang plak bercerita.. urmmm...kalau ada rezki.. ada la.. kalau tak.. ala, tak senang la kalau mencurik harta benda orang.. woit pencurik.. motor tu..ko nak buat racing sambut new year eh???

Monday, December 7, 2009

My new wedges!

Tadi, orang kedai call bitau wedges yang di order dah sampai.. hehheheee..

Sebenarnye, dah lama tak membeli wedges.. dah bertahun-tahun dah..
Yang lama dah rosak.. lepas tu, ada yang berkenan tapi nye, terlalu tinggi incinye.. mak aih! yang ni pom, macam dah agak tinggi jugak.. tapi nak jugak sebab cam comfortable je..

Lebih kurang gak dengan yang dulu, cumenye yang ni lain aje sikit tang tali pintal tu.. hope pakai sampai rabak.. takut tersadai tak pakai je.. huhuhu

Kalau berkenan, pegi la beli sementara ada sale nih.. wink! hhehehhee.. oh ya! dia ada dua kaler tau.. hitam n putih nih.. tapi putih lagi cantik la..

Heheheh.. skang ni, bilemana nak beli kasut la kan.. kene fikir dua benda penting nih..

1. Selesa
2. Sayang kat diri.. hehehe.. nak bergaya, tapi kite kene fikirkan jugak kesihatan untuk jangka panjang.. esp untuk tulang belakang kita.. yelah, kalau dah tinggi sangat incinye.. nanti tak balance.. takmo la asyek fikir nak bergaya aje.. belakang saket kedian kire.. hohoho.. takmo la.. wasatiah cukup!

Dedulu, pakai rembat aje.. tak pernah nak fikir.. janji berkenan kat hati..

Sampaikan melecet kaki bilemana pakai kasut yang tak sesuai.. nak-nak kasut untuk leisure.. ada yang pakai 3 4 kali dah terbiar camtu.. ada yang rosak camtu je.. sayang gilas bile fikirkan balek..

Harapnye, wedges ni tak jadi 'wedges gajah putih' dah la.. hahahhaa..

Payah jugak ek, bile dah jenis "bile dah suke yang tu.. asyek pakai yang tu jelah sampai rabak.." hahahhaa..

Ok la, take care ols..

Sunday, December 6, 2009

Hepi or Unhepi

Unhepi

Apa guna punya seorang sahabat jikalau ianya menyakitkan hati kita.. uh! seb baek dia takde dalam list FB aku.. takde juga dalam list emel address aku.. takde juga dalam list belog nih.. Kelembutan keayuan, kesopanan kesusilaan penuh dengan muslimah.. not like me! ho ha ho ha.. tapi aku maseh punye rasa logik di akal.. perasan! biar lah!

Sangkaan ayah aku, dia dan kawan dia datang nak menjenguk aku yang maseh demam itu hari.. uh! tak harap aku.. namun bilemana, seseorang itu tidak berfikir dan 'selfish'.. bantai ajelah, janji 'project pop' nya berjaya.. yup! datang ke umah aku semata-mata untuk mempomot projeknya.. Sedangkan awal-awal aku dah bitau.. i'm not feeling well.. dah tau aku dapat MC.. tapi, dia nak datangggggggggg jugak..

Bile dah datang umah.. kawan dia selaku orang lama.. mula mempomosikan benda yang memang aku tak minat langsung.. dalam kesejukan, ketiadaan mood.. senang cite.. TAK IKHLAS langsung nak mendengar, namun kudengar jugak.. aihh!

Memang aku tak boleh nak pandang muka dia time tu.. pst! even dia punyai wajah keibuan.. memang saket ati.. semata-mata kerana $$$$$$ dia ketepikan soal kemanusiaan.. ape salahnye jikalau dia datang bilemana aku dah ok dari demam..

Agak malang buat dia, kerana adek dan abang aku kebetulan dah balek keje time tu.. dorang sempat mendengar ape yang kamu pomotkan pada aku.. so, kamu telah dikenang sebagai..

"Kami lahhhhh.. usahawan @#$#@%#^" errr.. adek aku siap buat gaya cam Ultraman nak terbang.. hahahahhahahahahaa...

TQ sahabat kerana bagi peluang untuk saya mengenali awak.. dari sekolah sampai la pada hari kejadian..sori, jikalau selepas ini kita takkan seperti dulu.. terlalu berkecil hati..

Hepi

Sebenarnye bilemana bercakap tentang famili, lebih buatkan saya hepi.. saya enjoy! (' _ ')

Hahahahaa.. terkejut bilemana ayah aku bawak balek semua benda-benda nih.. senang katanya.. bile nak gune, kite dah ada.. bape kali mau beli daaaa??? Adek 2 aku cakap, kalau boleh semua benda ayah aku nak borong.. kene tarik bawak balek.. kalau tak nanti ayah aku tarik kaki penjual.. hahhaha.. * err.. gurauan kami memang entahpape banyaknye..

"Yang ni buat tangkap anak ikan kat sawah.." Adek 2

"Kalau free, boleh buat main badminton.. hahhaha.. "

Besar gilas penapis air nih.. ala, penapis teh tu la.. 1st time aku tengok penapis sebesar nih.. eksaited, aku taruk la kat kepala.. muat tau.. hahhaha.. tapi kan... huuurrrmmm! ambek ko.. tak pasal-pasal kene marah dek ayah aku.. hahhahahaaa..


Pesanan ikhlas: jikalau kamu tidak berupaya untuk menggembirakan hati kawanmu, janganlah kamu menyakitkan hatinya pula..

Thursday, December 3, 2009

MC akhir tahun

Bangun-bangun aje tido.. terasa lain macam je.. saket perot.. aish! bagitau kat ayahanda "saya saket perot.." terus aje ayahanda aku kuar dari bilik air.. hehhehe..

lepas tu terasa cam "saya rasa cam nak demam je.."

Ayah aku tanya.. nak pil cina tu ke? dia ada.. urmm.. ok gak.. tapi tak terambil pom..

Time nak pegi keje, dah agak lambat.. urmm, pegi keje dengan $#$$$$.. hahhahahahaa.. sebabnye dah terasa seram sejuk wes! ala, baru 1st time buat cam tu.. hikhikhik..

Ayah aku tanya boleh bawak kete ke tak? suruh adek 1 aku bawak ke klinik.. urmmm, adek 1 tak mo hantar pi keje.. so, kene drive la pagi nih.. larat lagi setakat nak bawak kete kecik nih..

Dah sampai kat opis, terasa makin sejuk.. mak aish! demam betol nih.. kepala agak pening-pening.. pas tu terus ke klinik.. tq Dekmah sebab temankan orang tadi.. :)

Alahaii, doc pulak ada briefing ape ntah ngan semua staf dia.. so, kene la tunggu dalam beberapa puluh minit.. tak pe lah..

Sempat jugak Dekmah tolong cek aku.. hahhahaa..memula dia buat kat dahi dia sendiri.. benda pembaca suhu kebetulan ada kat kaunter, so dia amek la.. hahhahaa..

"Macam ni la doc buat.. "

Pastu aku plak yang jadi eksperimen dia.. uih! tinggi ni Daa.. 38 point bape ntah..

Pas abes aje doc briefing,

"Kenapa nih?" tanya Kak Na.. hahhahaha.. nape la leh wat entri banyak dialog nih.. aku tak faham betol lah.. hahhahhaa..

"Macam nak demam la.."

Pas tu terus aje nurse cek.. dia tanya.. "demam ke?" ni nurse baru tau.. baek jugak..

"Ye kot, macam nak demam.." aku takut silap je.. kan aku cakap demam dia cakap tak demam..

Masuk jumpe doc.. dia cek macam-macam, tekak, lidah, belakang kita..

Aku takut kalau dia cakap kene ini la kene itu lah.. seb baek demam biasa..

"Suhu badan maseh tinggi.. kalau maseh tak kurang jugak.. kene datang lagi.."

Time nak amek ubat plak..

"Berapa hari dapat mc?"

"Sehari.. tak mintak pom mc.."

"Memang la kene bagi mc, kene berehat.. haa, yang ni makan bla bla bla.. haaa, balek tu tido tau.. rehat.. jangan pegi maen hujan plak.."

"Yelah, yelah.. hehehhehehe..."

Tapi dah bosan la asyek tido je.. sebabnye larat nak bangun.. even panas maseh ada lagi.. Biasa kalau demam, aku tak pegi klinik.. biar baek cam tu aje.. tapi yang ni musim penyakit banyak.. takut la jugak.. banyak betol merepek entri nih.. hihihihihi.. bosan ditambah pulak dengan kelaparan.. tadi dah makan.. skang lapar balek..

Ok, entri ni menunjukkan kebosanan mencecah darjah yang tinggi..