Saturday, February 6, 2010

Bandung 2

Adus! payah benor nak mengepos cite nih.. lappy plak rosak.. tak tau la nape.. virus? tak de la pulak.. konpius betol la.. dah la tu, bilemana dah dibaiki.. dah tak sama cam dulu.. banyak benda kat desktop yang dah tak de.. font dah jadi kabur, dah tak cantek lagi.. eee! betol-betol takde mood.. seb baek adek 2 sanggup tolong baiki.. dia cakap boleh cari balek.. dia bukannye format.. oo eh? ok! bab tu aku tak bape tau.. adek baiki dah FOC! hehehhe.. tapi still mengomel itu ini..hu hu hu.. hope akan pulih macam lappy yang dulu.. oi.. mukadimmah meleret-leret..

Ok kembali ke pangkal entri.. :D

1st day, sesampai je hotel.. lepas aje check in.. terus je jenjalan.. masa itu emas! wah.. terus je ke Factory Outlet.. banyak betol tempat nak membeli borong.. nak ape? korang cari ajelah.. tapi yang pasti pakaian kanak-kanak memang la cantek-cantek dan murah-murah. Naek rambang SIL aku ngan kak umi duk memilih.. me? urmm.. meronda aje kejenya.. yang best! dapat beli ape yang nak sangat dibeli.. hari tu, survey kat Sogo tapi tak berapa nak berkenan.. tapi yang pasti amat la berpuas hati.. gumbira la la la rasanye! baju aje ok!



cantek tak? cantek la.. cantek la.. hehhehe.. dahla kemas aje gerai nih.. ntah, tak tau nak panggil ape.. tapi banyak sangat kat sini gerai camnih.. tapi yang ni salah satu yang tercantek.. yang laen biasa-biasa je.. gerai yang ni ada dijualnye eskrem.. eskrem durian.. pastu dia letak kacang.. memacam la.. my bro try eskrem ni.. rege dia dalam RM2.50 kot.. lebih kurang la.. sedap! tapi aku tak sempat merasa..


lepas aje ke setiap factory outlet.. cam Episode.. yang laen-laen aku ingat lupe.. hehhe.. pastu terus ke Donnatello.. betol ke spelling dia cenggini? urm..tak pasti la.. hentam je la.. haa..kat sini ingat kan jual tudung.. yelah, biasa penah dengar tudung Donna Tello.. ops! sori.. betol2 tak tau spelling dia camne.. ignore ajelah.. hehehhe...rupenye..banyak kasut and handbag kat dalam nih.. tapi kasut untuk kanak-kanak banyaklah jugak.. cantek.. yang dalam pic nih..kasut untuk anak buah aku.. kaki kami sama besar je.. so, nak tak nak.. kene jadi bahan eksperimen..hehhee.. tapi at last, pilih yang motif lain gak.. yang ni agak berusia kan? padahal si kecik tu.. eh! dah besar dah.. baru aje darjah 4..

petang tu jugak..terus je ke Rumah Mode.. wah! naek rambang mata dibuatnye.. memacam pilihan baju kat sini.. yang terkejutnye.. orang-orang kat sini..dia try baju.. mak aih.. bukan selain dua tau.. tapi di angkutnye berpasang-pasang baju kat fitting room.. berselerak.. and dorang tak malu tau nak try kat luar situ.. bukan kat LUAR tau.. still bertutup lagi..ala, depan fitting room..tapi kebetulan aje kot..raya betol dorang..

haa.. bilemana malam, barulah reti nak balek.. fuh! penat tok sah cakap lah.. yelah, tak sempat rehat..terus aje gear 5.. menonong aje serbu kedai.. ni dengan sebahagian hasilan kami menjala baju-baju di factory outlet.. whoa! penat tapi ada lagiii..hehhehe..


lepas aje jenjalan kat factory outlet...simpan barang-barang..terus aje ke Cihampelas Walk.. or nama rengkas dia.. Ciwalk.. kami jalan kaki je.. tak la jauh sangat dengan hotel yang kami bermalam.. tak yah takut la kalau nak jalan memalam.. tempatnye aman.. hehhe.. kat sini tak de mat-mat lepak yang entahpape yang akan kacau korang.. pencopek nya jugak ngak ada.. jadi tak payah takut.. pertolongan sentiasa ada kalau korang dalam bahaya.. whoa! macam 999.. kalau korang datang Bandung.. pegi la sini... macam-macam pilihan baju yang sedia dipilih.. kat sini la aku menyesal.. tak beli bebanyak blouse.. uh! tak nak ingat..



nyum! nyum! kalau tengok pada presentation dia.. memang la tak berapa nak 'lalu' nak makan.. tak de selera.. tapi bilemana dah makan, dah rasa.. urm.. not bad la.. sedap la jugak.. maggi kot.. hehhehe.. lupe pesanan ape yang di order..yelah, kalau dah lapar.. semua terasa sedap.. maggi cap ayam pom sedap.. hihihi..

Okla.. bersambung lagi la ke Bandung 3..

2 comments:

  1. eh! g bandung ke? nape tak tau.
    he he he

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu.. dah lama dah.. bulan lepas..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.