Thursday, February 11, 2010

Bandung 5

Dah entri 5.. nak abeskan jugak entri Bandung nih..

Urmm.. dah pegi ke Kampong Daun.. esok nye kami ke Pasar Baru.. katanya kat sini banyak pilihan.. tak sabar!

Kami pilih ANGKUTAN KOTA untuk ke sana.. hahhaha.. best woo.. saje je nak merasa camne naek pengangkutan nih.. glamer gitu! sebabnye, senang and memang menjadi pilihan orang ramai.. :D


penuh semangat time nih.. dahla cilok mencilok.. cepat je sampai..
time ni melalui lorong kecil untuk ke Pasar Baru.. lorong dia agak hmppphhh! kotor la sikit.. sebabnye nama pom pasar.. tapi antik kan penimbang dia.. zaman doulu-doulu kala gitu! pst! penimbang dia yang kaler merah itu ye..


dah pom sampai.. time ni.. terus aje serbu kedai baju batek nih.. macam-macam corak.. pilih je yang berkenan kat hati..
"Bapak mau yang mane? Saya kasi murahla..kasi pecah telor.."
Ooo.. pecah telor eh.. urm, maknanye..jualan 1st la untuk hari tu.. kalau korang pegi pagi and maseh tak terjual barangan dorang.. ayat tu la dorang akan guna..


besar kan pasar nih.. tak sempat nak ronda abes pom.. dari tingkat atas..sampai tingkat bawah.. naek lenguh kaki tangan..



wauuu! cantek ku suke la.. hahaha.. sanggupkah anda memakai kan tudung sebegini rupe pada anak-anak yang comey?? jawab abang aku..
"Tak sanggup nak kasi anak-anak aku pakai gajah kat kepala.."
hahahhaa.. lawak seh! ada tudung corak ayam, gajah, burung, macam-macam..

kat kedai telekung.. banyak pilihan.. tapi kan.. banyak lagi pilihan kat kedai lain.. cantek-cantek coraknye.. warna warni you.. tapi kami dah beli, so tengok ajelah..


pemandangan biasa kat Pasar Baru nih.. anak-anak muda kat sana jarang buang masa tak tentu hala.. dari bisnes kecik contohnye cam gambar tu la.. just jual air je.. ok je! ada yang jual makanan..dorang kan.. ada yang nampak rugged! rambut ala-ala wah gitu.. cam gangster pom ada.. kesian bile dorang tanya "airnye pak?" tapi dorang punye semangat.. MEMANG BEST! tak segan, tak ape.. dengan gigih dorang cari sesuap nasi untuk rezeki dorang.. so, bersyukurlah kite dengan rezki yang kite ada..



bag untuk anak buah aku.. tapi kalernye tidak menjadi pujaan hati anak buah aku si Nina.. huhuhu.. nak kaler pink.. nak kaler biru.. tak nak coklat! tak cantek.. uh!



air ape ntah..lupe.. asyek lupe je nama makanan.. hehehe.. sebab tak biasa order.. air ni..kami mintak dorang tarukkan eskrem.. dorang tak tau leh buat camni.. hehhehe.. urmm..lepas ni leh buat menu baru la ek..


makanan yang menjadi rezki kami pada hari terakhir.. esok pagi dah nak balek dah.. oyeaaa!


time dah nak balek dari Pasar Baru.. uh! penat.. time ni hujan.. banjir kilat tau..kami meredah banjir.. oh ya! time ni dah tak naek angkutan kota.. kami naek Blue Bird.. teksi.. hehehe.. urm..kelas gitu.. teksinye Toyota Vios pak.. aih! aku nak beli Toyota Vios tak mampu, leh naek camni..urmmm..ok la tu..hehhehe..


Pada malam last tu, kami ke Ciwalk lagi.. makan makan, ronda ronda.. and top up ape yang patut.. so, malam ni ajelah nak beli ape yang tak terlintas kat kepala kami or ape yang tak sempat nak dibeli..



Jam 4 pagi dah kuar dari hotel.. awal gile check out.. mengantuk.. tapi semangat untuk balek ke Malaysia.. huhuhu..

Bandara Husein Sastranegara Bandung.. best kan nama airport dorang.. bagi aku la.. hehehhe..


cam biasa la.. flight delay! kabus tebal.. hampir 3 jam tau.. naek letih kami menunggu.. ala, tengok.. dorang pom naek bosan gak.. siap santai-santai kat sana.. urm, patutnye dah dapat naek fllight pada jam 6 pagi kot.. tapi tu la.. kene menunggu cuaca berubah menjadi ok..


Wahh! lega, best.. 25 Jan - 28 Jan 2010.. berakhir sudah percutian kami di Bandung, Indonesia.. kalau orang cakap kat sini best! urmm..aku mula rasakan kebestan nye itu apabila sudah 2 hari balek ke Malaysia.. teringat kembali tempat dia.. buatkan..
NAK PEGI LAGIIIIIII.. hahahhaa.. siyes! memula dah terasa.. OK! DAH CUKUPLAH.. KALAU ORANG TANYA NAK PEGI KE TAK.. MEMANG TAK NAK PEGI.. NAK HILANGKAN DULU PERASAAN KEBANDUNGAN ITU.. namun, hati manusia cepat berubah! eces.. saya nak pegi lagi la.. hehehhe.. tak malu.. kene simpan duit la lepas nih.. dah pokai.. huhuhu..
Ok.. daaaaaaaa... dah tamat entri nih.. :D selamat bercuti CNY.. urmm..best kan dapat cuti panjang..ilek-ilek kat umah.. oh! syurga donia rasanya..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.