Tuesday, February 23, 2010

Cerita belakang

Assalamualaikum tawan-tawan.. hahhaha.. dah lama tak dengar adek aku tanya soalan cenggini..

Bestnye leh update belog.. Ok.. kite cek status dulu ek..

Intenet : kalau dekat opis... masuk hari Selasa.. barulah boleh digunapakai.. kalau tak, tenggelam timbul.. yang aku punye..tak timbul-timbul.. urmm..

Umah : seloww cam ape.. maklumlah.. gune yang biasa-miasa aje.. sebab tula asyek putus!!

Haa.. siapa tak de kawan? angkat tangan.. hehehe.. tak yah angkat.. jawab je dalam hati.. semua ada kawan.. kawan sekolah..kawan sekampong..kawan sepejabat.. kawan se.. kan? kan? se ape ek?

Ok.. bagi yang punyai kawan or lebih mesra kalau kite ungkapkan ..* ces! ayat standard..sahabat teman sejati.. memangla super best!

Tengok la kami.. tadaaaaaaa.. heheh.. ok! perasan.. gambar dari uncle gugel..


dulu time study.. aku cengginilah.. 5 sekawan.. chop! aku nak Dian..hahhaha.. Alhamdulillah, sampai sekarang still bertanya khabar.. walau tak delah sekerap dan serapat cam zaman dolu-dolu.. at least.. ukhuwah itu sentiasa mekar mewangi.. hahahha.. wes! best plak aplikasikan ayat-ayat cenggini.. dah menjadi kebiasaan berkawan, keluarga akan mengenali keluarga.. dan ayat yang paling best and terharu daripada ayah salah sorang dari budak berlima nih cakap..errr.. seminggu yang lepas, time nak balek dari pegi umah dia itu hari..

"Jangan segan-segan telefon pak cik kalau ada pape..tayar bocor ke ape ke.. telefon je.. InsyaAllah, kalau boleh tolong..pak cik tolong"

tersyahdu pulak.. tapi saje tunjuk macho.. hehehhe..

Persahabatan yang terjalin semasa zaman persekolahan juga tidak kurang hebatnya.. dan Alhamdulillah, sungguh bertuah mempunyai sahabat-sahabat yang istimewa seperti kalian.. owh! macam ucapan kempen ape plak..

Bebaru ni, time CNY..sempat la jugak buat reunion yang biasa-biasa untuk kelas kami 5 Taqwa.. urmm..meh kite huraikan sikit eh..

5 Taqwa sebabnye.. kelas ni ada Bahasa Arab, Al Quran As Sunah, Pendidikan Islamiyyah.. ye ke yang nih?? * yang ni aku lupe.. hehhehe..sebab tu la.. kelas ni cam spesel la sikit.. ala time dedolu..hehehe..

Dan yang best.. selepas aje 3 Taqwa.. PMR dah selesai.. masuk aje form 4.. budak-budak laki semua dah lesap.. masuk sekolah lain.. yang paling haru.. tinggal pompuan aje tau..dan ini lah hasilnye..siap cekgu panggil kelas Janda tau.. J lagi..heheheh.. entahpape..



Sebahagian budak pompuan kelas kami.. cam best je.. sebab nye.. dah jenis suke bercakap.. dari zaman sekolah.. sampai la sekarang.. tak berubah-ubah.. heheh..

Yang paling nak gelak..sampai skang aku tak mintak maap lagi nih..heheh..

Eh.. dah macam bercerita kenangan dolu-dolu kan? :)

Ok.. time tu kami form 5..

Kat dalam buku sains tu ada mintak macam sayuran ape ntah..
kawan aku dengan penuh formal...tulis la.. "taugeh".. semua orang kenal kan??

dia tulis pakai pensil.. so, aku padam and tulis balek.. "camboh" .. hahahhahaa...

pastu..ada la kawan lain yang perasan.. "eish.. tulis "camboh"..maka jawablah orang yang teraniaya itu.. "mane ada aku tulis camboh..siapa yang kianat nih.."

hahahhahaa.. aku just tengok jelah..kih kih kih.. lupe la nak mintak maap.. lagipom dia dah lupe kot..hehehhee..soriiiiiiiiiiiii..

p/s: taugeh - bahasa standard, camboh = taugeh tetapi ini adalah loghat/bahasa terengganu

Sebelum kita bersurai.. maka di sini saya ingin berpesan kepada diri saya dan semua.. sayangilah sahabat-sahabat baek kita.. yang betol-betol bersahabat.. yang tak talam dua muka.. yang tak menikam kita dari belakang.. yang tak menyakiti hati kita.. yang tak mengambil kesempatan ke atas diri kita.. yang tak bersahabat dengan BERTUJUAN.. fuh! yang.. yang.. yang.. sama-sama kite fikirkan..jadinya, bersyukurlah apabila kalian mempunyai sahabat yang baek, kerana percayalah di zaman sekarang.. agak sukar untuk mencari sahabat yang benar-benar bergelar sahabat.. bagi kawan yang tak baek.. urmm..pandai-pandai la fikir sendiri..samada nak sayang ke tak..hehhee.. pesanan yang tak boleh di harap!!

Saya mungkin bukan sahabat terbaek kamu.. tapi saya cuba jadi yang terbaek..mengikut acuan saya sendiri.. (",)




2 comments:

Terima kasih atas pandangan.