Saturday, February 27, 2010

Jom! Salon and Spa

Selamat hari sabtu.. camne hari anda? ok tak? wah! bersemangat betol nak tulis entri nih.. tadi kan tengah nak menulis entri nih.. sempat la buat mee goreng.. yang aku rasa nak oyeaa! oyeaa! abang aku cakap sedap..siap tanya kat adek 2 aku.. nak makan ke tak? and kalau tak nak.. dia nak makan.. hu hu hu .. * senyum * siap puji lagi.. "kali ni sedap.. 1st time sedap..nak ke tak??" tapi adek 2 aku tak nak makan.. sebab dia dah kenyang.. adek 2 cakap.. "urmm.. tak makan lah orang yang buat mee goreng tu sebab kene puji.. bla bla bla.. * ayat terlalu tak elok untuk ditulis.. * hahahhahaa.. hampes sungguh.. tak la sampai cenggitu adek ku oiii..

Panjangla pulak cite selingan nih.. hepi katakan.. tak boleh marah.. biarkan.. hahhaha..

Semangat eksaited.. mane tak semangatnye che kiah.. hari ni i pegi salon .. haa.. ni barulah cite asal.. hehhe.. sempat buat urutan terapi kat kete i tau.. Ok! memang dah lama nak pegi hantar kete ni pegi cuci badan urat saraf dia.. hati aku dah saket tengok kete nih.. kesian.. dah SETENGAH TAHUN TAK BERBASUH.. bukan sebulan.. bukan dua bulan..

Seingat aku, last kete ni bercuci..tak bulan 6.. mungkin bulan 7.. pas mak aku meninggal bulan 8 itu hari.. kete ni terus terabai kasih sayang dari aku.. memang kecik ati kete ni ngan aku.. tapi takpe.. aku dah ngantor dia mandi pepuas.. mesti dia suke kan? Lega! best sangat bile dah bersih cenggini..

Dalam 4 petang tadi.. terus aje ke salon biasa.. regular customer katakan.. tapi 3 2 6 bulan, barulah timbul kat salon tu.. prinsip aku : bagi kotor cecukup sampai naek muak mata menengoknye.. barulah pi hantar salon.. ki ki ki.. tak senonoh! tak yah ikut la prinsip nih.. ayah aku sempat pesan.. suruh orang yang cuci kete letak minyak kat engsel kete.. betol ke engsel?? hehehe.. kalau korang boleh dengar bunyi pintu nih.. memang korang akan cakap.. "macam kete buruk.." sebab tu la.. sedaya upaya pegi cuci tadi..

Sampai je kat salon.. snow wash la akak oiii.. salon salon.. hahaha.. entah dia nih! ok.. muka pekerja kat situ semuanya dah berubah.. muka biasa yang aku tegur dah tak de.. yang ada.. hanyalah mat bangla sahaja.. uiks! ramai plak tu.. adalah dalam 4 5 orang.. plus 2 orang melayu.. urmm.. nampak sangat dah berkurun tak datang.. takpelah.. janji kete aku cun!


sebelum di gosok.. jangan tak gosok..gosok.. kete ku yang satu..


dah selesai gosokkkk.. cuci semuanye lah..




sebelum cuci.. karpet ni dah tahap teruk sesangat.. kalau dulu, jangan HARAP boleh pijak karpet ni.. biasanye anak-anak buah la.. tapi skang, tak sempat nak melarang.. makcik aku yang berkuasa pada kete nih.. urmm.. budak-budak tabika kan.. biasala.. budak-budak.. sabar!


selepas.. kire, dah bersih la sikit.. tapi tak delah cuci mana.. dorang vakum tak habes..



debu..dah boleh buat bedak baby.. hahahha.. memang sangat berdebu ok! saket mata dibuatnye..saket ati..tok sah cakap la.. tapi tak sempat nak gi hantar cuci..naseb ar..


hehheheh.. suke la.. takde la berdebu lagi... ok la sikit kan?


ok.. mandi.. letak syampu.. buih-buih sabun..time letak buih memang part yang paling aku suke.. cam letak syampu kat kepala jerk.. sebab tu la ianya dipanggil salon.. hahhaa.. mengarut!


Kete dah bersih.. tangan mula la menggatal nak lap sana sini and terjumpalah kad yang kusangkakan ada ditangan abang besar aku.. tetapi rupenya berada dalam kete aku jer.. dah hampir 4 5 bulan tak gune tau.. tak boleh nak collect point.. huhuhu.. tulah, tak amek hal pasal kete.. kan dah tak tau pe yang ada dalam badan kete nih.. hurm!

Sayangilah harta benda anda..



p/s: entri yang patutnye di publish semalam.. hehhehe..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.