Friday, March 26, 2010

7 in 1

Assalamualaikum dan Selamat hari Jumaat.. pegi semayang Jumaat tak?? soalan untuk lelaki sahaja.. hehhee..

Ok lah.. dalam entri yang lepas.. dah lama lepasnye.. huhuhu.. me ada bitau ada banyak benda yang akan dilalui untuk dua tiga minggu yang akan datang.. dan dek kerna kesibukan dan ditambah kemalasan plus idea yilek.. maka dah hampir sebulan.. barulah sempat nak mengepos cite best itu..

Pada bulan Mac yang memberi maksud bulan TIGA ini.. banyak benda dah berlaku.. 7 in 1..

1. Ngam-ngam.. bile mana me akan ditukarkan kepada seksyen lain.. no more GADIS LATIHAN.. but now GADIS GOVERNAN.. :D syukur! at the right time me dapat arahan untuk pertukaran ni.. menerima dengan tangan terbuka luasssss.. sebabnye, ada banyak benda yang dah di plan untuk dilaksanakan.. urmm.. belum abes dengan berita gumbira itu.. ada lagi berita gumbira yang datang.. adek 2 plak dapat offer keje.. Alhamdulillah.. syukur! tak sia-sia naik turun bas pegi interbiu.. dah dapat keje.. kalau tak silap baru aje mulakan keje baru dia on 9 Mac kot.. makanya, tinggallah kami bertiga aje kat umah.. just me, abang n ayahanda.. dah tak de orang yang nak pegi pasar.. hahhaa.. tugas tetap dia pegi pasar tau! apepom, moga dia selamat kat KL sana..

2. Dan pada 15 Mac jugaklah.. sepupu lelaki kawen.. wah! maseh muda tang tang lagi tau.. baru aje 23 tawon..tapi dah jadi husband orang.. bagus! dulu.. me penah bercita-cita nak kawen time umur 24.. hahhaa! suwit kan?? tapi tak de jodoh lagi.. doakan ye!

3. Pada bulan 3 ini jugaklah.. pada ari Khamis 11 Mac kot.. or 4 Mac.. kereta mak cik dah sampai.. hahhaa.. gumbiranyer.. yelah, after accident dulu, kete kancilku diguna pakai oleh mak cik ku.. huhuh.. so, skang ni..takde la kami share kete lagi.. terasa bebas! nak pegi mana-mana.. kalau takde kenderaan.. payah bangat nak pegi mana-mana.. seksa tau..

4. Dan Alhamdulillah pada 17 Mac yang lalu.. maka InsyaAllah pertambahan ahli keluarga saya akan berlaku lagi.. syukur! nanti akan di storikan lagi eh.. buat masa ni, tak boleh nak disharekan lagi.. yelah..kite hanya mampu merancang..Allah yang menentukan..

5. Dan lagi gud news nye.. adek 3 saya dah dapat menempah sesuatu yang memang menjadi IMPIAN kuuuuu.. huhuhu! super duper yeayyy!! hahaha.. tq.. appreciate sangat segala penat lelah adekku meredah hujan untuk menjadikan impian saya menjadi TADAAAA.. KENYATAAN! i'm not dreaming ok!

6. Sepatutnye, saya juga akan menambah kegumbiraan lagi.. tapi kegumbiraan itu saya holdkan dulu.. hahhaha.. boleh ke buat camtu?? boleh.. yang ni sangat-sangat boleh.. hehhehe..

7. Alhamdulillah..tak sabar untuk... hihihi..


Ok.. got to go.. nak pegi umah mak cik kat sebelah.. kebetulan mak cik aku ada buat kenduri untuk sambut pengantin baru.. ala kazen aku tulah.. hope rumahtangganye kekal aman bahgia diberkatiNya sampai ke akhir hayat.. Amin

3 comments:

  1. wah..semua berita gembira yeh..

    ReplyDelete
  2. nak teka hok no 4 tu...nak dapat anak sedara doh erk??heheheheh

    ReplyDelete
  3. SOLEHAH :

    Alhamdulillah.. syukur sangat2!

    INA :

    wahh.. hehhehe.. best!

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.