Tuesday, March 2, 2010

Kling kling kling!

Haa.. penah dengar tak loceng beskal? hehehhe.. dulu.. zaman dulukala, beskal ada loceng.. memang best! kalau naek.. leh bising-bising dengan loceng..

Cite pasal beskal kan.. last week sempat join explorace kelab yang opis punye..Kelab Pejabat Pendaftar.. fuh! best.. dah lama gilas tak naek beskal.. even ayah aku ada beskal.. tapi tak naek-naek pom.. ayah aku je yang naek.. maklumlah, motor dah takde.. kene curi.. lagipom dulu, pembonceng tetap dia.. arwah mak aku.. skang ni dia plak jadi pembonceng.. hehehhe..



Ok! ini beskal ayah aku.. cantek kan kaler dia.. lepas aje abes explorace, esok hari terus ayah aku pi tukar tayar.. dah memang tahap 'botak' punye tayar.. :) nak pinjam lagi la kalau cenggini..hehehe...

Eh, beskal ni kan.. ayah aku beli sama-sama ngan arwah mak aku dulu.. dorang turun bandar and beli beskal nih.. pegi naek motor.. time nak balek.. arwah mak aku yang kene bawa beskal nih.. hahahha..lucu! sebab mak aku penah cite kat kami..yang ayah aku bimbangkan mak aku.. yelah.. naek beskal.. kiri kanan.. tengah ke tepi.. nak kayuh, tapi tak pandai.. dah hilang skill.. hahahha.. dulu mak aku terer naek beskal tapi sejak dah lama tak naek.. dia dah lupe..kalau kaki tersepit kat lidi beskal tu kan.. benda tu dah biasa.. nak-nak adek-adek aku yang suke nak ikut mak aku..mesti ada sejarah kaki tersepit.. hahaha.. budak kecik katakan.. ish! panjang lak cite bab-bab sejarah beskal nih.. hehehe..

Eh! aku naek semangat tau sebab baru aje baca blog sorang lelaki.. yang mana bagi aku inspirasi untuk menulis.. yelah, aku ni..nama je menulis.. tapi segan..heheh..


Time nih, baru aje nak mulakan kayuhan.. si baju hitam adalah orang penting pada pagi Sabtu 27 Februari 2010 yang lalu.. ish! tarikh lengkap tu.. hehehe..kami main tak jauh.. dalam kawasan kampus je.. seb baek kampus UMT ni takde lah besar mana..

Yang best! dapat kenal kat mane hatcheri ikan kelah.. selama ni, memang tak pernah explore kawasan kampus..



Yang ni dah selesai dah explorace kami.. semua duk ilek-ilek nantikan result.. memang suspen beb !



Ok! udah siap mengayuh.. memang penat ditambah plak dengan sinaran mentari yang memang terik.. skang kan musim panas.. fuh! boleh saket kepala tau..

Tahniah pada Sahara punye group sebab dah menang.. so, dapatlah collect point kan? urmm.. bagi group Everest.. oh! ini group saya..hehehe.. takpe..dah dapat no 3 dah cukup oraiiitttt..ada banyak lagi peluang nak menang..yang penting kite enjoy!!! dua group lagi.. cube di masa akan datang yerk..hehehe..

2 comments:

  1. klig2..suka gk loceng beskal...dah lma xnek beskal..ihih

    ReplyDelete
  2. bestnya naik beskal..kelakar pulak kisah ayah dan mak awak..

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.