Wednesday, March 10, 2010

Si Rojak Betik

Dim dom! bunyi loceng.. eh! bunyi jam.. tanda dah 445 pm..
Terus zass ke punch card.. 447 pm.. cepat dan tangkas bukan?

Amek handbag, bag..

"Dah nak balek dah.. hehheheh"
"Awalnye.."

"OOO.. nak pegi beli rojak betik kat pasar.." *senyum jerk..
"Makan kene leklok.. dengar la nasihat nih.." *sedang menghadapi masalah kesihatan.. hope get well soon..
"Okiesssss..." *dah melaung dari jauh.. hehhehe..

Time kat pintu..

"Awal balek.."
"Hehehehe... nak pegi beli rojak betik kat pasar.." terus turun tangga.. kedek kedek..ish! cam itik jer..

Ketika dalam perjalanan ke pasar.. dah siap plan nak beli berapa..

Kalau satu tak cukup nih.. okies! dua bungkus untuk aku.. hahahha.. makan cam ape..dua jugakla untuk abang 2 and dua untuk ayahanda.. set!

Ok, dah sampai.. parking kete jap.. *oh ya! sangat suke hati sebabnye, dah tak perlu membonceng motor dengan adek 1 lagi.. :D pegi keje sesama.. sungguh seronok.. sebab ada driver.. hehhee..

Masuk ke dalam pasar..

Ikan? urmm.. ada lagi...ayam? urm.. tak yah la..

Terus je ke gerai rojak.. fuh! semangat..

Raba-raba handbag.. aiks! ala.. biar betol nih..huhuhu..

Raba.. cari mencari...manenye wallet aku????

Ala.. dahla depan-depan gerai rojak nih.. kite ke tepi la sikit.. Akak tu dah tengok semacam.. dah standby nak amek plastik.. huhuhu..

Agak lama duk mencari wallet.. uh! konpem tak de.. yang ada duit-duit syiling aje.. hahahhaa.. dah la tu.. duit syiling dah siap asing dalam envelope lagik.. nape dalam envelope? adalah.. huhuhu.. uish! nak makan rojak betikkkkk... huhuhuhu..

Sempat berfikir..

Kalau gune duit syiling.. tak cukup RM6.. aduish! hahahhaa.. selalu je lawak sentol time tersepit cenggini.. TERTINGGAL LAGIKK!

Tak kan nak beli satu bungkus je kot?? mesti akak tu leh detect yang aku ni takde duit.. hahahha..

Uwaaaa.. camne nih???

Ok.. muke perlu selamba even dah bercampur FRUST!! nak makan rojak betikkk..huhuhu..

Last, try call adek 1.. kot-kot dia still kat opis lagi.. boleh suruh dia amek wallet..bateri henpom pulak pengsan.. adoiiiiiiii!! terputus hubungan komunikasi yang paling penting di saat itu..hampa seperti lagu To'ki..

Pegi kat kete.. masuk kete.. balek umah..

Hahahhahaa... eeeee, geram pada diri sendiri.. tengok.. kan dah tak boleh nak makan rojak betik.. nak makan dua bungkus kunun! satu pun tak nampak bayang.. hik hik hik..
Dahla tu.. siap bitau opismate.. "balek awal nak beli rojak betik.." hahhahaha.. malu i.. takpe, esok kite cuba lagi.. :D



Muke frust tak boleh makan rojak betik.. hihihihi.. dah lama tak membelog.. alih-alih wajah dah jadi cam Dian.. hehehe..



p.s: Ya Allah Ya Tuhanku, jauhkan aku dari sifat MALAS, LUPA dan iri hati.. Amin..

4 comments:

  1. simpatiiii..tp dah berlalu dan tak bleh nak tlg..

    ReplyDelete
  2. adusss sedih tahap gabang lah plok .. tu lah len kali sblm balik cek lu kot2 ada benda2 yang tertinggal ... (ayat len kali tu .. cam pernah ku dengor jer ..hehehe)

    ReplyDelete
  3. SOLEHAH :
    sape suruh careless.. hu hu hu ..

    KAK ZUE :
    hahahaa... sedey wes! bile mo insaf? :p

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.