Saturday, August 21, 2010

Jangan ar tunjuk benda alah tu. SEBAK!!

Tadi pegi ronda-ronda.. bukan ronda-ronda, pegi tukar baju. lebih tepat. baju melayu my dad. ceh! bayangkan ayah aku dipanggil ---- daddyyyyyy! ouh! ndak sesuwai berkali-kali.

Bukan benda ni yang aku nak cite. Cite asal yang ni, tadi sebaik melangkah masuk kat TTC = terengganu trade centre . ternampak sudeh! budak pompuan dengan dslr dia. ya ampun! nikon. mengusha la jugak, tapi tak nampak. ntah D berapa. ntah. aduuuss! bestnyer leh mampu milik dslr.

Ok. ok. ngaku dengan jujur dan ikhlas hati. selalu je mengusha kalau pompuan or lelaki yang bawak dslr. nampak cam cool.. puhh! geram! selalu aku nak menengok dslr dorang D berapa. tak puas menilik tau. adus! jangan ar duk menayang depan aku. [kan best kalau kat dahi ada tulis "NO DSLR PLISSS"]

Ntah la, dah jadi habit dah. pegi aje mana-mana kedai yang ada dslr, buat je muka tak malu.
Pegi survey tanya harga. dahla tu, bukan ada duit pom. kalau ada, ada la dalam 2 3 puluh hengget! mane laku duit tu. frust!

Tapi persetankan semua itu, aku tetap nak godek-godek buang masa kat kedai orang. kesian orang kedai tu. penat melayan customer yang takde value nih. hmmphhh! terasa kempis idung gwe.

Hahahah.. pernah satu ari tu, dapat tuan kedai yang baek. dahla bagi kasik try nikon d90 [hehehe] pastu kan, dia bagi try dslr sony yang latest punyer. mak oi. picture dia jangan cakap ar oo. memang clear gilos. cantek. sampaikan dah terkonpius, nak nikon or sony. aih! nikon ar, sebabnye sony tu kan, dia punye lens mahal gilor. tak mampu budak cam saya nak beli [kesian eh] napsu besor, duitnye ndok ada. pe nok jadi eih!




Ok. walau dah ada lappy. bile je pi kedai. aku memang tak boleh ar. memang nak jugak sentuh, sentuh dengan kasih sayang pada lappy nih. tanteknyerrrrrr. dahla kaler pink. ouh! i tak minat pink ok. tapi i suke tengok [terasa menggedik bilemana buat ayat camnih]


Tapi seriously [dari dalam ati nih], nilah lappy idaman aku. sony. pergh! usha-usha, time tu kat kuantan, kat terengganu agak payah nak ada stock. ok,sambung balek, time mengusha dulu, harga sony memang la teramat mahal. mane aku mampu. bukan anak orang kaya. family aku kaya ngan kasih sayang je. [pehal lak ayat ni kuor??] jadinya, hanya mampu melihat. dah dapat sentuh pom dah kire orait. lepas la kalau nak tidur lena untuk 2 3 malam. huhuhu.

Dan yang latest, pegi feewwiit sony ni kat klcc. tengok la harganyer, ribu riban. tak mampu lagi nak milik, tapi mampu lihat. hehhehe.. syukur la kan dari tak leh buat pape.




eh, dah terbabas cite pasal lappy la. hahaha. nampak sangat dalam ati masih lagi nak cari lappy lain. huhuh.. takde lah, mane mampu nak milik dua tiga lappy dalam satu masa. saya tak mampu. Tengok lah canon kat atas tu.

Camnilah, kalau dah tak berkemampuan lagi. asyek menyemak jerk kat kedai orang. malu tapi buat jer selamba. kalau dah terasa malu ditahap maksimum tu kan, cepat-cepatlah cakap. ok, tenkiu yer.. pas tu kene BLAH dari tempat tu dan JANGAN PANDANG BELAKANG. ngeee!



aargghhh! duk menilik benda alah nih. dalam berjam-jam pom takpe. ralit dan asyek. aduih! payah jugak deh! doa-doakan la impian aku akan tercapai dalam memiliki dslr nih. Nikon! [lepas tengok rege ni kan, asal payah benor eh nak telan liur??]


- jangan lupe niat pose -

2 comments:

Terima kasih atas pandangan.