Wednesday, August 18, 2010

Nak nyorok kat mane ek??????

18 Ogos 2009 - 18 Ogos 2010 : Genap setahun arwah mak saya pergi tinggalkan saya.

Tapi ada satu perkara yang saya malu. [rasa nak tutup muke ngan towel nyorok bawah *katil . tukar ayat sikit, tadi cam seram sangat ar maksud ayat tu]

Pada 8 Ogos 2010 : time tu perhimpunan bulanan.

Dapat sms daripada adek 2.

"Salam.. ari ni genap setahun umi tercinta meninggalkan kita. perbanyakkan doa dan ngaji al-quran untuk umi tercinta moga Allah selalu merahmati dan jauh umi dari azab kubur dan dipermudahkan urusan alam kubur.. amin"

Sms tu saya baca dan mengalir airmata di tengah-tengah perhimpunan bulanan. Saya tunjukkan sms tu pada opismate saya. [Memang saya akui, pada perhimpunan bulanan yang lalu. Banyak ilmu yang saya dapat.]

Saya reply pada adek 2 :

"bukan ke 18 ogos??.."

Tapi adek 2 tak jawab.

Siriyes, saya langsung tak terfikirkan apa-apa.

Dan tadi. apabila saya sms kan pada semua adek beradek.

SMS yang saya terima.

"27 Syaaban la. Kire mengikut bulan Islam".

Dukk! terasa jatuh kat tangga.

Malu saya. huhuhu.. siyes!

Saya akui mengingati mak saya meninggal 3 hari sebelum Ramadan. 27 Syaaban.

Tetapi pada hari itu [27 Syaaban : 8 Ogos 2010] saya langsung tak terfikir. Oh! my bad.

Pada pikiran saya 18 Ogos . 3 hari sebelum puasa. Tapinya, saya lebih mengingati 18 Ogos. huhuu..

EEEEEE.. ok, benda dah lepas. TQ pada family saya atas reminder yang banyak memberi saya kesedaran.

Patutlah, adek saya sms pada 27 Syaaban. Terasa nak letak jawatan sebagai kakak + adek !

Masih malu pada diri sendiri.

[takmo jumpe orang]


:: Al-Fatihah untuk arwah mak....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.