Friday, September 24, 2010

Eksperimen Pagar

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maap Zahir dan Batin.

Di petang hening di Jumaat hari ini, jari-jemari terasa ringan nak mengapdet belog. Sebenarnye, nak apdet cite hari raya. Tapi bile takde idea, entri kontot tak sampai 450 patah perkataan pom takkan mampu disiapkan.

Badan dah la tak berapa sehat nih. Macam nak demam, tapi tak. Just batuk-batuk aje. [Batuk ni dapatnye, bile sudah makan kueh raya kat opis. huhuhu.] Dah la tadi, time nak bayar kat kaunter. Terasa nak batuk, batuk sampai berair mata. Terasa kering betol tekak nih. Terus je sebat tisu kat kaunter klinik. Nak buat camne, dah emergency. Tisu spare pulak, takde dalam beg.

Ok, sebenarnye baru aje selesai jumpe Doktor Gigi. Hehehehe.

Ok-ok, memang sebelum ni tak pernah bercerita pasal ni ---> BRACES!

Sebenarnye, dah hampir 4 bulan dah saya pakai braces. Niat nak pakai dah lama, time study lagik. Tapinye, dah tak sampai seru lagi. Urm, last year baru terjumpe klinik yang ada khidmat orthodontik. Bukan senang nak cari klinik ortho kat Terengganu ni tau. Abes satu terengganu saya tawaf, dan Alhamdulillah, time pergi Klinik gigi Rina, dia yang bagitau klinik ortho kat terengganu.

YAHOOOOOOO! GUMBIRANYE SAYE <----- nada nobita. Hari ni, pasang getah kat gigi bawah. Saje bergaloks amek kaler PINK + GREEN + YELLOW!

Saya dah buat keputusan nak gunekan kaler-kaler ni semua dah lama tau. Since pasang getah atas dulu lagi. Kire-kire 4 bulan dulu. Hehehe. Sebabnye, dulu gigi atas dipakainye getah kalernye GREY! so, takde nampak sangat. cantek jugak kalernye. Tapi tu just basic kaler je lah.

So, yang gigi bawah ni, dah plan. Nak jugak buat eksperimen sebabnye nanti senang nak decide untuk kaler gigi atas. Urmm, korang mesti tak paham kan? Tapi jike korang geng besian. Sure korang akan paham. Ngeeeee- hehehhe

Lepas aje doktor pasangkan tiga kaler kat gigi bawah [doktor terkezut saya pilih 3 kaler sekaligus. Maybe tak pernah orang buat kot. Tapi kalau kat tempat lain. Normal aje. hehehe] Lepas aje siap. Doktor cakap nak ketatkan besi yang atas. Haaa??? Yang atas saya tak decide nak pakai kaler ape. Ingat kan doktor just nak buat yang bawah aje.

Doktor : Yang atas pink, kuning dan ijau juga ke? [baek doc ni tau. kalau cakap, alahai. sopan. hehehhe]
Aku : haa?? tak mo tak mo doktor. Yang kat atas. Urmmm.. [ape kaler aku nak nih??] Urmm. PINK la doktor. [dan-dan je kaler pink, tak tau la cantek ke tak]
Doktor : semua pink ke?
Aku : a'aah. Semua pink [tak kan nak bercampur-campur, yang atas aku tak nak buat eksperimen kaler. Malu. hihihii]


Ok, lenkali saya apdet lagi neh! Ikutkan nak tulis banyak-banyak, tapi untuk next entri nanti kan. Takde cite plak kan. [ada jugak camni . hehhehe]

4 comments:

  1. eh nak tgk la pakai braces..baper lama pakai ni? sempat tk i nk tgk nanti, balik2 sure u dah makin cunssss..

    ReplyDelete
  2. hihihi. malu i.
    tengok kondisi 'didi' kite.
    kalau cepat bergerak cepatla. tapi dalam 2 tahun jugak la. heheheh.

    sempat kot :p

    ReplyDelete
  3. hai...
    sy just nk th brape ribu awk wat braces tu eyh???
    sy pn nk pkai jgak tp tgh survey ni..
    kt klinik kt trgnu kn..
    klinik ape eyh??

    ReplyDelete
  4. salam...

    nice blog:D
    nk tnya, klinik ortho kt trg kt mane ehhh?tq.

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.