Saturday, October 9, 2010

Stoberi


Kalau pergi kedai. Nampak air nih, mesti nak kena beli. Minuman yogurt. Perghh!

Dah try perisa lain, tapi tak sesedap STROBERI nih.

Kalau nak murah, biasanya akan dibeli dua paket sekaligus. Biasanya akan dishare dengan my cousin. Kami sama-sama suke perisa nih. Naseb baek. Jimat la bape sen. hehehe

Ari tu, dapatlah jugak gelas kaler pink. Tapi gelas plastik aje lah. Tapi takpe. Comey!

Kalau nak tahu, dah hampir satu plastik besar dah botol ni kat umah. Hahahah. Sebabnye, lepas minum, sayang nak buang botol-botol dia. So, simpan ajelah sampai penuh kat rak.

Tapi, adek 2 sangat baek hati. Dikumpulnye dalam satu plastik. Lepas tu dia tanya:

Adek 2 : buang ajelah botol-botol ni, bukan gune pom. aku buang eh??
Me : weyyy! mane boleh buang. simpan ar. biar ar. kot-kot nak guna botol kan senang. [padahal dah berpuluh-puluh botol tu, dasar pencipta sampah]


* sekarang adek aku dah buang dah botol-botol tu semua [tanpa pengetahuan aku!]

1 comment:

Terima kasih atas pandangan.