Friday, November 26, 2010

Dora Rambut Petak

Oleh kerana mood linet tenet saya TERAMAT-AMAT-AMAT BAIK SEKALI. Proses pembikinan entri di harap akan berjalan lebih lancar. zuuuuuuupp!

Dah lama tak tengok prestasi sebegini daripada bokbeng aku. Terasa berbaloi membayar bil tiap-tiap bulan. Sebelum ni terasa malas dan tak berbaloi sungguh duk bayar bil. Asyek putuih aje line nih. Eh, prestasi yang bagus ni bukan datang sekelip mata, tapi ianya adalah hasil kerja keras adek 4 saya [sori yer, adakala tulis saya dan aku. ikut situasi. ngeeee]

Dia la yang jumpe port baek punye. Kat mane? kat dalam bilik dia. siap pesan dah tak yah nak alih kedudukan laptop. hahahha. hohohoho. memang kelas gelawe beb! dari tadi [selepas maghrib tadi] sampai lani, line dia masih tak putus-putus. Terasa seperti kat opis. Yelah, line kat opis laju berdesupp. upload pape pom cepat je. huhuhuh.

Ok, kite tutup pasal line bokbeng nih. Kite beralih pasal cite lain.

Bebaru ni kan, raya haji. Eh, SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA. ok, tau dah lambat sangat dah. tapi tak pelah nak wish jugak.

Time raya haji bebaru nih, eh, ulang lagi ayat nih. hehehhe. sape suh banyak cakap?? [smile] Anak-anak buah ada balek. Dorang lepak-lepak layan kartun. Aish, dia buat cam umah dia, padahal tu umah aku. Mane aci tuan umah di anaktirikan. hahhahaha. [ape punye makcik la nih]

[Ceh! baru aje puji line bagus dah terputus. huhuhu. lenkali nak puji dalam ati jelah]

Hamboi-hamboi dorang ni kan.

Jam berapa ntah, dorang tengok cite : GO DIEGO GO
Ok, kite bagi can la. [aku rasa dah kali kesepuluh kot]



Haa. cite budak laki ni la yang dorang gemor. sampai ternganga. dah la tu, remote kat tangan dorang. hahhaha. kecik nak cubit-cubit aje aku rasa time tu.

Ok, Diego dah abes. Aih! bersambung pulak dengan Dora [padahal cite dora ni dorang dah tengok, cite ni tv ulang-ulang aje rupenye. ceh! patut la dorang boleh cakap "nanti ada lori eskrem] hahahha. ini tak boleh jadi cik kiah. kite mesti bertindak. Aku amek remote tu, puas hati.

Time dorang leka duk layan si Dora rambut petak ni kan. Saje je nak test budak-budak ni. [time tu anak buah yang duk layan cite ni, lebih kurang 4/5 orang]


Tengah dorang syok-syok tengok. Aku TEKAN CHANNEL LAIN. hahahhaha. Ape lagi.....

Terus bentak-bentak kaki kat lantai sambil "nak owa nak owa.." sambil nak nangis. hahahah. dah la pelat.

Pastu tukar balek channel 119. Tup-tup .. IKLAN. hahahhaha

Cite haru bermula.

Dorang ingat aku tipu dorang. Nak owa owa owaaaaaaaaa. [degang degang degang. sound effect lantai kayu umah aku. hahahha]

Aku : nanti ada lah dora. ni iklan la. tengok ni [sambil tekan 119 balek. kunun nak kasi bukti channel yang aku tekan tu]

Achik + Adaa : nak owa owaaaaa.. [time ni dorang dah nampak cam Pekan dalam cite batu belah batu bertangkup]

Aku : iklan laaaa. nanti-nanti lepas iklan, ada la dora. tunggu la dulu. [lambat la pulak iklan nih]

sampuk Ateh [anak buah aku umur 6tahun]

Ateh : iklannn.. nanti ada la.. ni iklan. kat umah kite pun ada iklan jugak. kalau takde iklan bukan nama tv. [dengan suara serak-serak basah]

Aku : hahahhahahhaha [budak 6 tahun bagi explanation pada budak 4 dan 3 tahun. ape lah sangat]

Yang dorang tahu, dorang nak dora. ambek ko! padan muka, saje cari pasal. hehehhe.

Bile dah iklan abes. baru la mulut dorang senyap. hehehhehe.

Eh, cite kawen-kawen akan di update nanti. :)





No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas pandangan.