Saturday, February 27, 2010

Jom! Salon and Spa

Selamat hari sabtu.. camne hari anda? ok tak? wah! bersemangat betol nak tulis entri nih.. tadi kan tengah nak menulis entri nih.. sempat la buat mee goreng.. yang aku rasa nak oyeaa! oyeaa! abang aku cakap sedap..siap tanya kat adek 2 aku.. nak makan ke tak? and kalau tak nak.. dia nak makan.. hu hu hu .. * senyum * siap puji lagi.. "kali ni sedap.. 1st time sedap..nak ke tak??" tapi adek 2 aku tak nak makan.. sebab dia dah kenyang.. adek 2 cakap.. "urmm.. tak makan lah orang yang buat mee goreng tu sebab kene puji.. bla bla bla.. * ayat terlalu tak elok untuk ditulis.. * hahahhahaa.. hampes sungguh.. tak la sampai cenggitu adek ku oiii..

Panjangla pulak cite selingan nih.. hepi katakan.. tak boleh marah.. biarkan.. hahhaha..

Semangat eksaited.. mane tak semangatnye che kiah.. hari ni i pegi salon .. haa.. ni barulah cite asal.. hehhe.. sempat buat urutan terapi kat kete i tau.. Ok! memang dah lama nak pegi hantar kete ni pegi cuci badan urat saraf dia.. hati aku dah saket tengok kete nih.. kesian.. dah SETENGAH TAHUN TAK BERBASUH.. bukan sebulan.. bukan dua bulan..

Seingat aku, last kete ni bercuci..tak bulan 6.. mungkin bulan 7.. pas mak aku meninggal bulan 8 itu hari.. kete ni terus terabai kasih sayang dari aku.. memang kecik ati kete ni ngan aku.. tapi takpe.. aku dah ngantor dia mandi pepuas.. mesti dia suke kan? Lega! best sangat bile dah bersih cenggini..

Dalam 4 petang tadi.. terus aje ke salon biasa.. regular customer katakan.. tapi 3 2 6 bulan, barulah timbul kat salon tu.. prinsip aku : bagi kotor cecukup sampai naek muak mata menengoknye.. barulah pi hantar salon.. ki ki ki.. tak senonoh! tak yah ikut la prinsip nih.. ayah aku sempat pesan.. suruh orang yang cuci kete letak minyak kat engsel kete.. betol ke engsel?? hehehe.. kalau korang boleh dengar bunyi pintu nih.. memang korang akan cakap.. "macam kete buruk.." sebab tu la.. sedaya upaya pegi cuci tadi..

Sampai je kat salon.. snow wash la akak oiii.. salon salon.. hahaha.. entah dia nih! ok.. muka pekerja kat situ semuanya dah berubah.. muka biasa yang aku tegur dah tak de.. yang ada.. hanyalah mat bangla sahaja.. uiks! ramai plak tu.. adalah dalam 4 5 orang.. plus 2 orang melayu.. urmm.. nampak sangat dah berkurun tak datang.. takpelah.. janji kete aku cun!


sebelum di gosok.. jangan tak gosok..gosok.. kete ku yang satu..


dah selesai gosokkkk.. cuci semuanye lah..




sebelum cuci.. karpet ni dah tahap teruk sesangat.. kalau dulu, jangan HARAP boleh pijak karpet ni.. biasanye anak-anak buah la.. tapi skang, tak sempat nak melarang.. makcik aku yang berkuasa pada kete nih.. urmm.. budak-budak tabika kan.. biasala.. budak-budak.. sabar!


selepas.. kire, dah bersih la sikit.. tapi tak delah cuci mana.. dorang vakum tak habes..



debu..dah boleh buat bedak baby.. hahahha.. memang sangat berdebu ok! saket mata dibuatnye..saket ati..tok sah cakap la.. tapi tak sempat nak gi hantar cuci..naseb ar..


hehheheh.. suke la.. takde la berdebu lagi... ok la sikit kan?


ok.. mandi.. letak syampu.. buih-buih sabun..time letak buih memang part yang paling aku suke.. cam letak syampu kat kepala jerk.. sebab tu la ianya dipanggil salon.. hahhaa.. mengarut!


Kete dah bersih.. tangan mula la menggatal nak lap sana sini and terjumpalah kad yang kusangkakan ada ditangan abang besar aku.. tetapi rupenya berada dalam kete aku jer.. dah hampir 4 5 bulan tak gune tau.. tak boleh nak collect point.. huhuhu.. tulah, tak amek hal pasal kete.. kan dah tak tau pe yang ada dalam badan kete nih.. hurm!

Sayangilah harta benda anda..



p/s: entri yang patutnye di publish semalam.. hehhehe..

Tuesday, February 23, 2010

Cerita belakang

Assalamualaikum tawan-tawan.. hahhaha.. dah lama tak dengar adek aku tanya soalan cenggini..

Bestnye leh update belog.. Ok.. kite cek status dulu ek..

Intenet : kalau dekat opis... masuk hari Selasa.. barulah boleh digunapakai.. kalau tak, tenggelam timbul.. yang aku punye..tak timbul-timbul.. urmm..

Umah : seloww cam ape.. maklumlah.. gune yang biasa-miasa aje.. sebab tula asyek putus!!

Haa.. siapa tak de kawan? angkat tangan.. hehehe.. tak yah angkat.. jawab je dalam hati.. semua ada kawan.. kawan sekolah..kawan sekampong..kawan sepejabat.. kawan se.. kan? kan? se ape ek?

Ok.. bagi yang punyai kawan or lebih mesra kalau kite ungkapkan ..* ces! ayat standard..sahabat teman sejati.. memangla super best!

Tengok la kami.. tadaaaaaaa.. heheh.. ok! perasan.. gambar dari uncle gugel..


dulu time study.. aku cengginilah.. 5 sekawan.. chop! aku nak Dian..hahhaha.. Alhamdulillah, sampai sekarang still bertanya khabar.. walau tak delah sekerap dan serapat cam zaman dolu-dolu.. at least.. ukhuwah itu sentiasa mekar mewangi.. hahahha.. wes! best plak aplikasikan ayat-ayat cenggini.. dah menjadi kebiasaan berkawan, keluarga akan mengenali keluarga.. dan ayat yang paling best and terharu daripada ayah salah sorang dari budak berlima nih cakap..errr.. seminggu yang lepas, time nak balek dari pegi umah dia itu hari..

"Jangan segan-segan telefon pak cik kalau ada pape..tayar bocor ke ape ke.. telefon je.. InsyaAllah, kalau boleh tolong..pak cik tolong"

tersyahdu pulak.. tapi saje tunjuk macho.. hehehhe..

Persahabatan yang terjalin semasa zaman persekolahan juga tidak kurang hebatnya.. dan Alhamdulillah, sungguh bertuah mempunyai sahabat-sahabat yang istimewa seperti kalian.. owh! macam ucapan kempen ape plak..

Bebaru ni, time CNY..sempat la jugak buat reunion yang biasa-biasa untuk kelas kami 5 Taqwa.. urmm..meh kite huraikan sikit eh..

5 Taqwa sebabnye.. kelas ni ada Bahasa Arab, Al Quran As Sunah, Pendidikan Islamiyyah.. ye ke yang nih?? * yang ni aku lupe.. hehhehe..sebab tu la.. kelas ni cam spesel la sikit.. ala time dedolu..hehehe..

Dan yang best.. selepas aje 3 Taqwa.. PMR dah selesai.. masuk aje form 4.. budak-budak laki semua dah lesap.. masuk sekolah lain.. yang paling haru.. tinggal pompuan aje tau..dan ini lah hasilnye..siap cekgu panggil kelas Janda tau.. J lagi..heheheh.. entahpape..



Sebahagian budak pompuan kelas kami.. cam best je.. sebab nye.. dah jenis suke bercakap.. dari zaman sekolah.. sampai la sekarang.. tak berubah-ubah.. heheh..

Yang paling nak gelak..sampai skang aku tak mintak maap lagi nih..heheh..

Eh.. dah macam bercerita kenangan dolu-dolu kan? :)

Ok.. time tu kami form 5..

Kat dalam buku sains tu ada mintak macam sayuran ape ntah..
kawan aku dengan penuh formal...tulis la.. "taugeh".. semua orang kenal kan??

dia tulis pakai pensil.. so, aku padam and tulis balek.. "camboh" .. hahahhahaa...

pastu..ada la kawan lain yang perasan.. "eish.. tulis "camboh"..maka jawablah orang yang teraniaya itu.. "mane ada aku tulis camboh..siapa yang kianat nih.."

hahahhahaa.. aku just tengok jelah..kih kih kih.. lupe la nak mintak maap.. lagipom dia dah lupe kot..hehehhee..soriiiiiiiiiiiii..

p/s: taugeh - bahasa standard, camboh = taugeh tetapi ini adalah loghat/bahasa terengganu

Sebelum kita bersurai.. maka di sini saya ingin berpesan kepada diri saya dan semua.. sayangilah sahabat-sahabat baek kita.. yang betol-betol bersahabat.. yang tak talam dua muka.. yang tak menikam kita dari belakang.. yang tak menyakiti hati kita.. yang tak mengambil kesempatan ke atas diri kita.. yang tak bersahabat dengan BERTUJUAN.. fuh! yang.. yang.. yang.. sama-sama kite fikirkan..jadinya, bersyukurlah apabila kalian mempunyai sahabat yang baek, kerana percayalah di zaman sekarang.. agak sukar untuk mencari sahabat yang benar-benar bergelar sahabat.. bagi kawan yang tak baek.. urmm..pandai-pandai la fikir sendiri..samada nak sayang ke tak..hehhee.. pesanan yang tak boleh di harap!!

Saya mungkin bukan sahabat terbaek kamu.. tapi saya cuba jadi yang terbaek..mengikut acuan saya sendiri.. (",)




Tuesday, February 16, 2010

Psstt! pe cite?

Assalamualaikum semua.. camne ngan cuti? okeh ke tak? wah! terasa bertimbunan cite yang nak di sharekan.. AKAN TETAPI.. line tenet tidak la berapa okeh.. kesihatan dia agak terganggu selepas lappy ini mengalami probelemo di asparagus.. tengok! NO DEVICE lagikkkkk!! huhuhu.. sabar.. kite tulis je dulu, pas tu kite connect kan dia..

Dah nama pom cuti panjang.. CNY.. kite turut sakan bercutian.. best! 4 hari goyang kaki kat umah.. tido tido.. err.. pada malamnye la.. pada siang tak sempat nak tido.. urmm.. kene ganti balek nih. rugi! hahahhaa..

Okeh.. pada petang yang hening..kalau kite jauh berjalan, banyak ilmu kite akan dapat tau.. nape tetibe kuar pepatah nih? oo.. patutla.. nak habaq.. dalam pada jalan-jalan tu..sempat la jugak ke Terengganu Trade Centre (TTC) untuk melihat keunikan pelamin-pelamin umpama singgahsana tuan puteri.. siyes! memang cantek.. terasa seperti di alam fantasi.. hihihi.. kiri kanan.. penuh dengan pelamin.. siap dengan fresh flowers lagi.. ralit sunggoh! pameran pengantin yang sungguh best! menarik terboom boom..

Urmm..urm...ish! ish! bunyi suara kekaguman wak.. aish! tak sangka kat ganu ada jugak pelamin yang gempak cenggini.. urmm.. mungkin aku tak terdedah dengan alam pelaminan nih.. sebab tu la tak tahu ada pelamin yang cun macam dalam magazine.. cam artis-artis sanding tu.. bukan nak agungkan artis.. tapi rasanye kan..bile kite bitau "pelamin cam artis" wah.. tentu korang leh imagine kan rupenye.. cam ruangan gosip plak..

Okeh.. terus kan perjalanan.. kite pusing satu TTC nih..



terasa nak cuba.. mesti cantek kan.. tapi saya rendah.. hehhehe.. mesti meleret.. eces! perasan..



suke nih.. simple suci murni.. white and pink.. wahhhhh!!! nak duk kat atas.. tapi tak boleh..boleh tengok je.. takpe..kite leh amek gambar..


okeh! kalau ada bajet lebih.. boleh la buat pelamin camnih.. leh amek gambar sorok-sorok kat tepi bunga tu.. dahla bunga mak aihhh! besar tak hengat! cantek! takde ekspresi lain dah..hehehhe..


suke!


pilih jangan tak pilih..



yang ni pun cantek.. simple aje.. tapi combination tu memang menjadik.. er! kaler dia ye..


dan lagii.. naek rambang mata nih.. urmmm..nak pelamin mane eh?? hahahhahaa.. doakan saya ye..moga cepat-cepat naek pelamin.. moga.. aish! sempat lagik.. urmm..kalau tulis mau panjang 4 pages.. hahahhaa..


skang orang dah gune black dalam pilihan pelamin.. tapi jangan la combine ngan kaler-kaler yang entahpape ye..


Hari ini, saya menjadi FAHAM.. hahahhaa... tetibe je faham.. faham nape bakal-bakal pengantin amat EKSAITED bile nak kawen.. aku yang tengok pameran ni pom dah naek rambang.. apatah lagi yang memang akan melangsungkan kawen-kawen.. lagi la best! leh je pilih-pilih pelamin yang dorang nak... dah la tu..siap leh try mekap tau.. tersangat seronok melihat mak andam ni mekap.. eh! terasa cita-cita nak jadi mak andam la.. hahahhaa.. ok kan? tapi aku tak berseni.. owh! boleh keluar dari list... hehhehe..

Oklah, kite sambung lagi untuk entri yang laen eh..

Nite

Thursday, February 11, 2010

Bandung 5

Dah entri 5.. nak abeskan jugak entri Bandung nih..

Urmm.. dah pegi ke Kampong Daun.. esok nye kami ke Pasar Baru.. katanya kat sini banyak pilihan.. tak sabar!

Kami pilih ANGKUTAN KOTA untuk ke sana.. hahhaha.. best woo.. saje je nak merasa camne naek pengangkutan nih.. glamer gitu! sebabnye, senang and memang menjadi pilihan orang ramai.. :D


penuh semangat time nih.. dahla cilok mencilok.. cepat je sampai..
time ni melalui lorong kecil untuk ke Pasar Baru.. lorong dia agak hmppphhh! kotor la sikit.. sebabnye nama pom pasar.. tapi antik kan penimbang dia.. zaman doulu-doulu kala gitu! pst! penimbang dia yang kaler merah itu ye..


dah pom sampai.. time ni.. terus aje serbu kedai baju batek nih.. macam-macam corak.. pilih je yang berkenan kat hati..
"Bapak mau yang mane? Saya kasi murahla..kasi pecah telor.."
Ooo.. pecah telor eh.. urm, maknanye..jualan 1st la untuk hari tu.. kalau korang pegi pagi and maseh tak terjual barangan dorang.. ayat tu la dorang akan guna..


besar kan pasar nih.. tak sempat nak ronda abes pom.. dari tingkat atas..sampai tingkat bawah.. naek lenguh kaki tangan..



wauuu! cantek ku suke la.. hahaha.. sanggupkah anda memakai kan tudung sebegini rupe pada anak-anak yang comey?? jawab abang aku..
"Tak sanggup nak kasi anak-anak aku pakai gajah kat kepala.."
hahahhaa.. lawak seh! ada tudung corak ayam, gajah, burung, macam-macam..

kat kedai telekung.. banyak pilihan.. tapi kan.. banyak lagi pilihan kat kedai lain.. cantek-cantek coraknye.. warna warni you.. tapi kami dah beli, so tengok ajelah..


pemandangan biasa kat Pasar Baru nih.. anak-anak muda kat sana jarang buang masa tak tentu hala.. dari bisnes kecik contohnye cam gambar tu la.. just jual air je.. ok je! ada yang jual makanan..dorang kan.. ada yang nampak rugged! rambut ala-ala wah gitu.. cam gangster pom ada.. kesian bile dorang tanya "airnye pak?" tapi dorang punye semangat.. MEMANG BEST! tak segan, tak ape.. dengan gigih dorang cari sesuap nasi untuk rezeki dorang.. so, bersyukurlah kite dengan rezki yang kite ada..



bag untuk anak buah aku.. tapi kalernye tidak menjadi pujaan hati anak buah aku si Nina.. huhuhu.. nak kaler pink.. nak kaler biru.. tak nak coklat! tak cantek.. uh!



air ape ntah..lupe.. asyek lupe je nama makanan.. hehehe.. sebab tak biasa order.. air ni..kami mintak dorang tarukkan eskrem.. dorang tak tau leh buat camni.. hehhehe.. urmm..lepas ni leh buat menu baru la ek..


makanan yang menjadi rezki kami pada hari terakhir.. esok pagi dah nak balek dah.. oyeaaa!


time dah nak balek dari Pasar Baru.. uh! penat.. time ni hujan.. banjir kilat tau..kami meredah banjir.. oh ya! time ni dah tak naek angkutan kota.. kami naek Blue Bird.. teksi.. hehehe.. urm..kelas gitu.. teksinye Toyota Vios pak.. aih! aku nak beli Toyota Vios tak mampu, leh naek camni..urmmm..ok la tu..hehhehe..


Pada malam last tu, kami ke Ciwalk lagi.. makan makan, ronda ronda.. and top up ape yang patut.. so, malam ni ajelah nak beli ape yang tak terlintas kat kepala kami or ape yang tak sempat nak dibeli..



Jam 4 pagi dah kuar dari hotel.. awal gile check out.. mengantuk.. tapi semangat untuk balek ke Malaysia.. huhuhu..

Bandara Husein Sastranegara Bandung.. best kan nama airport dorang.. bagi aku la.. hehehhe..


cam biasa la.. flight delay! kabus tebal.. hampir 3 jam tau.. naek letih kami menunggu.. ala, tengok.. dorang pom naek bosan gak.. siap santai-santai kat sana.. urm, patutnye dah dapat naek fllight pada jam 6 pagi kot.. tapi tu la.. kene menunggu cuaca berubah menjadi ok..


Wahh! lega, best.. 25 Jan - 28 Jan 2010.. berakhir sudah percutian kami di Bandung, Indonesia.. kalau orang cakap kat sini best! urmm..aku mula rasakan kebestan nye itu apabila sudah 2 hari balek ke Malaysia.. teringat kembali tempat dia.. buatkan..
NAK PEGI LAGIIIIIII.. hahahhaa.. siyes! memula dah terasa.. OK! DAH CUKUPLAH.. KALAU ORANG TANYA NAK PEGI KE TAK.. MEMANG TAK NAK PEGI.. NAK HILANGKAN DULU PERASAAN KEBANDUNGAN ITU.. namun, hati manusia cepat berubah! eces.. saya nak pegi lagi la.. hehehhe.. tak malu.. kene simpan duit la lepas nih.. dah pokai.. huhuhu..
Ok.. daaaaaaaa... dah tamat entri nih.. :D selamat bercuti CNY.. urmm..best kan dapat cuti panjang..ilek-ilek kat umah.. oh! syurga donia rasanya..

Wednesday, February 10, 2010

Bandung 4


Holaaa.. wah! gumbira rasanye..heheheh.. upload pic kat pc opis lagi enteng darimana gune my lappy..lembabnye naek fed up!

Ok.. sambung ke Kampong Daun (KD).. jom kite pegi..


time nih..bebudak baru aje balek skolah.. ada yang gunekan kete lembu..ops! kete kuda sebagai alternatif nya..cam best je.. kalau orang tanya..

"balek skolah ngan ape?"
leh je jawab.. "ngan kete kuda.." meriah!

berderet-deret kat jalan..nak naek ke?? boleh aje..hehehe..

Ok.. dah sampai kat KD..datang sini semata-mata untuk makan aje..heheheh.. kununye kat sini special..best!

jom layan pe yang best..



ok..ini nasi..tapi tak tau name apa..hehehhee..



yang ni nasi goreng kampong.. tak tau la..payah nak menukar menu..dah sebati dah..dari zaman study sampai la dah dewasa..dewasa tuh! eces! heheheh.. still nasi goreng kampong.. tak pasal-pasal kene gelak n kene sindir..

"Uiks.. datang dari jauh..makan nasi goreng kampong je?? baek tak yah..hahahha"



ni menunye..so, pilih yang mane berkenan..kalau la anda dari golongan penCUBA YANG TEGAR.. wah!


nak pesan makanan? nah..sile ketuk benda alah nih.. buluh yang memang di khaskan untuk memanggil waiterrrrrr! ketuk je..sure dorang datang amek order..wah! best banget.. tapinye tempatnye agak berbukit..kalau depan tempat yang kami duduk ni la kan..jadinye, bilemana tengok bebudak bawak makanan..penuh satu talam..memang la kesian.. senget bahu dia..beban banyak sangat.. sempat kami fikirkan cara camne nak kurangkan beban dorang..hahahha.. tapi tu la, keadaan jalan kat situ tak mengizinkan..kalau korang pegi..korang tau camne.. :D


es selasih.. sedap!



biasa la yang nih.. air teh limau tak silap..




jeng jeng jeng! ni la tempat dia.. best kan? leh baring-baring sementara menunggu makanan yang kite order sampai.. memang leh terlelap nih! siap ada langsir..

Tadaaaa... ni lah stage dia kot..pepandai je..hehehhe..ok la, lepas makan n kenyang..dah nak balek dah..
Esok dah last day.. mo balek dah.. last ronda-ronda di Pasar.. Urmmm.. pasar pe ek??? alahai lupe..

Monday, February 8, 2010

Bandung 3

Ok.. kite sambung lagi cite nih.. kene abeskan cecepat.. nak cite benda laen plak.. :D

Masuk hari ke dua.. kami ke Gunung Tangkuban Parahu.. sebenarnye, malam tu dah plan nak ke mana-mana.. sebabnye senang.. dapat jimat masa yang agak suntuk.. bertolak dalam jam 9 pagi kot.. terus aje ke sana.. jalan dia memang agak berliku.. naek pening dibuatnye.. ala-ala Cameron Highlands.. sejuk, nyaman aje.. best!


gunung ganang sanggup diredahi.. uish! tapi ikhlas la cakap, semakin kite naek bukit meredah semuanye.. bau kat situ agak menusuk kalbu.. uh! Allah aje yang tahu.. busuk.. dan dikatakan bau belerang gunung berapi.. sampaikan terpaksa menutup hidung.. betol-betol tak tahan..


Yeayyyyyy! dah pom sampai..see.. time ni kami kat atas.. kalau perasan.. puncaknye yang satu lagi ada kat sana.. jom!





yang dipanggil Kawah Ratu.. dah tak aktif rasanye.. lepas tu, pernah meletus kira-kira puluhan tahun yang dulu.. kalau info ni tak silap la kan.. sebenarnye kalau real.. korang boleh lihat asap daripada kawah tu.. tempatnye betol-betol cantek.. cam dalam lukisan aje.. korang datang la sini ek.. tak rugi..


time kami jenjalan kat atas.. tetibe adalah dua budak comey nih.. cam budak Tibet kan? sebenarnye abang dia memula datang kat my brother.. siap bitau kat bawah sana ada kawah.. tapi dia tak sempat nak cite abes.. time tu aku datang.. oohh! patutlah dia lelari cepat-cepat.. memula dia tak nak bergambar.. lepas aje aku amek gambar dorang.. aiks! tetibe abang dia boleh cakap..
"Tante..sekali lagi.. hehehhe.."
ok je.. tang posing ni la aku nak gelak.. memula malu, pastu eksaited gamaknye.. :D urmmm..lupe plak nak tanya nama..budak ni friendly.. petah.. dia ada kedai makan tau kat atas nih.. tapinye, memalam takde la orang tidor kat sini.. sebabnye bau belerang akan menjadi bertambah kuat and bahayakan kesihatan.. biasanye, petang dorang akan turun dari tempat nih.. wah! cam best je..
kabus dah mula menyelubungi kawasan sini.. sejuk!
menuruni bukit.. banyak kedai-kedai cenderamata kat tepi.. naek rambang mata tau.. sebelum ni pernah terbaca yang dorang akan paksa or pape la kat orang luar.. tapinye, Alhamdulillah.. tak de la pulak camtu.. tapi kesian plak bile dia tanya..
"tak nak beli ke? yang dua lagi kamu dah beli.. yang saya belom lagi".. tak tahan beb!
camne nak beli..yang pakcik sorang ni dijualnye stoberi.. memang keadaan tak mengizinkan untuk membeli.. banyak lagi tempat kami nak pergi.. pastu kami memang akan ke stoberi park.. so, berlalu dengan perasaan kesian.. hu hu hu..
dan mereka jugak boleh aje kite mintak tolong amekkan gambar kite.. yelah, kalau setau aku.. ada sesetengah tu, lepas aje dorang amek gambar kite cecuri.. dorang akan jual pada harga tertentu.. jadinyer, terpulangla..nak beli ke tak.. tapi kalau dengan kamera yang kite punye..InsyaAllah..tak payah bimbang..dorang memang TOLONG BEBETOL, TAKDE CAJ..



tengok.. kabus maken tebal..

lepas aje selesai merewang-rewang kat gunung sana.. terus aje ke stoberi park.. Kebun Wisata Strawberry..wah! teruja.. nak jugak tengok..camne tempat dia kan..ok dah sampai!




hahahha.. pak supir begitu rajen sekali mengoffer diri untuk menangkap gambarku.. apalagi..sementara orang laen duk masuk dalam kebun, aku tak delah plak terasa nak masuk kebun.. terus aje berposing-posingan kat depan mobil yang mengangkut kami.. tq pak Rahman..eh! untuk pengetahuan korang.. mobil ni best tau..selesa sangat-sangat.. tapi tak pernah nampak kat Malaysia.. ke aku yang tak terbuka mata..hehehhe.. kat sini semuanye Toyota.. cari gak kot-kot ada si Kancil aku kat sini.. hmppphh! tak de la..hahaha.. perasan!



Ini stoberinye.. tapi untuk dijual tau.. masam la jugak..tapinye, tempatnye memang tak boleh lawan Cameron Highlands tau.. kat sana lagi happening ngan barang yang memacam rupe..



kat depan plak.. betul-betol seberang jalan sana.. wah! lautan menghijau ladang teh.. cuaca nyaman.. tak panas.. memang tenang sangat-sangat.. tapi kami tak ke ladang teh.. terus aje ke Kampong Daun untuk mengisi perot.. oleh kerna Kampong Daun agak jauh.. jadinye..kite sambung ke entri 4.. hehehhee..