Tuesday, January 4, 2011

Kuala Lumpur

Tetiba teringat lagu 'Kuala Lumpur, senyumanmu. Dipagi hari..' betul ke tak lirik ni. Tak tahu la. Padahal bajet bukan nak tulis tajuk Kuala Lumpur. 2011 ni asyek rajin jer nak buat entri. Heheheh. Sebabnye belog ni lemau [entri ada tapi aku tak melayan sangat] ada ke takde ke, sama je. Sekarang ni, rasanye elok ar aku idupkan dia balek. Kesian terabai. [datang angin baru memang cenggini ayatnye]





Tadi, try buat quiz nih. Spot the difference. Naek juling mata aku duk cari manela beza gambar dua-dua nih.

Germany - ok
Egypt - ok
Spain - tak ok, cari punye cari tak jumpe jugak dia punye jawapan.
Terus aje ke gambar 4
France - ok
Canada - ok
Greece - ni satu lagi, tak jumpa jugak

Aku kembali balek pada gambar Spain. Renung punye renung, ok dah jumpe. Ceh! nampak sangat la trick dia. Beza pada logo bendera dia aje. Yang satu kecik dan satu tu besaq. Mane la nak jumpe. Seb baek mata masih terang :) Syukur.

Yang Greece pulak rupenye, yang satu ada bulat kat tiang flag dia tu, yang satu lagi takde. Menguji ketajaman mata betol. Ni kalau test JPJ agak-agak lulus tak? [eh, aku bukan rabun]




Semua orang keje, jadinya takde orang nak datang amek. Ok, berdikari la jawabnye. Dah lama tak naek bas, memang sangat-sangat-sangat pening. Aku dah tahap nak termuntah dah. Tapi tahan ajelah. Sedar tak sedar dah sampai KL Sentral. Baru aje nak lelap.



bunga raya bunga kebangsaan kita. Sori la tak jelas sangat, henpom gwe tak leh nak zoom sampai nampak tulang temulang bunga raya tu






Masuk aje kaki dalam KL Sentral, dah terpa mpang godaan di depan mata. Tak boleh jadik. Try depan cermin. OK, hati dah berkenan kat baju nih, terus aje pinang bawak balek.



Nak kene beli tiket dia. Untuk ke Batu 3 adalah dalam RM2.10. Seb baek masih ingat step nak beli tiket nih even dah lama tak naek komuter. Dolu-dolu time study, memang satu pengangkutan yang rasmi la nak-nak kalau balek kampong. Itu pom kalau naek bas kat Putra. Kalau naek bas kat Seksyen 17, naek bas mini ajelah. 'Adek-adek mari rapat.' Uh! bas dah penuh macam tin sardin, ada hati ambil penumpang lagik. Urmm. Nak buat camne, itu bukan bas ayah kite.




Duit kene reject. Sebabnye tak cukup baru. Ish! memilih sungguh mesin nih. Last-last beli aje kat kaunter.







Tadaaaaa. Tiket yang dah lama aku tak jumpe. Argh, takde maknanye nak rindu. Lama tak jumpe jerk.




Terasa di obesi saje. Padahal kat KL Sentral Station je. Tapi suasana kat dalam ni memang cenggitu. Pernah tengok tak cite Ultraman, kan kalau tempat camni kan, nanti-nanti ada la raksasa kuar dari tanah. Dah merepek!



Panas. Sedang-sedang elok ada kipas kat atas. Sorilah, aku tak boleh ada kamera kat tangan. Semua benda aku snap. hehehhe



Ilek-ilek dulu, train lambat lagi. Goyang kaki layan perot yang lapar sama-sama dengan kepala yang pening. Mantap punye gandingan.




Dah sampai Batu 3, menunggu lagi. Sori, gambar ni di ambil bersebab tau. Sebabnye, dah lama tak jumpe mesin gedegang nih. Tapi sekarang dah maju dah. Dulu air dalam tin, skang ni air dalam botol. Patut la harga dia RM2. Kalau dulu kan, letak aje syiling pastu air tak kuar. Urmm, siap la ko mesin. Kene tumbuk bertalu-talu. Dish dish! Aduhh sakit perotku.

Ok, dah sampai sudah yang ditunggu. Sampai ketemu lagi ye. Eh, eh! ada somethingla untuk korang. Tapi next entry ye.

Salam manis semua :) [ngada-ngada sungguh ayat nih]

13 comments:

  1. hey uu pergi mana tu? cantik sungguh rumah baru i likee... mencik juga mesin yg reject duit menyampassss...

    ReplyDelete
  2. wah....g kl rupanya?wat pe?sje je tau nk suprise...dhlh org rindu gle kt kl ni..huhu....anyway tcre...

    ReplyDelete
  3. Saya jugak da lame tak nek komuter...tak larat...tamo nek da...hehe

    ReplyDelete
  4. mai kl meh jumpa ila...hehehhehe

    ReplyDelete
  5. HANIS : umah ni tak siap lagi. i suker godek-godek :) tu lah, seb baek kaunter buka n orang tak ramai sangat.

    ReplyDelete
  6. UMMI_KHALISH :
    situ je yang boleh pegi. hahhahaha. tak balek klang ke? hehehe. saje je tanya sebab tahu dila duk jauh :)

    ReplyDelete
  7. IEDCHAN : kalau sekali sekala ok la, sebab ramai sangat orang asing. dah macam kat bangladesh pom ade.

    ReplyDelete
  8. HONEYBUNNY :
    tak sempat la yank. tp next time InsyaAllah. cume kene plan awal2 :)

    ReplyDelete
  9. ish...saje je tau tanye...ni nak majuk ni..sbgai denda kena blnja bila dilla blik m'sia...cari sampai KT..hehehe.....

    ReplyDelete
  10. UMMI_KHALISH:
    jangan majuk2. hahahha. ok, insyaAllah boleh je. tapi bitau la awal2 ye. err, bile nak balek mesia :)

    ReplyDelete
  11. UMMI_KHALISH:
    jangan majuk2. hahahha. ok, insyaAllah boleh je. tapi bitau la awal2 ye. err, bile nak balek mesia :)

    ReplyDelete
  12. MAIZAC'JOE:
    sama la, dah lama gak tak gi KL untuk jalan2 nih. Biasanye kalau urusan keje baru turun KL. kalau tak, duk kampong je :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.