Wednesday, February 23, 2011

Blog Pink



Eh! eh! entri sebelum ni tak siap lagi nak disambung, dah sambung dengan entri lain pulak. Nak buat macam mana, dah ternampak kat 'green carpet' yang bagitau ada segmen Kumpulan Blog Pink dari BPM. Kalau nak tahu boleh kelik BPM tu terus, untuk tengok syarat-syarat dia. Ni link dia tau Blog Pilihan Malaysia. Boleh kelik terus. Zasss!

Urmm, macam mane ek nak cerita kenapa pilih warna ni. Lepas tu dengan menarik pulak. Aku tak reti nak bercerita dengan menarik. huk! Kite bantai je la.

Kenapa pilih kaler ni??

Tersebutlah kisah, kalau nak diikutkan hati. Hati lebih tertarik dan stick kepada warna H I J A U dalam bahasa melayu. Dan dalam bahasa tak melayu nya lebih dikenali sebagai G R E E N. Lepas tu bajet nak ngamkan hijau dengan warna putih [aishh! terpengaruh dengan cite I'm Not Single. hik] Tapi bile berbelog, aku lebih prefer memilih warna yang mesra di mata aku dan juga mesra di mata pengunjung My Personal Space nih. Nak bagi mata dorang macam tak terkejut dengan warna-warna pelik yang mana boleh membuatkan penglihatan pengunjung bekerja keras. Kelik sana, kelik situ. Eh eh! dah jadi warna pink sebagai warna utama dan jugak putih sebagai warna penyokong setia.

Tak pasal-pasal kombinasi kaler putih dan pink menjadi pilihan hati. Itu pun dah naek berpinor mata ni duk memilih warna-warna yang terhampar kat design. Naek pening nak pilih kaler yang cantek. Kalau tanya Eric Cantek Takkk??? hahahha. Tetibe je. Mesti Eric akan cakap 'haiyaa, talak cantek oo. Kene letak bunga kat sini bunga kat situ'. Eh eh, Eric ni. Ok, bile dah cakap pasal bunga ni kan. Nak dijadikan cerita, pilih punye pilih, background UteHil jugak yang di kelik, yang mana background ni juga berwarna kepink-ping'ngan gitu. Bunga-bunga kecik bertebaran melata. Ala-ala cop kat kain batik. Auw! Lantas macam ni lah jadinye. Seolah-olah dah ditakdirkan pink dan warna-warna asas yang lain sebagai pelengkap wajah di muke belog ini.

Solekan dan mainan warna telah bersatu dan menghasilkan..

tadaaaaaaaaaa


ini lah identiti MPS buat sementara ini O_O


....


Untuk itu, saya tag dua adek manis ini x_x yang mana belog dorang pink jugak! [hope sudi join]






5 comments:

  1. yeah2!..hehhe..TQ kerana meng'tag' saya..

    saya join nnt..:P

    ReplyDelete
  2. IEDCHAN :
    join la, kasi meriah :)


    HANIZEYECANDY :
    hai, selamat kenal :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.