Saturday, February 5, 2011

Nilai RM15


Curik-curik buat entry, nak bermanja-manja dengan lappy memang tak sempat la. Sebab kebetulan cuti CNY, semua family ada balek. ho ho ho . BEST! Semua akan bersetuju kalau aku katakan, masa bersama keluarga adalah HEAVEN. Tengok gelagat-gelagat anak buah yang bermacam-macam perangai. Cukup bahagia o_*

Oh ya! hari tu kan, pergi ke bandar Kuala Terengganu. Jalan-jalan seperti rutin biasa di hujung minggu. Lepas masuk aje kat Vincci, kami masuk pulak ke VISS.

Nak tahu ape yang kami jumpe??


BIAR BETULLLLLLL!!!




Kasut ni hanya bernilai RM15. Macam main-main jerk kan? Kasut ni ada dalam 3 warna, coklat, putih and hitam. Tapi size dia tak banyak lah, yang ada size besar-besar je. Size 6 takde sangat, size 7, 8 banyak lagi dia punye stock. So, nak tak nak aku amek yang ini. Snow white. ngee~! antek kan? [tiru pelat anak buah aku]


Minggu lepas, lepas balek dari keje. Aku pergi isi minyak. Macam biasa, letak Ron97. Cakap kat budak kat kaunter nak minyak RM15 je [time tu tak dapat gaji lagi]. Lepas je siap di isi.


HAAAAA?????????




Naik satu bar je. Biar betol! Memang terkejut sangat-sangat dan sangat! Memang dah sedia maklum yang minyak akan naik. Tapi tak sangka dah mahal camni. Sebab aku jenis tak tengok berapa RM satu liter, sebab biasanye aku akan tengok kalau kite isi RM30, kite akan dapat berapa bar. Biasanye bar lah yang akan jadi indicator untuk aku. Kalau macam ni la kan, aku memang kene guna oil treatment. ha ha ha. Yang pasti, abang 2 aku yang akan jadi mangsa. 'Aku nak oil treatment satu ye'. Dulu dia suruh gune, tak nak gune. Sekarang, urmm. Ok, saya beralah. Err, tapi oil treatment abang aku bagitahu lebih sesuai digunakan untuk Ron95. So???


Ilmu yang aku dapat: Nilai RM15 zaman sekarang, 5 tahun or 10 tahun akan datang, tak tahu la macam mana.



10 comments:

  1. santek ok kasut tuu huhu... kalau i lah saiz 8 pun belum tentu muat..sadis berkaki perahu...

    waa manyak gak eh naik... sebab pasaran donia pun naik gak la ni huhu...

    ReplyDelete
  2. dunia mkin mju...nilai wang pun mkin rendah..syoknyer wktu dulu klo 5 sen leh dpt 2 gula2..skrg..??

    ReplyDelete
  3. sekarang sugus 20sen dapat 4.. 10tahun lg?

    ReplyDelete
  4. ehm betul ke oil treatment untuk RON 95??ehm wy pasal oil wat la entry pasal ol treatment nk bce hehe

    ReplyDelete
  5. tip: saya gila kasut..!jadi hanya akan tunggu sale..baru beli..uhuk uuhuk..

    ReplyDelete
  6. HANIS MY :
    besar nye kaki u. tak ku sangka. heheheh

    pening kalau fikir minyak, asyek naek je. huhuhu

    ReplyDelete
  7. BLACK BUTTERFLY :
    tu la, nilai wang makin menurun. jangan jadi cam negara2 lain sudah. huhuhu

    gula2 dulu memang. best kan? 5 sen pun dah dapat 1 biji. suke. hi hi hi

    ReplyDelete
  8. HEIDI SHAFIQ :
    10 tahun lagi 40sen dapat 1. gulpp!

    ReplyDelete
  9. MS SUNSWEETS :
    ok, nanti saya buatkan eh. InsyaAllah ada masa nanti. macam berbaloi la kalau nak gune benda alah tu.

    ReplyDelete
  10. MARDEYNA :
    oh! time sales la kite jadi 'saya nak itu' saya nak itu jugak! hahahahha.

    yerp! tips tu memang berguna, beli time sale, banyak yg dapat kite jimatkan.

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.