Tuesday, February 15, 2011

Petang Sabtu


Balek dari service kete [aktiviti di hujung minggu tak abes lagi. he he he] Selesaikan keje kat umah, buat apa yang patut. Lepas tu macam biasa, rutin di hujung minggu bermula. Ronda-ronda, makan-makan, beli-blah atau apa je. Partner wajib untuk aktiviti begini adalah my cousin. TQ dan bersyukur sebab ada kazen macam ni o_o

Kalau harapkan nak jenjalan pada hari bekerja, memang tak lah. Tak sempat. Petang Sabtu tu kan, kami sepakat ke Pizza Hut. Lepas ni, kami dah plan nak buat benda yang dah lama kami tak buat. Mungkin kalau ada masa, InsyaAllah bermula pada Jumaat ni.


EAT.LAUGH.SHARE



Sementara menunggu pesanan sampai, try buat soduku dulu. Kazen aku yang try buat, aku tak. Kalau korang perasan, benda alah ni dorang letak kat atas meja, promo pasal pizza baru. Try belek kat belakang kertas ni kan, dia ada game. Leh uji minda time petang-petang. Tapi lupe nak ambik bawak balek. Kalau tak, mesti boleh buat kat umah. Urm, dah nampak makanan, lupe semua benda. hehehe



Sup yang menjadi kegilaan kami. Tobat sedap sup ni. Macam biasa, dua mangkuk sorang. hik hik. Kalau boleh, nak bungkus lagi bawak balek. Tamok! hik




Tak sabor nak ngappp! biasanya pizza yang di order, sama je. Tiap kali datang, pizza super supreme aje yang kami order. Pernah gak mintak pizza lain, tapi tak berapa ngam. Jadi kami lebih prefer pizza nih.



Panaszzz! hahahha. Macam budak kicik. Paling best kalau angkat-angkat pizza, bergetah macam nih. Nampak cam mabeles. Huurrmmm! Baunye, segar! [rasa nak makan lagi, nak sekarang jugak!]




Meatball. Biasa dia letak dalam mangkuk kaca, kali ni urmm, malas nak basuh bekas ke? hehehe [pandai-pandai buat andaian] Kalau nak ikutkan, semua sos kami dah try, tapi sos carbonara ni jugak yang sedap. Agak muak sebab dia letak cheese, tapi lebih ok berbanding dengan sos-sos lain. Macam sos tomato kan, brrrbrr! masam. Carbonara ni the best lah. Err, tapi tak tahulah meatball kat Ikea macam ni jugak ke atau macam mana. Sebab pernah baca kat belog orang lain kan, ada sebut pasal meatball kat Ikea. Urmm, terasa cam sodap je. [pasal makanan, laju je. hu hu hu ] Satu lagik, macam lah Ikea tu dekat. huk! Berangan.

Lepas aje dah kenyang, kami ke satu tempat yang best! Sangat-sangat best! Jamu mata & berangan. ha ha ha.

Update nanti ye, mau bw dulu.

Enjoy your day *_*



6 comments:

  1. salam maulidur rasul..malam2 ila BW tgk makanan lapor la..uwawwa

    ReplyDelete
  2. ZAIRIE HUSIN :
    oh! semestinye sodap :)

    ReplyDelete
  3. HONEYBUNNY :
    salam maulidur rasul jugak.

    ala.. cian dia :)

    ReplyDelete
  4. huwaaaaa sodapnyaaa yg gambar last tu nak jugak wuwuwu....

    ReplyDelete
  5. haha... mingu lepas baru p sane
    men jwap soklan dalm ketas tu..
    keh keh.. easy jek

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.