Friday, February 18, 2011

Ustaz Amirul


Pengenalan

Masih gigih lagi nak update ni, tengah best menulis, eh!! teroff pulak lappy ni. Aku tak pakai bateri. hehehe. Padan muka, naseb baek autosaved. Fuh! Selamat. Dahla line tenet macam hape. Tak tahu la, seloooo giler. Bukak belog korang, tau ape yang kuar? L O A D I N G . Tak cukup dengan itu, ada setengah belog yang aku bukak, sampai ke sudah kosong. Tak kuar pape. Ribut sungguh. Sebab tu la, lepas bukak belog biasanye dah lama sangat menunggu. Aku terus close. BW terbantut. Dan aku paling suke line tenet kat opis. Laju giler. Kalau upload gambar tu kan, kelip mata sekali je dah settle gambar tu terpampang kat new entry. Simpan draf banyak-banyak dulu, baru update cite. Tak payah berzaman duk menunggu. Sebab tu la, satu entri biasanya mengambil masa berjam-jam lamanye kalau kat umah ni. hehehhe. Dahla malam tadi, aku punye FB kene spam/virus kot. Terus deactivated. Tak tahu la ape jadi kat fb aku tu.

Isi

Jangan lupe eh jam 9 malam nanti kat TV3. Ustaz Amirul akan bersiaran. Dalam masa yang sama, eh eh Raja Lawak pun ada sama. Tapi di channel yang laen. Oleh itu buat la keputusan yang cerdik. Nak tengok mana satu. Aku pilih Ustaz Amirul dan Raja Lawak jugak. Jujai oo Jujai. he he he.

Nak kata follow cite ni dari awal, takde la jugak. Seingat aku memula aku TERtengok cite ni adalah beberapa minggu lepas, pastu tengok pun tak lama. Adalah dalam setengah jam je. Tapi bile dah tengok, bajet cam best je. Jadinye, akibat daripada itu maka tetiap minggu mesti nak kene tengok. Nak jugak tahu cammane kisahnye.


Ini watak penting dalam cite tu. Ustaz Amirul dan jugak Aidawiyah. Bile tengok si Ashraf ni, teringat pulak time dia pakai jubah kelabu itu malam. he he he [my sista + my cousin, do you remember??]. Macam episod minggu lepas, saket hati sungguh. hahah. Emo nih. Tu la, sape suruh tak sabar, kan dah pegi pinang si pompuan sorang lagi tu ha. Lupe pulak nama dia. Tup tup si Aidawiyah ni balek. Haa, mula la gelabah tak tahu nak buat ape. Kan dah serba salah, macam mana nak buat? Yang ni pengarah dah sediakan jawapan. Cume kite ni sebagai penonton jadi tak sabar nak tahu macam mana jadinye.



Ni Aidawiyah T_T Kalau kakak aku baca belog ni. Mesti dia tahu nape aku tulis macam ni. Tak sabar nak tengok cite ni malam nih. Tak sabar jugak nak makan kek [tetibe mengidam]


Penutup

Ok, dah nak cau cin cau dulu. Hampir 3 jam untuk entri ni. Dari orang tak pegi solat Jumaat, sampaikan dah balek Jumaat. Dari lapar sampaikan aku dah kenyang, barulah boleh siap entri ni.

TAMAT

Eh lupe nak kabo. Gambar tu aku cilok kat encek gugel je v_v


4 comments:

  1. best sgt cite ustaz amirul :))

    tp dpt tgk bile balik rumah je T__T

    ReplyDelete
  2. saya pun layan citer ustaz amiru.
    sebab saya suka cara dia bercakap. so soft :)

    ReplyDelete
  3. PUTERI IQA IZYAN :
    betulllllll. best kan? tak tau nak describe macam mana. hehehhe.

    ala, kalau gitu mesti ada episode yang terlepas kan? ke tak? :)

    ReplyDelete
  4. TINIE :
    betul tu, ustaz amirul cakap punye la. aihh! kalah pomfuan. huhuhu. tenang je air muka dia dalam cite ni :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.