Monday, April 18, 2011

Delete? Mungkin Tidak


14 April 2011 | Khamis

Tik tik [p/s: bunyi sms lebih sedap bile di dengar secara live]

"Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya, dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar keperluanmu. Apabila ia retak tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang. Sedangkan jika kamu membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi. Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa, anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan kesilapan bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. Akhirnya kamu kecewa meninggalkannya. [panjang rupanya sms ni]. Sedangkan jika kamu memaafkannya boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga akhirnya. Keeping your smile always. Adios Azie"

Yang di bawah ni, sms zaman pak kaduk punye. Saje nak baca balek o_o

"Life is a gift. Never regret a day in your life. Good day gives you happiness. Bad day gives you experience. Zizzie"

"Friendship is like a garden. It's beautiful when watered with love, hugs, tears and cheers. But it dries up if left untouched. Keep in touch. Hepi always (",). Azz"

Dan kalau nak di tulis semua sms kat sini. Memang tak tertulis. Fakta: saya takkan delete sms ni semua. Sayang ooo. [err, ok saya memang berhati hijau-pink-biru-semua warna, pensil warna-luna]. 

Sungguh! Rindu gilers pada korang. Tapi malas nak tunjuk. Bajet cool la konon. Sebab dah lama tak bersapa, lama tak berjumpa. Lama tak sembang-sembang, lama tak bergelak ketawa. Lama lama.. lama.. lama.. 

Saya nak hubungan ini terus dan tiada noktah. Saya sayaaannnnnnggg semua kawan-sahabat-rakan saya.

Fuhhh! ada unsur jiwang/melodrama/puitis di sini kan? Tak bajet pun.


I wish i could ... er, sori saya minat Dian, jadi saya letak gambar dia. hehehe


Mood: macam nak demam|dah dilanda selesema cekgu|tapi saya still kuat and boleh pegi keje x_x

P/s lagi: Jaga diri, jaga hati, jaga-jaga-jeng-jeng-jeng, berhati-hati di jalanraya, berhati-hati di dalam kehidupan




2 comments:

  1. Dulu saya pon sayang nak delete sms..tp apakan daya..hp hilang la..tukar hp terlupa copy la..adehhh!!~

    ReplyDelete
  2. NUR_ROSALINDA :
    sayang kan nak delete? hehehhe.

    *tau camne awak rasa. eces!

    ReplyDelete

Terima kasih atas pandangan.